Stinge lumina. Şi împuşcă-te!

Diferenţa pe care planeta o simte e reciclarea sau folosirea becurilor economice. Nu stingerea luminii, ca boul. Planeta simte când stingi lumina după ce ieşi din cameră, când nu laşi apa să curgă atunci când te speli pe dinţi, când nu arunci pungile de plastic sau hârtiile pe jos…

Am participat la stingerea luminii. Sunt cool. Am salvat planeta. Acum să ne vedem de ale noastre.

ps: ştiţi cine e pionierul economisirii în România? Nicolae Ceauşescu. El stingea mereu lumina în toată România.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. Daca ai facut asta,ai fost printre cei 5% din romani care au mai facut-o.N-ati salvat nimic!

    00
  2. @mEE: nu, nu trebuie sa te alaturi. de fapt, nu te obliga nimeni. poate o faci, asa cum spune zoso, ca sa fii cool, sau pentru ca tu chiar crezi in campania aia.

    00
  3. @mEE: nu te obliga nimeni sa sustii ceva in care nu crezi. de asemenea, nu cred ca mureai, daca tot mori de foame, sa stingi lumina o ora. mai faceai si tu economie la curent.

    00
  4. @chaos_and_smiles Simbol? Nu de simboluri are nevoie planeta ci de reducerea aproape totala a emisiilor de CO2. Si in cativa ani. Daca vrem sa salvam ceva.
    A trecut vremea lucrurilor simbolice demult, e vremea sacrificiilor.
    Asta daca vrei sa fii ecologist serios, ca sa salvezi the planet and shit, nu asa, ca e asta-i trendul.
    G.

    00
  5. Da…trebuie sa ne alaturam si noi la campanii de astea tampite. Ce sa facem si noi…murim de foame dar suntem in rand cu lumea ….stingem lumina o ora si mai trantim de un copil.

    00
  6. „cad nu lasi apa sa curga” = când

    00
  7. NOU
    #7

    Nu esti cul pentru ca nu ai pus S la impuSca-te.
    Earth Hour a fost un simbol. Simti diferenta intre un simbol si un lucru real? E ca o mamaliga si o paine.

    00
  8. „Stinge lumina. Si impuca-te!” = … impusca-te :P

    00
  9. de data asta si eu sunt de aceasi parere ca si tine.
    @chaos_and_smiles – da .. un simbol semnificand ipocrizia

    00
  10. Eu m-am uitat la meci :)) !

    00
  11. @Alex: ai ucis planeta, nesimtitule!

  12. Noi fix de amprente CO2 si becuri ecologice avem nevoie, nu conteaza deloc o sursa de energie alternativa capabila sa satisfaca intreaga omenire si capriciile ei contemporane. Aici intervine o problema in transporturi, energetica, procedee tehnologice actuale pentru diverse sectoare, etc, samd, puncte, puncte, puncte.

    Cum era sloganul ala? „Save the planet. Kill Yourself”.

    P.S. : Solutii exista, isteria asta nu e justificata. Ecologia devine o noua religie?

    00
  13. Şi extratereştrii se pregăteau de sosire şi de-odată se oprec luminile. „Ce naiba au ăştia ? apocalipsa ? Trebuia să ne luăm lanterne cu noi.”

    00
  14. Si noi ne-am uitat la meci…. 9 romani… cu luminile aprinse…. si tot degeaba…

    00
  15. cu siguranta faptul ca o mica parte din poplatia globului stinge lumina timp de o ora o data pe an nu reuseste sa ne salveze. cu siguranta faptul ca o parte din oamenii care participa la manifest o fac doar pentru ca e cool nu ii face pe acestia sa fie oameni mai mari. dar…cati dintre noi facem mai mult decat atat, ca tot veni vorba de sacrificile marete necesare? mi-ar placea sa stiu ca se intampla lucrurile mentionate de tine in mod curent, dar se intampla? sau cu totii credem ca e prea putin si nu mai facem nimic?

    00
  16. Si eu m-am uitat la meci :)) chiar uitasem ca trebuie stinsa lumina :)

    00
  17. Un pas mic , poate deveni mare , asa se poate atrage atentia si idiotilor care arunca gunoiul unde nimereste , uzinelor care polueaza apa , Palatului Parlamentului ca nu mai stinge lumina :D Orice gest mic poate ajunge sa fie mare , eu sunt unul din cei cool si in tred care au stins lumina , ca asa e la moda.

    00
  18. @wanna: asta e o alegere personala. faci cat te duce capul sau cat vrei.

  19. M-am uitat la 10 inşi cum pentru a recupera economia de becuri ardeau sute de lumânări în Parcul Izvor, numai ca să vadă extratereştrii scris mare „earth hour”.

    00
  20. Complet de acord. Au stins lumina la Casa Poporului si au consumat pentru concert mai mult curent. Ca sa nu mai vorbim probabil de toate plasticurile care au ramas in urma.

    00
  21. E alegerea fiecaruia daca vrea sa fie „la fel ca ceilalti” sau vrea, de capu lui, sa faca o diferenta in lumea asta.
    Stingerea luminii nu schimba nimic, dar duce mesajul mai departe. Luati-o ca pe un viral. Este un gest simplu, dar atat de greu de facut, nu?

    00
  22. mai bine stingeam lumina pe stadion ca si Rapid. Luam 3-0 fara sa jucam. Dar intram in istorie.

    00
  23. forme fara fond. era o indeletnicire la moda pe la inceputurile romaniei ca stat si democratie. preluam de la ceilalti fara sa vedem ce este cu adevarat. poate cineva spera atunci ca o sa invatam de la ceilalti, dar nu ca o sa ii educam si pe ceilalti in principiul asta.
    ziua pamantului? o prostie – parerea mea – acum puteti sa dati cu pietre in mine. dar macar sa ma justific si eu, nu?
    1 miliard de oameni au stins lumina, au ramas pe intuneric, iar ceilalti 3 care au televizor in casa s-au uitat sa vada cum stau ceilalti pe intuneric. in mod normal, astia 3 miliarde care se uitau la televizor la ora aia erau mai putini, poate 1 miliard.
    efect 0!!!!!!!!!!!!!!! 1 miliard au stat pe intuneric si 3 miliarde au stat sa se uite la ei.

    00
  24. Zoso, postul tau denota limitare (in atitudine, in gandire, in ce vrei tu).

    Stingerea luminii o ora nu are ca scop salvarea planetei. Stingerea luminii este un pretext prin care comunitati mari de oameni, in principiu insensibili, sunt informati cu privire la un anumit lucru – si anume probleme ecologice. Repetarea acestui eveniment de-a lungul unor ani de zile, impreuna cu informatii si chiar instigari la comportamente mai responsabile, fac parte din setul de actiuni ale unor cercuri ecologiste. Daca ai ceva cu acestia, e mai onest sa spui ca nu iti place de ei, ca sunt ipocriti sau ca fac bani din asa ceva. Dar e incorect, chiar ipocrit, sa spui ca e pierdere de vreme sa stingi lumina o ora si in acelasi timp sa vii si cu recomandari „ecologiste” semnate Zoso.

    Stinsul luminii este o actiune care a inceput acum 40 de ani, iar rezultatele acestei activitati de PR, cumulata cu altele, se vad in anumite tari occidentale, unde oamenii sunt ceva mai responsabili cu privire la natura. Acelasi lucru se vede si in asa numita industrie „bio”, promovata ca ceva cool si trendy, dar care are rezultate interesante in tari dezvoltate precum Olanda, Belgia sau Danemarca, unde se respecta foarte strict principii „bio” in producerea unor bunuri care deja formeaza o industrie de sute de milioane de euro.

    Lansarea unor actiuni importante prin evenimente „cool” este baza PR-ului in societatea contemporana. Este, de altfel, singura modalitate de a comunica cu oameni carora in principiu li se rupe de majoritatea „problemelor”.

    Te invit deci sa-ti revizuiesti postul.

    00
  25. ce-mi plac exprimarile astea anti-ecologice (si unii mai sunt si f mandri de ce spun)

    vad ca devine un trend cool sa fii anti Earth Hour (care nu este decat o manifestare simbolica pt constientizare, nicidecum pt a afce economie la energie 1 ora)

    succes :)

    00
  26. si sa fie clar: pro sau contra ecologie este un drept al individului.

    00
  27. NOU
    #27

    Nice try dar tot FAIL a fost in final. Interesul acordat acestui eveniment a fost egal cu si asta in special datoria ipocriziei „starurilor” care au fost imaginea acestui „eveniment”.

    00
  28. „…reducerea aproape totala a emisiilor de CO2…” bravo mai ecoteroristilor… va urez sa traiti pe o planeta fara co2… pfft…
    @zoso: „…Nicolae Ceauşescu. El stingea mereu lumina în toată România.
    …” – asta inseamna ca cei ca geo and green’fuk!n’peace sunt comunisti? :lol:
    as zice q.e.d. :D

    00
  29. Eu m-am uitat la meci, dar cu becul stins. Se pune?

    00
  30. E bine ca avem eoliana pe arges la iesirea spre giurgiu care sta ca vita ca acolo nu bate vantu;))

    Cat despre ecologia in Romania e ca sexul la romani: Cu totii vorbesc de el da foarte putini il practica, restu il mimeaza.

    00
  31. Băi, nu ştiu cum naiba se explică faptul că deşi pe toate blogurile / site-urile sunt foarte mulţi care susţin sus şi tare că au respectat Ora Pământului, în ora aia în Titan parcă n-a fost niciunul dintre ei.
    Dovada e pe blogul meu – am facut vreo 10 poze din apartamentul meu în timpul ăsta, şi, deşi se vede doar o părticică (importantă) din Titan, cred că aşa a fost peste tot.
    Aşa că întreb şi eu: Unde erau luminile alea stinse? :)

    00
  32. „când stingi lumina după ce ieşi din cameră, când nu laşi apa să curgă atunci când te speli pe dinţi, când nu arunci pungile de plastic sau hârtiile pe jos…” – zoso

    So… at zoso: Te pomeneşti că pentru astea te-ai inspirat din joculeţul ăsta? :D

    00
  33. Mediafax informeaza: Peste 2000 de pacienti conectati la aparate de sustinere a vietii prin spitale din toata lumea, au decedat sambata seara in cadrul campaniei „Ora Pamantului”. Astfel s-au eliberat 2000 de paturi din siptalele deja supraaglomerate.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.