PCfun cumpără PCgarage

Marius Ghenea, preşedintele şi proprietarul Fit Distribution, companie ce operează PCfun.ro, a preluat la începutul săptămânii magazinul online PC Garage, al cincilea jucător în topul pieţei de comerţ electronic, a declarat omul de afaceri pentru Business Standard.

De aici.

Azi dimineaţă s-a semnat contractul, mâine va apărea şi comunicatul de presă. Suma este confidenţială şi relativ mică, în balanţă atârnând destul de greu faptul că proprietarul PCGarage voia să iasa din afacere cât mai repede.

PCfun pune astfel capăt întrebărilor în legatură cu cine e numărul doi pe piaţă şi acum se pregăteşte să dea atacul la lider. Emag are însă nişte aşi în mânecă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. Interesanta miscare. Vor fi la mare pret profesionalismul si organizarea PC Garage + strategiile PCFun.. In sfarsit emag are un concurent.

    00
  2. Ce asi poate avea Emag? Poate doar strategia de micsorare a preturilor alea..

    00
  3. Pai avand in vederea ca Marius Ghenea e amic foarte bun cu Iulian Stanciu si PC Fun e client mare Asesoft deja cam totul e in familie si jocurile sunt facute; nr. 1 si nr.2 vor fi concurenti doar asa, sa nu zica nimic Consiliul Concurentei si RHS.

    Deci cine crede ca emag are astfel concurent greseste.
    But it’s just an opinion, in a (kind of) free country..

    00
  4. @whateverk pcgarage/emag/X nu au control asupra garantiilor. tot ce pot ei sa faca este sa stea pe capul celor care se ocupa de asta aka service autorizat brand Y

    00
  5. @theStick: ala e Marius GHINEA.

    00
  6. i-am fi cumparat noi, dar din pacate de abia azi am aflat ca au fost de vanzare….cu siguranta aveam o oferta mai buna decat pc fun

    00
  7. Mai ţii minte ce spuneam în iunie de băieţii de la PC Garage. Tu spuneai că e OK să meargă cu profit mare şi să nu se bată pe oferte ce aduc profit mic şi rulaj mare.

    Spuneam de atunci că sunt în pragul falimentului.

    PS
    Deja au conturile de email blocate!

    00
  8. este oare acelasi marius ghenea care scria pentru level sau chip acum cativa ani?

    00
  9. emag e mai mare acum ca a fost preluat de catre asesoft, PC GARAGE mai au de munca, sunt cam nesimtiti la garantii, acum ca asesoft controleaza emag, ar trebui sa numai avem surprize la garantii.

    00
  10. gogule, comunicatul de presa a fost trimis de cel putin doua ore…

    00
  11. Emag e varza. NU mai incerc sa cumpar nimic de la ei. Sunt aroganti, foarte nesimtiti, nu stiu sa lucreze cu un client, sunt neprofesionisti.

    Am incercat sa cumpar ceva de la ei, pe site era marcat produsul ca fiind in stoc, apoi dupa 100 de mii de ore am primit un mail, cum ca nu au produsul pe stoc, si ca sa aleg altceva, altceva care la fel.. nu se stia „cat era sau nu pe stoc” … sunt praf.

    Bineinteles ca am renuntat si am cumparat aceeasi sursa de la alt magazin mult mai rapid.

    00
  12. @cel.ro : daca nu cititi blogul lui zoso…
    V-ar fi informat inca de pe 4 iunie ca sunt de vanzare :D
    https://zoso.ro/pcgarage-cauta-cumparatori/

    00
  13. probabil lucrurile sunt mai ieftine pe criza

    00
  14. Cel.ro sa taca din gura! La ultima sedinta la Asesoft erau aroganti! Si mei e o chestiune Cel.ro, de ce nu povestesti matale daca merji cu marja la minim, de unde mai faci garantii, de unde extindere si altele? Este ca si tu te zbati sa vinzi?! Te-am prins cu cioara…

    00
  15. Emag are un Asesoft in spate care pompeaza incredibil de multi bani, suspect de multi bani, de fapt atat de multi bani incat daca nu ar avea spate politic cumparat erau de mult investigati de fisc.

    00
  16. @CEL.ro: auzi bai arogantule, dupa ce ai pupat clanta usii pe la schmecherii cu bani din IT vii aici sa faci panarama ?! Sau vrei sa zic eu pe unde stai in genunchi doar-doar scapi de faliment.
    Pierzi 10.000eur / luna , in fiecare luna, si rotesti gaura la furnizori. Dupa ce ca esti la 2m sub pamant vii si te dai pe aici investitor. Hai sictir !

    00
  17. Suntem satuli de analisti !!!!
    Dupa cum suna toate comentariile , toata lumea incearca sa despice in n-spe firul de altfel corect impletit.
    Bravo Gabi!!! Daca asta ti-ai dorit (un stil de viata corect si un retur al eforturilor depuse pentru a ridica un brand asa cum ti-ai dorit) si ti-ai implinit visele – Bravo- ai consideratia mea.
    Bravo Marius!! Ai facut un deal bun !! Sper sa fii in continuare un concurent demn de luat in seama.
    Bravo Iulian!! Nu conteaza comentariile rautaciaose prin care anumite persoane vor sa asocieze ASESOFT cu FIT DISTRIBUTION (www.pcfun.ro, http://www.electrofun.ro, http://www.shopit.ro, http://www.brazidecraciun.ro, http://www.fashionup.ro), cu Dante International (www.emag.ro) si sa inraiasca toti clientii ASESOFT… Unde mai pui reluarea colaborarii cu Kelion (www.marketonline.ro, http://www.mediadot.ro, http://www.azerty.ro, http://www.ghelir.ro, http://www.marketzone.ro)…
    Sper sa nu-ti faci si tu un blog si sa te branduiesti ca mare analist on-line.
    Si sa analizezi scaderea traficului asa cum o fac altii….
    Fiindca, in momentul de fata, toata lumea incearca sa coreleze aceste date cu cele economice reale.

    00
  18. @Catalin

    Comentariile alea nu-s rautacioase, ci adevarate.
    Si in sinea ta recunosti, cred.

    Si nu am nimic cu Asesoft, sunt cei mai tari distribuitori din Romania.

    Insa aici suntem pe un blog care face trafic cu alfel de informatii, din alea care par mai conspirationiste.

    Informatiile „corecte” si „frumoase”, pentru pulimea corporatista, sunt in Business Standard si ZF.

    Acolo vei citi probabil, azi 24 sept, ca in sfarsit Emag are un competitor pe masura.

    00
  19. Ce mi se pare mie foarte dubios este ca toti onlinerii il hulesc pe emag.. ca face… drege.. etc, Toti , absolut toti au beneficiat de pe urma emag-ului, multi au vanat oameni ai emagului cu salarii mai bune, altii care au plecat din emag si-au facut business-uri online impreuna cu un partener ( a se citi cel.ro ), , eu ii respect pe emag pt ca au fost vizionari si inca sunt, ceilalti mai au mult pana sa ii ajunga pt ca nu au oameni cu viziune, oamenii de la celelalte online-uri sunt tot produsele trainingurilor emag-ului..

    Le urez succes baietilor de la pcfun in tentativa de a ajunge pe locul 1
    eu cred ca „infratirea” prin asesoft nu e chiar o infratire totusi ghenea nu i-a dat bani asesoftului sau invers, fiecare business a crescut in paralel.

    00
  20. Eu am fost inca de la inceput in contact cu Fit – PCfun. Si Ghenea spunea ca il dezvolta cat sa stea pe picioarele lui si-l vinde. Vad ca s-a razgandit. Cumpara.

    00
  21. Cel.ro e in faliment??? E real???

    00
  22. @Mihailescu Catalin:
    Incerci un pupat? Sau nu se mai fura la tine? Garajul avea 600000 datorie, ce ai vrea sa faca? Sau vrei sa pupi dosurile Iulianului sai Ghitaului? Azerty mai e in viata sau nu se mai trec procesoare si hdd pe blat?! Mi-e rusine de rusinea ta, altfel as comenta ce panarama esti!

    00
  23. Din contra, Cel.ro o duce cel mai bine dintre magazinele online, trag cu dintii sa faca profit.

    00
  24. @Radu inca nu… cred ca trebuie sa mai ai un pic de rabdare, macar vreo 50 de ani :).

    00
  25. Draga cel-ule .ro mai ai 4 luni. Maxim. Si o stii prea bine. Altfel nu pregateai firma de vanzare inca de acum 1 an, sa o scoti pe profit.
    Acum te bazezi ca poate sarbatorile te scot din kkt dar nu prea au cum sa astupe gaura chiar daca faci vanzari juma’ cat emagu’
    Ma gandesc ca daca macar un furnizor miroase buba si nu-ti mai da marfa dar iti cere banii pe marfa pe care deja ai vandut-o, s-ar putea sa vrei sa vinzi sandramaua cu profit 1 cent, numai sa-ti astupi gaurile la furnizori.
    Dar eu sincer ma astept la o manevra gen 24pc, pentru ca in cazul vostru ar fi mai banoasa
    .
    Ia sa bage lumea un ochi pe la http://www.alexa.com sa vada ce bine stati dragutilor…

    00
  26. ar fi pacat sa ajunga pc garage la fel de prost ca pc fun. stiu multora nu vi se pare nimic aiurea dar eu lucez la ei de 3 ani si va zic ca management mai prost ca asta nu exista…poate doar sa se care acei idioti care stau ca curcile sa primeasca graunte si totusi sa nu faca nimic

    00
  27. pentru public mesajele ar trebui sa ramana aceleasi, pcfun cu imaginea lui si garaju cu a lui…eu personal admir garaju, imi place mai mult decat pcfun-ul, si siteul mult mai lesne de utlizat, promovare mai buna (si fara atata spam cu au cei de la pcfun cu n-spe newslettere pe saptamana), promotii mai la obiect, concursuri si tot felul de chestii interactive, preluarea comenzilor prompta, vanzatori amabili si livrare super ok….pe cand la Fun de cele 4 ori cand am cumparat s-a lasat numai cu bataie de cap

    apropo ca mi-am amintit o sa le dau mail sa ma scoata frate din lista lor de mail ca m-am saturat de atatea mailuri by pcfun….sa le zica cineva ca nu intodeauna 7newslettere pe saptamana aduc mai multe vanzari si imagine mai buna!!!sau sa ii invete cineva si pe cei de la marketing de la ei ce inseamna spam!!

    00
  28. Adica PCGarage va fi distrus de incompetenta PCFun, sau fit distribution cum le mai zice. Daca a cumparat vreodata cineva ceva de la pcfun si a fost multumit, inseamna ca n-a cumparat decat de acolo, sa mai incerce si altceva si va vedea ce inseamna profesionalism.
    De tranzactia asta, ce sa zic, imi pare rau de PCGarage ca s-a sinucis.

    00
  29. Concurenta vs Incompetenta, probabil o sa invinga incompetenta

    00
  30. sau poate concurenta

    00
  31. @nimeni zicea „Toti , absolut toti au beneficiat de pe urma emag-ului, multi au vanat oameni ai emagului cu salarii mai bune, altii care au plecat din emag” ar fi bine de zis „de morti numai de bine” dar angajatii cu care s-a ridicat emag-ul au fost angajatii Ktech-ului :) aka Ultra Pro …

    ma bucur ca emag-ul inca e bine sanatos

    00
  32. Am cautat sa imi iau un laptop si am vazut ca nu exista diferenta de pret intre pcfun si pcgarage.Uau…este ceva ce nu stiam!

    00
  33. M-am convins PCGarage sunt de treaba

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Alte articole

Alte linkuri (mostly NSFW)