Respect pentru Dacie

Mergeam liniştit pe banda a doua. Ninsoare, vizibilitate redusă. Pe banda din dreapta, o Dacie ruginită. La un moment dat se bagă cu o jumătate de maşină pe banda mea şi vireaza brusc pe o stradă din stânga. Eu frânez, cei doi care veneau din faţă au frânat şi ei mai brusc ca mine. Meseriaşul a tăiat într-o clipită 4 benzi.

Şi ştiţi de ce? Pentru că dacă îl loveşti, te costă mai mult tabla şi vopseaua decât costă maşina lui. El ştie asta şi de aceea îşi permite să meargă cu farurile stinse, pe ce banda vrea şi cum vrea el. Pentru el nu exista reguli de circulaţie. Politia nu il opreste, ca e un amărât cu 1300, şoferii se feresc de el, el e fericit. Impune respect încă o dată.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

48 comentarii

  1. Omul ala traieste visul meu! Si eu vreau sa intru cu un harb de dacie intr-un Touareg fara asigurare!

    00
  2. Ai uitat să spui – câteodată moare.

    00
  3. Nu mai rezista 5 ani. Trebuie sa fim puternici.

    00
  4. Kilu’ de vopsea pentru dacie e 3.5 RON. N-ai ce sa mai zici.

    00
  5. Până într-o noapte friguroasă de ianuarie când o să fie strivit de un tir care nu a putut frâna la timp …

    00
  6. conduceam si eu o dacie pana acum 2 ani si cam asa este :)

    00
  7. El saracu’ a aprins farurile dar becurile sunt arse de mult :D

    00
  8. @Laurentiu: cumperi cu 2K un aro :)

  9. Laurentiu a scris pe 5 Ianuarie 2009, 2:46 pm Reply to this comment

    Omul ala traieste visul meu! Si eu vreau sa intru cu un harb de dacie intr-un Touareg fara asigurare!

    Saracu de tine…o sa mori tanar. Mai trist e ca o sa strici un tuareg cu inteligenta ta…voi ati trebui impuscati

    00
  10. NOU
    #10

    asta dovedeste incaodata ca traim in romania(si asta ne ocupa tot timpul)si avem mentalitate de romani ,deoareca aceasta’regula’nu e valabila in afara .Orice jaf de masina ai avea sau super masina esti in participant la trafic ca toti ceilalti si respecti regulile.DEACEEA NE MERGE ASA PENTRU CA ASA GANDIM

    00
  11. Orice masina de clasa compacta sau medie poate provoca decesul soferului si pasagerilor dintr-o dacie veche la un impact lateral la peste 50km/h (in momentul impactului, deci franat de la o viteza mai mare). De asemenea din cauza lipsei tetierelor la exemplarele antice se pot obtine paralizii totale sau alte variante intermediare in cazul unui impact din spate :P Ar merge scrise chestiile astea pe pancarte mari puse in toate satele de pe nationale si europene. Desi…. de ce sa ne punem in calea selectiei naturale?

    00
  12. vorba lu ` alinush..in maxim 5 ani nu cred c`o sa mai vedem roata de dacie 1310 prin orase..

    00
  13. Impune respect pana cand face o manevra plina de smecherie si-l calca vreunu cu un jeep. Carnati il face.

    00
  14. Am păţit-o şi eu, prin Buzău, unde ai impresia că s-a înfiinţat un club al celor care vor să se sinucidă cu Dacia, model Decebal. Tipul mi-a tăiat faţa fără să semnalizeze, fără măcar să se uite ce are în stînga (eu eram, mergînd liniştit pe banda mea, deplin convins că oraşul e poplat de oameni şi nu de babuini la volan). Cred că nici săritura de pe Turnurile Petronas fără paraşută nu mi-ar fi provocat senzaţii mai tari. Well, come to Buzău and feel it!

    00
  15. @Laur Ai Gip si ti frica?:)
    @Zoso e scump, un Oltic e mai ieftin ca un mountain bike si are motorul mare si greu :)

    00
  16. Lasa, ca sunt si destui cu alte masini decat Dacia (desi astia , inclusiv loganistii, sunt predominanti) care merg in afara localitatii cu luminile stinse, chiar si noaptea, ca deh, se consuma curentul.
    Cat despre cel din „imaginea alaturata” din pacate nu este singurul, dar cu putina speranta si mai putina atentie se vor imputina.

    00
  17. Pe DN6 e plina strada de snobi cu proiectoarele aprinse, in orice conditii, avem talente si suntem fudui, din pacate suntem si putin retardati mintal.

    00
  18. Roaga-te sa se faca mai frig ca sa nu-i mai porneasca Dacia :P

    00
  19. Eu sunt mort dupa imbecilii cu proiectoarele aprinse si farurile stinse, indiferent de capodopera inginereasca care o conduc. Am fost in weekend la Brasov si nu-mi venea sa cred cat se mergea de lejer si frumos fara injuraturi claxoane alte injurii sau sicanari. Totul s-a schimbat in momentul cand am patruns in bukale, si mi-a taiat un dobitoc fata cu o „lancia” (a se citi logan cu semn de lancia) si numere de Philadelphia ( a se citi „PH”), si bineintels multitudinea de betzashi de cartier cu bmw-uri tunate de la 1900 toamna, taximetristi cu loganuri colantate, si tuaregi, q7, a8, S-classe etc, care treiesc in alt univers, unde e aerul mai fin privit prin clima bizonica…handicapati ordinari si retarzi… nu o sa ne vindecam niciodata…Succesuri!

    00
  20. Saracu’ Laurentiu… oare ce complexe fatale o avea, de se razbuna pe Touareg. Si da, am (si) gip (!). Insa nu de gip imi e, ala tine la tavaleala, spre deosebire de capul impricinatului din Dacie. Respect!

    00
  21. Las’ ca nici minunatii cu passat/A6/Q7/touareg nu-s mai breji. Aia taie 4 benzi pentru ca nu stiu ca nu-i singur pe starda. Tot ce conteaza e el si pitzipoanca de langa el. Legea nu se aplica la el ca tata e ministru sau mai stiu eu ce mare smecher.

    00
  22. @Autogreen cred ca daca ajungi in kapitala o sa constati ca mai mult de 50% dintre participanti la trafic merg cu proiectoarle aprinse noaptea, concluzia la care am ajuns este ca „daca le au de ce sa nu le foloseasca” ca altfel nu-mi explic…
    Eu oricum cand vad bivolii le aprind proiectoarlee mele si faza lunga, si da stiu ca nu se vor prinde da macar poate se intreba din cand in cand ce am cu ei, melancolic asa….

    00
  23. asta isi traieste viata la maxim , inca o incercare din asta si poate sa zica omul ca a trecut prin viata

    00
  24. Right. Si in oglinzi nu vedea nimic. Luneta si geamurile laterale erau oricum aburite si el cu o mana stergea parbrizul. Am un deja vu.

    00
  25. postul tau m-a umplut de buna dispozitie si pot zice:”da frate,asa,sa le fie rusine celor cu 1300 ca nu se gandesc ca unii au masini valoroase cat apartamentul lor”

    00
  26. daca te-ai izbi intr-un tuareg cu dacia s-ar putea ca asigurarea ta sa nu acopere reparatiile tuaregului si atunci s-ar putea sa-ti tragi glont pt ca trebuie sa platesti u restul pagubei.

    00
  27. @zoso Da cum sa nu,e o dacie kamikaze,scopul lui in viata e sa va buseasca masina nou cu dacia lui ruginita :)

    00
  28. masina noua* (pacat ca nu ai optiunea „edit comment”)

    00
  29. @victorblog: traim intr-o lume a generalizarii, mama ei de veata… ca altfel nu i-am face pe suedeji hoti, ca sigur unu’ dintre ei nu fura si-si traieste viata cinstit, altfel n-am rade pe infundate de fiecare data cand vedem un vajnic posesor de Q7, n-am zice ca da, daca e o ea la volan, especially blonda – e clar, n-am spune ca Loganarii au impresia ca au minim 500 CP sub cur, n-am mai zice ca Dacia 1300 toamna si toate derivatele dansei – pana la celebra Dacie Zambetul lui Iliescu – nu maai areeee ceee cautaaa pe stradaaaa, stimabile. Dixit.

    00
  30. Eu cred ca tocmai, ca fiind intr-o dacie, ar trebui sa se fereasca mai mult de probleme. Nu airbaguri, nimic. Mai degraba mori intr-o d-aia decat intr-un X5 pe Valea Prahovei.

    00
  31. nu contează maşina. contează mai mult şoferul. eu am dacia de 4 ani şi n-am provocat accidente şi nici n-am fost înjurat pentru că mergeam prea încet.
    M-am uitat la ştirile de la ora 5. Un şofer de megane a intrat în parapet şi a murit pe loc. Conducea cu 95 km/h. Probabil n-avea centură.
    Unul cu un vw, a murit pe loc din cauza unui impact cu altă maşină. Nicio dacie, totuşi.
    Aşa că cel blamat ar trebuie să fie şoferul acelei maşini şi nu marca. Aşa am putea spune că toate touaregurile sunt maşini naşparlii pentru că unul mi-a tăiat calea adineauri. Normal, cocalarul din spatele volanului n-are nicio vină că manelele i-au distras atenţia şi vorbea la telefon cu „gashca”.

    00
  32. Eu sunt curios cum de mai merg masinile alea. Si eu am inceput pe Dacia 1310, a fost o masina buna pentru un incepator, dar avea problemele ei ca orice alta Dacie. Dupa perioada de „acomodare” intr-ale condusului, masina a fost taiata bucati si cateva piese facute cadou.

    00
  33. NOU
    #33

    haahaha, bun punctul de vedere :))

    00
  34. cred ca in proportie de 60-70%, si ma refer aici la cei trecuti de 20 de ani au condus prima masina dacia..si ca orice avant tineresc mai faceam si pe kamikaze..
    in 3 ani de carnet n`am avut nici un accident..

    00
  35. Poftiiim ??? Sa-i feresc ?? Doar in visele lor … Pina acum am scos trei Dacii de-astea din circulatie. Le-am pus frumos RCA-ul meu in brate, cu care n-au facut mare lucru, va dati seama de ce, si le-am zis la revedereeeeee … Cam asta ar fi singura sansa sa scapam de ele pe strazi, ca de dus la Remat le-ar fi dus singuri daca aveau bani de o masina mai acatarii.

    00
  36. Nu trebuie criticata neaparat marca Dacia(1300/1310) pentru ce ti s-a intamplat ,ci cretinul ala de sofer …………..cat despre faptul ca zici ca ce-i cu dacia impun respect ,eu te contrazic …………e taman invers ei nu sunt respectati ………..spre exemplu cand mai merg cu dacia de cate ori plec de la semafor trebuie sa ma claxoneze ala din spate ca el vrea sa plece cu scartz……..basini ca are el BMW sau mai stiu eu ce …………..nu mai zic de faptul ca cei cu daciile sunt cei mai opriti de politie ,pentru ca de acolo isi iau ei cea mai mare spaga …………..ce poate sa-ti gaseasca tie in neregula la BMW mai nimic ……………mie mai demult vroia sa-mi ia talonul ca aveam luneta la dacie nespalata si ca am un carlig in spate care cica nu a fost din fabrica ………..cand a vazut ca nu intind mana sa-i dau nicio spaga mi le-a dat inapoi ………….dar pe ala cu Mercedesul plin de jeg de nu i se vedea nici numarul nu-l opreste ca de omul are masina smechera poate are si niste relatii prin politie nu ………arde-l pe asta cu rabla ca asta e parlit …………asa merge sistemul romanesc

    00
  37. Am patit-o si eu.
    Asa cu un maaare respect le-as trage o bataie la astia…;)

    00
  38. una din fanteziile mele nesexuale este sa-mi iau un aro, sa-l conduc asa cum imi conduc si masina mea actuala, cu asigurari si semnale, sa ii las pe toti care au bun-simt si semnalizeaza si asteapta sa vada daca le permiti sa intre in fata ta, dar cum apare un jeg de ala care forteaza fara semnal ca are el o masina de 2,5 tone pac, aoleu, ce ati facut domne, ia uitati cum v-am julit.
    de ce nu dati semnale si nu va asigurati? :D

    sau sa ducem fantezia mai departe: sa facem un grup secret de lupta impotriva panaramelor care merg aiurea, ne strangem cate 4-5 cu dacii 1300 si aro si plecam la vanatoare de smecheri. :D
    FIlmam si punem pe iutub.

    00
  39. @camionagiu dada si eu am de vreun an planul asta. m-am gandit la tot. vreau o dacie veche, sau Aro cum zici si tu, dar neaparat cu bullbar in fatza, si casco pe ea… sa ne putem reintoarce pe strazi.. dar m-am gandit la toate aspectele… ii nenorocesti pe aia… iti repari masina pe casco, sau pe banii tai daca ai o gramada, dar la fiecare accident ceva puncte de penalizare primesti, si apoi ramanem fara carnet :( trebuie alta solutie.. gasim noi ceva ;)

    00
  40. @ioana alexandra: Foarte bine comentat. Imi pare rau ca e asa. Si demult imi doresc Romania o tzara „ca cele altele”, civilizata, in rindul ei. Pacat.

    00
  41. @mar verde
    alta solutie e foarte ieftina, civilizata, dar costisitoare la nivel de timp
    si cum timpul e (printre altele, bani…)

    comandam stickere cu mesajele „bulangiu care merge fara semnale” si „pitzipoanta varza-muci” si le lipim fara sa ei stie pe spatele masinilor lor. dar e cam multa urmarire la mijloc. :(

    ideea mea ar fi sa ii urmareasca paparatzii pe jurnalistii astia care au dus campania (altfel misto campanie) cu filmarea celor care conduc aiurea, sa vedem cum merg ei.

    ca pe nistorescu si pe baiatul lui rosca stanescu (fie-i tarana usoara) i-am vazut

    00
  42. Marturisesc ca si eu, in naivitatea mea, aveam impresia ca mai repede te opreste politianul cand conduci Dacia, pentru ca esti client sigur la amenda/spaga. Desi, daca stau sa ma gandesc bine, am o colega care conduce o fosila din asta si n-am auzit-o ca a sicanat-o organul nici cand a iesit pe distante mai lungi…

    00
  43. hai sa fim seriosi; nu te opreste nici dreaq cu o asa masina. cred ca e cel mai sigur mod de condus fara permis, bineinteles respectind regulile de circulatie. dar … tocmai de-asta sint opriti ciumetii cu Dacii => fiindca se cred la volanul cine stie carui Hummer si conduc ca atare !!! asa ca … maturizati-va, va rog …

    00
  44. Ce sa va zic? … iaca sunt fericitul proprietar al unei dacii de 20 de ani (eu sunt putin mai invarsta, dar nu cu mult :P), e prima mea masina si o conduc de 2 ani … eu student .. nu imi permit altceva … cu politia intr-adevar nu am avut probleme deloc … desi fac Timisoara – Arad aproape saptamanal … in schimb cu retarzii care vin din sensul opus si intra in depasire in fata mea (fara sa ma bage in seama) tot am probleme … eu nu stiu ce au ei in cap … probabil cred oamenii ca is cu 70 km/h … cand ‘colo … eu sunt cu 110 km/h (si asa sunt mereu depasit) … aaa si tin sa va aduc la cunostinta … ca dacia 1300 porneste si pe -15; -20 grade … in schimb un harb de diesel de 15-20 ani porneste nu :D. Respecte !

    00
  45. Bine ti-a facut, mai tarane, „care mergeai linistit pe banda a doua”. Pacat ca nu a intrat in tine fraierul ala care se chinuia sa te depaseasca de pe banda 1, pentru ca si tu faci parte tot din gasca aia de cocalari parveniti care se cred mari si tari pentru ca merg pe banda 2. Daca ti-ai luat o masina mai scumpa cu 1 euro de rahatul ala de dacie ruginita crezi ca il poti tine pe Dumnezeu de picior numai de pe banda 2?
    Ai vazut vreodata un Porsche mergand pe banda 1, depasind pe banda 2 dupa care revenind pe banda 1? Sigur nu ai vazut. Cand vei vedea asta iti vei da seama cat de ghertoi esti impreuna cu toata gasca de parveniti ordinari care merge numai pe banda 2.
    Cum te-ai simti ca acelasi Porsche sa te depaseasca pe banda 1 pentru ca tu esti acelasi coclit lipit de banda 2?

    00
  46. Țăran ești tu, Gogule (ia uite ce se potrivește). Dacă nu stă nimeni in curul tău să te depășească, e OK să mergi pe banda doi. Nu văd nici un motiv să faci slalom de pe o bandă pe alta, doar de dragul de a-l face.

    Sau poate drumul avea trei benzi…

    00
  47. Si eu conduc un bolid din asta de treispe zece, si sincer mi se pare ca sunt magnet pentru politie si nu dimpotriva. In utlimele 3 luni m-au oprit de 2 ori. O data ca aveam fata de alcoolic (alcoolemie 0 evident) si o data ca aveam fata de traficant probabil (au perchezitionat si masina.. evident nu au gasit nimc)..
    Deci nu e chiar asa.. daca politistu nu-si face norma opreste niste dacii, ca e imposibil sa nu aiba un far ars, sa ii lipseasca trusa medicala(+extinctor etc) si tot asa ..
    Si apropo, nu mai luati dacia peste picior, prin asta luati peste picior o gramada de oameni.. eu cel putin ca student nu am bani de un lancer, golf (sa nu zic x5, q7 ca tot cocalaru’).. nu vad de ce ar trebui sa fiu catalogat astfel. Probabil inca o problema de mentalitate a romanului…

    00
  48. @nenea: preventiv ar putea sa`si traga un glont in cap , ar scuti de dureri de cap pe mai multi .Si e mai ieftina o inmormantare decat reparatia celeilalte masini.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.