O campanie online sanatoasa

Imi plac campaniile publicitare care au substanta. Nu doar un banner trantit acolo care sa spuna, daca se poate, suntem cei mai buni, de fapt, suntem atat de buni incat nu mai e nimeni ca noi, cumparati, cumparati, cumparati.

De asta imi place si ultima campanie Tnuva, micdejunsanatos.eu, o campanie bazata pe continut generat de utilizatori, despre un obicei pe care il ignoram cu totii in ultima vreme: micul dejun. E sanatos sa mananci dimineata, te simti mai bine, mai energic, si chiar e posibil sa nu te mai ingrasi ca porcul pentru ca nu te mai infometezi pana la pranz ca sa mananci cat doi.

Site-ul campaniei e un blog de retete de mic dejun, trimise si votate de utilizatori. Cred ca au strans cam o suta de variante, si cum unele mai seamana, cred ca vreo 50 sunt unice. Retete e mult spus, unele sunt doar combinatii de [insert panificatie here] si [insert lactate here]. Insa altele sunt chiar mancaruri elaborate pt care tre’ sa fii tare pasionat ca sa le pregatesti dimineata(Salata indiana cu pui, sau Turkish Full Edition DeLuxe)

Oricum, tot e ceva, daca n-ai inspiratie intr-o dimineata sau alta, poti incerca din ele cate una. Ideea e ca au facut un efort pentru a aduce in discutie ideea de mic dejun, un obicei sanatos, care merita sustinut.

Asadar, sa imi fac datoria: daca tineti la sanatatea voastra, nu uitati sa mancati dimineata, si daca tineti si la a altora, sfatuiti-i sa faca la fel. In caz de lipsa de chef sau inspiratie, folositi cu incredere micdejunsanatos.eu.

Iar daca vreti sa castigati un Clocky, ceasul care fuge prin camera dupa ce suna, ca sa se asigure ca te trezesti pt micul dejun, mai aveti cateva zile in care puteti trimite “retetele” voastre de micdejunsanatos.eu pe site-ul asta.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Eu mananc in fiecare dimineatza. Dar dupa cum a zis si maddy mananc chestii rapide (branza cu rosii, mezeluri chestii din astea). N-am rabdare sa imi fac nici macar o omleta :).

    00
  2. Fructe de mare la micul dejun? Ewww.

    Urmeaza sa bage retete cu ceafa de porc sau fasole cu carnati.

    00
  3. Niciun mic dejun fara cereale cu lapte !
    pam pam

    00
  4. mi se pare o campanie tampita tocmai din cauza continutului trimis de utilizatori.
    multa lume nici nu mananca micul dejun (rau destul) si cei care il manaca prefera chestii rapide gen paine prajita cu unt, ceai/lapte/cafea sau cereale. ma indoiesc de faptul ca exista cineva care`si prepara tot felul de chestii complicate, inseamna ca prefera sa doarma cu 30 de minute mai putin ca sa aiba timp sa gateasca la 6 dimineata.
    bonus de WTF
    imi plac fructele de mare dar sunt ultimele lucruri pe care le`as manca sau gati la 6 dim.

    00
  5. Daca vine Tnuva sa imi faca dimineata de mancare , promit ca ma pun pe treaba. Altfel, snooze + 10 minute. Si inca 10, si inca 10…..

    00
  6. Toate ca toate, dar unele lactate Tnuva contin lapte praf. Si eu nu vreau lapte praf, ci lapte-lapte.
    Eu la asta ma uit prima data cand aleg un produs lactat.
    In rest, iti dau dreptate, dar Tnuva tot nu cumpar:P

    00
  7. NOU
    #7

    Campania e mișto. Problema e calitatea UCG-ului.

    La rețeta cu puiul indian, poate mi se explică și mie cum din 150 grame de smântână la 20% grăsime au rezultat fix 5g de grăsime.

    Cât despre mic dejun, nu cred că se poate reinventa noțiunea de „sănătos”.
    Pentru mic dejunul clasic te duci la un hotel cu mic dejun inclus, vezi ce îți pun ăia în față și este suficient ca să pricepi. Dimineața nu te apucă talentele de mare bucătar.

    00
  8. Cand ma gandesc la Salata indiana cu pui si Turkish Full Edition DeLuxe , imi vine apa in gura nu mai spune !!! :p

    00
  9. Stiu ca e firesc sa lauzi un produs pentru care esti platit, dar e diferenta mare de tot sa spui despre omletele cu smintina ca sint sanatoase. Mai bine nu maninci nimic decit sa-ti incepi asa ziua.
    Sa fim seriosi.
    Atentie, e pacat mare si criza fura din fundatii.
    E pacat, ca nu se murea de foame in perioada asta.

    00
  10. carcotasi mai sunteti…..e vorba de campanie in sine, de concept…ideea
    e buna, si nu cred ca toti vin cu retete foarte sofisticate….poate afli lucruri interesante, cum ar fi ca un suc de grapefruit pe stomacul gol face minuni iar ardelul gras e magie…..
    carcotasi, carcotasi, carcotasi.
    ia vina tu maddy cu idei mai bune!

    00
  11. Te-ai vandut.

    00
  12. Eu imi amintesc cu placere de micul dejun copios de sambata si duminica dimineata – cand locuiam cu ai mei. Atunci mancam tot felul de chestii elaborate(omlete de toate tipurile sau alte chestii gatite cu lactate). Acum n-am timp in timpul saptamanii sa mananc asa ceva – dureaza prea mult, dar tot cred ca e important sa mananci ceva bun dimineata – chit ca asta e paine cu iaurt sau cereale cu lapte.

    Fara micul dejun eu unul nu sunt productiv. Cred ca despre asta e vorba aici.

    00
  13. tocmai ce-am citit undeva ca 22% dintre romani sar peste micul dejun…

    00
  14. Ideea campaniei e buna, executia (ca de obicei la Rromania) e proasta.

    00
  15. Nu s-a vandut ci s-au vandut. In grup. Pentru iaurt. Tnuva. Si paine.

    00
  16. Ar fi interesant un studiu de caz despre eficienta unei campanii de promovare a unui produs pe doua bloguri cu teme diferite. Sa presupunem ca ambele au aproximativ acelasi numar de vizitatori, dar unul dintre ele abordeaza in principal teme in perspectiva negativa (exemple de „asa nu”, mistouri facute la adresa altora, etc) in timp ce al doilea abordeaza in principiu teme pozitive („am fost acolo si am facut asta”, am inceput proiectul x, etc).

    Pacat ca la noi nu exista think-takn-uri de genul asta in universitati, care sa faca studii de caz de genul asta. Sunt foarte curios daca rezultatele adevarate nu cumva ar fi mai puternice pe blogul mai „negativist”, tinand cont si de impartirea demografica a cititorilor, capacitatea de a initia acel „call to action”, etc.

    Poate ne aude cineva, si lucreaza la un articol pe tema asta. Sunt sigur ca ar gasi doi trei bloggeri interesati de un asa subiect. Si ar ajuta si agentiile de media…

    00
  17. De mult timp „practic” micul dejun. Mai ales ca vreau sa mai pun pe mine :D

    00
  18. Hai bre, ne laşi?! Vine Tnuva acum cu această invenţie minunată şi ne învaţă cum e treaba cu micul dejun sănătos. Oauuuu! S-a descoperit roata.

    E plin netul, de ani de zile de site-uri care ne învaţă cum să trăim sănătos dar dacă e campanie atunci e musai să prezentăm subiectul. Mai sincer e un banner sau reclama cu mostre de produs în centrele comerciale: Mi-a plăcut cumpăr. E naşpa, nu mai cumpăr.

    Dar să ne prefacem interesaţi de un subiect super-dezbătut pe site-uri de nutriţie doar ca să mai băgăm nişte linkuri spre „invenţia” tnuva… mie mi se pare cam slab.

    00
  19. Singura firma din Romania care nu „reproceseaza” laptele expirat e Milli. (nu e batut in cuie, ei erau singurii care nu primeau laptele inapoi la firma la care lucram)

    laptele romanesc cam e apa cu lapte praf si lapte degresat….si inca stam bine.
    Ati baut lapte Raya, de la unguri? Aia e …apa, lapte praf si frisca. Atat.

    In rest, tot laptele UHT e lapte normal care a expirat, tratat la temperatura inalta.

    Daca vreti sa mancati sanatos, cumparati-va o vaca.

    00
  20. virgil, vin eu cu 100 de idei mai bune decat fructe de mare la micul dejun. si tot eu, daca beau un pahar de suc de citrice pe stomacul gol, ma transform din om in ne-om.
    eu dimineata bag musli (fara zahar) cu lapte sau paine prajita cu branza slaba sau, daca e sambata, super-mega-omleta a carei reteta nu o dau ca e lunga si secreta
    gabi, la cat de negativisti suntem, tu ce crezi ca ar avea mai mult succes? :D dar da, e o idee misto.

    00
  21. Faza cu :
    „unele sunt doar combinatii de [insert panificatie here] si [insert lactate here]. ” a fost cea mai tare. Original 100% ;)

    00
  22. hmmm, e o mica problema aici: uita-te pe etichetele produselor Tnuva si vei vedea ca toate iaurturile (si sana si lapte batut) au in compozitie LAPTE PRAF

    nu vei gasi asa ceva la produse cu adevarat naturale si sanatoase, cum sunt ale producatorilor traditionali, precum Napolact sau Prodlacta

    ;)

    00
  23. Traiasca cerealele cu lapte !!1

    00
  24. Eu nu mananc dimineata dar imi trebuie un Clocky.Unde gasesc asa ceva?

    00
  25. Sa mananci sanatos a ajuns o treaba serioasa in ziua de azi ! Cine stie cate chimicale bagam zilnic in noi fara sa stim. Cand vom afla, va fi too late…

    Poplatia lumii trebuie hranita cu ceva. De aceea conteaza cantitatea si nu calitatea.

    Nu degeaba se spune ca urmatoarea criza va fi una alimentara.

    00
  26. cine mai are timp sa manance dimineata cand toti suntem pe fuga? eu mananc micul dejun la 10-11 la birou in conditiile in care ma scol la 7 si servesc 2 cafele pana la prima masa! si acest mic dejun inseamna iaurt sau fulgi cu lapte/iaurt. e ok campania, promoveaza o idee buna, dar chiar sunt curioasa daca dupa aceasta campanie le-au crescut vanzarile sau romanii manaca dimineata mai mult. :)

    00
  27. NOU
    #27

    foarte simpatic meniul ala turcesc, numai cat am vazut paine de la velpitar mi-am dat seama ca e sanatate maxima :))
    mancati de dimineata paine care nici nu are 50 de E-uri si apoi peste vreo cativa ani sa va intrebati cum de v-ati imbolnavit de cancer sau de mai stiu eu ce minune…
    decat sa mancati asa ceva mai bine sariti micul dejun.

    00
  28. personal mi se pare una dintre cele mai proaste idei..

    00
  29. Una din cele mai proaste initiative din online-ul romanesc. Dar hei, bani sa iasa, nu? Niste retete de ti se face ba rau, ba te ingrasa. In rest, e super. Cine nu vrea un pic de lapte praf in iaurt si-n smantana? Eu daca-mi iau smantana 100%, completez cu lapte praf, sa ma simt mai sanatos. :-)))

    00
  30. Sa fim seriosi, nu cred ca exista 10% din retele de acolo sa fie cu adevarat sanatoase. Chiar si-n cele pe care le-ai dat tu exemplu. 150gr. smantana?! C’mon, ar trebui stiut faptul ca smantana e cat se poate de grasa, si nu-i deloc sanatoasa.

    Cand a aparut prima data campania pe blog, am intrat entuziasmat, pentru ca mereu caut retete sanatoase, si in momentul respectiv eram in cautarea unor alternative pentru un mic dejun sanatos. Dar dupa ce-am citit 2-3 retete m-am convins de continutul site-ului. Cred ca numele campaniei era mai ok unmicdejuncutnuva, si nu un micdejunsanatos. Asta pentru ca, cei care nu sunt indeajuns de mult documentati in ceea ce priveste alimentatia ar putea lua de bun ceea ce scrie acolo.

    00
  31. Oarecum nelegat de chestia cu tnuva (micul meu dejun e reprezentat de o cana de cafea + vreo 7-8 tigari), oarecum legat de prima linie a textul (publicitate cu un mesaj) – tocmai am vazut o reclama la CIF (praful ala de curatat). Reclama facuta „afara” si dublata in romana.
    Pustanul cauta prin magazie si descopera o chestie. Mami, mandra tare, ii spune „uite, asta a fost prima ta bicicleta”. Blabla, ne arata cat de bine curata praful minute, dupa care inca o imagine cu bicicleta. Care are TREI roti („trei, in pla mea!”), deci e tricicleta. Marfa publicitatea asta cu mesaj.

    00
  32. Ma rog; s/textul/textului/g; s/minute/minune/g.

    00
  33. Sorry, n-am de gand sa divulg reteta mea secreta de mic dejun compus din cafea si tigari pentru un ceas alergator branduit evreieste de 125 RON.

    00
  34. … o campanie pe blogurile care nu au nicio treaba cu mesajul :))

    00
  35. Lol … tocmai v-a fost servit marketing 2.0 cu lingurtiza, ati papat tot, ati comentat si a fost delicios. La mai mare.

    00
  36. Laptele nu e cel mai sanatos aliment, in sensul in care ~ 50 % dintre oamenii din Romania au intoleranta la lactoza, iar odata baut, pur si simplu iti fermenteaza in tractul digestiv, asta daca esti unul din ghinionistii cu problema asta :)

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube