nu putem răspunde la întrebări simple

– Bă, cât ai făcut de la Oradea la Bucureşti?
– Păi am plecat la 3 şi m-am oprit la Deva sa o las pe Denisuca, şi după aia…
– Bă, bă, nu mă interesează. ORE, câte ore ai făcut?
– Păi nu mai ştiu, dar am plecat şi am făcut pauză şi acolo şi…
– !?!?!

O calitate a noastră este că nu ştim să răspundem la întrebările care ni se pun. Începem să băgăm argumente şi poveşti care n-au nici o legătură şi care nu interesează pe nimeni doar ca să … aici tre’ să mai lucrez, că nu îmi dau seama.

Alt exemplu: eu întreb o chestie simplă. Cineva bine intentionat îmi răspunde. Eu reiau problema, în termeni mai simpli. Persoana insistă.

Suntem nişte anonimi dornici de a fi băgaţi în seamă. De a apărea la TV. De a se auzi vorbind măcar o dată. Îi ştiţi pe oamenii care abia aşteaptă să fie întrebaţi ceva pe stradă, nu? Şi dacă faceţi greşeala să întrebaţi pe altcineva şi ei aud sar repede în conversaţie şi ei, pentru că au şi ei ceva de spus.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. Ma intalnesc aproape zilnic cu versiunea offline a acestor persoane.

    Intreb cumparatorul: pentru ce ai nevoie de calculator?

    El zice: pai vreau sa fac contabilitate. Ii fac configuratia, la care zice: dar sa mearga si jocuri, totusi, ca juniorul se joaca pe el. Bine, ii refac configuratia, dupa care adauga: dar imi trebe si HDD mare ca vreau sa descarc de pe DC++…

    Problema mare este in lipsa disciplinei gandirii. Oamenii sunt obisnuiti sa nu gandeasca, sa nu judece intrebarea inainte de a raspunde. Oamenii nu sunt obisnuiti cu gandirea coerenta…

    00
  2. Io pot sa raspund, insa din pacate in jurul meu sunt multi care vor sa auda mai mult, pentru simplul fapt ca „ei sunt oamneni si oamenii vorbesc”…Dar e de-a dreptul aiurea ca ei cand vorbesc spun acelasi lucru de 3 ori la rand…Se asteapta sa procedez si eu la fel? Sau se asteapta sa infloresc discutia cu elemente nesemnificative ?

    00
  3. sincer cel de pe twitter ce a gresit saracul… ai pus o intrebare tampita si omu ti-a raspuns… daca nu vroiai un raspuns dc ai mai intrebat? are omul dreptate ce ti-a zis, eu te bagam si-n … daca imi raspundeai inapoi asa

    00
  4. cam 7 ore faci, cu o medie de 100 la ora (de masina mica vorbim). Cam 5-6 ore faci pana la Pitesti si de acolo maxim o ora, pe ruta Oradea-Deva-Sibiu-Rm. Valcea-Pitesti-Bucuresti

    00
  5. Începem să băgăm argumente şi poveşti care n-au nici o legătură şi care nu interesează pe nimeni doar ca să:- ne aflăm în treabă băgându-ne în seamă inutil- ne prefacem că răspundem la întrebare- acoperim că ne este ruşine de rezultatele (răspunsurile) corecte la întrebare- dovedim că suntem o naţie artificială cu multă laşitate şi polemică în noi- nu facem ceva util- nu refuzăm să răspundem pe scurt cu „nu ştiu”- îşi dea seama Zoso că fiecare gog vrea să pară mai mult în faţa lui decât este- provocăm scârbă în rândul celor care pun preţ pe valoarea unei conversaţii- nu uităm că suntem români- provocăm noi subiecte de critică pe bloguri– … de fapt nu ştim să calculăm şi nu avem memorie bună, dar avem carnete de conducere şi ne punem viaţa în pericol în mod reciproc.Asta înseamnă să faci parte în LAND OF CHOICE!

    00
  6. Nu cred ca il interesa pe zoso cat timp faci teoretic… ca asa poate oricine calcula un timp avand o distanta si inventand o viteza. In conditii normale cam bati 9 ore.

    00
  7. reversul medaliei ar fi „cat costa un site?”

    00
  8. deci nu va luati de Crenguta, ca e prietena mea, da?

    00
  9. NOU
    #10

    ‘versiunea offline a acestor persoane’ =))….M-a amuzat teribil treaba asta. Versiunea OFFLINE! :)) Unde a ajuns Internetul asta…..Zoso, cand te vad cu furtunu’ in ceafa ca in Matrix facand pe viteazul printre 1 si 0? Get a life folks!

    00
  10. Bah, cand o sa ajungi batran o sa fii un mos din ala afurisit, care te fute la cap cu amanunte pedante si care taie mingea copiilor! :D

    00
  11. Ti-a raspuns si omul ala, dar completez eu. Cand nu e patroana de agentie , bate vinete in care nu pune maioneza, dar pune ceapa multa. Si mai face salata de icre din gris.

    00
  12. eu cred ca fiecare dintre noi are macar un petecut de stofa de politician in el ;)

    00
  13. Se vede cine are comp. de bord. in romania medie de 100km/ora? vreau sa o vad si pe asta. probabil ceva inconstient care oricum o pateste, pacat ca mai ia si pe alti cu el. daca se discuta d 65-75km/h era alta poveste.

    00
  14. Aceeasi problema o am si eu. Am fost anul acesta in Kusadasi cu masina personala. Am intrebat un coleg care a fost anul trecut cam cate ore faci pana acolo. Nu a stiu sa-mi raspunda pe motiv ca a facut nu stiu cate pauze, ca a oprit vreo 3 ore sa mai doarma si altele. Pentru cei interesati din Targoviste pana In kusadasi faci cam 20 de ore. Cu pauze de tigara cu trecerea cu bacul, cu toate.

    00
  15. @zoso, calculam cu voce tare cat am facut, de aia m-am apucat sa iti spun itinerariul:)) cam 7 ore de condus efectiv au fost.

    00
  16. Nu stiu daca putem generaliza si sa spunem de ce fac unii oamenii asa. Asa ca am sa imi spun parerea mea si de ce fac eu asa.
    Sunt 2 motive care le vad: unul a fost deja spus de @RDragos, si anume ca atunci cand cineva ne pune o intrebare, se intampla sa gandim cu voce tare daca avem de calculat. Si asta fara sa ne gandim daca persoana care asteapta raspunsul e interesata de detaliile care vin in componenta calculului.
    Al doilea motiv: pentru ca vrem sa facem conversatie si pentru ca dintr-un motiv sau altul, vrem sa subliniem sau sa aducem la cunostinta persoanei care ne-a intrebat niste amanunte care noua ni se par importante sau despre care vrem sa vorbim, care ne plac si ne pasioneaza.
    Mi se intampla des in cercul de prieteni sa fiu intrebata si sa ma avant in detalii care nu mi-au fost cerute pentru ca imi place subiectul si sa vorbesc despre el. Si totul porneste de la o simpla intrebare. Sunt situatii in care imi plictisesc prietenele care in acel moment nu are chef de amanunte si atunci imi mai tranteste o replica de genul „Dar mai taci. Mi-ai raspuns deja la intrebare. Restul nu ma intereseaza.”. Uneori tac si o inteleg, alteori ii raspund iritata ca asa sunt eu si daca nu ma asculta nici macar prietenii, atunci poate n-ar trebui sa mai vorbesc deloc. Finalul e totdeauna acelasi… ne linistim si radem.

    00
  17. @Designerul: cu tot respectul, maestre… 100 km/h medie? Vorbim de Romania? Mai taiem si noi?

    00
  18. pai poate persoana aia vroia sa poarte si o conversatie cu tine, nu doar sa iti zica sec numarul de ore. daca mai asteptai putin sa isi refaca in minte traseul aflai si raspunsul :D

    00
  19. Daca ar fi lucrurile asa simple, atunci cu o femeie, crezi ca ti-ar zice da? „Vrei sa ne f….?” :)

    00
  20. @alex moldovan: cu oprire …

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube