Avem soluţii!

Pentru că doi dintre copiii mei (alex şi cetin) au azi o dilemă pe care eu am avut-o zilele trecute, vă propun următoarea soluţie: 1€ pe lună taxă pentru citit zoso.ro. Îi scădem pe ăia 30% care vin din google şi rămân 7.000€ cinstiţi pe lună. De banii ăştia scot toate bannerele. După care scad taxa la 50 eurocenţi pe lună, că n-am ce face cu atât de mulţi bani…

Ce ziceţi, merge?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

78 comentarii

  1. tre sa imi dai un miel

    00
  2. Intrebarea e care ar fi prostul ala sa plateasca sa te citeasca?

    00
  3. Chiar mi-as dori sa incerci si sa publici dupa aia rezultatele. Mai aflam si noi ceva despre nivelul onlineul din romania.

    00
  4. Intrebarea e, ce oferi tu de banii astia? :)

    00
  5. Renunţi şi la colaborarea cu PD-ul? :P

    00
  6. scorojit, daca nu ai plati, atunci suporta reclamele si taci din gura. simplu.

    00
  7. ideea e ok, dar cred ca numarul de unici ar fi totusi ceva mai mic, ca nu s ar inghesui toti sa dea bani din buzunar.

    00
  8. eu as plati:) si n-as protesta nici daca ai pastra si reclama. ca spatiul din print se vinde de doua ori: o data cititorului si o data advertiserului. blogul de ce n-ar face la fel?

    00
  9. eu zic ca merge, cu taxa la 50 eurocenti ajungem la 15 euro pe luna. nu-i mult. doar ca daca mai fac si alte bloguri asa, se duc macar 200 euro pe citit bloguri. deci mai bine lasi reclamele.

    00
  10. NOU
    #10

    Cred că ar fi destui care ar plăti.

    În totală altă ordine de idei, cred că încep să văd utilitatea un scrapper/agregator. :)

    00
  11. atata timp cat le tii cuminti acolo in dreapta, nu-i bai. cat despre taxa, o sa aiba succes cum are pay-per-viu curului la gsp. Ii injura cocalarii de-i spurca de cand au lansat nazdravania. tampit sa fii sa nu stii ce oameni iti intra pe site …

    00
  12. Eu as plati, 4 jdemii pe luna nu e o avere

    00
  13. zoso,
    de ce il tii pe arhi pe langa tine…nu esti in stare sa raspunzi singur la comentariile negative?

    00
  14. Nu esti barbat daca nu faci chestia asta. :)

    dontet: e vorba de un euro pe luna nu pe zi.

    00
  15. Nimic deosebit, probabil ai face mai devreme ceea ce ziarele online vor face toate in 1 – 2 ani. Pana la urma, treaba este simpla: munca unui om trebuie platita. Piata de publicitate oricum este foarte jos, si ca sa faci ceva bani te umpli de reclame. Mult mai cinstit ar fi din partea tuturor sa fie o plata directa, fara intermediari (firmele care pun bannere) de la cititori.

    00
  16. salut,

    ai inversat linkurile. alex duce la arhi si cetin la subiectiv.

    00
  17. Dacă într-un oraş din România faci un concert gratis, ai 10.000 de spectatori. Dacă pui 1 leu intrarea, rămân 500 de oameni.

    00
  18. 1 euro/luna e o taxa cinstita, zau asa :) ai putea totusi sa pui o modalitate de plata extrem de rapida si friendly ca sa nu complici treaba.

    3 centi/zi e in regula – acum cu criza :))

    00
    • sabbra, plata prin sms?

      alx, nu destul incat sa dai 2 lei? trist. eu platesc vreo 200$ pe luna abonamente la diverse chestii misto :)

  19. Eu recunosc ca n-as plati. Nu acum cel putin. La pensie, poate!
    Pe de alta parte cred ca i-as simiti putin lipsa, dar nu suficient cat sa dau 50 centi.
    Ideea e ca ma conving din ce in ce mai mult de faptul ca banii ar trebui sa-ti aduca avantaje palpabile. Ce castig daca citesc blogul zoso? poate acopar niste timpi morti la servici, POATE aflu ceva interesant (dar util, mai deloc) si cam atat.
    Imi place stilul… asta da!

    De acord cu 5 euro! :)

    00
  20. @Gaby
    Faza asta nu o sa mearga niciodata cel putin in cazul presei. Pentru ca se vor gasi intotdeuna cativa care se vor abona, vor rescrie stirile din mai multe surse si vor pune gratis pe siteul lor. Si normal se vor gasi intotdeuna altii amatori de chestii gratis. Pentru ca asa s-au obisnuit pe internet.
    Pentru ca treaba asta sa mearga ar trebui sa fie toate dar absolut toate ziarele pe bani.
    Ma rog la bloguri e alta mancare de peste.

    00
  21. Blogging faci numai pentru bani sau si pentru cititorii tai ? Era doar o intrebare. Ar trebui sa incerci o luna sa vedem daca le dai peste nas marilor agentii de presa pentru care trebuie sa platesti sa ai acces la stiri.

    00
    • florin, o fac pentru ca imi place. ca ies bani pentru ca ma citesc niste oameni e doar un rezultat al faptului ca sunt al naibii de bun.

  22. @zoso – cred ca ai face ceva mai mult de 5 euro – probabil vreo 100-200 :). Ceea ce incercam sa zic in comentarul precedent este ca asa s-ar afla mai mult despre onlineul romanesc si despre cat valoreaza el de fapt ca piata „de desfacere pentru informatii/stiri” (mai ales la toti cei care au preluat ideea lui murdoch cu ziare online contra cost)

    00
  23. Asta e reclama mascata la blog20.

    00
  24. Eu as plati daca ai gasi o modalitate prin care sa nu mai dau inca juma’ de euro sau alte sume taxe de transfer sau TVA and s**t. Desi nu ma deranjeaza deloc banerele, imi place ce citesc la tine, si as fi dispus sa platesc.

    00
  25. Unde transferam banii ? :)

    00
  26. Fă-o. Cred că eşti singurul care poate face asta primul, iar asta e, într-un fel, aproape o obligaţie.

    Fă-o, dar ca un experiment coerent, cu durată anunţată, cu date comunicate transparent, etc. Fă-o ca să avem cu toţii o imagine şi o certitudine a posibilităţilor – şi tu rămâi şi cu banii :-D

    Eu mă bag – ce dreaq, am dat (şi) azi 2 euro pe un pachet de ţigări – şi te susţin.

    00
  27. Eu te-aş plăti. Arhi o să moară de foame cu subiectiv de gât însă pe tine te vor plăti ăia care ştiu de ce te citesc.

    7.000/lună nici eu nu cred că se strâng dar aşa se face şi online-ul românesc tru.

    Hai că nu sunt cârnat, pe Arhi l-aş plăti pentru feed-ul de pornău de pe twitter. Ştiu şi eu cât de greu eu să găseşti ceva care să merite pe 4chan :D

    00
  28. Cred ca treburile de genul asta depind si de succesul unor initiative de genul GSPTV – pay per view. Vad ca lor le-a scazut mult traficul, dar inca a ramas destul de mare. Urmatorul pas va fi sa puna gsp.ro cu plata. Nu cred ca se va intampla foarte repede, poate mai trece un an pana atunci, dar vor face asta, pentru ca altfel nu se poate. Hartia nu se mai vinde, si daca nu pui taxa si pe online, din ce mai platesti oamenii ?
    Si dupa ce gsp.ro va fi pe bani, nu vi se va mai parea asa o mare chestie ca trebuie sa dati 1 euro sa cititi aici.
    Partea cea mai nasoala e cu luatul acelui 1 euro, zoso. Eu am un site pe care se joaca lumea online, si il trecem de la 1 septembrie pe bani. N-ai cum sa le iei 1 euro. Pur si simplu nu se poate. De 50 de centi nu mai vorbesc. Ca sa merite, trebuie sa iei 5 euro pe 5 – 6 luni.

    00
  29. @NeaFane: as castiga maxim 5€. MAXIM!!!

    @Cristian Banu: taci ca si acum caut aia doo mii de euro primiti de la ei.

  30. nah, n-o sa mearga. am incercat si eu acum vreo 2 ani, cand aveam niste amarate de reclame google din care am facut ~$300 in 12 luni, ha-ha.
    in final, n-o vrut nimeni nici reclamele, nici 1 ron pe luna taxa de intrare la citit. eram modesta :))

    eu is no name si e ok, dar ca idee, nu inteleg de ce intra lumea sa citeasca bloguri daca „tre sa fii prost sa faci asa ceva”?!? mereti si cititi ziare, carti, fisiere verzi postate pe pereti etc.

    parerea mea e ca ar trebui sa va doara in cot de comentariile de genul, nu merita tam-tam-ul asta. in curand cititorii vor dori sa fie platiti pentru ca intra pe paginile omilor, ce sa spun.

    00
  31. pune un buton de”doneaza 1 euroidaca ti-a placut articolul” si-ti dai seama singur daca merge sau nu:0

    eu cred ca nu merge

    00
  32. Zoso incearca sa faci asta si cred ca vei constient ca nu vei mai avea decat cel mult 10% din vizitatorii pe care ii ai acum!

    Chiar Alex (Subiectiv) scria zilele astea ca Romania nu e pregatita sa plateasca ca sa citeasca stirile in online! Crezi ca sunt pregatiti romanii sa plateasca ca sa citeasca bloguri?

    00
  33. Ai putea sa le oferi un username/pass celor care au platit si dupa autentificare sa le afisezi fix aceleasi pagini fara reclame.
    Pentru cei care nu vor sa plateasca ramane cu reclame.

    00
  34. Bai, io as plati:) pentru anumite bloguri. Pentru zoso.ro si pentru cateva altele pe care le citesc cu placere zilnic. Un 5-10 euro pe luna nu e cine stie ce.

    00
  35. Pot sa platesc in rate?

    00
  36. Consumatorii de media din RO s-au cam învăţat să fie plătiţi. Radiourile îşi plătesc, practic, ascultătorii prin concursurile organizate, la fel fac şi ziarele cu concursuri în urma cărora câştigi Loganuri (jurnalul Naţional), Toyota Avensis (EvZ), Adevărul şi Click dau şi ei milioane de euro, GSP promite că dă… oricum, în câţiva ani, printul din RO se va difuza gratuit, pt. că nimeni nu va mai vrea să dea bani pe CanCan, Click, Libertatea…

    Şi atunci normal că românul nu este pregătit să plătească pentru conţinut media. Nu numai că a fost învăţat că informaţia e moca, ba chiar i s-a cântat în coarne pentru ca agenţiile de publicitate să aibă suportul unde să-şi cheltuie bugetele.

    Şi nu trebuie să privim reclama de pe bloguri/siteuri ca pe un agresor. reclama are şi rol informativ. Dacă vrei să-ţi cumperi un laptop, dildo pentru iubită, ori o saltea nouă… atunci poţi găsi reclama chiar utilă.

    00
  37. @scorojit În niciun caz nu tu, ceea ce e extrem de benefic pentru restul.
    Vali dacă faci o rețea mă bag și io.

    00
  38. @Andrei

    Da, ăia care citesc bloguri ŞI care nu citesc în acelaşi timp cancan sau libertatea vor da bani să-l citească pe Zoso ;)

    Estimez că sunt destul de mulţi încât să-i permită lui Vali să trăiască din asta cum a făcut şi până acum.

    @troptrop

    Ne consumi oxigenul degeaba. Dacă am varianta să nu plătesc, nu o voi face. Este o tâmpenie ce propui tu. Trollul prost e prost.

    00
  39. un euro pe luna? e ieftineala…sunt 40 de mii de lei vechi…juma` de pachet de tigari.40 de mii ii pierzi prin scamele de la pantaloni.Zoso, problema unora nu e ca dau 1 euro, ci ca mor de ciuda ca vei castiga tu mai mult decat au ei salar pe un an :))…Eu una as da 1 euro.

    00
  40. @danix: eu latru, el musca.

  41. offtopic: vezi că l-ai făcut pe Subiectiv Arhi şi pe Arhi Subiectiv (adică ai încurcat linkurile între cei doi).

    ar merita încercat chestia asta, măcar cu titlu de test, în speranţa de a vedea cât de „engaged” e publicul unui anume blog. şi n-ar fi o idee rea ca banii strânşi să se ducă într-o campanie umanitară, nu de alta, dar ar avea alt impact asupra publicului şi l-ar scuti pe cel care s-a implicat în acest experiment de trolii fără prea multă minte care şi-ar etala experienţa în materie de înjurat.

    00
  42. un bax de bere pe an e bine ?

    00
  43. @zoso: merge, cand aplici ?

    00
  44. Dac-ai da si ceva apartamente + mertzane, ca nea Senzationescu, cred ca ar plati multi :D

    00
  45. Is curios daca ai strange mai mult de 100 de abonati.

    00
  46. Ia incearca :))

    00
  47. e ok 1 euro. da sa fie prin sms, ca altfel lenea invinge :))

    00
  48. NOU
    #50

    Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar trebuie sa fii prea inapoiat sau prea invidios ca sa injuri pe cineva ca a vandut un spatiu de reclama sau ca scrie un post platit.
    E o vorba mai veche… prost nu e cine cere, prost e cine da. Daca exista cerere, ei de ce nu ar trebui sa vanda? Din asta traiesc, e meseria lor, o meserie ca a oricarei alte persoane. Pe ziaristi ii injurati ca va baga reclame in ziare si reviste sau ca scriu posturi platite?

    Trist… tinand cont ca in 2009 inca sunt persoane care spera sa moara capra vecinului.

    Sfat prietenesc: Ce-ar fi sa puneti osu’ la treaba in loc sa injurati obscur prin colturi? Daca chiar erau asa slabi cu ziceati(ca multi injura arhi, visurat, zoso etc) de ce nu le ia nimeni de vreo cativa ani buni locul?

    Just my 2c…

    00
  49. @cristi: plata prin sms e scumpa ca dracu in romania. Jumate din bani se duc la operatori.

    00
  50. nah ,nu tine,romanul sa nascut mocangiu si cu grija caprei vecinului :D

    00
  51. pff tot felul de solutii pentru a stavili o invidie a unora…. dude cum rezolvi cu cei fideli ? au reducere la taxa sau primesc bunatati de la tine ?

    00
  52. Merge, dar nu ne pune pe drumuri.
    SMS, Paypal…

    00
  53. Traducere la ce a spus blowfish

    Nene, da’ ceva moca nu-mi dai şi mie ? Trăiască-ţi !

    00
  54. 1 euro?
    adica 4 lei si 20 de bani?
    sau poate chiar 4 lei si 30 de bani?

    ai un cont curent?
    accepti VISA?

    pune parola, contul si ma bag.

    atunci iti faci si tu diferenta intre cititori seriosi si putoi faliti care-si dau cu „parerea pe net despre **** ta si cum percepi tu durerea”, ca sa parafrazez p-unu Cheloo.

    ah, si poti pastra si reclama, daca o lasi acolo unde e. cat nu-mi sare sub maus, nu ma deranjeaza, plus ca intr-o zi cu soare, s-ar putea sa fie ceva CU ADEVARAT interesant.

    00
  55. pai tocmai ce-au executat gsp.ro (oarecum) o idee din asta si… si mai bine si-ar parli palmele…

    00
  56. Toma Daniel, carnatule, mai tii minte cand trolai pe la mine in cautare de trafic? L-ai primit si acum ai trecut la zoso?

    00
  57. Daca ma intrebi pe mine, eu zic ca este o idee care mai devreme sau mai tarziu trebuie sa apara. Sunt convins ca nu toti 7k dau 1 eur dar 3000 tot dau 4 lei luna de luna. Iar daca mai socotesti articolele de interes/exclusive care necesita inregistrare pentru a fi citite, mai poti adauga 1k. Astfel, te platesc cumva si baietii astia care „se grabesc” sa specifice sursa. Chiar doar 1 eur pentru acces RSS nu e rau. Si nu vei mai fii nevoit sa suporti teremene de plata imposibil de lungi. Mi imi place ideea.

    00
  58. Zoso, 200 de euro pe chestii mişto? Nu mai bine le iei moca de pe youporn şi redtube? :)))

    00
  59. @Eu – Din pacate sau din fericire sunt si ale publicatii online decat cancan sau libertatea!

    Eu de exemplu as citi alti bloggeri, de valoare apropiata, si ma refer aici la trafic si nu la idei, pentru ca toti gandim diferit. Exclus Badea si Ciutacu :P

    00
  60. Frate ai uitat ca traim in romania cine crezi tu ca iti da tie 1 $ pe zi :) si chiar daca sa zicem iti da cineva 1 $ ala la randul lui va fi mai smecher si va publica posturile tale gratis .Lasa-ma sa ghicesc teai inspirat de la americani „ca alora lea venit ideea cu ;informatia se plateste,)

    00
  61. Evident ca ar merge. Chiar as zice ca este o idee sclipitoare. Ar fi „the next level” ;)

    00
  62. Nu as plati sa vizionez un blog, oricat de misto ar fi el. Nici macar pe-al lui Dumnezeu.

    00
  63. :)))
    Ce labar „După care scad taxa la 50 eurocenţi pe lună, că n-am ce face cu atât de mulţi bani…” Realitatea e ca dupa aia te duci sa te angajezi ! Chiar nu realizezi ca lumea intra la tine ca pe OTV . Sa vada ce ineptii mai cumpara plebea ?

    00
  64. NOU
    #66

    Sau ai putea sa implementezi un sistem genul pret bomba. Persoanele care vor, platesc 1 euro sa zicem si la sfarsitul lunii se face o tragere la sorti si unul sau mai multe castiga o chestie(poate sa fie si simbolica).

    00
  65. @Arhi

    Dispari mă că eu nu trăiesc din blog şi nici nu mor pentru traficul ăla mare de care nu mai beneficiez de când m-ai banat de la comm-uri.

    Din ce ai fi putut observa şi singur, nu ţi-am şters link-ul de la mine, aşa că mi-eşti dator cu nişte vizite ok ?

    00
  66. Daca aplici cu bani, ma apuc sa fac un crack sa intre lumea pe neveu :))

    Parca si vad pe torrente Crack zoso + serial :))

    00
  67. Am urmărit discuția și la Arhi pe blog și la Subiectiv, iar acum am reușit să ajung la zi și cu comentariile de la tine.

    În loc de abonament, poate ar fi tare să faci un colț de Mulțumesc(nu de donație sau chetă sau altceva, ci ca să îi mulțumești lui Zoso că scrie pentru tine în fiecare zi), prin plată SMS , cum ziceai mai sus. Sunt curios câți ar trimite 50 de cenți, 1Euro, poate 10 euro. Din punctul ăsta de vedere nu cred că ai nimic de pierdut.

    Ce părere ai?

    00
  68. Hmm, nu știam asta cu donațiile ilegale prin SMS. There goes a business model…:)

    În fine, mențin colțul de Mulțumiri cu plata PayPal, Poșta, ramburs, ordin de plată, transfer bancar, ce o fi.

    00
  69. Marş , mă !

    00
  70. Deci, io zic asa: sunt dispus sa dau 12 euroi pt. abonament la http://www.zoso.com – timp de 1 an de zile. Ma doare la basca daca mai bagi si reclame… treaba ta, oricum formatul tau de pagina e nebagacios (din punctul asta de vedere).
    Acuma… se nasc intrebari:
    1)Esti capabil sa mentii 2 gloabe? Unul premium si unul gratis? Nu ma refer la capacitatea de tastare, ma refer la continut DIFERENTIAT. Aia poate sa ceara ceva gandire si munca, zic.
    2)Dai banii inapoi daca nu te tii de cuvant? Adica… asta e un contract, plmea, eu dau bani, tu promiti sa scrii. Daca te intorci pe partea ailalta?
    3)Hai sa incercam, zic. Nu cu plata lunara… aia e prea complicat, da asa, cu abonament pe 1 an. Hai, 12 euroi e ce cheltuim la carciuma, ce dracu’…
    :)
    Plus ca dai update-uri pe bloaga „gratis” despre cati s-au abonat la bloaga platita, etc. Forum, alea… hai ca se poate!

    00
  71. Asta este practica in vest, ca cititorii sa plateasca pentru ineptiile personale ale unuia sau altuia ? Sau este o inventie tipic damboviteana, ca asa e romanu smecher, sta cu maciuca in sus si ploua cu bani peste el ? Mai zicea unu pe aici ca asta e viitoru ziarelor online, dar tu mai ai pana sa furnizezi stiri online, si atunci o sa ma gandesc daca voi cotiza la un abonament.
    Oricum, daca va functiona treaba, sunt curios cum va evolua. Apreciez ca vom avea 22 milioane blogarasi care vor sta cu maciuca in sus si vor astepta sa fie platiti de ceilalti 22 milioane minus unu cititori, ca doar n-o fi fraier sa se plateasca singur.

    00
  72. Da, as plati 1 euro sa-ti citesc vendetele personale cu GSP si restul…get serious man…esti un pusti care a aparut pe piata la momentul potrivit….si cam atat…

    00
  73. dap.eu s ok. microplata sms e ok

    00
  74. @TheBride: mai precis, companiile de telefonie + procesatorul de plati iau 60% din valoarea sms-ului.(cel putin asa era acum 2 ani la gecad)

    00
  75. Sincer mi se rupe de reclama-tutorialul lui, cum mi se rupe de majoritatea blogurilor romanesti al caror tur l-am facut in dimineata asta. Cine cauta o informatie corecta, nu ar trebui sa o caute pe o ” sursa de venit ” la un nene care scrie pentru ” o paine “.
    Iesiti fratilor afara din .ro, voi vedeti cata frustrare si snobism zace in “articolele” voastre?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube