Chilian: Apel către limbrici

Apel către limbrici* – marii artiştii români

Florin Chilian

Ştiu că, pentru cei mai mulţi dintre voi, acest  moto nu are nici un fel de relevanţă, marea voastră majoritate fiind nişte bieţi imitatori, infractori de drept comun, nimic mai mult. Vă cunosc foarte bine micimea, spaimele, minciuna, impostura şi mediocritatea care „compensează” lipsa talentului…

Cum să puteţi fi vreodată creatori responsabili ai vreunei forme de artă, cînd toata viaţa aţi furat arta, creaţia şi destinul altora, copiind cu neruşinare şi profitînd de pe urma falsului grosolan, încasînd bani nemeritaţi, semnînd în fals copii nefericite ale adevăratelor creaţii?! Care artă?! Ce să apăraţi?!…

Anunţ pe această cale că nu voi mai participa nicidată la o acţiune caritabilă în scopul ajutorării vreunui artist, indiferent de situaţie, indiferent de domeniul de creaţie. Prea mulţi m-au intrebat cu ce este diferit copilul unei „vedete” de copilul unui om din Constanţa sau din Braşov care se prăpădeşte de cancer?! Cu ce este mai preţioasă viaţa unui „megastar” în comparaţie cu viaţa unui necunoscut?! Oare pentru familia sau prietenii unui necunoscut viaţa acestuia nu e importantă?!

Nu am înţeles atunci ce-mi spuneau oamenii şi am considerat că e încă o dovadă de „solidaritate” românească. Adevărul este însă că acei oameni au dreptate! Dacă artiştii români şi-ar fi apărat drepturile, nici unul dintre ei nu ar fi ajuns în situaţia de a cere sprijin şi atunci toate acele teledoane ar fi fost îndreptate către cei ce aveau cu adevărat nevoie de televiziuni pentru problemele lor.

Unul dintre copiii necunoscuţi pentru care am reuşit să strîngem banii necesari tratamentului a murit zilele trecute,  învins de cancer, dar şi de refuzul imbecil al unui „vector de opinie”, mare om de presă, de a publica un text în care  se dădeau şi conturile unde „anonimii” puteau face donaţii. În acel editorial, Dana Andronie semnala şi atitudinea unor „artişti”, colegi ai mei, care refuzau să participe la astfel de evenimente de strîngere de fonduri, pentru că aveau „cîntări electorale”…

În doi ani (2007 şi 2008) s-au strîns, la organismele de colectare şi gestionare a drepturilor de autor şi conexe, aproape 90 (nouăzeci) de milioane de euro. În ultimii 10 ani s-au colectat peste jumătate de miliard de euro la aceleaşi organisme. Daca artiştii ar fi avut acea demnitate pe care numai adevărata creaţie ţi-o dă, atunci disperarea nu ar fi ajuns sa-i scoată din case, apelînd la ajutorul comunităţii.

Sînt scîrbit şi sătul de umilinţa pe care o acceptă  marii artişti ai neamului, cerşind la televizor dreptul de a munci pînă la o sută de ani! Sînt jenat de meschinăria lor ce îi face să se înjosească, pentru a mai lungi şmecheria ce le permite să cumuleze pensiile cu salariul şi să cerşească degradant 20 de euro, fără a se gîndi la generaţiile de actori, artişti ce stau să vină după ei. I-am întrebat de ce preferă degradarea unui astfel de demers şi mi-au răspuns, halucinant, că este sub demnitatea lor să se lupte pentru cîţiva firfirei! Demnitatea nu are nimic de-a face cu banii, ci doar cu PRINCIPIUL! De cînd este nedemn sa-ţi aperi demnitatea?!!! Toate acele 90 de milioane de euro SÎNT BANII LOR, ai artiştilor, şi sper ca măcar  valoarea sumei să-i determine să revină la verticală. Destul cu tîrîşul în patru labe, fie şi numai de dragul banilor! Sînt 20 de ani decînd a murit Ceauşescu iar pe cei care ne conduc acum, după cîte se vede, nu-i interesează linsul în cur.

De trei ani sînt, pentru cei mai mulţi dintre voi, „scandalagiul” Chilian! Asta pînă v-am dovedit că se poate. E posibil, aşadar, şi în România, să nu accepţi umilinţa, să-ţi aperi drepturile şi în  final să cîştigi, chiar dacă te lupţi cu guvernanţi oligofreni.

De trei ani încerc să vă scot din moartea cerebrală în care vă aflaţi. Se pare că banii intraţi pe cardurile CREDIDAM şi UCMR-ADA, în urma acţiunilor mele, au reuşit să facă asta. Nu au picat din cer acei bani, ci în urma „scandalurilor” mele, între care un memoriu adresat şefului SRI, Cristian George Maior, memoriu din care vă redau o mica parte:

"Degeaba vă luptaţi pentru transparenţa modului de colectare şi gestionare a sumelor cuvenite artiştilor români, pentru că o parte din aceşti bani merg la SRI şi la partidele aflate la guvernare."

Oricît de aiuritoare poate părea fraza asta, este spusă de unul dintre cei ce sînt puşi să ne apere, şi anume de Domnul Ştefan Gheorghiu, în calitatea sa de director general al CREDIDAM (Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi). Asta i-a declarat doamnei Mihaela Mihai, preşedinte al Uniunii Artiştilor Liber Profesionişti din România (U.A.L.P.R.), iniţiatoarea legii 109/2005, privind îndemnizaţia pentru activităţile artiştilor).

Nu pretind mulţumirile sau binecuvîntările voastre! Este nevoie însă de arta voastră şi asta da, v-o pretind! Pentru că, se pare, frica v-a transformat în limbrici, jalnice nevertebrate cu care securiştii se joacă după pofta inimii. Amintiţi-vă cine sînteţi şi, dacă pentru voi nu aveţi demnitatea de a lupta pentru ceea ce vă aparţine, şi nici pentru copiii sau nepoţii voştri, făceţi-o pentru bani! 90 de milioane de euro alină multe cocoaşe.

“Suveica” lui Adrian Iorgulescu

Sediu majoritatii firmelor Calea Victoriei, nr. 41, corp 18A, Magazin "Muzica”

 

„Desenul” de mai sus reprezintă ceva ce n-au găsit procurorii DNA, şi anume o mica parte dintr-o schemă prin care sîntem furaţi de ani de zile. Inutil să vă spun că această „suveică” se întîlneşte cu o firmă din British Virgin Islands, adică un paradis fiscal. Prea mulţi „vectori de opinie” din presă se regăsesc ca acţionari prin zecile de firme care compun suveica asta şi de aici lipsa de acoperire media a problemelor legate de drepturile de autor.

Chiria pe un metru pătrat la Magazinul Muzica este între 70 şi 100 de euro pe luna. Oare cît plăteşte Orange România şi cui, contractul de închiriere fiind făcut cu SC Muzica 2001?! Iorgulescu şi UCMR-ADA s-au asociat şi au început să ne fure banii prin firma Muzica 2001. Banii aceştia sunt încasaţi prin interpuşi, pentru că a avut grijă să se retragă din societăţi atunci cînd a fost numit ministru, lăsîndu-şi astfel slugile să-l servească. Procurorii DNA cunosc extrem de bine schemele acestea, dar sînt foarte sensibili la bolile infractorilor şi dau NUP-uri pe bandă rulantă. Noroc cu UE şi procurorii de la OLAF.

Toţi aceşti bani ni se cuvin pemtru că sînt ai noştri, doar că laşitatea voastră permite unor infractori să mă fure şi pe mine iar eu nu am de gînd să accept asta! Cutremurătoare este situaţia domnului Cornel Constantiniu suferind de boala Parkinson. Deşi s-au făcut multe pentru a-l ajuta în această privinţă, a fost furat, pe de altă parte, de drepturile ce i se cuveneau (atît dînsul cît şi d-na Angela Similea) de la coloana sonoră a filmului "4 luni 3 săptămâni şi 2 zile", film regizat de Cristian Mungiu. Banii au fost înacasaţi de firma cu care se făcuse contractul pentru coloana sonoră: „Star Media Music” – firmă înfiinţată de Iorgulescu, fostul ministru PNL al Culturii.

Pînă la desfiinţarea FNI, asociaţia dreptului de autor, ADA, a depus în conturile acestuia uriaşe sume de bani încasînd dobînzi fabuloase în numele artiştilor români. Numai că aceste sume nu se regăsesc nicăieri, cu atît mai puţin în buzunarele artiştilor în numele cărora s-au efectuat aceste tranzacţii.

Cum este posibil ca un inspector UCMR-ADA, însărcinat cu colectarea drepturilor de autor, să încaseze venituri lunare în medie de 70.000 ron?! Marius Achim încasează toate aceste sume, plus uriaşe drepturi de autor şi conexe, pentru că este şi compozitor şi interpret (pe lîngă faptul că este soţul doamnei Ana Achim, directoarea UCMR-ADA). Fostul şofer Marius Achim, ajuns inspector UCMR-ADA pentru colectarea sumelor, incasează în medie peste 15.000 euro lunar ca venituri, în timp ce artiştii apelează la mila publică pentru ei sau pentru copii lor.  Pentru unii dintre aceştia este deja prea tîrziu. Asta în timp ce Iorgulescu încasa ca preşedinte UCMR-ADA peste 820 de milioane din salarii şi alte 330 de milioane din drepturi de autor. Un miliard, o sută cincizeci de milioane anual, iar voi … Limbrici!

Nu mă aştept ca marii artişti ai neamului să apară la televiziuni să-şi ceară drepturile. Au fost cumpăraţi ieftin, momiţi cu posturi de conducere în cadrul acestor organisme de colectare şi gestiune a drepturilor de autor şi conexe. Un exemplu de artist cere punea cîndva întrebări incomode este Marius Moga. A fost cooptat în conducerea UCMR-ADA şi acum doar se plînge că i-au scăzut veniturile din drepturi de autor. Dar, fiind în conducere, nu mai poate face nimic. D-nul Mihai Pocorschi a fost trimis la mine să-mi închidă gura, propunîndu-mi „onoarea” de a intra în conducerea UCMR-ADA, „acolo de unde se împart banii adevăraţi”… Eu am refuzat, aşa cum am refuzat şi alte „demnităţi” publice prin guvern, etc… Moga însă – nu. Iar acum regretă. Toţi marii actori ai neamului se mînjesc, primind sume infime de bani, menite să le închidă gura. Dacă ar şti aceşti limbrici ieftini că, de fapt, nu primesc nici măcar 0,5 procente din ce li s-ar cuveni de drept… Circa 70% din sumele colectate de UCMR-ADA şi CREDIDAM pleaca din ţară, chipurile, pentru plata ariştilor străini. Două conturi unde pleacă aceste sume sînt cel puţin suspecte. Unul este in Rusia („suveica” indică un potenţial deţinător al acestui cont), iar altul este în Buenos Aires, alt paradis fiscal.

În situaţia în care v-a mai rămas ceva demnitate, aveţi mai jos două formulare tip. Tot ce trebuie să faceţi pentru voi este să printaţi cîte două exemplare din fiecare, să le completaţi, să mergeţi cu ele la sediile UCMR-ADA şi CREDIDAM, să cereţi număr de înregistrare şi dată pentru fiecare. Un exemplar îl lăsaţi la registratuta respectivei instituţii iar cu cel rămas mergeţi şi-l lăsaţi la societatea de audit SC Vulpoi & Toader Management SRL, la adresa str. Henri Coanda nr. 27, Sector 1(lîngă restaurantul chinezesc pe Ana Ipătescu).

Nu mă aştept de la muzicieni membrii UCMR-ADA să semneze cererile de audit. Spaima lor cea mare este dată de semnăturile lor pe fişele de înscriere a pieselor. Ceva mai mult de 98% din muzica românească este furată şi şefii de la UCMR-ADA ştiu asta. Cum ridică vocea, cum li se bagă sub nas dovada imposturii, a hotiei. Fals, uz de fals şi încasare de foloase necuvenite… Asta înseamnă muzica românească.

De la actorii români, membri CREDIDAM, mă aştept să fie mai dornici de dreptate. Şi mă aştept în primul rînd de la tinerii cărora li se refuză arta, nu de la cei vîrstnici, mult prea obişnuiţi cu umilinţa.

Între artiştii ce şi-au exprimat acordul, sau au semnat deja aceste formulare privind cererea de audit, se numără: Angela Similea, Medeea Marinescu, Zoia Alecu, Ştefan Bănică jr, formaţia Mandinga, Ovidiu Popa, Florin Cojocaru(Class), Nicu Gigantu. De asemenea d-nul Cătălin Muraru, patronul casei de discuri Roton, şi-a manifestat intenţia de a trimite spre semnare aceste formulare tuturor artiştilor aflaţi sub contract.

Florin Chilian 3 mai 2009

Bucureşti

P.S. Nu mă aştept ca acest apel să fie preluat de media românească. Unul dintre motive este acela că în toate marile trusturi de presă este măcar un şef care fură din banii artiştilor, avînd legături directe cu acea „suveică”. Ca să nu mai pun la socoteală şi realitatea conform căreia toate furturile din cultura română s-au facut cu sprijinul nemijlocit al MAE, care de fapt înseamnă SIE, unde au rămas mult prea mulţi securişti de pe vremea lui Ceauşescu… Să fie oare întîmplător faptul că toate cazurile de mare corupţie din cultură anchetate de DNA nu s-au finalizat altfel decît cu NUP? Toate aceste cazuri au culminat cu îngheţarea proceselor iar directorii ORDA, Rodica Pîrvu director general, directorul adjunct Eugen Vasiliu şi şeful de serviciu Laurenţiu Oprea au scăpat de urmărirea penală, asemneni lui Gorbunov, pe motiv de boală…

*Ascaris lumbricoides (numit poplar limbrici) este un vierme intestinal, cilindric, alb-gălbui, răspândit în toata românia, ascaridiaza fiind cea mai frecventă parazitoză socială. La capătul anterior, limbricul are orificiul bucal, înconjurat de trei buze groase necesare exprimarii iubirii de stapin,  iar la capătul posterior-orificiul anal. Limbricul este primul din seria animală la care aceste două orificii sînt separate.Românul este singura gazda susceptibilă, acesta fiind primul din specia animală care încearcă să unească la loc cele două orificii întru cearea primului perpetuum mobile de speţa I. Modul de infecţie este prin transmitere fecal-orală.

Florin Chilian musafir

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. Halucinant. Vadim e sanatos!

    00
  2. in sfarsit aud asta de la un artist.
    bravo!

    00
  3. NOU
    #3

    nice.

    00
  4. @Pyro: Eu dadusem reply la un comentariu anterior. Stiu si eu cine e Chilian

    00
  5. NOU
    #5

    Felicitari nu e un cuvant potrivit! Dar ma bucur nespus sa aflam unele adevaruri. Sunt doar o ascultatoare insa drepturile de autor consider ca sunt importante ptr fiecare in sine..chiar daca creatiile nu is apreciate sau nu sunt de calitate.

    Sper sa se intample ceva mai mult si macar o parte din artistii inca in putere fizica si mintala sa primeasca din ceea ce li se cuvine si din ceea ce au muncit atatia ani.

    00
  6. Plictisitor până la capăt.

    În altă ordine de idei, MUIE CREDICAM si UCMR-ADA pentru taxele lor cretine.

  7. A ramas cu gandul la primarul sectorului 1 :)

    00
  8. nu pot sa cred k cineva chiar a citit chestia aia toata O.O

    face cineva un rezumat pt trolli ?

    00
  9. @twist3r e artistul Florin Chilian nu primarul .. incercati sa mai ascultati si muzica nu numai zdranganele… gizaz.

    00
  10. Mă aşteptam să fie spurcăciune pe acolo (doar se vede din calitatea muzicii), dar chiar aşa puroi nu mă aşteptam să fie…

    00
  11. Am auzit de la Florin ca vrea sa ia o astfel de initiativa si acum ca si-a dus planul spre implinire nu pot decat sa il felicit si sa il sustin.

    00
  12. NOU
    #12

    Sunt fan iremediabil al lui Florin inca de pe vremea cand „Iubi”incepuse sa fie difuzata la un mic post de radio pe care il ascultam permanent pe vremea aia.Ma bucur ca nu m-am inselat in privinta lui.
    Bravo Florin Chilian !

    00
  13. Vezi Florine daca il asculta-i pe taica’tu „Fă’te tata avocat…”

    00
  14. zoso,

    sincere felicitari pentru ca ai gazduit acest mesaj

    succes :)

    00
  15. im in! unde dau cu batzu?

    00
  16. NOU
    #16

    Sper să fie binevenit demersul ăsta. Succes!

    00
  17. Chiar asa , de ce sa cititi pana la capat. Pe voi si etichetele de pe cola va obosesc.

    00
  18. NOU
    #18

    Catre: Centrul Roman pentru Administrarea
    Drepturilor Artistilor Interpreti
    Bucuresti, Sector 1,
    Str. Jules Michelet nr. 15-17, etaj 2, apartament 11

    Din partea: ____________________________________________

    Data: ___________

    Ref: Solicitare informatii

    Domnule Presedinte,

    Subsemnatul, ____________________________________________, cetatean _____________________,

    domiciliat in_____________________________, str._________________________________________,

    nr_____ , _________________et.______, ap._______, legitimat cu ______________________________,

    seria/nr __________________, eliberat de __________________________________________________,

    la data de ______________________________CNP : ________________________________________,

    in calitate de membru in cadrul Centrului Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti (denumita in continuare “CREDIDAM”),

    In conformitate cu prevederile Statutului CREDIDAM, precum si a prevederilor legale in vigoare, va solicit informatii detaliate si documentele justificative aferente acestora, referitoare la gestionarea drepturilor ce mi se cuvin in calitate de membru CREDIDAM, respectiv modul de calcul al sumelor ce mi-au fost repartizate pana in prezent, provenienta si modul de colectare a fondurilor ca formeaza baza de calcul a sumelor repartizate membrilor CREDIDAM in raport cu cheltuielile proprii de administrare.

    In acest sens, mandatez pe SC Vulpoi & Toader Management SRL, cu sediul in Buftea, Str. Garoafelor nr. 1A, judetul Ilfov, cu punct de lucru inregistrat in Bucuresti, str. Henri Coanda nr. 27, Sector 1, cod unic de inregistrare RO16414068, prin reprezentantul legal dl. Marcel Vulpoi, sa ma reprezinte, cu depline puteri, in relatia cu reprezentantii CREDIDAM in vederea sustinerii cererii formulata mai sus, avand dreptul ca pentru mine si in numele meu sa formuleze noi solicitari in acest sens, sa solicite orice informatii si/sau documente, sa primeasca orice raspunsuri si corespondente, semnatura sa fiindu-mi opozabila.

    Cu respect,

    _____________

    00
  19. baghi: oare pt. ca pe nimeni nu doare la 2 metri in fata pulii de „artistii” romani?

  20. De niste ani buni aud despre tot felul de smecherii in celebrele „organisme”, dar asta este clar prezentare detaliata si .. halucinanta …

    Nici nu ma mai mir.

    Intrebarea mea este .. se va sesiza totusi cineva? Se va lua la purecat „lista” de smecheri? Sau dupa ce trece agitatia revenim la „normal” si domnii in cauza la furat, ca tot is specialisti?

    00
  21. asa ceva tre sa auda toti nu numai noi

    00
  22. Păcat de Chilian. Credeam că are cap : artiştii nu trăiesc tot în Românica noastră ? De ce la ei ar fi altă Românie, alta decît în fotbal, politică etc ?
    Nu este şi arta o faţetă a întregului ansamblu al acestei ţări…
    Numai bine.

    00
  23. chilian este un betiv paranoic … pe vremea cand era un ilustru necunoscut si canta prin baruri obscure, o facea pe o sticla de vodka si un blid cu mancare … daca mai pica si patroana la pat , insemna o seara reusita … chilian a imprumutat bani pe care nu i-a mai dat niciodata inapoi prietenilor care l-au ajutat si, pe care i-a pierdut . chilian a devenit un razboinic preccum gigi ? este absolut hilara situatia asta , asa cum era si marea lui relatie cu ana maria, o pustoaica abia atinsa de 20 de ani … dar artistul tot artist … asa ca domnu chilian, uitati-va intai in propria ograda , dupa care incepeti evolutii ale moralitatii si ale bunului simt !!!!!!!

    00
  24. NOU
    #24

    @ipo – platesti, toata lumea plateste! indirect e drept. Toate restaurantele, discotecile, posturile de radio, tv platesc. suma se transfera in abonamentul sau consumatia ta sau numarul de reclame ascultate. deci platesti si te afecteaza ca ii dai degeaba ca tot nu ajung la artisti care in loc sa faca muzica si sa primeasca bani lor pe merit, legal, se prostitueaza! Si asa nu ajungi sa asculti muzica buna in Ro.

    00
  25. Io-s mai haiduc, asa, am niste conceptii mai dubioase. As zice ca a sosit momentul ca artistii sa nu mai castige bani dintr-o inregistrare in stufio, plina de efecte speciale si sa ia lovele din concerte live, unde sa li se vada valoare. Cam ca manelistii, asa, da’ nu la nunti, ci pe scene. Sa vedem cati or sa vrea sa dea bani sa vada Akcent cu CD-ul in spate si cati, sa zicem, Iris, ca sa dau niste exemple oarecare. De ce sa platim drepturi de autor pentru mizeriile alea de filme romanesti care aduc 10 spectatori in sala? A, stiu, calitatea nu se vinde de obicei dar na, asa-s artistii, saraci.

    Pe de alta parte, daca are dreptate Chilian, de ce sa ciordeasca banii DEJA PLATITI DE MINE niste mafioti, si sa n-ajunga macar la artistii aia care s-au scremut?

    In final, rahatul asta ma afecteaza prea puti, avand in vedere ca nu prea am platit eu mari drepturi de autor in ultimii ani, de cand exista internet broadband! ;)

    00
  26. NOU
    #26

    „a ta e lumea toata, hai calca pedala…te astept in furtuna”

    00
  27. @alexnicolae: eh, tot asa platesc si asigurarile de sanatate si spitalele sunt asa cum sunt, impozite pentru briocrati cu curul mare, rovigneta pentru gropi, yada-yada. Comparativ, prostia asta cu drepturile de autor e un mizilic.

    00
  28. care compozitori domle ? care oameni de arta ? in romania ? ba ….alooo mai zii o data ..artisti ?! ceeeaaai mah ..avem noi artisti ? la noi in tara? nu cred. ce atata mare fssss cu drepturile de autor cu bani. cine da un ban despre parerea „artistilor” din romania. Van Gogh a murit in saracie si a fost un mare artist el de ce nu cerea banii dupa drepturile de autor? vaaai domlu chilian se simte tras in piept ca nu au loc artistii la felia numita drepturi de autor. da baa chiliane de drepturile noastre nu zici nimic? cum ne bagati pe gat toate cacaturile voastre de MARI ARTISTI?! noi astia fraerii….publicu…dai dreacu …de fapt banii astia vin tot de la NOI ma astia publicul nu vine nici de tine chiliane nici de la orange nici de la dreacu….banii vin de la noi !!!! de la noi BAAA!! asa ca inainte de a face galgara pe banii altora ..si sa dati inapoi „marfa” expirata…..pt ca noi nu avem nimic ma…nu cultura nu civilizatie, eu zic ca voi artistii sa va impuneti a-NE respecta intai pe noi dupa aia sa cereti bani.

    00
  29. Bravo, domnule Chilian, va felicit pentru ce ati scris si ce ati facut!

    00
  30. TRUE !!!!!!!!!!

    00
  31. NOU
    #31

    a uitat sa-l mentioneze pe hancu. in rest, un preacuvios tldr.

    00
  32. Ar trebui sa prezinte acest mesaj facand ceea ce stie cel mai bine. Cantand. Desi cam greu de compus o melodie care sa sustina asta, nu este imposibil.

    00
  33. Nu-mi place Florin Chilian insa mesajul lui este plin de adevar. Tot respectul!

    00
  34. oricum, „marii artisti ai neamului” ar fi niste muritori de foame daca nu ar accepta diverse lucruri, gen posturi de conducere, etc…si asta o stie si domnul chilian. degeaba balacareste acest lucru, unii dintre ei sunt foarte batrani – 70-80 de ani, cu ce dracu sa traiasca? cu o pensie de rahat de 7 milioane..chilian este artist-afacerist. e in plina putere. hai sa fim seriosi, si el o stie cel mai bine, un artist de talia lui beligan are o mizerie de 10 milioane. Sunt de acord in mare parte cu ce a spus Chilian, dar nu sunt de acord cu faza de sustinere a drepturilor. Pt ca nimeni nu a acordat vreodata nici pe vremea comunismului drepturi artistilor. Si vb in cunostiinta de cauza.

    00
  35. Vorbele lui Chilian i-a socat pe multi politicieni. Oare de ce? Se stiu cu musca pe caciula? Musca este atrasa de danfuri fine.
    Pestele de la cap se-mpute!

    00
  36. Bravo ma Chili. Neatza. Salut. Bine ai venit. Ihi. Da.
    Pai baaaa, tu unde ai trait pana acu’ maaa??? Adica, stai, tu credeai ca traiesti prin fo civilizatie-ceva?? Ma faci sa rad mon cher, si am buzele crapate. Tu ai stat numa’ pe droguri pana acu’ si ai deschis televizorul de nervi ca nu a venit doza?? Scuza-ma, dar ceea ce spui tu este de o banalitate si naivitate cumplita. Nu este permis, la varsta matale. Mai bine fa un cantecel de pahar, ca asa se distreaza romanul, mai o manea, un mic-o bere… Amice, asculta ce-ti zice mandea: tara asta este compromisa total, organic, moral, normal si oral. N-ai cu cine, ma! Facem pariu pa ce vrei tu ca nu se intampla nimic? Nimic bun – zic, ca e mai probabil sa patesti rau de acum inainte… S-au invatat sa fi asa, mai pe Mute… Off, ce m-am saturat, nu-mi mai ies odata actele alea de emigrare….
    Cat despre do’ministru… Multe Urari de Iubire Eterna…
    Mda, rromania e mereu surprinzatoare, si asta ne preocupa tot timpul.
    Amea.

    00
  37. @diversi comentatori: ce tot o dati cu „artistii din rromania”? La TM Stevens & Stevie Salas a fost doar o mana de oameni. Claparu’ alora a cantat cu Pastorius si Miles Davis. In sala – 10 oameni. Restul – faceau gratare la teava esapamentului pe V.Ph si lasau munti de PET-uri si jeg in urma. Ca sa citez un limbric – altminteri muzicant cica: „n-am ce sa invat de la ala, nu dau…” cat puii mei era biletu’. Aaa, era sa uit, a venit Covaci cu 60 de motociclisti si a vrut sa intre toti moca plus haleu si lichide… A luat sas de la un nene organizator chelios si profi (marian parca – felicitari nene, ai coloana!) Asa ca… ma lasi cu „hartishtii?!” Actoru’ prezinta meteo sau divertisment, pictoru’ face bannere, atletu vinde adidashi, muzicantu – kitschuri samd.
    Asa ca. QED. Dixit.

    Noi, populimea, vom avea insa mereu Kavarna, nu-i asa?
    :)

    00
  38. bravo!

    00
  39. Bine spus si felicitari pentru initiativa. In aceeasi situatie sunt si artistii plastici. Te rogi pentru o expozitie, astepti 1 an aprobare poate vezi doamne prinzi un loc (in Bucuresti e imposibil fara relatii) iar in rest vinzi tablouri la negru cu 50-150 lei bucata doar ca sa traiesti. Si nu le poti face pe banda rulanta. Si nu le poti copia. Si nu ai inspiratie tot timpul. Si de ce sa fii artist ?

    00
  40. Mai bine un cantec vesel sa cantam!

    00
  41. @betivul – Vadimeeeeeeeee!!!!!!!!! Ai ajuns să citeşti bloguri? Da’ văd că tot acelaşi discurs îl ai. Vezi că nu prea se „pupă” medicamentele cu alcoolu’.

    00
  42. Nicu Alifantis e ala care il facea scandalagiu pe Chilian . Alifantis facuse o societate concurenta la CREDIDAM – SACCO parca… umbla vorba prin targ ca a pus botu halifantis si daia latra la chilian :):):) ca cica de ce si-a permis chilian sa dea in judecata ministerul culturii?!!!!http://www.revistavip.net/static/images/coperti/765.pdf

    00
  43. @chilian
    Mai tata, ti-ai facut cumva singur site-ul ?

    00
  44. Banuiam ca se fac manarii cu drepturile de autor da nu-mi inchipuiam ca e chiar asa…..Apelul dvs este de urmat…la fel ca apelul pentru lichele -unu si doi… Datorita atitudinii de limbrici ai artistilor care au ceva de spus ,am ajuns la manelizarea generala a Europei… Mi se face frig cand constat ca si in tarile EU unde traiesc romanii se asculta manele…la maxim… Cum s-a ajuns aici?…Toata lumea o da cu libertatea si democratia… dar dvs. ma convingeti acum ca e vorba de …limbricareala…Nu sun un fan Florin Chilian dar nici nu schimb postul cand canta…Nu discut ce face un artist in viata particulara ..ca un comentator de mai sus. Parerea mea personala este ca daca un artist nu e putin ticnit…nu are o ticneala…nu poate fi artist…ar fi un om normal…ca majoritatea locuitorilor pamantului…Si intotdeauna dau urmatorul exemplu… Un om normal ar cugeta cu voce tare sau in gand …Uite a rasarit luna… Dar Eminescu….pt ca a fost un artist a zis…Si parca printre nouri/S-a fost deschis o poarta/Prin care trece, alba/Regina noptii…moarta.!!!! O capodopera…. Asta inteleg eu …si asta trbuie platit… faptul ca de ex. un surub poate face orice om care face o scoala profesionala si are la indemana o masina unealta…!!! Dar o capodopera nu poate face oricine chiar daca are la dispozitie stilouri de aur si hartie fina si parfumata…daca nu are talent….S-a gandit cineva cum ar fi viata fara artisti???? In orice domeniu…muzica, pictura .,teatru,film,si altele…..Succes domnule Florin Chilian… daca as putea te-as ajuta in demersul tau …dar eu sunt consumator de arta si ma inerveaza conditia artistului in Romania… De unde dracu au manelistii bani de arunca cu ei in poplatie???sau e falsi…Nu ma gandeam ca problema a ajuns pana la SRI….

    00
  45. Artisti… Pe de o parte ii admir, pe de alta nu-i inteleg, mai ales pe cei care joaca in seriale de 2 bani pe posturile „mogulilor”… Cit despre Chilian… Pare unul care nici nu strica da’ nici nu repara. A fost cam exagerat la faza cu milionu’ de euroi pe vremea lui Iorgulescu. Si daca stam sa judecam mai adinc, cred ca asta e un fel de urmare a acelui conflict. Nu vi se pare cam ciudat ca apare numele lui Iorgulescu pe acolo? Hai, mah, Chiliane, chiar 1.000.000 de euro pentru o melodie!? Doar n-o fi capodopera umanitatii!!? Mama lui de tupeu miticesc!!!!

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube