Scuza perfectă pentru a nu plăti impozite

Prin martie am avut proasta inspiraţie să calculez câţi bani am dat statului din activităţile de pe blog. Rezultatul a fost că două zile n-am vorbit cu nimeni şi îmi venea să înjur şi să bat pe toata lumea. Banii ăia ar fi stat mai bine la mine în buzunar. Sau la parteneri de afaceri. Ştiu că trebuie să plătim impozite şi sunt de acord cu asta. Mă deranjează însă că impozitul MARE plătit de pe urma activităţilor desfăşurate pe nişte bloguri proaste putea fi o maşină sau o operaţie de micşorare a penisului, nu daţi statului, pentru că…ma rog, ştiţi voi motivele pentru care nu merită să plăteşti taxe în Romania.

Dinu Patriciu spune acelaşi lucru, dar mai diplomat. Firmele caută în perioada asta să plătească mai puţine impozite. Cum? Reducând volumul, căutând scăpări în lege, mutând operaţiuni în Bulgaria, Ungaria sau Cipru. Pentru că statul nu înţelege că e mai uşor să iei mai puţini bani de la mai mulţi decât mai mulţi de la mai puţini, crezând că ăia puţini sunt toţi.

Criza e scuza perfectă pentru a nu plăti impozite. Scazi salariile, treci pe bonusuri şi drepturi de autor, muţi biznisul pe altă firmă…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. le zice bine patriciu :). pentru unul care a facut afaceri numai cu statul. si a luat de la el cu doua maini :)

    00
  2. NOU
    #2

    Patriciu ar trebui sa o lase mai moale cu masurile de dreapta pentru ca Tariceanu cat a fost premier a marit intr-o veselie salariile, pensiile si alocatiile sociale astfel incat s-a ajuns la situatia in care jumatate din poplatie beneficiaza intr-o forma sau alta de ajutor social. In plus, Tariceanu a reusit performanta de a creste numarul celor ajutati de stat intr-o perioada de crestere economica, adica intr-o perioada in care economia producea mai multa bogatie ceea ce este un nonsens.
    Noroc cu cota unica, altfel as fi crezut ca PNL este un partid de stanga dupa cum a cheltuit banii.

    00
  3. S-a si gasit cine sa dea sfaturi in relatia cu statul. Intr-adevar Patriciu e tare priceput cand vine vorba de tras statul in piept.

    00
  4. Cind esti antreprenor, taxele si impozitele sint foarte mari, e adevarat. Dar intrebarea este si cum se folosesc acesti bani, ce face statul cu banii, asta ma enerveaza cel mai mult si cred ca n-ai avea nici tu nimic impotriva sa-i dai, daca s-ar vedea ceva de pe urma lor. Era un banc prost, bancul cu „statuia”, statu – ia. Uitati-va la toate mesajele publicitare, de tip „oneaza doi euro pentru spitalul de copi”i… Dam si noi ce putem pentru astfel de proiecte umanitare, dar chiar nimic nu se mai face din banii adunati oficial de la poporul fraierit? Cu banii din impozitele lui Zoso :) ?

    00
  5. Castigi prea mult din blog :P

    Banuiesc ca ai putea reduce mult din impozite daca ai cumpara diverse pe PFA sau ce ai tu. Sau deja ai facut asta si tot ai mult de plata?

    00
  6. As tinde sa fiu de acord cu tine, dar la cum sunt romanii, cred ca si daca s-ar injumatati impozitele, tot nu ar plati.
    @Cristi Orgonas: daca iti imaginezi ca mai exista doctrine politice (reale) in ziua de astazi, da-mi voie sa iti spun ca esti foarte naiv.

    00
  7. O tara de indoctrinati!
    Ma ingrozesc cat de indoctrinata este poplatia de la noi. Chiar daca un articol este despre impozite si cheltuieli, daca apare numele Patriciu, toata lumea incepe sa-si dea cu parerea despre Patriciu. Romanii sunt prea ignoranti ca sa se chinuie sa inteleaga altceva decat frazele simple, precum „Patriciu a pus mana pe Petromidia”, „Mogulii sunt de vina” sau „Maricica si-a pus silicoane”. Ziarele si televiziunile se transforma intr-un OTV general pentru ca asta doreste prostimea sa vada, pentru ca gloata oricum nu intelege altceva decat un titlu „senzational” si un subiect subtire.

    00
  8. Tinand cont ca 70% din marile companii se folosesc de paradisuri fiscale, n-as spune ca doar romanii se feresc de impozite

    00
  9. Pai asta nu vor sa inteleaga mariile lor, ca au in raspundere 23 mil de oameni si nu doar neamurile lor. Daca omu nu are de unde lua apai de unde sa dea la stat ? Daca ar lasa macar putin afacerile lor cu statul la o parte si ar face un plan adevarat, cu inclinare spre muritorul de rand, sa ne arate si noua ca existam cu un motiv (altul decat a fii jegmaniti), poate nu am mai fi la nivelul la care ne aflam cu toate comparativ cu celelalte tari dezvoltate din Europa.

    00
  10. Stai sa vezi cand o sa se MAREASCA taxele, in plina criza, pentru ca statul nu stie cum altcumva sa-si umple gaurile din buget. Acela va fi momentul in care am tulit-o din tara asta de c…

    00
  11. pana la urma, cine se incumeta sa publice un `ghid de evitare legala a platii impozitelor`?

    succes :)

    00
  12. NOU
    #12

    100% de acord cu „eu”.
    Pe de alta parte te cam doare capu cand vezi ce taxe mai baga astia doar doar mai abga niste bani la buget.

    00
  13. imi pare rau de banii pe care i-ai pierdut, ma bucur insa ca incepi sa intelegi ce e aia liberalism (nu penelist, desi si pe acolo sunt oameni cu cap pe umeri) ,

    nu e nicio rusine sa iti deduci cheltuieli: aparatul foto si accesoriile le folosesti in principal pentru blog, asa ca data viitoare cumpara cu factura. Hostingul iar il poti plati fara sa te poata acuza nimeni de evaziune legala sau nu… si tot asa… din pacate pana la urma tot te vei lovi de limite… dar cat iti da voie legea, incearca sa profiti, si ia contabili buni

    00
  14. NOU
    #14

    Din pacate, una dintre masurile anti-criza adoptata de mai multe firme mici este urmatoarea: sa bagam N angajati in somaj tehnic, sa fie platiti cu 75% si pt care nu vom plati impozite, dar sa vina la munca. Sa strangem suficienti bani, cat sa-i dam presedintelui care n-a scazut stacheta, ca vine vara si tre’ sa-si trimita copiii in vacanta etc…

    Caca-m-as pe de situatie absolut revoltatoare.

    00
  15. NOU
    #15

    @StanPatitu: sa crezi tu ca multe firme mici fac asta, pana una alta legea aia absolut cretina cu 75% te obliga sa declari incetarea activitatii daca vrei sa dai 75%, adica tre sa depui documente doveditoare ca ti-ai incetat activitatea, de parca daca ti-ai inceta activitatea ai mai avea din ce sa platesti chiar si aia 75%. din acest motiv si din multe altele, majoritatea celor care ar vrea nu pot sa dea 75%, Guvernu a zis ca o schimba, da inca nu a aparut nimic. Pana o schimba ei trece criza. O fi situatia rvoltatoare, da pun pariu ca anu trecut, la primele de Craciun de pana la 30% din salariul anual pe care le dadeau „mai multe firme mici” si mari, nu era la fel de revoltatoare.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.