Nu sunt bani la buget? Avem soluţii!

Cresc accizele la ţigări. Asta înseamnă ţigări mai scumpe. Asta înseamnă contrabandă cu ţigări aduse din Bulgaria, Ungaria şi alte ţări vecine, unde ţigările se dau gratis, pentru a mai scăpa de locuitori si de plătit pensii.

Creste contribuţia la asigurările sociale. Cu 4%, ajungând la 31,3%. Mult? Da, e mult. Prea mulţi bani în buzunarul statului, care nu ofera nimic la schimb. Nu oferă trafic fluidizat, nu oferă şosele drepte, nu oferă servicii medicale de calitate, nu oferă decât corupţie, gropi şi birocraţie. Îşi merită banii, nu?

Mai mult de la mai puţini, în loc de mai puţin de la toţi. Asta în timp ce senatorii au votat pe şestache să îşi mărească salariile. Că deh, ei au nevoie.

Partea imbecilă e alta. România, ca şi alte ţări, e în groapă. Încasează pentru bugetul asigurărilor sociale mai puţin decât plăteşte. Nu, nu e aia cu “sunt mai mulţi pensionari decât angajaţi”, ci jumătate din forţa de muncă a ţării muncesc la negru! Ce fac ai noştri? În loc să încurajeze patronii să angajeze legal (şi să şi stea cu controalele pe ei), ei majorează taxele! Ura pentru economiştii României.

ps: comparaţia cu alte ţări nu îşi are locul aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. NOU
    #1

    sal, da-mi voie sa te contrazic putin…

    2. Contributia la asigurarile sociale a crescut din motive pur bugetare… pune mana pe o carte de economie si ai sa intelegi… cresc incasarile la buget pentru a putea plati joburi de cacaoo la institutii publice.
    3. :)) aici esti un pic pe langa… :)) ce sa-i mai iei unui calic care e vai de el? Mai bine sa-l jupeasca pe unu ca jiji :P
    4. Perfect de acord cu enuntul, insa care e solutia? ma indoies ca o vom gasi prea curand.

    00
  2. NOU
    #2

    ok… no problem… just keep up the good wrk ;) fumatul nu e singura noastra placere :)

    00
  3. Asta cu cresterea CAS-ului, este un fel de, cresterea preturilor la tampiti (un patron care vede ca i-au scazut vanzarile cantitativ, ce zice, hai sa maresc preturile ca sa ies la sfarsit de luna cu aceleasi sume) :D

    00
  4. Dupa ce guvernele de pana acum s-au chinuit sa reduca nivelul fiscalitatii, au venit salvatorii marinarului Base sa ne ingroape de tot. Halal planuri anticriza! Sper ca romanii sa se destepte si sa nu-i prinda vara pe astia la conducerea tarii. Sa le traga un sut in partea dorsala si lor, si perversului care-i conduce! :-)

    00
  5. Nu e 4%, ci 3.3% (sau 3.8% dupa altii). Dar acest procent reprezinta un pic mai mult decat pare. Uite niste matematica:

    00
  6. Super! Chiar am mai mulți bani decât pot duce și simt nevoia să dau și mai mult impozit la stat…

    Chiar anul trecut am scos 22K euro doar din blog. Că doar o duce bine bloggerii ăștia.

    00
  7. Socialismul romanesc: de la nimeni pentru toti!!!

    00
  8. @Marlanul cel Chetros: am scris un ps. nu comparam. ca nu e cazul.

  9. Damn, si eu speram la o marire de salariu in curand … *sad*

    00
  10. Hmm…mai naspa e ca am fost anuntati ca ne vor trece salariile minime pe cartea de munca. Si sincer nici nu ma intereseaza pt ca nu am de gand sa iau vreun credit iar asigurarile medicale sunt aceleasi. Eu ma intreb daca astia isi dau seama ca nu toti lucreaza la stat si ca firmele particulare (mai mici sau mai mari) tin bugetul. Toate tarile au relaxat fiscalitatea ca sa incurajeze economia „alba”.

    00
  11. sa nu le amestecam. nu dai bani la asigurarile sociale ca sa faci autostrazi cu ei si nu munceste lumea la negru din cauza birocratiei. problemele sunt doua: productivitatea muncii, care la noi e de tip unu’ incarca doi descarca si faptul ca nu generam valoare. adica noi vindem pamant de flori si scanduri si importam mobila de fitze si legume din alea fara gust. dar cu pret.

    00
  12. La parte acu controloalele nu ai dreptate, ca stau toata ziua cu controloalele pe patroni, dar ca sa ia spaga, nu sa rezolve ceva.

    00
  13. Cel mai naspa e ca au blocat dezvoltarea pensiilor private obligatorii, procentul a ramas de 2% in loc sa creasca la 2,5%

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.