Canon 500D e pe vine

Canon va lansa în mai 2009 noul model 500D (aka T1i) cu 15 megapixeli, 3200 iso, înregistrare în HD, şi alte chestii care au fost introduse la 450D. Îmi place chestia cu Auto ISO şi High ISO speed noise reduction. Pretul cam mare, 1.000€ in Europa. Detalii aici si aici.

canon-500d

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. desi sunt fan Canon, parerea mea e ca ar cam fi cazul sa mai schimbe ceva, ca de la 350D mai adauga o chestie doua, mai creste greutatea cu 5-10 grame si … cam atat; mai putin pretul care sare cu 4-5 sute la lansare …

    00
  2. Tinand cont de conjunctura actuala la nivel global, nu cred ca pretul va sta mult la 1000 euro si o vor ieftini.

    00
  3. tot ce ofera sunt functionalitati de photoshop .. ma indoiesc ca raw-ul o sa fie o imbunatatire semnificativa.

    00
  4. Aici si Aici au acelasi link. Probabil unul din ele trebuia sa fie de pe dpreview de unde e si poza.

    00
  5. @frm: la 450 au pus live view, au schimbat mediul de stocare, am impresia ca si bateria. probabil la 550 schimba si montura, ca sa ne cumparam si obiective noi.

  6. Singurele chestii care conteaza: ce senzor pun pe el si la ce iso poti merge fara zgomot. megapixelii conteaza numai daca mergi cu ele in print, live view este pentru newbies. Inregistrarea in hd? hmm, de vreme ce am deja o camera video nu mai platesc inca o data tehnologia ca sa fie inglobata si in camera foto. parerea mea.

    00
  7. Am un 40D acum, iar urmatorul pas va fi la un full frame.

    00
  8. @rosoiu – asa…si?

    00
  9. Mda, 1000 de euro pe body si inca 3000 pe obiective calumea,

    00
  10. Au egalat nikon D90-u… si cam atat.
    Nu spune nimic de modul de focus in movie mode… o fi same shit ca la D90.
    20fps pentru full HD e cam varza.
    In sfarsit au sarit de iso 1600.

    Tot astept o schimbare de design la body si la ergonomie… acum cam sufera. Multe butoane si functii nu par la locul lor.

    00
  11. @.pm: da, ar trebui ca in full hd sa traga la 60fps. si dupa aia sa coste 200€.

  12. mda, un semi-low cost interesant. daca mosteneste ergonomia si calitatea finisarii de la stramosii lui o sa fie inca un mare fas.

    00
  13. Marketing all the way.
    15MP=inghesuiala de pixeli pe acelasi senzor=marketing
    ISO mare..tot degeaba daca folosesti obiective intunecoase de kit=marketing
    Filmare HD…asta chiar ca e amuzanta pt un semipro=marketing
    Pe cand functii Ipod, GSM si 3G …?

    00
  14. numai cunoscatori pe-aici…. Deci e cazu’ sa-si mai dea unu’ cu parerea

    15 mpx – cam mult pentru un senzor APS. Calitatea imaginiii depinde in cazul asta de implementarea DIGIC IV. Hai sa nu ne dam cu parerea pana nu vedem sample pictures pe dpreview, ok? Oricum, Canon au o excelenta politica față de zgomot și high ISO – intervenții minime pe noise reduction. Prefer să scot zgomotul folosind ninja noise sau un alt program decent, decât să-mi belească engine-ul intern al camerei poza.

    Movie mode – rămâne de văzut cât de bine va fi implementat, e la început tehnologia…

    Live-view-ul e o pulă, am un 1000D și e fix o labă, poate fi folosit doar cu camera pe trepied, plus că nu prea știi unde focalizezi… Problema e că nu prea se pot face multe păstrînd actualul sistem de vizare cu oglindă…

    00
  15. Marimea senzorului nu este potrivita pentru 15MP, in lumina proasta va fi un fail probabil ceva mai pregnant decat 50D. Compromisul cel mai bun este in continuare reprezentat de 40D sau pentru oldies but goldies 30D.

    Desigur, exista si full frame-urile … alta poveste … alte preturi

    00
  16. Era normal ca cei de la Canon sa vina cu un aparat care sa egaleze D90-ul. Cum D90 are 12MP, hai sa punem 15MP; daca ala filmeaza la rezolutie de 1280×720, al nostru filmeaza si mai bine, Full HD. Eu momentan sunt pe sistemul Nikon si nu prea am de gand sa trec pe Canon. Sper doar ca odata cu 500D sa mai scada pretul si pe la D90, care momentan are un pret prea „piperat” pentru ce ofera.

    00
  17. pentru Nihasa:

    raw-ul ofera printre altele si posibilitatea recuperarii scenei in cazul in care expunerea a produs de ex. un cer ars sau zone prea intunecate. Ai 12 sau 14 biti cu care poti lucra. In formatul jpg poza deja are informatia redusa la 8 biti…mai repari o sula.

    Sunt multe situatii cu dynamic range foarte mare unde fara raw nu te descurci.

    Oricum, dupa cum s-a spus si mai sus, as fi vrut sa vad ceva nou, nu aceleasi mizerii de marketing: filmare HD, dar fara microfon, megapixeli cat cuprinde and stuff….strotocamila

    Vreau sa vad ceva care afecteaza direct calitatea unei fotografii, ca de asta se numeste aparatul camera foto.

    Doar Fuji cu al lor pixel binning si Ricoh (HDR in camera) mai misca ceva in sensul asta, si incearca sa rezolve adevaratele probleme. Dar daca greii (Canon si Nikon) nu misca nimic in domeniul asta, prostovanii o sa tot creada ca megapixelii sunt masura suprema a calitatii.

    Zoso: Montura pentru APS-C-uri nu se va schimba ever. Nu-si permite nimeni asa ceva. Sistemele sunt deja consacrate. De asta Sony a cumparat Konica Minolta, Samsung e in pat cu Pentax, Fuji folosea montura nikon, Panasonic cu Olympus…

    Sau poate ca noua nisa pe care Panasonic si Olympus o deschid acum cu DSLR-urile astea mici (fara sistemul de oglinda) o sa-i oblige si pe Canon si Nikon sa intre in joc si atunci poate intr-adevar schimba montura…

    00
  18. Marketing de 2 lei; a scos Nikon dslr cu video, tre’ sa scoata si ei; fata de 450 numai display-ul e ceva; in rest …prostioare.
    la 1000 euroi mai pui fo’ 700 si te faci om serios: 5D mark II

    00
  19. @libianu: la 1000€ mai pui inca o mie si iti iei mark 2

  20. E…superb ! :x
    Doamne ! şi eu vreau unul…măcar

    00
  21. Singura intrebare care se poate adresa celor de la Canon este „Fratilor, si acum sa-mi arunc 50D-ul in buda?”. That’s about it.
    Hai sa vedem ce are pe bune camera asta:
    – full HD (da, o idee jerky la 1080, da’ full HD, tata)
    – 15,1 MP – brici pentru detalii / crop extensiv, si folositor mai ales pentru cei care vor wildlife, sports, etc si daca tragi in Raw / Jpeg fara noise reduction, poti lucra frumos in noise ninja dupa…
    – nivel scazut de zgomot in imagine (si va rog, nu sariti cu povestile de genu’ 50D e mai zgomotos decat 40D … nu e, e tot pe acolo, dar are rezolutie mai mare…)
    – un LCD adevarat (in sfarsit pot vedea ce e focusat bine si ce nu!)
    – Live View si Creative whatever (nu de alta, da trebe pt noobies care trec de pe sapuniere pe DSLR)
    – 3,4 fps (not bad).
    Pretul? 799$ in SUA … e chiar decent. Pentru un entry- level, e chiar foarte decent. Singurul lucru pe care-l mai puteau baga era AF micro-adjustment-ul de pe 50D, dar atunci chiar ca ramanea 50D-ul fara un scop in viata. In concluzie: un 5D MkII Jr. la o treime de pret. Merita.

    00
  22. „- 3,4 fps (not bad).”

    450D-ul are 3.5 :)

    00
  23. Daca tot sunteti toti cunoscatorii aici. Stiti cumva un aparat foto care poate face poze super wide?

    00
  24. Da, Zoso, eu ma gandeam la un sh conditie buna, el este nou 2700 coco.
    @gaben: camera nu face s-wide, e doar o cutie cu-n senzor, obiectivul este wide sau tele sau whatever.

    00
  25. in 6 luni apare mark3 si mark2 o sa fie la reducere.

  26. :D d-aia pun si eu bani deoparte, dar ii cam sparg pe obiective si nu prea se aduna…

    00
  27. @jordan: sunt de acord cu ce spui cu doua exceptii: LiveView nu e pt soccer-moms, e bun la macro si in studio, dar nu e inca maturizat. Nici un Rebel nu are rost sa-l comparam cu 5d, doar cu concurenta eventual.
    Pt cei interesati de foto: e bine sa uitati de specs-urile camerei si sa bagati banii in sticla; acu’ daca Canon e in criza de supra-productie eu tre sa arunc camera la gunoi din 6 in 6 luni? Nu, i-o fac cadou lu’soacra-mea :D

    00
  28. @libianu: sa tina florile pe ea?

  29. Nu, isi pune mecla pe Tagged..coooool

    00
  30. care e treaba cu butoanele de zoom?

    00
  31. NOU
    #32

    Frumos…ma tenteaza sa o iau cand se mai ieftineste :)

    00
  32. Pe langa ISO 12800 si LCD 3″ nu mi se pare ca e mare upgrade. Mai mult chestii de marketing. Iar Full HD la 20fps, cu care nu stiu ce soft se descurca, e chiar de ras.

    00
  33. Filmarea dslr-urilor e o vrajeala pt k nu focalizeaza automat iar deep-field-ul in D-SLR-uri e foarte ”adanc”! Deci nu poti filma copilul sau cainele alergand ci doar obiecte statice!

    00
  34. Camera DSLR- nu camera video! doar poze, si filmarea e buna dar.. la pretul de 3.298,99 RON (pret eMag), luam un Nikon de toata frumusetea – DSLR Nikon D5000, obiectiv 18-55mm f/3.5-5.6 AF-S DX VR cu 3.197,99 RON.
    Sfat: NU COMPARATI NICIODATA UN BRAND CE A INCEPUT CU CAMERE FOTO CU UNUL CE A INCEPUT CU IMPRIMANTE!

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube