Rahaturile din RSS feed

ecostin_1248651296592

Jumatate de ecran e ocupat de articole inrudite si de o reclama al naibii de enervanta. Ce invatam de aici?

Prea mult spatiu e ocupat de chestii care nu intereseaza. Pentru ca autorul e lacom. Doar 5 articole inrudite? De ce nu 10? hai ca se poate, am vazut bloguri cu coloane, 10 articole inrudite si 10 articole recente, totul ambalat frumos si pe site si in rss.

Data pusa inainte e iar o prostie. Nu ma pasioneaza data deloc. Titlul, poate. Dar faptul ca e pus dupa niste text inutil ma face sa ignor zona.

De boxul ala cu titluri care clipesc nu are rost sa ma leg. E bine pus acolo!

Copii, nu faceti precum ECostin!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. Ce faci? Darami un mit? :-P

    00
  2. ok, in reader nu, dar pe blog cum ti se pare sectiunea cu articole relationate?

    00
  3. „câcat” se scrie cu „â” din „a” nu cu „î” din „i” ;)

    00
  4. NOU
    #4

    Fiecare isi organizeaza spatiul disponibil dupa capul lui, desi sunt niste criterii care sa ne ajute sa economisim spatiu. In primul rand, sa nu punem nimic fara rost. In al doilea rand, sa fie totul cat mai simplu. Daca arata complicat, cine intra iese cat mai repede. In al treilea rand, prea multe reclame arata ca bloggerul e un lacom si asta face, iarasi, pe cine intra sa iasa cat mai repede. Alte idei?

    Ce e RSS?: https://is.gd/1OC5r

    00
  5. data este un element important daca te duci pe aproape orice site de stiri vei vedea articole inrudite si dai click pe un titlu interesant de acum 5 :P ani ca deh baietii baga la google tot ce au si ce nu au …

    let the blogowar begin presimt ca va curge multa lamaie :P

    00
  6. pe mine ma dispera mai mult feedul partial. citesti 3 randuri si trebuie sa deschizi pagina, sau le deschizi pe toate 20 si te rogi sa nu-ti crape browserul. inteleg, trebuie si gura blogarului sa manance dar pt asta poti pune o reclama doua in feedul complet fara ma obligi sa-ti vizitez blogul. eu as fi bucuros sa pot comenta/citi comentarii deja existene si comentarii noi pe masura ce apar, direct in google reader dar asta nu se poate. inca.

    00
  7. @George:

    de fapt, se scrie cu „ă” din „a”, daca tot bagi ochiu’ la detalii.

    00
  8. Iar „articole relaţionate” sună ca „cîcatu'” (Zoso TM).

    00
  9. Ce inseamna sa nu mai acorzi destula atentie blogului personal… :-)

    Revenind. Sunt de acord cu tine doar cu mizeria de banner de la feedburner. Articolele relationate insa raman acolo (le voi schimba data in limba romana, in schimb :p).

    @Vlad: Nici eu nu ma dau in vant dupa „articole relationate” insa cu ce as putea sa inlocuiesc exprimarea aceea? Ai alta idee mai buna?

    00
  10. Zoso, prefer un feed full care sa cuprinda si alte cateva mizerii inutile, decat un feed partial ca la „unii”. Cine ma obliga sa incarc/vad mai multe informatii de care nu am nevoie? eCostin, cu niste pluginuri care intr-adevar nu au niciun rost, sau tu care ma pui sa-ti incarc tot blogul ca sa citesc un articol? ;)

    Eventual poti sa oferi separat si un feed complet care sa contina cateva bannere, daca totul tine de bani.

    00
  11. Relationatele au un rost, pentru ca daca te intereseaza un anumit subiect e posibil sa te intereseze si alte articole pe tema respectiva. Daca nu le dau eu mura in gura, ma indoiesc ca procentul majoritar de vizitatori le va cauta de la sine.

    Bine, pe ecostin.com e posibil sa fie irelevante avand in vedere ca relationarea se face pe baza tagurilor si sunt foarte multe, jumatate probabil puse aiurea, insa nu acelasi lucru as putea sa-l spun despre refresh.ro unde am fost destul de atent in tagurile alese iar subiectele relationate chiar te pot ajuta sa intelegi/acoperi mai bine informatia.

    Daca te intereseaza, evident :-)

    PS. ecostin.com il folosesc mai mult pentru a testa lucruri :-).

    00
  12. Copii, nu faceti precum zoso, care in RSS pune doar descrierea la post, nu postul intreg cum facea pana nu de mult. @Melk are dreptate, motive financiare. Se simte criza asta …

    00
  13. Nu, nu ai inteles sau poate nu m-am exprimat foarte bine. Nu am nimic cu reclamele si nu ma intereseaza cat castigi tu sau oricine din bloguri. Eu vreau doar postul intreg in feed. Nu ma deranjeaza cateva reclame/bannere in feed, atat timp cat pot citi postul intreg fara sa dau click sa intru pe site-ul tau. Nu pentru ca nu vreau sa iti fac trafic sau ma deranjeaza reclamele, ci pur si simplu e mai comod sa citesc direct in reader. De ce sa deschid un tab nou pentru fiecare post, am deja suficiente taburi deschise. E vorba doar usability. Acum spune-mi tu motivul pentru care nu vrei sa pui inapoi intreg continutul in feed.

    00
    • pentru ca am deja 100 de intrari in htaccess cu scrapere banate. toti kinderii isi fac trafic cu articolele mele. si m-am saturat sa ii urmaresc si ii alerg.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.