Războiul cu Gămulescu nu e al meu, ci al tuturor

Curăţarea internetului românesc nu vine de la sine. Atâta timp cât unii ca Underclick sau InternetCorp vor face bani din spam, lucrurile vor rămâne la fel.

Eu nu pot acoperi toată blogosfera. Am cerut pe twitter să dea mai depaprte povestea cu spamul executat de Gămulescu. din cei 670 urmăritori, doar 5 au dat mai departe. Alte reacţii au fost mai putin mişto: unu şi doi.

Ce învăţăm de aici?

  1. Spamul există, dar e de neoprit. Clubafaceri au picat singuri în nas. event365 la fel. Neogen nu mai face spam pentru că, brusc, i-a apucat romantismul. Atitudinea de a nu face nimic e cea mai bună. Eh, ce putem face noi dacă doar dăm mai departe?
  2. E un război al meu personal cu spammerul mincions. Nu. Mă doare undeva de tâmpeniile care le spune despre mine. Nu despre mine e vorba. Ci despre un spammer mincions care merge la conferinţe şi vorbeşte despre succesele lui. Şi face spam. Şi face conferinţe în care vorbeşte despre cât de mişto se fac bani din spam. Şi lumea îl vede şi îl crede. Dacă nimeni nu scrie că e spammer, lumea o să îl ia de bun. Şi vom aveam tot mai multe rezultate relevante în google.

Dacă vreţi să faceţi ceva, daţi mai departe. Să afle toată lumea că e spammer. Reclamaţi underclick.ro la google folosind linkul ăsta şi metoda de aici. Puteţi reclama folosind rezultatele de aici.

Şi, pentru oamenii din online, facem o nouă regulă. Dacă nu scrii de chestiile astea, nu mai scrie nici că internetul e într-o stare deplorabilă. E aşa din cauza oamenilor ca Gămulescu şi a celorlalţi care nu fac nimic. Pe asta se bazează şi Neogen, şi InternetCorp, şi Underclick, şi USMedia, şi ClubAfaceri, şi ActiveSoft.

Doru are dreptatea lui. Însă, indiferent de metodele prin care am aflat, faptele rămân.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. Apropo de content irelevant, ghici pe ce pozitie e pagina asta pe Google
    https://s302.photobucket.com/user/mariussescu/media/mizeriionline.jpg.html

    00
  2. da mai vere, ai dreptate, dar si pe aia cine ii pune sa mearga la conferinte din astea. si eu urasc spamerii, ca stiu cate mesaje sterg in fiecare zi (si din mail si din site), dar mai mult il ajuti vorbind despre el si facandu-i pub.

    00
  3. Uite un articol in care nu faci legaturi cu alte businessuri care nu au lagetura cu problema de fond. E mai bine. Succes in vendetta.

    PS Lista aia nu e cu cei care scriu pe blogul lui. Cred ca e o lista cu articole pe care le preiau in newsletterul Boom. Sau Underclick.
    Ca idee dau oricui permisiunea de a-mi prelua articole punctual, cu permisiune prealabila.
    Si am acordat-o si lui Hotnews, si lui Daniel Secareanu, si lui Claudiu Gamulescu si altora pe care nu-i mai enumar. Asa ca paote reformulezi treaba cu lista, nu cred ca e o lista cu cei care scriu acolo de fapt.

    00
  4. @Doru Panaitescu: acolo scrie „autori”. ca te loghezi tu si scrii sau iti dai permisiunea…e cam acelasi lucru. nu spamezi tu, dar ii dai voie spammerului. nice.

    nu e nici o vendetta. crezi ca ma deranjeaza ca ma face securist sau imbecil prin silogisme tampe? el sa fie sanatos.

  5. Io nu găsesc nicio extensie de Mozilla 3 care să ajute la raportarea spamului. Dacă ştii vreuna o instalez şi o folosesc cu plăcere.

    Cred că oamenii trebuie să înţeleagă faptul că spamul seo le face rău în primul rând creatorilor de conţinut de bună credinţă.

    00
  6. Nu ma intereseaza de unde provine continutul site’urilor atata timp cat, in momentul in care caut ceva, rezultatele sa fie relevante. Un seo bun, corect ar putea face ca unii sa apara inaintea altora in cautarile google.

    Dar cand patesc sa caut ceva si sa dau de o pagina goala in care mi se prezinta alte cuvinte cheie si alte cautari asemanatoare si nicio informatie folositoare, atunci se intampla asta:

    Spam report successfully submitted

    Thank you for submitting this information. Your report has been received and will be investigated.
    We appreciate your diligence in reporting this problem; you’re helping produce a better online experience for everyone.

    The Google Team

    00
  7. @Marius Sescu: prima?

  8. am raportat spammerul la google. hai mai multi poate dupa cateva astfel de actiuni vom vedea si noi rezultate relevante in google.

    00
  9. Zoso, you filthy motherfucker :) Good work !

    00
  10. @zoso: „This add-on is for older versions of Firefox.”

    I feel trapped. Aia am căutat din prima. Mă gândeam că poate ştie cineva vreo extensie care să meargă pe M3 dar rezultatele căutărilor mele sunt descurajante. 10X anyway.

    00
  11. @Robintel: da, vad ca nu mai exista decat solutii manuale. eh. e doar un link in bookmarks.

  12. Insured by Gamulescu. You hit us, we hit you

    00
  13. @zoso – Yep, e pe prima.

    00
  14. @zoso: Mă sacrific şi-i raportez manual. Asta este. :)

    00
  15. E un razboi pe care il putem castiga. Dar pentru asta, si aici Doru are dreptate, trebuie sa folosim metode acceptabile. Spamming-ul in motoare de cautare face tot internetul irelevant. Mai stii zoso articolul ala cu relevanta?

    Dar oamenii de online, intre care eu nu ma numar, sunt fricosi. Cacatul asta cu internetul incepe sa semene cu politica, sau cu mafia. Tacem cu totii si ne numaram banii. Si tota lumea o duce bine.

    00
  16. @Marius Sescu: relevanţa, moşule…

  17. reported.

    apropo : dewedistii fura banda pentru ‘datacenterul’ lor ‘performant’ de la CEZ (fostul renel), exact locul unde adi stan a lucrat la departamentul IT (sau inca lucreaza? )
    e usor sa oferi servicii ‘performante’ cand nu ai cheltuieli

    00
  18. bagamare: cum cine-i pune? oamenii vor sa se scoleasca, o chestie foarte laudabila…
    dar ei de unde sa stie de seo spam? e greu sa gasesti impostori, mai ales cand nu prea stii cu ce se mananca web marketingul…

    00
  19. pai si despre boul de urban nu spunem nimic, nimic?

    00
  20. Scrie aici cu detalii in limba engleza despre siteurile in cauza, cu exemple de spam in Google, cu exemple de cum isi aranjeaza spam linkurile sau folderelein site, pune si cateva screenshoturi.

    julietaylor@google.com

    Daca ai dreptate, Julie te va ajuta si va elimina siteurile in cauza din Google.

    00
  21. şi dacă îi laşi să se stingă singuri şi aduci alternativa, fără să te murdăreşti pe mâini? asta nu se pune la fapte bune făcute pentru internetul românesc?

    00
  22. @A.Faith: esti nebun la cap. clubafaceri era in primele 10 siteuri din romania acum 2 ani. neogen era pe primul loc. gsp fura tot. crezi ca s-au lasat de buna voie? nu, s-au lasat dupa ce au inceput oamenii sa citeasca despre ei si metodele lor.

  23. @Moocha: Adi Stan nu mai lucreaza la Electrica. A plecat mai demult pentru a se dedica trup si suflet spamului, scraperelor, agregatoarelor si site-urilor de 2 lei si 50 de bani.

    00
  24. nu am ezitat sa te sustin pt ca desi ai eribilismele tale de copil tembelutz, in batalia ta cu spamerii ai dreptate…

    Raport spam trimis cu succes

    Vă mulţumim pentru furnizarea acestor informaţii. Raportul dvs. a fost primit şi va fi investigat.

    Apreciem seriozitatea dvs. în raportarea acestei probleme; astfel ajutaţi la păstrarea unui mediu online mai bun pentru toţi.

    Echipa Google

    00
  25. @zoso: nu pot să te contrazic, ai dreptate. oricum, nu am trăit aşa intens perioada respectivă, dar ştiu că am şters într-o vară la mesaje de reclamă de la Neogen din inbox până mi s-a urât.

    să fiu sincer, acum am intrat prima dată pe Underclick şi am rămas cu o impresie proastă: site-ul pare făcut de colegii mei de clasă, pentru care internetul = messenger. în niciun caz nu i-aş contacta pentru a lucra cu ei la vreun proiect :)

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube