Şocant! În Moldova se răpesc oameni pe stradă!

Puritanii români se şochează când văd clipuri din astea. În timpul ăsta, din ţara vecină vin ştiri cu cetăţeni care sunt luaţi pe sus şi duşi în beciurile Securităţii.

Am stat, m-am uitat, am întors problema pe toate părţile. Şi? Nu vi se pare logic să se întâmple aşa ceva? Nu e normal să se întâmple aşa? Nu? Cine a zis? Tu! Luaţi-l şi la beci cu el!

Oameni buni, în Moldova se întâmplă acum ce se întâmplă de fiecare dată când o lovitură de stat dă greş. Oamenii sunt reduşi la tăcere. Sunt împuşcaţi. Credea cineva că nu se va întâmpla asta? Cine, cretineii care se duc să rastoarne  conducerea  statului şi dau cu pietre şi cu sticle? Pana mea, voi vreţi ca ăia să stea liniştiţi în timp ce voi le daţi foc? Nu a citit nimeni manualul anarhistului?

Până şi la noi s-a întâmplat la fel când a câştigat Băsescu. Traian s-a ridicat, s-a descheiat la sliţ şi i-a pus pe pesedişti să îi lustruiască vaporul, în timp ce pufăia din trabuc. Şi se distra chemându-l pe Năstase la DNA şi arestându-l pe Patriciu.

Aşa se întâmplă de când lumea. Ăla care are puterea are datoria de a-şi elimina adversarii. Că în tiranie se întâmplă altfel decât în democraţie, astea sunt detalii. Dacă bravii moldoveni ar fi petrecut mai mult timp cu răsturnarea lui Voronin şi mai puţin cu scrisul pe twitter, alţii s-ar fi plâns acum de abuzuri. Revoluţia s-a încheiat, go home!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. Stiil no excuse.
    Invingatorul are intotdeauna dreptate. Exista insa o mica problema, nimeni nu este invingator pe vecie. Si cu cat ti-ai impus mai vartos „dreptatea” cand ai invins, cu atat de mai multa delma vei avea nevoie cand o sa pierzi. :)

    00
  2. Obama se duce la terapie ca sa fie pregatit pentru muia ce deja incepe sa o ia de la poplatie, UE fac calculele sa vada cum sa-si imparta banii. N-au avut vreme si chef de bietii moldoveni, + ca gazul vine tocmai de mama vitrega a Moldovei.
    Poate cu putin ajutor, scapau si astia de Voronin, si dadeau de un Iliescu cu accent molodvenesc

    00
  3. Dacă până şi ambasadorul american acreditat în Moldova a făcut sluj pe la Voronin ce dracu ne mai miră!
    Uitati-vă pe ştirile oficiale ale televiziunii lor naţionale!

    00
  4. tu ai dreptate, dar parca se simte putin ca esti aproape multumit ca si-au luat-o, si nu e frumos.

    00
  5. Dacă ar fi vorba de Somalia aş fi la fel de indiferent dar în situaţia de faţă nu am cum. Dacă tot au început cu crimele măcar să facă suficiente încât să determine apariţia unor mişcări de rezistenţă subterane şi să şocheze lumea prin brutalitatea regimului. Rudele victimelor vor dori sânge şi atunci va apărea o ruptură definitivă între comunişti şi popor, florile se vor schimba cu arme. Paşnic nu se rezolvă decât cu presiuni externe şi cu retragerea Rusiei.

    00
  6. Sunt curios, tu pe cine o să votezi la preşedenţie?

    00
  7. dc unui parinte i se omoara copilul sau e batut torturat etc se va revolta no matter what ,dc ciorononin exagereza cu represaliile se va creea o masa critica care va matura totul.Chiar daca voronin este pe moment castigator pe termen lung va pierde o stie si el si o stiu si securistii lui, la un moment dat se va negocia capul lui…

    00
  8. socant pe dracu. aia e revolutie sau demonstratie sau ce vor ei sa fie? 40 oameni stransi care se imprastie cand vin 2 politai sau ce sunt? lol. mai au de invatat. whatever.

    00
  9. Abuzurile şi săltatul de pe stradă vin la pachet cu Partidul Comunist. I-au ales pe comunişti? Atunci să se spele pe cap cu ei.

    00
  10. NOU
    #10

    Daca asta a fost „revolutie” atunci e FAIL’d. Destept Voronin. Baga frica in ei, se pune bine cu europenii si uite asa acest protest este dat uitarii.

    00
  11. @Ecologie Umana: Mai citeste o data ce ai scris si rescrie comentariul, fara nota mirata.

    Cat timp e Rusia in spatele Moldovei, nu o sa se intample nimic. Nicio tara, europeana sau nu, nu va interveni pentru a ajuta schimbarea regimului comunist.

    00
  12. stai linistit, ca nu s-a incheiat. s-au adunat si azi, mai multi decat inainte
    eu cred ca rusii sunt pe cale sa decida ca nu mai au nevoie de comunisti si ca le-ar trebui mai mult, asa pe fata, transnistria. din ce aud ca scrie prin ziarele rusesti, ca zice pana si jirinovski (!), cam asa miroase.
    atunci voronin si ai lui o sa ajunga maturatori la tiraspol, ceea ce n-ar fi departe de originile lor

    00
  13. E o mare diferenta intre a fi misogin de dragul click-urilor de la pitipoance indignate semianalfabete si a fi cinic fata de niste tineri care chiar au crezut ca pot schimba ceva.

    Iar sa compari ce i se intampla lui Nastase cu ce li se intampla unor tineri necunoscuti e o flotare logica in care iti rupi coloana vertebrala. Basescu e in aceeasi liga cu Nastase, un oarecare Serghei, Olga etc nu e in aceeasi liga cu Voronin.

    Acolo au fost niste tineri care chiar au crezut ca lupta pentru ceva, nu cred ca plecat vreunul din ei de acasa in dimineata aia cu gandul ca „face revolutie”. Ca nu au fost asa organizati ca la alte „revolutii” si ca n-au primit sprijin masiv din occident se datoreaza, probabil, si faptului ca in Moldova nu e nici petrol, nici mare nici vreo alta resursa si nici 20 de milioane de potentiali clienti nu sunt.

    @Ecologie Umana: mai citeste si tu niste stiri neoficiale, macar asa, de amorul artei. Cum poti sa crezi ca ambasadorul SUA face sluj la idiotul ala cu tricou pe sub sacou?! In cel mai rau caz face in fata rusilor, nicidecum a aluia.

    00
  14. Tot aud de revolutie. Care? Unde? Aia de la Chisinau a fost olecuta de bataie. Ceva de genul, baaaa, iar ne-ai injurat?, Stai sa-ti dam cateva in gura si dupa aia plecam acasa. La revolutie vin si niste „baieti” care conduc/organizeaza, care au treaba cu gestiunea unei puteri. Ori baietii aia n-au nici un chef, moshule. Au si ei niste functii de parlamentari, de primari, de ceva acolo, langa cascaval. A fost un fel de „Ce fac aia, ma, fac scandal? Ia lasati-i, daca iese bine ne bagam si noi, daca nu, facem un miting de protest, da’ pasnic, ca noi suntem democrati, ii punem pe altii sa se manjeasca cu kkt.”
    Deci, regret, dar copiii care si-au luat-o bot, chiar si-au luat-o in bot. Asta nu inseamna ca nu crapam capul cu toporul primului haidamac venit sa-l aresteze pe fiu-meu de acasa, din pat.

    00
  15. Nu fi cinic cu asta, Vali. Libertatea nu este pentru a râde de cei care nu o au.

    00
    • ti se pare ca râd? ti se pare ca e de ras ca sunt dobitoci? vlad, tu ar trebui sa stii foarte bine ce se intampla in situatii din astea…

  16. aici:

    A fost batut si torturat, spun printre lacrimi parintii. S-a intoxicat cu fum, se apara autoritatile. Din pacate, moartea lui e doar varful icebergului, pentru ca aproape 300 de protestatari au trecut prin mainile politiei si multi sunt acum in spitale, cu fracturi craniene, de brate sau picioare.

    „A fost tarat pe jos! Care intoxicatie? L-au omorat!”Afanasie Ciob, bunicul lui Valeriu

    23 de ani de viata spulberati in cateva zile de arest. Asa suna pe scurt povestea tragica a lui Valeriu Boboc. Un tanar venit sa invete carte si, daca se poate, ce inseamna libertatea de opinie, la Chisinau.

    Moartea lui este plina de mister. De cand a fost ridicat de pe strada de agentii de securitate, rudele n-au mai stiut nimic de el. Pana vineri, cand li s-a spus scurt si sec ca a murit, in noaptea de marti spre miercuri, intoxicat cu fum. Si atunci, se intreaba parintii si sotia lui Valeriu, de unde vanataile de pe tot corpul?

    Tanarul lucra ca vanzator in piata centrala din Chisinau, impreuna cu sotia. Femeia spune ca ultima data l-a vazut marti dupa-amiaza, cand s-au declansat violentele.

    Rezultatele expertizei medico-legale nu le-au fost prezentate: „Unicul lucru pe care l-au primit este certificatul de deces, unde apare cauza mortii: intoxicarea cu un gaz necunoscut,” a declarat Valeriu Plesca, avocat.

    Cazul lui Valeriu Boboc nu este singular. Si alti protestatari au amintiri de cosmar de la intalnirea cu organele de politie.

    00
  17. Cred ca ar fi bine sa propui niste metode concrete de a ajuta aceasta razmerita. Ca de exemplu:
    – promovare votat.eu
    – mesaje catre Voronin:
    – mesaje catre CNN, Consiliul Europei, habar nu am cine
    Nu prea am inaginatie si cunostinte in domeniu, insa ar fi util sa ne mobilizam intr-un mod mai organizat.

    00
  18. Buna tuturor.

    In primul rand nu e vorba de nicio o lovitura de stat, domnilor.
    Zvonul despre Revolutie tot a fost lansat de cineva cu scopuri bine determinate. A fost un scenariu pus la punct de comunisti pentru ca in rezultat sa dea vina tot pe noi, studentii si oameni de rand, prezenti la protest.
    E lucru strasnic ce se intampla la noi. Site-urile sunt blocate (ex: facebook, unimedia.md, protv.md, odnoklassniki). Sunt arestati oameni. Multi oameni.
    Ceea ce „prinde” opinia de peste hotare e o informatie pregatita deja de conducere.
    Nu e deloc cazul de „pe dracu, whatever” …

    00
  19. NOU
    #21

    Voronin are scoala vechiului KGB . Contrarevolutionarii sunt luati de pe strada si lichidati . Nu se face filosofie inutila , se actioneaza rapid si deciziv
    Iar Moldova e in sfera de influenta a Rusiei . Nu se baga nimeni acolo . Sunt lasati sa-si rezolve problemele singuri in functie de sarcinile trasate de la Kremlin
    Se mai trezeste cate un ONG sa denunte incalcarea drepturilor omului si cam atit

    00
  20. daca as stii ca exista un fond din care se finanteaza caderea comunistilor moldoveni as cotiza si eu dar mi-e teama ca banii ar ajunge tot la fisu lu voronin

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube