Ajutoarele la caldura sau bolnavul sistem

Stiti ce misto se fraudeaza statul roman zilele astea? Iti treci pe cartea de munca salariu minim si apoi aplici pentru ajutoare la intretinere. Ca vine iarna, si de unde bani pentru caldura? Cererile se aproba automat. Nu verifica nimeni nimic. Desi ar trebui. Desi ar trebui sa exista o institutie care sa faca legatura intre cele doua locuri de parcare pentru care familia X plateste la Primarie si ajutoarele pentru caldura pe care aceeasi familie le cere. Dar cine vrea sa faca asta? Primaria? Pai nu, ca ei au nevoie de voturi pro, nu de oameni care sa fie suparati ca nu au dat statului o teapa romaneasca.

Cine plateste nesimtirea nesimtitilor si lenea autoritatilor? Noi. Toti.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. si cine stie cate ilegalitati se mai intampla.Cred ca ar trebui o institutie sa faca aceasta politie a nesimtirii din Romania.

    00
  2. măcar ei să doarmă bine !

    00
  3. nu-ti convine? emigreaza ce te tot plangi atat?

    00
  4. NOU
    #4

    In iasi anul trecut s-au verificat si mi-a fost respinsa subventia, pentru ca nu aveam mutatie facuta.:)

    00
  5. Pai bai zoso, adica ce vrei sa spui, ca tu nu ai facut cerere pentru subventie? :)

    00
  6. LOL. Eu am propria firma, iar pe cartea de munca am un salariu de mizerie, pentru a plati cat mai putin la stat (degeaba). Uite, chiar nu m-am gandit sa cer si eu formular din ala… :D

    Mai misto e ca m-am debransat de patru-cinci ani deja, si ma incalzesc singur cu aeroterma, avand si caldura in casa (doar atunci cand chiar trebuie, nu stau ca fraierii sa dardai de frig sau sa mor de cald cand vor muschii RADET-ului), si platind sub 30 de ron pe luna in plus la factura de curent pentru incalzire.

    Furtul unora cu bonurile de caldura vine doar in completarea tepei cu repartitoarele de caldura si ca o bomboana peste coliva incalzirii centralizate prin care RADET ne fura pe toti de nu ne vedem.

    E un sistem perfect, sa mor io.

    00
  7. Fiecare fura cum poate, unii cu vaporul :P altii cu plasutza. La urma urmei cata vreme nu exista sanctiuni, ce rost are sa ne lovim de chestii penibile cum ar fi morala, cinstea, bunul mers al economiei? Este o chestiune care impaca si capra si varza: patronul e multumit sa platesca cat mai mic impozit la stat pe salariul angajatului, angajatul, desi aparent indiferent la aspectul acesta, trebuie sa accepte si asta si faptul ca va primi si un bonus din partea primariei vine ca ceva natural.
    Si astfel toata lumea este fericita.. Numai tu stai si lacrimezi ca un carcotas nemultumit ;)

    00
  8. Ei lucrurile s-au schimbat putin. Cel putin in Timisoara.
    Te anunt ca Primaria si Consiliul Local au dat o dispozitie conform careia cei care doresc sa beneficieze de aceste ajutoare trebuie sa se supuna unei anchete sociale facute a fata locului. Prin urmare nu este e ajuns sa prezinti cartea e munca cu salariul minim.

    Evident, fraude pot exista chiar si asa, dar numarul celor care le vor putea face va scaea consierabil. Cel putin asa cred si sper.

    00
  9. @Weasel : vrea sa spuna ca el nu a mai apucat :P.

    00
  10. Cu modificari de salar pe cartea de munca (doar ca invers) s-au obtinut credite la banci, cand a fost nevoie. Acum, cand vremea o cere, se actioneaza in consecinta. Nu este o frauda pana la urma. Asa functioneaza sistemul.
    Chiar crezi ca este nevoie de o institutie care sa monitorizeze veridicitatea statutului celui ce depune cererea pt. subventie? Daca chiar ar exista asa ceva, functionarii de acolo ar dormi toata ziua… cum, de altfel, fac cei din institutiile de stat deja existente.
    Nu cred ca e vb. de nesimtire… e doar o consecinta a lucrurilor lasate la voia intamplarii de catre cei ce urmeaza a fi „fraudati”. E ceva normal. Anormal ar fi ca acea familie sa nu isi inlesneasca conditii favorabile pt. depunerea cererii si sa nu o depuna… nu crezi?

    @gabriel
    Cred ca esti destul de limitat mintal din moment ce nu poti face diferenta dintre o constatare si o plangere… si indiferent de natura articolului, fiecare are dreptul la o parere, nu? A ta care este?

    00
  11. La mine in oras se intampla lucruri si mai si… In fata Primariei opresc mertane din care coboara interlopi ce merg la caserie sa isi ridice ajutorul social, iar suedejii, pardon, rromii de pe Panait Cerna merg dupa mancare la cantina sociala cu taximetrele. Pai da, ca doar suntem in Romania…

    00
  12. nu am nevoie de ajutorul lor pentru caldura,vreau sa avem niste salarii decente sa ne permitem sa traim fara ajutor de caldura.,asta ii ideea,si sa ne ajunga sa ne platim si taxele,impozitele,ratele,sa ne luam mancare si sa avem bani si pentru timp liber,dar ce vorbesc?!…in romania e doar un vis frumos

    00
  13. lasa sa dea, si ilegal chiar. ce, se pierd bani ? banii statului trebuiesc cheltuiti pe stat, ca doar deaia platim la stat, nu? sa aiba grija de noi. daca unii fenteaza si primesc ajutorul pentru caldura, las’ ca si campaniile electorale sint tot din banii nostri si sint pentru ei, nu pentru stat.

    00
  14. Teoretic la ce venit legal am mă calific sigur. Practic nu o s-o fac, mi-ar fi rușine când m-aș întâlni cu un pensionar pe stradă. Da știu, sunt un fraier …

    00
  15. Cererile sunt verificate. De Serviciul Pubic de Asistenta Sociala.

    00
  16. Corect ar fi: „Ar trebui sa existe…”

    00
  17. Doar ceva gen IRS ne mai salveaza

    00
  18. Deci pot face și eu cerere? :)))

    Lăsând gluma deoparte, aș fi îndreptățit și ar fi binevenit acum, însă nu aplic la condițiile lor de câcat. (flotant nu egzistă)

    00
  19. Teoretic familia X nici nu are cum sa plateasca pentru doua locuri de parcare detinind un singur apartament . :)

    00
  20. Si cine ne-a invatat sa facem din astea? tot sistemul. Daca sistemul are slabiciuni, profiti de ele. Hai ca ma duc sa ma tai un copac ca eu am centrala pe lemne.

    00
  21. Lasa-i mah ca sunt batrani. Cine vrei sa voteze cu PSD-ul ca sa vina iar la putere, sa ne phooota exemplar, ca pe vremuri?

    00
  22. Salariul minim pe ecomonie e prea mare. Pe formularul de la RADET scria foarte clar ca venitul nu trebuie sa depaseasca 425 de lei PE APARTAMENT.. Praf in ochi ajutorul asta..

    00
  23. astea sunt mici cibucuri pe langa ce se invarte la nivel mai mare cu alte subventii sau fonduri nerambursabile

    00
  24. Statul roman e fraudat de cand a aparut primul „patron” mioritic. Si ne miram ca nu sunt bani la buget. 90% dintre „intreprinzatori” isi tin angajatii cu salarii minime, sau in orice caz neconforme cu realitatea.
    Dam vina pe guvern, evident. E mai simplu. Dar daca guvernul ar impune masuri fiscale draconice, cu puscarie pt. orice tentativa de frauda, ar fi un abuz, asa-i?
    I hate this shit!

    00
  25. ca la orice chestie legata de ajutor social exista cei care beneficiaza de ajutoare pe buna dreptate si chiar sunt nevoiasi si altii care profita. cred ca sunt bani cacalau in tara asta dar sunt prost administrati.

    00
  26. Vorbesti de sistem bolnav?
    Ce parere iti poti face din asa ceva:

    scz de offtopic

    00
  27. Ceee, pot primi ajutor daca mint? :)

    00
  28. Se verifica si se si resping destule.In special alea care au trecute sume dubios de mici.Sunt vreo zece intervale intervale de venituri. Alea din primul interval (pana in 155 RON) sunt respinse cam toate.

    00
  29. E campanie,se aproba orice da bine la bobor. De egzemblu io dau o cina romantica pentru cine o doreste. :mrgreen:

    00
  30. Cei care fraudeaza cu ajutoarele de incalzire sunt aia care fraudeaza si la pensiile de boala, + pensionarii pe bune.
    Un cuplu de tineri care sta cu chirie , fie ei veniti si din provincie nu face asta.
    Si cum ai da-o nu te-ai incadra la ajutoarele astea, prea mic plafonul.

    00
  31. Da, ai dreptate. In orasul de bastina am la parter o familie de gypsy care au vreo 3 masini, dar in fiecare an depun cerere de ajutor incalzire locuinta, iar in fiecare an li se aproba cererea fara ca macar cineva sa se intrebe cum dracu au 3 masini toate in functiune, isi permit gratare si paranghelii in fiecare saptamana in gradina blocului iar in acelasi timp nu au bani sa-si plateasaca intretinerea. „Saracii discriminati”, mortii masii de sistem!

    00
  32. Off-topic: „Atentie! Numele echipei nu poate contine carcatere speciale (ex: @,!, $, #, etc)”. E: „caractere”…

    00
  33. Cate tepe se trag si pe la somaj, cati patroni isi trec membrii familiei ca angajati cu salar minim 1 an, le platesc impozitele si dupa ii tin cate 1 an in somaj si tot asa, tepe se trag in tot sistemul administrativ rromanesc pentru ca se poate.

    00
  34. Mentalitatea asta ni se trage de pe vremea ‘proprietatii obstesti’: banii statului sunt si ai mei, deci pot sa fac ce vreau cu ei. (na, ca a rimat!). Asta in afara de faptul ca si statul se poarta cu buzunarul cetateanului ca si cum ar fi proprietatea lui.

    00
  35. eu sunt satula de tepe si nesimiti!!!!
    satula pana peste urechi!

    la dracu cu toti!

    scuzati, sunt nervoasa!

    00
  36. Oi fi eu rea, dar de ce se dau ajutoarele astea de caldura? Eu de ex muncesc cat pot ca sa am un trai mai bun. Ah, n-ai bani de caldura? Ghinion! Dar asta-i viata! te descurci tu… mai iei un job, mai te restrangi la camere, te muti undeva unde-i mai ieftin… de ce sa-ti dea guvernul pleasca? Stiu oameni care iau ajutor de caldura dar au in sufragerie plasma de 1m. Pai vinde nene plasma si o sa ai caldura. Dar statul stie ca astia sunt alegatorii de baza, astia vin la vot asa ca ei trebuie sa aiba! Cei care muncesc sunt fraieri! Romanii cu adevarat destepti isi iau toate toate prin casa, plasma cat sufrageria, iPhone si latop de jdemii de euro, dup=aia cer ajutoare de caldura si de somaj.
    Halal sa ne fie….

    00
  37. Sistemul este infect… politica la fel , oamenii din politica … si ei .
    Ce pot sa mai zic?
    Acum iti da o sticla de ulei sa ii votezi si 4 ani , iti ia 1000 de sticle de ulei (contravaloarea).
    Hai sa facem o noua revolutie :) … (nu instig la violenta era doar un fel de a spune… )

    00
  38. Asta era marea problema in tara asta ?

    00
  39. la facultate la mine se dau burse sociale pt venit zero.Una e sa ai sal minim pe cartea de munca,dar sa pretinzi ca ai venit zero,tu si ai tai,si stai totusi in gazda si mananci din venit zero,si nu verifica NIMENI<asta e culmea

    00
  40. @zoso
    vezi ca face mircea badea misto de tine pe emisiunea lui de la zu
    zice ca esti prost

    00
  41. Prietenii… au am primit subventie la caldura anul trecut si urmeaza si anul acesta. La mine situatia e mai speciala ca sunt student si locuiesc singur in apartamentul parintilor. Astfel, am primit imputernicire de la parinti, fara nici o mutatie pe buletin si am aplicat cu dosarul. Cererile, daca indeplinesc conditiile sunt acceptate, iar verificarea se va face la fata locului de echipe de la primarie prin sondaj. Anul trecut am fost verificat.

    Am pus niste intrebari si am reusit sa aflu ca aproximativ 70% din cererile noi sunt verificate.

    Dmz cu` mila.

    00
  42. exista parinti care aplica pentru alocatia copilului in 2 judete diferite si astfel o incaseaza de 2 ori – evident, nu exista centralizare a informatiilor si nici verificare a dosarelor

    00
  43. Poi de ce sa nu furi statul daca si el ma fura pe mine?Ce daca nu ma incadrez la ajutor si mint!Ce,el ma intreaba pe mine cand scumpeste daca fac fatza?el ma intreaba pe mine cand scumpeste sau introduce vre-un impozit daca am cu ce-l plati? il baga si gata,nu-mi cere mie parerea,ma prostule,ai cu ce? eu de ce sa-l informez pe el ce venituri am?nici eu nu ai spun!vreau ajutor!nu castig nimic!

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.