Scenariu de criză cu Şpagatist, Toshiba şi McCann

Se pare că analistul avea dreptate, audienţa se duce, iar disperarea e mare. Totul doar în trustul Intact.

Şi o veste nouă:

McCann va oferi Toshiba servicii de comunicare printr-o "abordare neconventionala a canalelor media" pentru proiectul "Toshiba. No Matter What Guarantee", o garantie ce acopera accidentele ce se pot intampla unui laptop produs de aceasta companie.

Update:

Campania a fost meseriaşă. Laptop explodat în direct, la începutul emisiunii. Toţi şi-au sunat prietenii să se uite. Audienţă instant.

Chiar dacă un laptop nu poate exploda de la o pană de curent, miscarea a fost tare de tot. Şpagatistul şi-a ridicat audienţele în scădere, ceea ce îşi dorea. Laptopul ars a fost luat la şuturi în următoarea zi. Că aşa merită.

Pentru ca azi să aflăm explicaţia dintr-un comunicat ghebos de presă. A fost o campanie neconvenţională McCann. Foarte neconvenţională. Până la comunicat. Care a fost o greşeală. Comunicatul publicat pe blogul şpagatistului arată că el e fomist şi acceptă să se prostitueze şi că Toshiba/McCann sunt idioţi. Puteau să îl pună să scrie 2 rânduri în care să explice că laptopul are garanţie extinsă şi că poate fi înlocuit instant, cu link către Moshiba. Altfel, totul a iesit jenant de prost.

Ştiu, reclama negativă e tot reclamă. Dar îmi vine greu să cred că mapa de presă cu reacţiile la mizeria asta, pline de mui şi puli, va intra uşor pe gâtul clientului.

Plus că publicul vă rămâne cu o singură chestie: deci toată mascarada a fost plătită?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. Nu-mi vine sa cred ca au aparut teorii ale conspiratiei si pe marginea unui subiect atat de… derizoriu si fara pic de relevanta.

    00
  2. pai se cam duce audienta, ce sa faca si ea, mai ales ca are un concurent in trust exact pe acelasi interval orar care nu face atata pe frustratul si e chiar funny. abia astept sa-i ia locul.

    00
  3. N-am urmărit subectu’ până acum, dar chiar, cum pizda mă-sii se așteaptă cineva să-ți explodeze un laptop de la o pana/fluctuație de curent din moment ce el săracu’ e alimentat printr-un transformator separat. Ala se arde primul si nu prea ai sanse sa-ti prajesti nimic.
    Cazurile cu laptopuri explodate s-au datorat bateriilor cu probleme.

    Iar daca au manarit-o, au manarit-o simplu. Au facut scurt direct pe baterie si-au asteptat sa faca „poc”.

    00
  4. Nu m-ar mira insa ca MB sa creada in continuare ca s-a intamplat „pe bune”!

    00
  5. Făcătura a fost demonstrată de Crăiţoiu. Nu era corect să-l citezi pe el şi nu pe cineva care a preluat informaţia de la el?

    00
  6. si-a inchis comentariile pe blog. heh

    00
  7. Mai zoso, jurnalist, laptopul nu a explodat, a iesit fum din el. Atata tot. Baga is tu 500 V in laptopul tau (ai asa ceva?) si dupaia vezi ce se intampla.

    00
  8. mi se pare mie sau fara sa vreo faci jocul moshiba… vorbesti de ei, de produsele, de campaniile lor…

    00
  9. Ce papagal maxim… LOL

    In sezonul urmator, la OTV…

    00
  10. sunt curios cu ce o sa se laude diseara in emisunie, si da! ma va pacali si ma voi uita, originala idee de a face reclama, scopul a fost atins chiar daca metoda necoventionala sper sa sifoneze putin imaginea

    00
  11. Deci Toshiba sunt in continuare printre cele mai proaste aparate de pe piata ? Deci imi pasa daca un brand jenant care acum 4 ani insemna ceva s-a asociat printr-o agentie care acum 2 ani era decenta cu un individ care acum 3 ani facea spaghatul ?

    00
  12. NOU
    #13

    @Andrei stai jos, nota doi. In primele doua link-uri a fost vorba de probleme ale bateriei, nici vorba de fluctuatii de tensiune in retea. Cu al treilea link ai comis-o mai grav, se pare ca nici macar nu ai citit ce scrie sub poza, citez: „James and Stacy’s laptop was unfortunately home when fire consumed their apartment on June 11”.
    * *
    *
    q.e.d.

    00
  13. Andrei a scris pe 22 Iulie 2009, 7:08 pm
    link1
    link2
    link3
    Da, se poate sa ti se aprinda laptopul de la o simpla fluctuatie de curent.

    Andrei, ești tâmpit ? Unde paștele mă-sii vezi tu că scrie acolo că au explodat de la o fluctuație de curent. La link1 si link2 au explodat bateriile (sunt singurele care pot provoca un accident de acest gen si NU are legatura cu alimentarea laptopului ci cu modul in care a fost construita bateria) iar la link3 a luat foc casa din cu totul alte motive si proprietarul se laudă că i-a supraviețuit macbook-ul.
    Ah, sau nu prea te pricepi sa citesti ce scrie sub poze in limba aia straina si te simti dator sa faci si tu pe specialistu’ pu*ii pe aici ?

    Alex a scris pe 22 Iulie 2009, 8:27 pm
    Mai zoso, jurnalist, laptopul nu a explodat, a iesit fum din el. Atata tot. Baga is tu 500 V in laptopul tau (ai asa ceva?) si dupaia vezi ce se intampla.

    Daca bagi 500v in laptop direct, da. Dar inainte de asta trebuie sa ai aia 500v. Pana la laptop ai sigurante, prize, alimentator (care printre altele se arde primul cu mult inainte de-ati servi 500v). O sa inveti si tu pe la fizica cum sta treaba cu transformatoarele astea. Asta daca mai treci pe la scoala ca nu s-ar zice din „declaratii”.

    00
  14. Aşa, şi care e diferenţa între bullshit-ul lui Badea cu laptopul şi articolele scrise în lanţ de tine / arhi / visurat cu pufuleţii lu’ peşte prăjit? Că nici alea n-aveau vreun (P) pe vreundeva.

    00
  15. @zoso: legal corect, moral incorect. părerea mea.

    00
  16. Mircea badea era foarte calm, prea previzibil. Plus ca, daca era adevarat, si era o cadere de tensiune and stuff, se bruia si semnalul nu, parerea mea.

    Oricum..reclama lame!

    Ca sa citez ” Am batut si un laptopo! Yes!” – Misto slogan
    :))

    00
  17. Fizicienii lui mos peste prajit care nu se uita la stirile cu satele alea ramase fara electrocasnice din cauza tampitilor de la Renel (oops! 3 oameni din familia mea lucreaza acolo :-) )
    Siguranta nu are timp sa sara la un consum mare dar in timp foarte mic (sa-i spunem instantaneu). Pe cand niste SMD-uri punctiforme sunt foarte sensibile.
    Printre baietii de la cercul de electronica de la Casa Pionierului era o vorba: stiti de ce componentele japoneze sunt atat de mici? pentru ca aia le fac cu un scop – si ce scriu pe ele aia e. La ei scrie 3V, ai pus 3,3V, face poc. Rusii le fac de 10 ori mai mari, dar merg si cu 10V in loc de 3. O fi fost propaganda sau nu, dar eu am testat niste „tantal-uri”. :-)

    Pentru omul care se dadea rotund cu transformatorul… Pana se arde alimentatorul, iti „serveste” un 64V in loc de 24V, scurt. Una/doua/trei secunde e suficient (desi am impresia ca de mult nu se mai folosesc transformatoare in alimentatoare ci surse in comutatie).
    Si NU, un transformator de 220V nu se arde daca bagi in el 500V. Se arde daca vrei sa CONSUMI mai mult decat trebuie: P = U x I
    –––––––––––
    Ma rog, inchei dandu-i dreptate PENTRU PRIMA OARA lu’ asta cu blogul: „Plus că publicul vă rămâne cu o singură chestie: deci toată mascarada a fost plătită?”
    E prima oara cand spun ca (la faza asta) Badea e de rahat.
    Si unde s-o spun daca nu aici!? :-)

    P.S.: am laptop Toshiba. Desi cuvantul „Toshiba” nu contine literele R U L E S, eu le aud de fiecare data cand pronunt numele asta… ca un ecou: Toshiba…rules. :p

    00
  18. Daca e reclama Toshiba, au gandit-o prost.
    Va spun ce am inteles eu din ea: daca ai un laptop oarecum nou, cumparat de la noi, plin cu date la care ai muncit zile si nopti, plin de informatii personale, setat custom cu preferintele tale, laptop la care ai facut toate update-urile, ai instalat zeci de softuri, ai facut setari personale pe acele programe, etc,. etc… ei, laptopul asta (nu uitati, aproape nou) daca-ti ia foc, noi ti-l schimbam. Iti dam unul nou/blank!
    URAAA!!!
    Sau: Noi fabricam laptopuri care cedeaza cand ti-e lumea mai draga.

    00
  19. efectul miscarii de trupe e clar,dar:

    -„Reţineţi că, pentru a participa la această promoţie, trebuie să aveţi vârsta de 18 ani.” nici mai mult, nici mai putin (daca esti avocat :P )

    -„Cutremure, valuri tsunami, erupţii, inundaţii şi ieşiri din matcă ale apelor, inclusiv ale râurilor.” – ciudate apele astea care nu ajung la confluentze

    -„Furt: Orice furt aprobat de poliţie, cu documente care atestă intrarea prin efracţie sau semnele clare de violenţă, cu excepţia
    excluderilor din aceşti termeni şi aceste condiţii.” – politia nu aproba furturi (loool), cel mult primeste sesizari.

    Restul comediei la https://www. trust – toshiba. com /download/TC_Trust_Toshiba_RO.pdf

    00
  20. si sa vad cine citeste pina la cireasa de pe tort:
    „Se exclude recursul pe cale legală.”

    Citat tot din link-ul ala cu spatii (puse de mine)

    00
  21. Nu e prima oara cand face asa ceva. Amintiti-va cand s-a lansat „radio zu”. Intr-o emisiune avea tricou cu „i se rupe de zu” (ceva asemanator). Nu e nimic special in ceea ce s-a intamplat. E roman de-al nostru. Treptat va ajunge ceea ce critica el in fiecare seara sau poate ajunge chiar sa se autocritice. Bvo lui ca stie sa faca bani. Toyota. Toshiba. Tomorrow – the world ;)

    00
  22. In Romania mai conteaza moralitatea? hai sa fim seriosi. Ce draq ne frecam pe moralitate si legalitate. Faceti ca cei care fac….

    00
  23. Acum toti stiti ca Toshiba are garantie no-matter-what.
    Mission accomplished McCann&Toshiba.
    Punct.

    00
  24. Zoso, strike one! Ca a fost sau nu facatura e discutabil. Ca e posibil sa ia foc si chiar sa explodeze de asta POTI FI SIGUR! ;)

    Ai link-uri si mai sus, mai bag si eu unul

    Cred ca e cazul sa modifici un pic continutul articolului ca sa-ti moderezi neincrederea. Spor in continuare :)

    00
  25. Ideea lor neconventionala probabil ca a aratat bine pe hartie si in prima faza a captat foarte multa atentie, dar au finalizat-o ca niste incepatori.
    Trimiteti-i pe toti la scoala primara de ATL, inainte sa se mai apuce de vreun proiect BTL.

    00
  26. Imi pare rau zoso, te stiam (credeam) cu toti creierii p’acasa. Daca iti imaginezi ca se poate truca o asemenea chestie (nu conteaza daca ar fi stiut badea sau nu) fara ca sa nu se rasufle, inseamna ca esti atat de „incordat” pe omul acela, incat primesti sa te „prostituezi” lansand teorii absurde, numai ca sa moara capra vecinului . E totusi un drept al tau…

    00
  27. Aşa cum spuneam pe Twitter, Toyota – check, Toshiba – check, ce alt brand îşi mai dă cu firma-n cap? :D

    00
  28. are cineva cifrele de aseara Badea vs Turcescu??? pt ca la 100% a fost Udrea si asta facea la’n gura presei ca istericu…

    00
  29. NOU
    #32

    Ne-am dat si noi seama ca totul a fost o reclama la brand-ul Toshiba, dar oricum faza a fost mult prea tare! :)) Ce fata facuse Badea! =))

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Alte articole

Alte linkuri (mostly NSFW)