Steve Vai la Braşov, concertul care nu e concert

Conform TVR, Steve Vai va susţine un concert la Festivalul Cerbul de Aur. Live.

Conform siteului artistului, va primi un premiu şi va face playback pe două piese.

Atenţionat, biroul de presă al TVR răspunde

Buna ziua,
Steve Vai va sustine un recital de 20 de minute, live; e adevarat, fara band, dar recitalul va fi live.

Acum, noi pe cine să credem? Pe artist, care bănuiesc că ştie ce urmează să cânte, sau TVRul, care are interesul să vină lumea la concert?

thx Costin G

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. zice foarte clar si pe site la el, si in ce ai zis tu acolo, ca o sa cante fara trupa. ce nu ai inteles? el o sa faca ce trebuie sa faca, live, normal, iar ce se aude pe langa o sa fie de pe disc.

    ce credeai, ca o sa urce cu chitara scoasa din amplificare si-o sa mimeze, pret de doua piese, ca e chitarist?

    00
  2. „Details: Steve will accept a lifetime achievement award at the event, and will perform 2 songs only to backing tracks. He will NOT be appearing with a live band.”

    Va canta cu backing tracks in loc de restul trupei dar asta nu inseamna ca el personal o sa faca playback la chitara (!), vorbim de Vai totusi.

    00
  3. Cine mai e si Steve Vai asta? Altul mai necunoscut nu puteau aduce?

    01
  4. Domnule Radvan, tvr induce ideea ca este vorba despre un concert Steve Vai.Este penal ceea ce face aceasta institutie, nicaieri nu este mentionat faptul ca muzicianul va veni pentru a ridica premiul acordat, a multumi si a cinta doua melodii.Nu modalitatea exprimarii lui pe scena conteaza in acest context, ci modul in care tvr prezinta acest eveniment, deturnind totul pina la umra.

    00
  5. Cantat peste negativ = semi-playback… semi-live… in niciun caz live 100% :)

    00
  6. Live in Romania ? Niciodata… Ca daca se ducea in alta tara nu-si lua bani deloc daca venea sa faca playback. Astea-s texte. Asa si vaca aia de Shakira si-a permis sa se cace pe fanii care o asteptau de mai bine de doua ore, asa si cate unii ca Depeche Mode isi amana concertele pe motiv de junghi in cur, asa si noi ne bucuram ca tampitii si ne amagim ca ne face ditamai onoarea ca vine sa-si ridice un premiu.
    E jenant si ptr TVR sa zica ” noi ii dam ceva bani frumosi, ca deh! e faimos, dar lui i se rupe de auditoriu si nu-si strica talentu’ cu o reprezentatie live cand poate sa-si strice discul, ca-i mai ieftin!”. Asa ca baietii incearca sa mascheze cumva atitudinea vedetelor care vin aici din respect pentru buzunarele lor si nu pentru fanii care ii asteapta de multa vreme.
    Nu va faceti griji, in tarile subdezvoltate „live” are alte sensuri. La noi se fura live, se minte live si se distruge live mai tot ce misca, insa cand e de cantat, mai putin cu live-ul complet ca ce-i mult rupe (sare) coarda. De chitara desigur…

    00
  7. Steve Vai fara trupa? Mai bine deloc.

    00
  8. @Nosfer: un chitarist obscur…

    01
  9. @ nosfer – Vai asta e acordeonistu lui Gutza.

    00
  10. @ Nosfer .. Steve Vai e unul dintre cei mai mari chitaristi din toate timpurile.. Altul mai cunoscut? Sincer tu cred ca nu cunosti nici un chitarist .. Iti spun eu.. Yngwie Malmsteen, Joe Satriani, Eric Johnson… dar am o banuiala ca nici de astia nu ai auzit…

    00
    • xia, bine ca i-ai dat la o parte pe page, blackmore si richards, care, pla mea, sunt niste luzeri pe langa labarii astia care au invatat sa faca solouri la cetera si atat.

  11. Steve Vai tot nu-si va atinge mentorul din tinerete , pe Zappa (care da, ii da la o parte pe multi grei prin tehnica) dar pana una alta, si solourile din For the Love of God ar merge :D

    00
  12. …din exprimarea TVR, urma sa asistam la un concert Steve Vai si nicidecum la o aparitie mai scurta decat pauza de publicitate din timpul raposatelor „surprize”…un moment fain care s-a stins rapid intr-o mocirla tipic romaneasca…bine ca am aflat acum, inainte de a-mi lua bilet…oricum, de cacat…

    00
  13. nosfer 4ever!

    00
  14. Poate s-a dezvoltat vreun soi de noua forma de concert: Playback live. Oricum, logic, e ok, ca el vine in persoana, nu-si aduce sosia de la Muzeul de Ceara, deci e (a)live, numai ca nu canta, ci mimeaza, ca oricum asa a auzit ca se face prin Romania la o sumedenie de artisti.
    Da chiar, Cerbul de Aur e live,adica din aur sau playback, adica din plastelina?

    00
  15. @Laura Driha: junghiul ala in cur de care pomeneai referitor la Depeche Mode se mai numeste in termeni medicali „tumoare maligna”, also known as „cancer”, chestie destul de neplacuta omului, mai ales ca de cele mai multe ori daca nu e descoperit si tratat la timp duce la concert acolo, sus, cu ingerashi ca backing vocals.

    00
  16. Am fost in 2000 la concertul lui de la Sala Palatului. DUMNEZEULE MARE. Orgasm muzical, frate. Am urlat la concert de am fost ca o buha vreo 3 zile. Artist de nota 1000. Doamne ce muzica.

    Faza cu „playbackul” pe mine nu prea m-ar coafa, sincer. Bun, nu il banuiesc ca sta cu aia scoasa din priza (chitara adicatele), dar parca o trupa e vitala pentru un asemenea artist. Plus ca avea niste „discutii” muzicale cu muzicienii lui de obicei pe scena, incat ar fi chiar pacat sa se piarda exact farmecul asta.

    MI se pare ciudat sa faca smecheria asta, mai ales ca a mai cantat in Ro (acum 9 ani, dupa cum ziceam) si a facut-o „cat se poate de live”.

  17. Sa zici ca Steve Vai e un necunoscut… Hai ca am trait s-o vad si p-asta… pff

    00
  18. Pentru toti care il condamna pe Nosfer, sa stiti ca nu toata lumea o arde numai in rockareala. Ia sa va vad, daca dau niste nume din alt gen muzical, sunteti asa de scule? (fara google desigur)

    00
  19. pacat de omul asta, isi iroseste talentul la un festival ratat…

    00
  20. Eu cred ca vom pati ca la DP… nu mai vine nimeni la Cerbul de Aur…

    00
  21. Nu Zoso, n-ai inteles bine. Steve Vai va canta live, insa nu va veni cu tot cu trupa. Va canta peste un negativ care contine partile de baterie, bass si chitara ritm.
    La ce instrumentisti are, iti dai seama ca e o cheltuiala mult prea mare pentru a-i aduce pe toti, cu tot cu scule si echipe.

    00
  22. Da’ v-ati gandit cati bani i-or fi promis? Eu cred ca nu i-au dat mai nimic si canta omul asa de obraz, pentru premiul ala. Ori Steve Vai de obicei costa. Deci hai s-o lasam moarta cu teoria persecutiei ca n-are nimeni nimic cu romanii, daca n-ar face unii dintre ei pe smecherii.

    00
  23. Cum naiba vine asta de nu canta live (cu trupa adica) ? Cre’ ca l-au santajat cu ceva, altfel nu-mi inchipui. In plus de asta… lifetime achievement la Cerbu de Aur. Moaaaaaaaaaama, asta clar e de pus pe CV :)
    Golden Stag nu e festivalu ala unde a venit o fata, a cantat, a primit prafu de pe toba si pe urma a ajuns larger than life si a zis ca nu mai calca in Romania ? :D (hint: „Genie in a bottle”).

    @zoso – te oftici degeaba, nu i-a ignorat nimeni pe Page si Richards si altii (de Petrucci de ce n-ai zis ma nimic ?!?!), doar a dat un exemplu din aceeasi nisa – Satriani, Johnoson and co. (de mentionat Andy Timmons, si el canta fain).

    00
  24. Un alt exemplu poate fi Buckethead, care canta in foarte multe concerte fara instrumentisti si este si el considerat unul dintre cei mai buni chitaristi din lume, ba mai mult, are si albume inregistrate fara alti instrumentisti si suna excelent.

    00
  25. nu se bat cap in cap. live inseamna ca steve vai va fi live, nu neaparat ca va avea orchestra. intre 20 de minute si 2 piese e o mica disconcordanta, dar poate canta un medley

    00
  26. Zoso, chitaristi foarte mari sau mari, cei enumerati de tine (primii doi, in prima categorie si ultimu in a doua), dar de la asta pana la a-i face „labari” pe niste chitaristi formidabili ca Satriani sau Malmsteen, e cale mult prea lunga…

    00
  27. @zoso, lol. Pai Malmsteen a avut intotdeauna vocalisti… In cazul lui Vai, imagineaza-ti „Tender surrender” sau „For the love of God” cu unul care tipa peste solo-uri. Nu inteleg de ce ii numesti „labari care au invatat sa faca solouri la cetera si atat”. Ca nu iti place muzica e un lucru, dar toti chitaristii mentionati anterior sunt mari compozitori. Tu crezi ca solo-urile alea se fac asa, punand degetele la nimereala pe griful chitarei?

    00
    • ah, nu, eu n-am de unde sa stiu cums e fac solourile alea. n-am pus in viata mea mana pe o chitara vreo 2 ani asa.

  28. cred ca esenta acestei stiri a fost cel mai bine inteleasa si exprimata in comment-ul numarul 7. asta a fost si motivul pentru care m-am decis sa-i scriu lui zoso.

    00
  29. Nu stiu ce va tot ca..tzi pe voi cu comentarii ca ar fi sau nu live si de ce nu e 100% live, ci numai 37,5% live? Pentru mine e clar – omu vine sa ia un premiul si canta 2 piese. Pentru asta e suficient si o banda in spate cu „orchestra”. Chitara oricum va fi live si pt. a ridica un premiu (personal) nu cred ca treb sa-si aduca toti colaboratorii.

    00
  30. nosfer esti dovada vie a inculturii si prostiei romanesti tradusa prin MANELE. Asa ca, pastreaza-ti parerile pentru alde gutza si nu mai debita aberatii!!!

    00
  31. @nosfer Tocmai ai demonstrat ca ai o cultura generala egala cu un cerc care in litere se scrie ZERO.

    Bine ca ai auzit de Florin Slam,Guţă,Roxy Manel..(pardon Lady Roxy) si Marian Valorosu si alte „talente” autohtone.

    @acsel
    Hip-Hop,R&b,Rap,Dance,Pop,House,Classical,Jazz,Blues….sa mai zic?

    00
  32. Pentru Acsel: Steve Vai nu canta rock. Este incadrat la jazz contemporan. Iti recomand sa-i asculti si pe Malmsteen, Paco de Lucia, Satriani, Al di Meola….. Ia si cu Victor Wooten, daca ti-e dor de ceva bass…. Ei, dar toti sunt undeva in alta parte decat rock-ul… Hai sa zic… Malmsteen… ceva rock simphonic…..
    Oricum, propun sa posteze comentarii cei care au la activ participari la macar 2 – 3 festivaluri de jazz… daca sunteti si voi de acord…

    00
  33. nu a fost playback….a cantat doar pe negativ si-atat… 3 piese extraordinare :X imi pllllllace Steve Vai…(nu mai mult ca Satriani dar totusi) ;)) eu am ramas stupefiata cand era la conferinta si a spus ca nici nu va sti ce va fi in seara respectiva :O…drept nimeni n-a stiut sa-i spuna?:O…mi se pare ca nu l-au tratat cum ar fi trebuit sa-l trateze :( urat! deaia nu vine nimeni de vazut pe aici…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.