9am.ro şi lumeaemica.ro, spam căcălau

Ce e nou, nu? 9am fura de cand l-au infiintat. Intai de la ziare, mai nou de pe tot netul.

9am.ro e un site de stiri. Stiri premium, desigur. Infiintat in 2005 de InternetCorp, a beneficiat de aceeasi reteta ca si restul spamsiteurilor IC: abonarea automată la newsletter a tuturor fraierilor inscrisi pe ejobs.ro. Continut? Ah, continut luam de la ziare, ca ei au! In ultimul an au incercat sa isi mai spele imaginea si spera ca pe alocuri au reusit. Cred.

InternetCorp au lansat acum ceva vreme o retea sociala cu numele LumeaEMica.ro. Neimportant. Numai ca e o chestie misto cu reteaua asta sociala. Stiti ca lumea acuza Neogen ca au scrapuit hi5 si colegi.ro, nu? Ei bine, spammerii de la InternetCorp au scrapuit propriul site. Ma rog, nu l-au scrapuit, ci doar au copiat informatiile de pe lumeaemica.ro pe 9am.ro. Simplu, nu?

Hai sa o luam catinel.
Un utilizator al carui profil a fost importat de pe lumeaemica.ro pe 9am.ro
Un utilizator al carui profil a fost importat de pe kudika.ro pe 9am.ro

Si mai interesant:
Utilizatorul a fost in vizita acum 34 de zile. Refresh si gata, a fost in vizita azi.
Utilizatorul a fost in vizita acum 34 de zile. Refresh si gata, a fost in vizita azi.

La fel de interesant: forumul lumeaemica.ro. Ia sa vedem o pagina cu subiecte de discutii. Observati ceva? Da, un forum creat cu mesaje din toate siteurile InternetCorp.

9am.ro are 100.000 de unici pe zi. Din spam. Si mii de pagini inexistente.

Ce e de facut? Mergeti aici si raportati-i, punand la additional details “noresults”.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. George draga, nu iti sunt dragi nici InternetCorp, nici Rol nici Hotnews….da tu cu cine tii? Tu cu cine votezi? Si sa nu-mi spui „cu dreptatea si adevarul” :)

    00
  2. I-am raportat si eu, dar nu prea se iau masuri.

    00
  3. ioana draga, eu citesc evz, standard, mediafax, gandul, hotnews. chiar si daca ii critic, imi place sa cred ca nu fac magarii de asemenea factura.

  4. @Raluca: George? :p

    Ce ai zice daca am tine toti „cu nospam”?

    00
  5. Cred ca si asta este un bug software care o sa se rezolve acum ca le-ai atras atentia. Kudika intre timp a ajuns la 1.5 mil de pagini indexate din care 1.1 mil sunt cu profile.

    00
  6. @zoso:

    1. lumeaemica nu este un proiect InternetCorp; intr-adevar a fost dezvoltat de catre aceiasi actionari, dar separat de InternetCorp si echipa InternetCorp;

    2. NU am importat niciodata automat profilele utilizatorilor / orice alt tip de informatie despre acestia, nici „intre” siteurile InternetCorp, nici „intre” acestea si lumeaemica; cred ca se poate poate vedea mai mult decat clar asta chiar in exemplele date de tine (primul, respectiv al doilea) ca, desi este vorba despre aceeasi persoana, descrierile si alte elemente ale profilelor (gen echipa favorita) sunt diferite. Cum se explica asta ? Am modificat noi descrierile ca sa nu bata la ochi ? :) Am modificat screenshot-urile de pe zoso.ro ? :)

    3. intr-adevar era un bug la sistemul de caching legat de ultima vizita – s-a rezolvat – multumim pentru atentionare ;)

    4. paginile respective nu sunt inexistente si nu sunt pagini de cautare care nu genereaza rezultate, ci reprezinta catalogul utilizatorilor site-ului si ajuta la navigatie, asa cum au si facebook si linkedin – pentru a face si mai clar lucrul asta am mai introdus o precizare concreta.

    00
  7. 1. deci e un proiect prin care sefii spamcorp il fac separat, pentru a nu fi asociati cu mizeriile si spamul pe care il practica pe alte siteuri.

    2. nici nu faceti spam. stiu.

    3. al dracului bug, softurile voastre sunt pline de buguri care fac spam!

    4. din contra. o pagina goala indexata in google inseamna spam. mai citeste pe tema asta. stiu ca e greu, o sa iti scada numarul de pagini indexate, dar nu poti spune ca esti publisher si faci business cu spam.

  8. george draga, eu am spus cum ma cheama…si nu am zis ioana

    00
  9. @zoso: dar sunt
    @chriscross: nu stiu daca s-a ajuns acolo

    00
  10. eram si eu pt prima oara in cusca cu lei

    00
  11. @Raluca: hai ma ioana, nu fi rea :)

  12. @Raluca: ai vreun fetis cu numele de george? :lol:

    00
  13. lasa ca am vazut eu cum te incruntai.

  14. @Mihai: rapunsurile patetice sunt ale tale. atunci cand vei putea spune si altceva in afara de „era un bug in software” poate vom putea discuta.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.