BCR rulează fin. NOT!

Sa zicem ca vrei sa iti deschizi un cont la o banca ce se intelege bine cu statul. Nu poti la ING, desi ca sa deschizi un cont la ei dureaza ~5 minute. Alegi, intr-o inconstienta crasa, BCR. Suni si intrebi de ce acte ai nevoie. Doar buletinul. Madam, sigur, ca nu sunt din localitate? Da, sigur, doar atat. Te duci. Ah, dvs. ati mai avut cont la noi, la BCR in Bucuresti. Da, si? Ah, nimic. Dar va mai trebuie o hartie de acolo. Cucoana, am vorbit la telefon acum 5 minute cu una de la voi de la infocenter, a zis ca n-am nevoie decat de buletin. Da, dar pentru ca ati mai avut cont la noi…mai departe nu mai stiu, pentru ca mi s-a intunecat privirea, am iesit, am mers vizavi la Alpha Bank si in 10 minute am rezolvat tot.

Romania, ţară de coşmar.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. Ooo! Asta nu e nimic! Alţii, mai fraieri ca tine, au aşteptat luni în şir să primească un card! Un amărât de card! Nu mai vorbim de tratamentul de care avem parte de fiecare dată la ghişeele lor! Nu are rost! Dacă aş începe să povestesc toate întâmplările mele cu BCR, nu aş mai termina nici poimâine!

    00
  2. E internetul plin de povestiri ale oamenilor care s-au fript cu BCR. Ajunsesera sa ia comision ca depui bani. Fkin shit.

    00
  3. Subscriu! O groaza de probleme cu BCR am avut si eu. Aveam contul firmei la ei. Brrr…nici nu vreau sa imi aduc aminte.

    00
  4. Si nu numai BCR-ul are angajati comunisti. BRD, Banca Romaneasca…

    00
  5. Cand m-am angajat eu prima oara acum cativa ani a trebuit sa imi fac card la bcr urmand a astepta 10 zile lucratoare (cel putin asa mi-a spus duduia aia ) …am asteptat vreo 2 luni sa ridic cardul … bine ca puteam sa scot banii cu buletinul de la banca. De atunci sunt scarbit de bcr…ii ocolesc si cand vreau sa imi platesc telefonul.

    00
  6. de ce nu poti la ing?

    00
  7. Zoso, stii de ce nu ti-a mentionat de hartia aia?
    You didn’t ask :|

    00
  8. @theStick: ca nu lucreaza cu statul. la ce am eu nevoie.

  9. Privesc spre ING ( mai ales pentru folosirea Internet Bankingului ). Mai am 2 conturi la alte banci :

    la Bancpost – la care, bine ca mi-ai adus aminte, tre’ sa ma deplasez sa-mi inchid contul. Astia-s mai loviti in cap decat cei de la BCR
    la Banca Transilvania – banca cu care lucrez ca si persoana juridica. Pana acum niciun repros

    Ah… da… mie sincer mi-e cam frica sa-mi deschid conturi la banci de genul Alpha, Millenium, KikiRikiMiki Bank ( emporiki sau cum o fi )…

    00
  10. Si eu lucrez cu Banca Transilvania si pentru firma si cont personal. Nu exista repros legat de servicii. Dar acest lucru costa. Au printre cele mai mari comisioane, mai ales la incasari. Comisionul minim e de 3,6 RON per incasare. Daca ai incasari mici si multe acesta variaza intre 5 si 10%.

    00
  11. imposibil, n-are voie sa iti ceara mai mult decat buletinul.

    bine si in drumul taberei dureaza 1 ora jumate, dupa care la sincai vreo 2 saptamani sa se semneze un act. :)

    00
  12. Tot e mai bine la BCR decât la BRD… :)) Măcar acolo încă mai poţi rezolva problemele cu care te confrunţi! Io am stat de m-am plisctisit să-mi închid un cont. La BCR a fost lejer deschiderea… :))

