Bob Dylan e Joan Baez pentru Cosmote

Cosmote a atins 6 milioane de abonaţi. Şi au facut un clip care să anunţe asta. Clipul e foarte mişto, inclusiv coloana sonoră.

Kleine problem, totuşi. “Lay, lady, lay” e cântat de ăla care a futut-o pe Joan Baez, nu de Joan Baez, care are un cu totul alt timbru vocal, deşi şi ea cântă folk. Corporatist failure?

via mariussescu

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. Uhm reclama incepe cu unu care „bob dylan”. :)

    00
  2. La mai multi , pentru ca usor , dar sigur se extind prin toata tara cu antenele lor (cancerigene)

    00
  3. Chiar nu inteleg unde ai vazut ca ar fi vorba de Joan Baez, desi am fost foarte atent; ar fi fost un „fail” de proportii, mai ales ca vorbim de un clip „de lauda”.

    Clipul chiar incepe cu un nene care spune ceva care se termina cu „[…] Bob Dylan”.
    Ma luminezi, poate am ratat ceva? Sau e vorba de numele clipului, si in cazul asta se poate interpreta ca vezi doamne, un „Dylan” ii canta la telefon unei tanti care e o „Baez”. :)
    Si ca veni vorba, tare mi-ar placea un concert cu Joan Baez…

    00
  4. eroarea e de la agentie sau casa de productie. cert e ca stiu ce voi asculta azi in masina. baez si priest.

    00
  5. pai in clip nu apare nicaieri mentinata Joan Baez (sau n-am vazut eu?!)

    probabil cel ce a pus clipul pe youtube, avea mai putina cultura muzicala :P

    succes :)

    00
  6. vezi ca e vorba de 6 milioane de useri, nu de abonati. Adica, din astia 6 mil x% sunt utilizatori de prepay iar y% de abonamente.

    00
  7. Si eu am aceasi nelamurire ca si cei care au postat mai sus. Unde ai vazut ca se mentioneaza de Joan Baez, in afara de de titlul filmuletului de pe Youtube, pe care poate sa il posteze orice Gog, fara nicio legatira cu Cosmote?

    Eu zic mai degraba ca e ZOSO_FAIL. (chiar nu te-ai uitat la tot filmuletul inainte sa scrii postul?)

    00
  8. @Sol Badguy: titlul clipului de pe youtube.

  9. Lame Zoso Lame, e un concept in spate, iar titlul este insightul spre acel concept. Iar un concept se interpreteaza, nu se da mura’n gura.
    Hai sa iti fac o schema cu iubire si muzica, sa inteleaga si tu:

    Bob + Baez = Love … iar Bob ii compune lui Baez o melodie, ca fata nu lesina pe spate cu una cu doua. nu o bagi in pat pe baez cu o cola.
    Baiatul din masina + fata din casa = Love … si e acolo un cadru in care baiatul ii canta fetei la chitara melodia cu care a avut succes bob la baez, melodia lor. ca nici fata din casa nu-ti intra in pat cu o cola de la mall. asadar, baiatul aude melodia lor si se conecteaza cu ceilalti 5.999.999 iar orasul devine un maaare difuzor (unde’s multi … bla bla bla, clasic). si asa aude fata melodia, ca doar are apartament la bulevard si il suna pe iubitul ei.

    te rog eu, nu te mai uita in gura lui wikipedia, ca vezi doamne e cel mai destept din internet. ii mai scapa si lui cate un insight.

    00
  10. @burnty: irina, hai sa nu jignim abonatii cosmote si sa ii credem capabili de sinapse atat de adanci, cu atat mai mult cunoscatori ai folkului anilor 60. daca voiati o iubire din asta grea, si sa fie si in ton cu targetul, mergea amorul ghebos dintre carmen serban si gutza 2. cam pe acolo e publicul vostru.

    si, as aprecia sa scrieti doar unul, nu 12 de pe acelasi ip.

  11. Nu am zis nimic despre niciun abonat, despre niciun target si nici n-ar fi fost relevant. Iti explicam tie cum sta treaba cu titlul, ca doar tu te-ai minunat.
    Si nu e publicul meu, ca nu le cant eu din masina. Mie doar imi place sa interpretez concepte pe net, sa explic titluri. :)

    PS: Iar noi cei care vorbim pe cosmote, niste studenti ghebosi, asteptam un spoof cu carmen serban si gutza 2 (sunt total „gheboasa” daca nu stiu cine este carmen serban?. nu are pagina de wikipedia). si nu ne suparam pe tine, ca noi am inteles conceptul.

    00
  12. @burnty: nu conteaza ce intelegi tu. conteaza ce intelege publicul tau tinta. asta ar trebui sa fi stiut din ziua a doua de scoala.

  13. i’m speechless, dude!

    00
  14. Burnty, cam bati campii.
    Dylan s-a incurcat putin cu baez pe la inceputul anilor 60, dar s-a plictisit repede de ea. in 69, cand a aparut melodia, el nu mai avea nici o treaba cu ea. Nu e „melodia lor”. E mai degraba despre Sara Dylan, cu care era casatorit in acel moment, daca tot vrei sa fie „melodia” cuiva. Dar eu n-as baga mana in foc nici pt asta.

    After playing „Lay Lady Lay,” Bob said, „I don’t have that brass bed anymore….I never did have one”
    Vezi tu, nu e deloc atat de simplu pe cat pare

    00
  15. you naughty music detective. :)
    „This was Bob Dylan’s most poplar love song written to and about Joan Baez during their roaring affair in the 60’s”. asadar, cultura generala vs. google. si google vs. google. si toti vs. baez. but you’ve kinda missed the point here. insa iti acord un punct pentru cultura ta generala. sau lui google?

    00
  16. Citatul asta e luat de pe intranetul Cosmote sau cum?

    00
  17. @Woody: si cum se face ca in 1975 Baez a scos Diamonds And Rust, daca nu mai aveau nimic de-a face de 15 ani?! sau cum se face ca in No Direction Home, documentar despre Bob Dylan regizat de Scorsese in 2005 Baez are un rol cat se poate de principal?!

    00
  18. @woody: tine-o asa, ca n-o tii bine.
    @Nomather: nu cred ca avem cu cine. nu conteaza ce stim noi, conteaza google si wikipedia, nu vezi? toti suntem destepti daca suntem conectati la internet.
    iar asta a fost ultimul comment, pentru ca e mega aiurea sa repeti on and on aceleasi lucruri. am pagini de wikipedia ce citit, nu am timp de asta. revin cand se mai baga zoso aiurea in advertising. :)

    00
  19. nomather: Te vad informat(a), asa ca iti voi raspunde:
    Eu am afirmat ca ce a spus burnty este fals. Adica, in 1969, cand „Lay lady lay” a fost compusa, BD nu mai avea nici o treaba *dpdv romantic* (am crezut ca se subintelege partea asta) cu Joan Baez. Am avut si argumente: era casatorit cu altcineva, se despartise de baez de ceva timp, ea era oricum prea monotona si plictisitoare pt el, (chiar ea recunoaste ca nu prea s-a putut integra in anturajul lui), el parasise scena folk militanta si i-a lasat pe toti in urma, inclusiv pe ea, etc.
    Pe scurt: nu a compus-o „pt a o baga in pat pe baez”. E o afirmatie tampa, si in loc de contraargumente mi se spune, la fel de stupid, ca ce stiu despre dylan e luat de pe google.
    E cu totul altceva faptul ca au pastrat legatura, Ca a invitat-o in 75 sa cante cu el in Rolling Thunder Revue. Si ca ea si-a facut sperante ca o gasculita proasta si s-a grabit repede sa scrie Diamonds and Rust, desi a ajuns sa spuna, in introducerea lui Mama You Been on My Mind, „We dedicate this song to a lady named Mama who is sitting here in the front row. Here’s to you Mama”

    00
  20. te ti de pacaleli aaa ?
    site suspendat =))

    00
  21. @Woody: multumesc, dar nu sunt chiar asa de informat, nu sunt biograful lui Dylan sau Baez si in nici un caz nu stiu ce a fost in mintea lor cand si-au compus poeziile si muzica

    ce-mi place e ca s-a cam lamurit toata lumea ca omul care a pus clipul pe youtube nu a facut nici o confuzie ci i-a placut sa creada ca Lay Lady Lay e despre Baez

    de ragul discutiei, inainte ca Dylan sa o invite in turneu in 75, Baez l-a introdus pe scena alaturi de ea pe Dylan candva in 60-62 pe cand el era un „nimeni”. personal ma indoiesc ca Dylan a putut sau poate sa o socoata o plicticoasa pe Baez – in afara de el, e printre putinii care pot strange lume intr-o sala de concerte la peste 65 de ani, pe cand de celelalte femei din viata lui, Sara Lownds sau Carol Denis, nu s-a auzit mare lucru. nu mai vorbesc de Edie Sedwick care s-a lasat sedusa gratuit de Warhol si-a pierit ca o toanta la 29 de ani

    nu stiu daca sa bag mana in foc pentru Lay Lady Lay, dar as baga mana in foc ca despre Baez e vorba in To Ramona (pe ritm mexican) sau Visions Of Johanna (melodia la care el tine cel mai tare din Blonde On Blonde si la cat de dement e, n-ar fi lasat sa existe loc de speculatii Joan-Johanna daca nu ar fi cazul). deci ma indoiesc ca Baez e atat de putin importanta pentru Dylan cum crezi (insurat, neinsurat, treaz sau beat) ;-)

    00
  22. nomather/// imi pare bine sa vad k ai cunostinte despre melodii ale lui Dylan , eu sunt din CR si nu am intalnit decat 1 persona kre „park a auzit ” de B Dylan . Cu introdusu pe scena si „un nimeni” trebuia sa specifici k e parerea ta . Baez = „domnisoara cu vioara ” alaturi de Dylan. Talentul sau a propulsato in fata pe domnita Baez , vocea ei superba + versurile „iubitelului” => un mare succes la vremea aceea si un nume sonor Baez (nu si pt cocalari)….. :) /

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.