De ce satul românesc trebuie să moară

…nu stiu ce are, că plânge toată ziua că o doare…am adus-o la dom’ doctor, poate îi gaseste ceva…e fată cuminte, ar vrea la şcoală, că are opt ani, dar ta-su nu o lasă…

România, iulie 2009, întru-un spital oarecare

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. @polemici … ai pierdut ideea principala, stai jos, 2.

    00
  2. sa nu descoperim in scurt timp ca satul romanesc este ultima solutie care ne-a mai ramas …

    00
  3. Asa zicea si Ceasca, sa-i dezpaducheze, sa le faca un centru cultural, o scoala, un dispensar dar ei nu si nu, tot la cal si caruta visau. Drumul de la maimuta la pentium 8 e lung si tuturor le e frica sa-l asfalteze. Guvernantii nostri au rezolvat-o, a trecut problema satelor romanesti in tacere, acum satele au „personalitate”, „trasaturi ancestrale”, „eternitatea s-a nascut la sat” etc etc in esenta satul romanesc e plin de analfabeti cu paduchi si trasaturi de evul mediu.

    00
  4. chiar daca nu are nimic la intrare, va avea mai mult ca sigur la externare…

    In aceste momente, la Municipal se racaie jegul de pe podele si se curata zoaiele de prin saloane. Asta pentru ca este asteptat controlul sanepidului. Inopinat control…
    Vrei sa stii cum se vaeta fufele alea de asistente/ingijitoare si ce or mai fi ele, ca sunt obligate sa „munceasca pe branci din cauza lor”? ha… de parca nu am sti cu totii, dar la ce ne ajuta???

    00
  5. Crezi ca mutatul la oras il face mai destept pe „ta-su”? Eu cred ca oamenii de genul asta trebuie sa dispara, nu satul romanesc.

    00
  6. Nu era obligatorie şcoala? Cel puţin 9 ani de şcoală, din câte îmi amintesc. Din nou, problema nu e doar că există aceşti melteni care se înmulţesc, de vină e şi statul că nu intervine. Bine că se pune Abramburica pe făcut curat în rândul universităţilor.

    00
  7. Treaba asta se întâmplă şi la oraş, nu doar la ţară. Degeama învăţământul obligatoriu este cum este, unora nu le pasă de viitorul copiilor lor pentru că în îngânfarea cauzată de ignoranţa lor eui ştiu cel mai bine.

    00
  8. @robintel: ingaMfat
    @zoso: parca era o campanie pe la tv si pe blogul lui cabral, referitor la mersul la scoala, cu numar de tel gratuit, etc. ce te-a oprit sa suni?

    00
  9. apropo de ce zice Robintel, ştiu 2 părinţi care abia aşteaptă să se ducă una din fetele lor (care a terminat acum liceul) „la ei” în Italia să muncească pentru că „au obosit”. Nu spun că studiile superioare la noi te ajută cu mult dacă faci o facultate doar ca să o ai, dar totuşi să te duci direct să ştergi boşorogi la fund…nu mi se pare prea corect.

    00
  10. @polemici: in aceste momente municipalul e in renovari ;)
    si sunt etaje care arata chiar bine (cu mobilier NOU, nu reconditionat), cu bai cu gresie si faianta NOI, cu asternuturi NOI, necusute si fara pete de sange si excremente. si in afara de astea sunt si foarte curate.

    00
  11. poate prostia romaneasca trebuie sa moara… indiferent ca e de la sat sau de la oras

    00
  12. de la Ion incoace n`a prea evoluat treaba la sat se pare.

    00
  13. NOU
    #13

    Imi scapa ceva.
    Omu’ nu se pricepe si a mers cu ea la doctor. Care e buba?
    Sau te referi la faptul ca nu a inceput inca scoala la 8 ani ca nu o lasa ta-su?

    00
  14. @vanda , cred ca ideea omului era alta. Degeaba sunt frumoase astea acum, le vor distruge si pacientii dar si angtajatii. Asa suntem noi romanii . Ma doare ca generalizez si degeaba ne mai kk-m pe noi . Asta este adevarul. Scuipam , injuram , spargem , vorbim tare, ne dam mari, suntem nespalati , prost crescuti ,etc. Ma doare sufletul cand spun asta dar asa e.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.