quickies

  • ziua judecatii
  • cola e sanatoasa
  • vista ready
  • Rosia Montana e o localitate falimentara. Eu propun inca un festival care va salva, cu siguranta, economia locala. Eventual niste cocolosi ecologisti care sa militeze pentru salvarea zonei, in timp ce alora le ghiorţăie maţele.
  • Numai in romania se putea intampla asa ceva: imbecilii de Bucuresti au inceput constructia inainte sa cumpere toate terenurile. Si, desigur, romanii cer bani, ca doar cer de la stat, nu trebuie sa munceasca ei pentru ei. i-auzi, 4 apartamente de 4 camere.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. Aia cu Rosia Montana o stiu de cinci ani de zile, de cand am fost acolo sa vad si eu cu ochii mei ce este cu adevarat. Amaratii aia sunt saraci, orasul e o pocnitoare de fantoma, muntii frumosi sunt niste dealuri care deja sunt rashchetate de zeci de ani de catre romanasii nostri comunisti, doua dealuri sunt deja facute zdrentze, dar ecologistii pe alea nu le vad.

    tz tz tz. ce oameni. ce caractere. ce bani primiti. stiam tot de atunci ca soros are interes in zona si ca nu vrea sa intre aia, sa cumpere el. atunci credeam ca e teoria conspiratiei si dorinta unora sa puna in carca ungurilor si evreilor toate bubele pamantului. intre timp insa, a iesit la iveala ca, de fapt, chiar asa este: soros vrea el exploatarea de aur. si atunci a pus haitele de ecologisti sa faca tararaie, sa indemne oamenii sa traiasca din cules afine si din festivaluri ecologice.

    repet: ce oameni. ce caractere.

    :(

    00
  2. Cu pasajul Basarab, se va rezolva pana la urma… PSD s-a opus masiv acestui proiect, mai cu seama „maharul” Vanghelie, din vremea cand a fost initializat de Base. Ca sa nu „castige” in imagine…
    Prostie a la Vanghelie. Ce e bine pentru bucuresteni, pentru Capitala, treb uie realizat indiferent de cine-l initializeaza!
    Dupa aceea, consilierii PSD au blocat ani de zile propiectul. Incepandu-se, intrand in lucru, s-a ajuns la actuala situatie…pentru ca n-au vrut nici „muschii” lu’ Tariceanu sa declare proiectul de utilitate publica.

    Cum am mai zis pe aici: finalmente, se va rezolva, chit ca si acum consilierii lu’ Vanghelie nu au vrut, nu au votat sa se solicite de Cons.General Guvernului sa declare el…”de utilitate publica”. Vanghelie a vrut sa-i arate si lui Oprescu faptul ca…, la o adica, „e mai tare…” si decat el.

    Rosia Montana? Acel proiect e o crima asupra mediului!

    00
  3. aia cu ziua judecatii ruleaza. Doamne…radeam ca un porc de guineea

    00
  4. Faza cu Vista Ready e fake de fake. Uite-te la cata lipsa de perspectiva are textul ala de jos in raport cu pubela si cat de aliniat e cu fotografia. Photoshop clar sau nici ala ca poate iesea mai bine.

    00
  5. Si, pe langa banii pt expropierile intarziate, se duc o gramada de bani catre constructor, sub forma de penalizari ca se sta.

    00
  6. @Turambar: Simplul fapt ca cineva e rupt in cur nu poate constitui motiv serios de distrugere ecologica (punem asa problema, pentru moment, urmand sa ne ocupam si de conspiratia iudeo-masonica intr-un episod viitor). Ruptul asta in cur e o chestie destul de subiectiva: chiar si tu, un domn cu palarie din Bucuresti, poti parea rupt in cur in fata unui domn dintr-o capitala mai europeana si mai de secol XXI. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa tii acasa in debara un butoias cu deseuri radioactive.

    00
  7. aia cu pasajul basarab sa-mi mai suga pla.

    sa le dea garsoniere ANL la proprietari sau apartamente de cati bani facea cacatu de teren in mizeria aia de cartier, 5000 de e mp? da’ au vreun zacamant de diamante pe el?

    tara de cacat si politicieni de cacat, de-aia nu se face la noi nimic, ca sunt numai „smekerasi” care vor sa dea teapa statului.

    00
  8. bravo! asa! bagati mare cu dezechilibrul ecologic de la rosia. sa nu cumva sa vina gabriel sa ia exploatarea. sa nu cumva sa transformam localitatea aia intr-o urbe civilizata. sa o lasam dracului sa moara de foame, inecata in mirosul propriilor excremente. cum sa exploateze aia aurul nostru? cum sa facem si noi niste bani din treaba asta? ce stiti voi prieteni anti exploatare despre proiectul ala? in afara de faptul ca vreo cateva organizatii ecologiste se agita de mai au putin si le vine rau. ati auzit vreodata despre minerit modern? dar despre alte interese decat ale alora de la gabriel ati auzit? credeti voi ca cineva incurajeaza miscarile astea doar de dragul verdelui care nu mai e verde si al muntilor care sunt munti doar de la cinshpe metri? toti vor sa exploateze aurul de la rosia. numai ca bataia este pe cine o va face. daca mai credeti inca in tezaurul ecologic de la rosia si in bunele intentii ale celor care au facut fan fest, dati o fuga la rosia. sa va ingroziti. si mergeti si acasa la presedintele asociatiei alburnus maior. sa vedeti ca el isi incalzeste casa cu lemn furat din muntii aia pe care ii apara. inainte sa spuneti ceva despre un subiect, documentati-va. altfel s-ar putea sa spuna lumea ca sunteti maniplati. sau ignoranti. sau urechisti. sau, si mai rau, ca sunteti mama lu’ tata lu’ fratele lu’ alburnus maior insusi…

    00
  9. Tara asta e plina de imbecili avand in vedere felul in care se ajuta oamenii, copii *morti* pe strada cu *muitori de foame*, oameni ramasi cu numica dupa inundatii si flooduri (pleonasm), iar acuma astia din Rosica Motanica unde e vai de capul lor (am vazut niste poze…).

    Cocacola e buna ?! cineva m`a informat ca un prieten al lui a baut cola timp de 10 ani si a ajuns gaurit in 5 parti ale stomacului, probabil ca asta depinde de organism ?!

    Vista ready e fake, se vede clar poza cu scrisul si cea cu insigna cat de drepte sunt pe planul cutiei de gunoi.

    Ziua judecatii e awesome am ras ca un cal, renjet sec.

    Cat despre constructie… nu ma pricep dar cred ca as putea sa folosesc cuvantul *sec* …. poate isi gaseste si el o definite in ce se intampla la pasajul ala.

    00
  10. acuma io ma supar mai ales ca au facut galagie asociatile alea ecologiste de cand cu trenurile alea cu deseuri toxice care vroiau sa le lase in delta dunarii. daca nu faceau galagie acuma era oras modern toata delta dunarii. cu ditai gara. veneau investitorii cu trenurile din italia, germania, franta.era trafic serios mai ceva ca la realitatea. io imi fac deja agentie imobiliara sa vand penthausurile alea cu piscina in fata blocului, care o sa se faca in rosia montana dupa ce vin investitorii . amu adevaru e ca deja sunt 2 piscine mari si un monument de steril pe care cica nu prea poate creste nimic in urmatorii 150 de ani. da e garantat de statu roman ca nu exista poluare. si tot el garanteaza ca nu o sa fie nici in viitor. ever. nicaieri. a si pe modelul vand casa la vedere la vulcan, io zic ca e o oportunitate si vand teren de la apuseni pana la arad cam pe unde o sa treaca unda de viitura cu cianuri peste 15 ani fix ca in zona baia mare da mai mare!

    00
  11. Ma bucur ca mai sunt si altii care vad dincolo de frunza verde a codrului.

    Copii, cu tot respectul de rigoare pentru atitudinea ecologista, wake up. Ce se intampla acolo, la Rosia Montana, are o motivatie exclusiv economica. Punct. Romanii, care au babardit la daci si au facut galerii frumos istorice, ca sa ia aur. Ungurii si habsburgii, sau cum naiba se numeau ei, au babardit la motzi si la codru verde, ca sa ia aur. Statul roman, care a scurmat cu meticulozitate, constiinciozitate si mare pricepere caineasca (duceti’va sa vedeti, copii. duceti’va sa vedeti ce hal de jale e acolo), tot pentru aur. Romanasii nostri, care au lucrat la exploatare, pentru bani: sa traiasca si sa mananca si gura lor ceva la copilashi. Gabriel Resources si aventurierul Timis, tot pentru aur si bani. Dar, hopa! Si ecologistii tot pentru bani, nu pentru codru verde. Si Soros tot pentru aur si bani.

    Tot ce se intampla acolo de 10 ani de zile, taberele pro si contra, campania furioasa mediatica si oengista si trairista si verde, este pentru aur. Cine exploateaza aurul? Soros sau Gabriel Resources? Iar acum, ca a revenit PD-ul la guvernare, o sa’l exploateze GR, pentru ca PD-ul, pentru cine isi mai aduce aminte si si’a dat jos rucsacul din spinare, e de partea unei anumite grupari de talhari.

    Copii, nu uitati! Totzi e talhari si totzi vrea aur. Inclusiv ONG’istii si ecologistii si habarnmishtii. Deci cool off. Deci mai uitati’va un pic si dincolo de retorica trairista.

    A, era sa uit: doar unii nu vor bani. Aia naivi, pe care ii ia valul si pun botul pe degeaba. Mai carne de manevra. Mai feciori frumosi cu iarba in par….

    :/

    00
  12. Roşia Montana: da, e despre economie, dar nu doar despre aur. Dacă ar fi pusă în practică, exploatarea minieră ar produce venituri şi locuri de muncă şi industrie orizontală pe o perioadă de 4-5 ani, maxim, pe urmă ar deveni nerentabilă la standardele actuale stabilite la Bruxelles. S-ar mai putea prelungi câţiva ani, nerespectând standardele de mediu. După aceea, ar rămâne în urmă un dezastru social, economic şi de mediu, un loc în care nu s-ar mai face nimic.

    În planul de investiţii e prevăzut un mega-proiect de ecologizare, are prevede inclusiv urcarea a mii de tone de piatră şi apă în sus, la deal, 800 de metri şi reîmpăduriri de câteva sute de hectare. E uşor să promiţi când eşti o firmă înregistrată într-un paradis fiscal şi la momentul oportun poţi să dai faliment şi să fugi de responsabilitate.

    Întrebarea reală nu e cine va extrage aurul, ci dacă vrem cu adevărat să extragem aurul de acolo. Pentru efemerul câştig imediat suntem dispuşi să sacrificăm zona? Dacă am fi în plin avânt al industrialismului răspunsul probabil că ar fi fără îndoială da. Doar că în vremea modernă oamenii mai gândesc şi dincolo de aur şi de conspiraţii.

    00
  13. @Turambar: bre, ca e soros, ca e gr, unii pierd 3 munti si castiga 10 ani de munca.

  14. Daca si cola e sanatoasa….

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube