Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. Nails it on the coffin, eh… :)

    00
  2. Cred ca este cea mai buna si completa explicatie grafica din cate am vazut.

    00
  3. Tot ca e explicaţie la criza economică (într-o manieră amuzantă):

    https://www.youtube.com/watch?v=hXBcmqwTV9s

    00
  4. Si culmea … filmul e facut de un student la arte, ca proiect de licenta :P si a aparut online acum 3 zile. (asta explica partea vizuala foarte bine realizata cat si modul grafic de explicare, restul e economie simplificata)

    Nu este un alt film conspirationist, cu masoni verzi pe pereti care controleaza omenirea, cu illuminati, miscarea zeitgeist, noua ordine mondiala, reptilieni serpilieni sau balaurieni. Nu este un film despre cum creaza bancile bani din datorie sau cum corporatiile mondiale controleaza guvernele si vor sa depopuleze planeta.

    Defapt in filmuletul asta de 10 minute vedem toata masinaria mondiala care a stricat vietile oamenilor. Masinaria nu e facuta dintr-un club de 30 de bogatasi cu superputeri care conduc Guvernul Mondial. Este facuta din sute de mii de agenti independenti lacomi care actioneaza in spirit de turma.. este piata libera!

    Bine … e putin mai complexa decat ideea de baza: OAMENII SUNT LACOMI
    nu poti arata cu degetul pe doar pe un singur factor.

    00
  5. Unde le gasesti (p-asta si pe-aia cu deficitul SUA)?

    00
  6. foooaaaarrte tare! unii ar zice ca e sfarsitul capitalismului :D dar n-am aflat o chestie: unde se duc exact banii statului (ai oricarui stat), banii aia de la buget destinati „salvarii” economice, sau cum naiba ii zice?…

    00
  7. Demential explicat…ce pot sa zic, jos palaria economie pentru tonti…pacat ca cei care ar trebui sa stie astea sunt in copca acum si inca mai o dau la intors ca o productie tot mai mare aduce un consum tot mai mare;)

    00
  8. Nice one.

    00
  9. cred ca acuma toata lumea a inteles care e motivul. intrebare este: exista o persoana capabila sa ne dea o rezolvare? daca putem provoca o criza, o si putem rezolva!

    NU? :)

    00
  10. un clip foarte bine prezentat si realizat , in care s-a evitat folosirea cliseelor si notiunilor economice pompoase care s-a axat pe simplitate si pe esenta astfel ca oricine sa poata intelege acest cerc vicios.La cat mai multe asemenea clipuri educative.

    00
  11. zoso,vad ca iei idei de la altii si pui data inainte, alaturi de vreo 11 comentarii… :-)

    00
  12. E descrierea unui sistem complicat care de fapt ne spune că totul se prăbuşeşte în momentul în care acorzi credite celor care nu le pot rambursa.

    O altă anomalie este numărul mare de oameni care câştigă de pe urma amărâţilor care îşi plătesc ratele.

    00
  13. Cel putin e cineva destul de inteligent sa isi dea seama ca e vina sistemului (guvernat de wall-street) care incurajeaza profituri imense desi se poate trai si din profituri mai mici, si nu vina prapaditilor pe care statul i-a „ajutat” sa-si cumpere case desi nu aveau bani.

    00
  14. @aoleks: pai tocmai criza e „rezolvarea” …

    00
  15. crisis for dummies :)

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.