    00
  13. Merg anul trecut prin toamna la BCR sa ma interesez de un credit ipotecar. Ma intreaba ce salar am. Imi spune ca nu poate sa-mi dea decat 22 mii euro, sub ce aveam eu nevoie. Zic bine, hai sa vedem in cazul asta ce acte imi trebuiesc. Pai stiti, trebuie sa veniti si cu un girant, un parinte de exemplu si trebuie sa-mi aduceti 10 milioane de hartii de la locul de munca. Si daca tot veniti cu parintele, trebuie sa-mi aduceti actele de la locul de munca plus acte doveditoare ca mai are sau nu alte credite, in caz ca mai are un credit sau mai multe, trebuie acte care sa arate ce fel de credite si cat si cum…..

    Asa ca am mers la alta banca care nu m-a intrebat de motan, catel, purcel si mi-a dat si mai mult.

    00
  14. TOATE problemele bancare cu adevărat de prost gust le-am avut dintotdeauna cu BCR, în contextul în care anual rulez prin ei peste 100.000 de eur. Da, au probleme reale de „impotenţă” profesională.

    00
  15. Uneori, mi se pare ca viata devine brusc frumoasa. Nu am avut cont la BCR, nu am avut niciodata de-a face cu ei, deci va citesc si imi dau seama ca ING, Raiffeisen sau Volksbank, oamenii mei, sunt niste ingerasi. SI Volksbank sunt chiar retarzi. :)

    00
  16. Pana acum nu pot sa spun despre bcr decat de bine …
    1. Mi-a rupt o creatura de la Media Galaxy cardu cand la trecut prin cititor … m-am dus la BCR si problema s-a rezolvat in vreo saptamana fara sa fiu nevoit sa platesc pentru el nimic.
    2. Am optat pentru HomeBanking … ce-i drept platesc vreo 4 lei pe luna … (oricum plateam ceva pentru servicii cel putin 2-3 lei) dar cel putin pana acum nu am avut probleme … merge destul de repede si ai foarte multe optiuni sa iti administrezi contul si chiar sa iti deschizi alte conturi fara sa te duci la banca …
    3. Mi-am deschis si la ING un cont mai mult pentru HomeBanking dar sunt total dezamagit de lipsa de manevrabilitate a site-ului … prea multe chestii ca sa vezi ceea ce este mai elementar ULTIMELE TRANZACTII … ce sa mai zic ca … pur si simplu nu ai alte optiuni decat sa faci transferuri/plati sau sa vezi extrasul de cont.

    00
  17. Am avut conturi la BCR . Am patit ca tine pana se le deschid , dar si eu am fost fortat de imprejurari sa lucrez cu ei . Dar mai nou din 26 decembrie 2008 la BCR se incaseaza comision de depunere in cont – daca contul nu e pe numele tau – care nu e mic . In afara de asta , m-am pomentit ca la serviciul CLICK 24Banking imi furau periodic cate 1 RON sa imi trimita extras de cont acasa prin Posta Romana . Nu cerusem acest lucru ( doar aveam token si lucram pe internet – puteam da PRINT la extras ) si nu era in contract . Bineintels nu e vorba de suma ci de principiu . I-am zis doamnei cu care am vorbit ca o sa ii comand 5 pizza acasa la ea pe numele ei sa vada cum e . Al doilea aspect important este : daca ar fi obligatoriu vreau sa am de ales intre Posta Romana , FAN Courier etc.. sau E-MAIL care este gratis . Asta fac mai toate bancile daca nu esti atent la ei . Parerea mea este ca banca trebuie aleasa in functie de regulile din perioada anului care te intereseaza , si schimbata in functie de ce reguli mai adauga , ca toate au tepe ascunse .

    00
  18. BCR au cel mai bun internet banking dar din pacate e si cel mai scump. Iar oamenii difera de la ghiseu la ghiseu .. si bineinteles intre sucursale. In Vatra Luminoasa de ex sunt foarte amabili si rapizi.

    Banca Transilvania sunt in general ok, dar cateodata isi mai batjoc de clienti (ex tranzactie facuta pe jumate ca s-a terminat programul). Tarife maricele.

    Cele mai mici comisioane sunt la Alpha Bank. Lucrez cu ei de aproape 7 ani fara probleme majore. Important e sa interactionezi cat mai putin cu cei de la ghiseu ca sa eviti cozi si stampilari. Internet banking-ul e o porcarie ca usability dar e gratuit si poti sa faci tot ce vrei din el. Nu au token pentru autentificare, doar un SSL + parola.

    00
  19. bcr e o mizere,are comisioane la orice. Nici in prisma Internet Bankingului nu e cine stie ce ( nu se compara cu homebank de la ing, parerea mea ) si dau ca exemplu faptul ca la conturile in valuta nu poti face transferuri interbancare pentru ca nu e „implementata” aceasta functie inca. :lol:

    00
  20. intrebare … daca tot e sa ajuti statu de ce nu faci cont la CEC?sau si astia sunt hoti… eu la asta ma gandeam… sa fac cv credit la CEC,banii ce ii dau la dobanda sa ii dau statului … desi e condus de tampiti!:)

    00
  21. @Claudiu: ultima oara cand am verificat, cecul erau mai rai ca bcr.

  22. Bcr e de cosmar. Am inchis acum cateva luni un cont de card la ei. Mi-au spus ca restul banilor ii primesc dupa 30 de zile, pt ca atat dureaza la ei inchiderea. Guess what? Nu m-a mai sunat nimeni. Noroc ca nu erau decat vreo 30 si ceva de ron in cont. Sunt sigura ca s-au transformat in comisioane.

    00
  23. @TheBride: esti copil. eu am inchis cardul prin posta. o sa ma trezesc peste 30 de ani ca am de platit penalizari, ca de fapt nu era inchis :)

  24. ca tot veni vorba de BCR…

    00
  25. Deci zoso s-a apucat de afaceri cu statul. Oneroase, desigur! :P

    00
  26. @ipo: tre sa imi iau masina, mosule, nu mai merge…

  27. BCR? BCR? Va rog eu sa nu va atingeti de ATM-ul BCR de langa mazazinul Unirea! Va rog eu mult! Este spre binele vostru! Am incercat eu sa scot 700 RON (am un card ING, era 4 dimineata, cei care au card ING stiu de ce…) si am incercat de mai multe ori sa scot aceasta suma de pe card, deoarece de fiecare data primeam mesajul cum ca nu am fonduri suficiente, desi stiam foarte bine ca am! Binenteles ca nu am reusit sa scot nimic. Surpriza placuta a venit acasa, cand utilizand Home Banking-ul de la ING, am observat cu stupoare ca BCR-ul si-a permis sa retraga 1400 RON de pe cardul meu (2 tranzactii a cate 700 RON), desi, repet, eu nu am vazut niciun ban de la ATM! Si acum astept sa imi recuperez banii…banii mei… si o sa tot astept… Chestia asta se numeste furt, imi cer scuze, eroare de sistem!

    00
  28. Bara-bara-bla-bla-bla, cate capete atatea pareri…daca unul te loveste cu masina fiind frate-cu-Bachus nu inseamna ca toata tagma soferilor / conducatorilor auto umbla beata la volan. Nu institutia e „di vina” ci omul-institutie, cel cu care stai de vorba. Iar la „osmoza” de salariati intre banci la banca X poti sa dai maine de unul/una care a lucrat pana ieri la banca Y si acum te „deserveste” la fel de prost- da, prost ptr ca de regula cei care se „plimba” sunt cei cu talent putin si mult „eu-personal”. ..Si mai uitati-va frate si in oglinda, acasa sau la serviciu si vedeti , vorba lui Iisus, cine are dreptul sa arunce primul cu piatra.Critica e sanatoasa, autocritica e si-mai-si iar inchistarea in prejudecati (de tip „m-am fript acu’ 2 ani cu supa nu mai mananc niciodata”) e de-a stangul (citeste”dreptul”) comunista….hai noroc (bun!!! daca va plac minerii)!

    00
  29. Acum urmeaza distractie, trebuie sa merg sa anulez si BCR Online Banking. Alta distractie.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube