Terminati cu pozele cu chinezii!

Spuneţi-mi unde să donez nişte bani, 20 de pâini, numai nu mai faceţi toţi poze cu chinezii de lângâ ambasadă!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. lumea vrea poze, fara poze nu crede.
    uite’asa cred ca se poate ajuta.

    00
  2. Trist. Guvernul lor chiar nu face nimic pentru ei ? Noi am putea face ceva ?

    00
  3. sa dam niste bani, sa poata pleca acasa. haine groase, ca e frig. si haleu. dar cred ca duse in mod personal.

  4. Mie ca firma mi-au trebuit 5 luni sa pot angaja un cetatean din Rep. Moldova: am depus garantii, contracte de munca, tone de hirtii etc. Firma care i-a angajat nu a trecut prin acelasi proces ? De ce ministerul muncii si asistentei sociale nu face nimic pentru niste oameni care au platit dari la statul roman ?

    00
  5. De ce esti ironic?
    De ce nu mergi personal sa le donezi cate o conserva de care?
    Made In China.

    00
  6. Uite aici:

    si apoi zi: wtf?

    00
  7. @Zoso: Imi cer scuze, probabil am gresit.

    E adevarat, nu e vina noastra ca ei s-au increzut mai mult in Statul Roman decat in patria lor.
    La fel de adevarat e ca fotografiile cu ei scot in evidenta mizeriile din tara noastra. Dar pana la urma poate se sensibilizeaza cineva care sa le poata oferi un real ajutor.
    Pana la urma sunt si ei niste suflete. Chiar daca sunt chinezi si multi si „au de unde”…

    00
  8. In primul rand ambasada ar trebui sa aiba grija de cetatenii chinezi. In al doilea rand, nici ei nu-i mai vor inapoi acasa, sunt useless pt ca nu produc. Trist.

    00
  9. La cati sunt, crezi ca guvernul lor mai tin cont de 2-3 rataciti prin cine stie ce tara ?

    00
  10. Cica gandacii sunt delicatese in China. Unii zic ca ar fi mai hranitori si mai sanatosi decat carnea de vita sau porc.

    In China se consuma si caine ;)

    00
  11. Hmmm… mi se pare mie, sau faptul ca sunt chinezi e singurul factor interesant din aceasta stire? Sunt o groaza de romani care stau pe strazi si care sunt stigmatizati cu chestii de genul „de ce nu lucrezi”, cand e clar ca lucrurile nu sunt niciodata asa de simple. Decat sa tipati „salvati chinezii care stau pe strada” cand ii vedeti homeless si la tv, mai bine faceti ceva pentru toti, romani, suedeji, etc, pentru ca si oamenii strazii de zi cu zi au dat ceva la stat, au facut ceva la un moment dat pentru societate, si chiar daca nu, vorba lui definitiv!, sunt „si ei suflete” (c…laaaaar!). Tipic societate simplista bazata doar pe aparente. Eu cel putin nu ma mint. Nu-mi pasa nici de unii nici de altii. De ce? Pai, poate pentru ca stiu ca o societate cat de cat normala (in sensul capitalisto-excesiv) nu poate functiona ok fara niste elemente la care sa se raporteze; in mod direct, prin simtul vazului. Enter homeless people.

    00
  12. @mausyo: conteazA? nu sunt suedeji, sa fie dispensabili.

  13. @definitiv!: e posibil pentru ca sunt la cateva sute de km distanta.

  14. sa ii aduca la galati, sa ii doteze cu lasso si sa le dea drumul pe strazi la vanat de maidanezi. rezolvam 2 probleme simultan. triferment sa aiba sa nu faca indigestie. in alta ordine de idei nu ma sensibilizeaza prea tare situatia. nici ei nu cred ca intrebau pe nimeni daca deranjeaza luandu-le locurile de munca. de romanii care traiesc in paraseli prin italia si spania de ce pla mea nu va e mila???

    00
  15. In contextul imaginii actuale pe care o are Romania, statul roman, sau o organizatie non-guv or smth, ar putea organiza o strangere de fonduri pt ai ajuta pe acesti indivizi. Cred ca genul asta de actiuni ar putea sa ne scoata putin din mocirla in care suntem. Fapta buna, imagine… mh… suna bine, cred. Ar fi un precedent…

    00
  16. Na! Sa vada si ei cum e sa traiesti in Romania!

    00
  17. @adrian : ai vazut cumva vreun chinez care iti da in cap sa-ti fure portofelul sau care cerseste la colt de strada?
    De unde si pana unde ajutorarea celor care prefera sa fure ca e mai comod decat munca?

    00
  18. eu l’as intreba pe adrian daca a vazut intre 200 si 700 de romani si/sau suedeji intr’un loc pe strada, sub cartoane, infometati si bolnavi.

    00
  19. @adrian – prefer să dau dublu, chiar triplu unui chinez decât unui român sau unei ciori(care oricum nu i-aș da decât oarece gloanțe-n piept, ciorii vorbesc). chiar aș angaja chinezi în detrimentul românilor. la ei nu e „lasa bă că merge”, pentru că dacă le iese ceva rău nu e din cauză că nu vor, ci deoarece nu au cunoștiinte despre acel lucru.

    00
  20. eu am fost pana acolo si i-am vazut, le-am dus ceva haine si niste medicamente pentru raceala, tuse, atat am avut, dar mi s-a rupt inima cand le-am dat ce le-am dat si nu s-au imbulzit ca suedejii sau ca si romanii cand se da gratis…orice, au stat si au asteptat sa le intind si apoi au aplaudat toti, sunt niste oameni extraordinari, nu stiu romana dar unu dintre ei mi-a zis un multumesc stricat si unul mi-a zis un thank you
    ar trebui sa mearga mai multa lume sa le ofere macat niste paine. am vazut ca apa au (macar atat)
    dupa ce ca dau mii de euro sa vina la munca mai ajung si in halul in care ajung (pacat ca habar nu au avut unde vin)
    ma gandesc ca sunt la mii de km distanta de casa fara sanse prea mari de a ajunge acasa si mai si mor de foame cu gandul al familiile lor pe care probabil nu le vor mai vedea.

    00
  21. @adrian.. Pentru ce sa dau unui tigan?? sau unui cersetor roman? Am incercat de cateva ori pana acuma: Ba! it dau 50 de lei mergi pana la mine acasa sa faci un pic de ordine prin gradina (strangi frunze, aduni gunoaie, sapi 100 de metri patrati)…Stii care a fost raspunsul? ? ? NICI UNUL, a plecat la urmatoarea masina…
    Asa ca ii fut in gura pe toti suedejii si cersetorii!!! ma duc si dau haina de pe mine la chinezi decat cersetorilor (de suedeji nici nu mai zic ca o iau singuri)

    00
  22. @Zorba: daca tu ai luat in serios clipul asta, scuza-ma ca-ti spun dar cred ca … you’re a moron !!! Documenteaza-te mai inainte ce este The Onion si apoi evita sa te mai faci de ris prin alte parti.

    00
  23. toti astia cu probleme… daca in piata victoriei stateau niste romani dati afara de la vreo companie de constructii, va mai duceati cu cacaturi la ei? my point exactly.

    00
  24. @adrian: NU!

    00
  25. @oe: Eu cred ca tu nu ai inteles punctul meu de vedere.

    00
  26. Iar lui adrian cred ca i-a raspuns anticipat Vlad.c

    00
  27. @adrian, definitiv! – eu cred ca voi nu intelegeti o mare problema aici. china nu’i asa aproape precum ar fi casele romanilor vostri dati afara. sau crezi c’ar angaja o firma de constructii 200 de homelessi?
    ce nu va este clar?! oamenii aia n’au unde sa stea.

    00
  28. @definitiv my point exactly… ipocrizie. cum poti sa faci diferente intre oameni care o duc rau? dude, sunt toti astia care locuiesc pe strada intr-o mare oala cu cacat. eu ii stiu p-aia care stateau pe strada din spatele kfc-ului de pe elisabeta. toata vara trecuta au stat acolo, si nu a venit nimeni de la nici o televiziune, nici un om cu o conserva de carne, nimic. apar niste chinezi la tv, gata, sa inceapa lacrimile, carnea, paturile.

    @oe ? dude, discutam despre altceva. eu ziceam ca cei care dau la chinezi de mancare, haine etc si apoi ii spune unui alt om (roman, tigan, nu conteaza) care locuieste pe strada sa lucreze, sa faca ceva e ipocrit. se fac diferente unde n-ar trebui sa fie diferente. welcome to the tv era!

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.