Despre statul de drept şi societatea civilizată

Ca să nu mai scriu eu pe tema asta, uitaţi-va la emisiunea asta, unde realizatorul explică, mai plastic, de ce societatea umană nu e civilizată decât parţial şi cum spiritul civic in cazul unui om educat nu înseamnă altceva decât moarte.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. am vazut emisiunea aseara in direct. io zic ca a pus punctul pe i, si lucrurile intr-adevar cam asa stau….

    00
  2. Io zic sa ii propuneti lu Mircica sa intre si el la ARHI TV! Si nu o spun la misto, ci chiar pe bune…

    00
  3. Are dreptate in cazu asta . Daca sunt d-aia de stiu numai sa dea cu pumnu tu nu poti sa te duci sa ii spui vorbe. Te duci cu pumnu calare pe el sau suni la politie ceva.

    00
  4. Violenta, ultimul refugiu al incompetentei…

    00
  5. @pigbrother
    daca tu vedeai o ospatarita data cu fatza de bar is convins ca te faceai ca nu vezi si te intrebai unde ii politia

    00
  6. ionel, intr-adevar, nu ma pot compara cu Rambo virtuali precum Mircica sau matale.

    00
  7. si Marian Cozma a fost un rambo virtual?

    00
  8. Imi scapa directia in care vrei sa duci discutia… Care este relevanta lui Cozma sau ce incerci sa zici?

    00
  9. are dreptate badea. Nu mai apara niste criminali innascuti. Atitudinea ta, de superioritate ignoranta, nu face decat sa faca victime. In fiecare zi. Nu credeam ca o sa spun asta vreodata, dar respect ungurilor pentru reactia pe care au fata de ti-gani!

    00
  10. Ignoranta de ce, ca asa a decis autoritatea anonima mihai de pe Internet?
    Mircica, la fel ca tine, ne arata ca unii au coborat din copac ceva mai tarziu si au impresia ca bata va rezolva ceva.
    Victime au facut doar tampitii care stiu ca Iliescu i-a batut, prin intermediu lui Cozma, la Universitate dar au continuat sa-l voteze. Ignoranti care sunt atacati rectal zilnic de stat dar se scarpina voios la oua, protesteaza proletar pe forumuri si bloguri, se duc la vot din patru in patru ani si asteapta sa se schimbe ceva.
    Adica niste nulitati civice, care in realitate nu fac absolut nimic. Doar dau din gura si se enerveaza in fata televizorului.

    00
  11. Of doamne! Oameni buni, acolo a fost o tragedie! Nu putem decât să ne rugăm să nu fim martori la aşa ceva! Nimeni nu are dreptul să judece sau să spună cum ar fi mai bine să procedezi în astfel de situaţii! Să spunem Doamne fereşte!

    00
  12. @pigbrother: cred ca numai o adunare gen fight club mai poate realiza ceva… deci unde ma inscriu? :D

    00
  13. pigbrother, ideea e simpla: teoria ta este si va intotdeauna sub realitatea din strada/baruri/stadioane in diferite situatii. PUNCT! probabil ca nu ai avut niciodata „sansa” sa te afli intr-un setup precum acela in care a murit hanbalistul. sau sa fii intr-adevar intr-un conflict serios, nu intre doi copii care se bat la scoala sau doi pusti care se iau la pumni pe motiv ca fu out la tenis cu piciorul. acolo poate ca merge teoria ta, nu zic ca nu. „ho ba, paysanos, calmez-vous s`’il vous plait, we are human beings, si?”

    eu nu-ti doresc sa ajungi sa ti se arate, sugestiv, cutitul din buzunar pe motiv ca „da-mi telefonul si portofelul”. sa vezi atunci cum iti faci tu blog, campanie si te apuci de judo profesionist doar sa le rupi capul data viitoare. vezi ca arhi are un post recent despre comentatorul roman care e profesionist peste tot. asa te vad eu, teoretician la nivel aproape universitar, dar pus in fata faptului…

    00
  14. La faza asta a zis-o bine şi-s de acord cu el. Aşa mă simt şi eu: defavorizat în faţa dobitovilor ăstora!

    00
  15. La faza asta a zis-o bine şi-s de acord cu el. Aşa mă simt şi eu: defavorizat în faţa dobitocilor ăstora!

    00
  16. envi, si eu am o teorie despre comentatorul roman care e vajnic aparator al dreptatii dar nu face absolut nimic, pentru ca doar gura este de el. Ce zici, facem schimb de teorii?

    00
  17. Niciodata n-am putut sa inteleg scandalul asta dintre voi doi. Dar cand are dreptate, ar trebui sa ii dai dreptate.

    00
  18. @Sadak: pai eu vad ca i-a dat dreptate, am asistat la un „fapt unic” si e bine ca macar in situatii de genul acesta se mai pune lumea de acord.
    In aceeasi nota…tocmai au trecut cu cortegiul de Sibiu si au fost mii (!) de oameni prezenti. Deci nu suntem chiar un popor de „pasivi”.

    00
  19. Din pacate unor porci nu ai cum sa le explici de vorba buna, deci ori aplici alternativele oferite de Badea (paznici, pentru locatii pazite, politie), iar daca ai cum sa intervii efecient, trebuie sa le dai o lectie sa te tina minte o viata. A doua oara, cat de prost o fi el, se va gandi de cel putin 2 ori inainte sa mai faca greseala.

    00
  20. @zoso:Te felicit pentru faptul ca ai trecut peste frecusurile avute cu Badea si ai facut referire la acea emisiune! Intamplarea face ca am urmarit-o cap-coada in direct si argumentele lui Badea au avut o logica irefutabila. Si, da, sper ca tatal celuilalt baiat sa ajunga la jegosii aia ;in puscarie, afara, nu conteaza. Cred ca nu se poate face educatie cetateneasca cu duhul blandetii; daca nu curge putin sange astia nu se potolesc.
    @pigbrother: baiatule, meseria lui Badea e sa dea din gura, asa cum zoso, spre exemplu, da din..pix /stilou/ taste.
    @envi: Iti faci blog, e adevarat, dar dupa ce te duci la baie si te speli la cur, ca esti plin de caca, nu?

    00
  21. Pai deh, ce te costa sa iesi la jelit?

    Lasa ca incepe sa iasa si un rahat mai putin placut la iveala. Ca de fapt ala care a dat cu cutitul nu prea era rom, ca aia nu erau neica nimeni ci niste mafioti locali si ca politia ungara o sa-i prinda pe aia la Pastele Cailor.

    00
  22. @Marius: Eh, uneori nici eu nu mai stiu ce sa cred. Ori e ironie, ori e purul adevar… am crezut ca e ironie stiind ca nu-l agreeaza deloc pe Badea.

    00
  23. ok, pana la un punct are dreptate. n-ai cum sa te astepti ca un om care n-are nimic de pierdut sa se poarte exact la fel de civilizat ca si tine.

    dar de acolo sa zici ca-i bine sa le ia capu’ nu stiu cine… sunt curios ce-ati zice daca v-ar confunda vreun comando din ala sarbesc cu vreun tigan din ala.

    00
  24. deoarece am auzit ca este conflict intre tine si el am intrat si eu un pic pe blog-ul tau ma dezamageste in fine nu are importanta…. vad ca eti un pic sarit de pe fix .. 90% din lucrurile care le spune sunt adevarate si reale ori nu ai timp sa iesi afara sa vezi cum ii ori esti visator si nu-ti dai seama ce idiot poti fi …. dat fiind faptul ca nu voi mai intra pe acest blog adio :)) numai bine pt restu

    00
  25. NOU
    #25

    Sunt curioasa cine sunt PARINTII „hotilor” care i-au „furat” masina lui Gigi Becali. Gigi Becali este in primul rand un CETATEAN ROMAN caruia statul ii ia IMPOZITE si ii da DOAR catuse…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube