Romanii sunt iertători şi cuminţi

Piturca a fost prins trisand la cazino. Remes a fos prins cu mita. Recent, un nene a cumparat un salam in care se afla un soarece. Nu mai mira pe nimeni astfel de intamplari, cum nu mai mira pe nimeni si accidentele nou-nascutilor, care apar din ce in ce mai des in presa uimita si ea de asa ceva.

Ce facem insa pentru a stopa asta?

Conform legii, producătorul şi comerciantul riscă o amendă între 3.000-30.000 lei

Foarte frumos. Dar e oare de ajuns? O inspectie la sange la fabrica, verificand conditiile in care se lucreaza si cum a ajuns un soarece (un fel de pui, cu coada, nu se simte la gust daca e gatit bine) in salamul omului. Oare noi, cetăţenii care nu putem da amenzi in bani, vom mai cumpara salamuri Campofrio, amendand astfel in felul nostru firma?

In Germania si in alte tari vestice activismul este in floare. In Germania, de pilda, cateva sute de oameni am protestat impotriva deschiderii unui nou McDonalds in cartier. Da, dar noi vrem. Serios? Ia sa vedem daca si puteti! Si s-au trezit cu oamenii la usa. Dar e dreptul nostru. Avem un Burger King pe aceeasi strada, avem un Mec la cateva strazi distanta (aprox 1km distanta), nu aveti nevoie de inca unul aici. Nici noi nu avem nevoie. Puteti pleca. Dar nu vrem. Serios? Si s-au batut cu politia si au aruncat cu Molotoave ca sa le arate cocoşilor de la McD ca pana la urma vor sa nu deschida un fastfood acolo. Simplu si la obiect. De incendiatul masinilor am mai vorbit.

La noi, stiti ce au facut cocoseii de la Cronica Romana cand au aflat ca ei munceau pe 2 milioane, in timp ce Horica avea 160? Nimic, s-au revoltat un pic si dupa aia s-au intors pe plantatie. Unul nu si-a dat demisia. Ce fac sclavii corporatisti care sunt munciti ca niste negri pe plantatie? Nimic.

Singurele momente in care romanii se revolta e cand e vorba de bani mai multi. Cartel Alfa s-a pus pe treaba, daca tot a venit primavara. Poliţiştii, minerii, profesorii, doctorii, vidanjorii, gospodinele, toti s-ar revolta pentru mai multi bani. Sa punem de un miting impotriva imprumutului la FMI. O sa vina 20 de ameţiţi si atat. Cristian Grosu are un articol misto de tot pe tema revoltei la romani. E trist. Comunismul ante si post decembrist ne-a rapit puterea de reactie si respectul de sine. Nu stim sa ne revoltam cand suntem tratati, nu stim sa nu dam mita, incet incet uitam sa fim oameni.

Intr-o tara civilizata, Campofrio si-ar retrage produsele de pe piata si ar falimenta in cateva luni.

BRB, ma duc sa fac o petitie online.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. bravo zoso!daca nu exista societate civila macar sa-i sabotam necumparind produsele lor. A lua atitudine este un drept, nu o obligatie, o placere nu o corvoada. Cind or sa invete romanii asta?

    00
  2. M-a amuzat descriere pusa pe site-ul lor care incepe cu fiecare litera a cuvantului Campofrio.”orice produs nou este lansat pe piata in urma testarii si acceptului dat de catre consumatorul obisnuit” – sa ne asteptam la salam din carne de soarece de-acum?

    00
  3. uiiiiiiiiii…in urma postului pe care l-am citit abia acum ala cu masini incendiate am aflat ca stai in kreuzberg…ah, tequila de la ankerklause ))))

    00
  4. oricum nu luam de la campofrio dar dupa faza cu soarecele nu as lua salam din ala nici daca ar fi singurul salam din tot magazinul.

    00
  5. Ultima oara cand am protestat am luat-o rau in freza (13-15 iunie)

    00
  6. @karmapolice: vor invata asta cand vor fi mai demni si mai cinstiti cu ei insisi

    00
  7. eu nu mai cumpar de la campofrio de cativa ani. pordusele lor sunt scarboase, nu au gust iar ambalajul in plastic e penibil. parca era ceva jucator de fotbal care facea reclama acum ceva ani…

    00
  8. nemtzii nu sunt sclavi in propria lor tzara, romanul este.

    00
  9. @karmapolice: nu recunosc nimic :D

  10. Am tiparit poza cu salamul cat de mare am putut si am pus-o la avizier in firma. Colegii cum o vad, cum reactioneaza: „what the fuck is that!!!!”
    P.S.Dupa ce am vazut salamul asta, cred ca o sa fie un succes total cura mea de slabire, ca n-am sa mai mananc nimic o vreme. :D

    00
  11. N-am borat inca dar, bai nene…mouse nu era o delicatesa prin anumite restaurante de fite?! Sau nu da bine cu salamul?
    O fi doar o reclama la Campofrio pentru piata asiatica.
    In alta ordine de idei…propun Campofrio cu pisica, la concurenta cu Hot-dog.

    00
  12. Eu sunt convinsa ca gena de iobag a rumanului il face sa nu se revolte. Gena asta nenorocita care ne face sa inghitim aproape orice rahat si sa zambim dupa, avand inca o urma fina in coltul gurii. Nu ai cum sa ii faci pe romani sa inteleaga lucruri care par de bun simt, pentru ca bunul simt nu se aplica in cazul romanilor.

    00
  13. sper sa nu fie cu suparare,da’ bag si eu un link . suntem un popor de victime si pupincuristi

    00
  14. Recomand studentului in cauza sa vanda salamul pe eBay cu titlul: „Original salami with Ratatouile based core”. Rog seriozitate…

    00
  15. Misto asta cu comerciantul care va fi si el amendat :)

    Pai cum naiba sa stie magazinul ca intr-un salam de ala ambalat cu folie rosie sau ma-sa, este un soricel? O sa-i faca pe unii sa vanda numa’ salamuri feliate. Si cutii de bere desfacute si gustate, daca mai tineti minte cazul aluia de a tras dintr-o bere ( Timisoreana? ) si a inceput sa faca spume la gura de buna si verde ce era…

    00
  16. Uite, cand nu mi-a mai convenit salarul am protestat. Nu s-a intamplat nimic.Apoi mi-am dat demisia. A-II-a zi am fost contactat de conducerea firmei care m-a convins sa raman. Si nu prin rugaminiti, prin ceea ce avem eu nevoie sa raman. Se poate si la noi…trebuie doar sa luam atitudine

    00
  17. […]Nu-mi place salamul cu soareci, sau gandaci, pansamente ori mai stiu eu ce s-a gasit de-a lungul timpului in carnea tocata, dar trebuie sa fim realisti. Vina nu e exclusiv a producatorului, a firmei, ci mai degraba a dobitocului de roman fara constiinta angajat in cadrul ei. Adica multi nu-si dau seama ca ei sunt platiti de firma respectiva pentru o anumita treaba, iar daca nu si-o fac, consumatorii ar putea urma indemnul la civilizatie a lui Zoso si ar falimenta societatea care le da salariile, iar ei risca sa-si piarda locul de munca din cauza unui soricel ce le-a trecut printre maini![…]

    00
  18. „Intr-o tara civilizata, Campofrio si-ar retrage produsele de pe piata si ar falimenta in cateva luni. ”

    eu as zice altfel:
    Intr-o tara civilizata, Campofrio si-ar face rebranding si ar vinde aceleasi produse sub alt brand si alt ambalaj.
    desigur, dupa un control riguros.
    am mai auzit de cazuri din astea.

    00
  19. suntem resemnati, majoritatea, nu stim sa luptam, sa cerem, sa ne impunem. ce e mai rau e ca aceasta resemnare a ajuns sa fie normalul in societatea noastra si cei care se zbat sunt priviti ca fraieri sau ca sariti de pe fix.
    uite, nici eu nu mai cumpar de la campofrio de ani buni. din pacate, sunt suficienti oameni ignoranti sau care nu au auzit de faza asta pentru ca afacerea sa dainuie…

    00
  20. sa fim seriosi…nu o sa comenteze nimeni nimic. Suntem obisnuiti sa mergem „pe burta” de zeci de ani, poate chiar de cand suntem noi ca si natie. Au fost unele mici scapari de revolta dar nu generalizeaza o contiinta de tara. Suna cam pompos dar asta este: suntem un popor care sta linistit la cutie si asteapta sa iasa altul in fata pentru a cere ceva. Si apoi spunem ce viteji suntem :)

    00
  21. Niciodata n-ai sa vezi romani care ies la miting pentru propriile valori morale. Si asta pentru ca nu le mai stie, nu mai are in sange valoarea adevarata. Orice valoare pentru roman inseamna ceva legat de bani. Nu suntem o tara civilizata.

    00
  22. gena „miorita”, idaho. o sa murim cu balada aia de gat.

    00
  23. Romanul s-a multumit cu dreptul castigat in 89 de a cumpara pui americani congelati si cum scria Cristian Grosu sa se tarasca in spatele caruciorului de la supermarket. Romanul nu a retinut din comunism decat privatiunile de ordin material. Romanul se bucura de mancare, bautura, frigider si masina de spalat. Nu se mai gandeste la drepturi, obligatii, nu are spirit civic. Nu e nevoie de masini arse, dar din cand in cand putina nesupunere civica n-ar strica.

    Trebuie sa dam un semnal clar astora din politica, sa inteleaga ca nu se mai poate asa. Si pana acum, pe caile clasice de protest, de articole in ziar, de vot odata la 4 ani sau de manifestatii cu pancarde, s-au pisat de sus. Dar pentru asta trebuie sa se coaguleze o generatie noua de nemultumiti.

    00
  24. E treaba cetateanului normal sa pedepseasca infractorul/contravenientul? Nu, e treaba statului, alesilor, functionarilor etc. Protestul trebuie indreptat impotriva oficalitatilor deoarece ei sunt responsabilii cu verificarile si sunt si angajatii nostri.

    La fel, daca arunci cu molotoave intr-un mecdonaltz, nu demonstrezi decat ca ai intelectul unei maimute. Nu iti place mancarea sau altceva provenind de la compania aia, nu cumperi. Eventual le spui si prietenilor. Poate obezilor le place, lasa-i sa moara! Ce iti da tie dreptul sa te pui in calea fericirii lor? Se obtine de undeva diploma de „toata lumea face ce vrea molotovul meu”?

    00
  25. Romanii nu au cojones…

    00
  26. @nashu_mare: nu neaparat, e mai degraba o atitudine civica, de pastrare a unei linii a unui cartier rezidential.

  27. Eu o vad ca o impunere prin forta si teroare a ideilor celor putini in fata vointei celor multi. Pana la urma mcd e o firma pusa pe profit, ce raspunde nevoilor unor consumatori. Daca nu ar exista cerere pentru asa ceva, ei nu ar mai exista.

    Atitudine civica e atunci cand vorbesti cu oamenii si le arati de ce nu e sanatos sa vrea ceva anume (altfel legal), nu cand arunci cu vopsea pe vreo vedeta purtatoare de blana sau cand distrugi ceva dorit de poplatie.

    00
  28. cred ca ma fac vegetarian [sa mananc viermii de vii in cirese :D]

    succes :)

    00
  29. ah, bine că mi’ai reamintit! am rămas în urmă cu semnatul petițiilor onlain!
    trăiască activismul social românesc!

    00
  30. Nici eu nu mai cumpăr de la Campofrio din Cretacic. Ultima dată am luat nu ştiu ce salam penal şi când ajung acasă văd la ingrediente că are carne dezosată mecanic care, din câte ştiu eu, este cancerigenă. Aşa că: bleah!

    00
  31. Mecanic inseamna cu forta fizica (adica tras de ea, taiat), nu chimic sau termic, daca nu ma insel eu…

    00
  32. NOU
    #32

    Sinteti asa siguri ca soricelul n-a fost pus in salam special sau doar a fost asociat cu un brand cunoscut? Stiti cit poate ajuta reclama negativa pe competitori?
    Exemple in istorie: Coca Cola si Pepsi cind s-au facut „cercetari” care demonstrau in mod „indubitabil” ca pepsi produce impotenta.
    Tnuva loveste Danone cu dioxina: s-a dovedit ca de fapt nu fusese nici o problema, insa cine a mai avut rabdare sa auda.
    Am inteles ca de fapt era un salam de vara, iar ambalajul Campofrio a fost luat de la un alt produs, nu cel incriminat. Cam dubios, nu?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.