Firefox schimbă Google pe Yandex

Yandex e un ditai motorul de cautare in Rusia, cu 44% din piata de search, in timp ce Google se zbate pe la 20%. Drept urmare a cererilor utilizatorilor, Firefox va veni cu Yandex integrat si default, nu cu Google ca pana acum. Ceea ce nu poate decat sa supere Google.

Dar nah, si google isi face reclama la Chrome pe YouTube, deci…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. NOU
    #1

    ahahaha.. ce faza tare! ce-mi place cand se ‘cearta’ astia mari!

    00
  2. Nu cred ca se pune problema ca google sa se supere, atfel de decizii Firefox fiind luate local si pentru China de exemplu. Yandex este un motor de cautare mai bun decat google in ceea ce priveste limba ursa si asta deoarece Yandex stie sa afiseze si cautarile relevante dupa cuvinte sinonime, ceea ce google nu stie.
    Si sa nu uitam ca parteneriatul Google-Mozilla a fost si este unul foarte prolific pentru cele doua companii. Mozilla a reusit sa-si impuna browserul pe primul loc in ceea ce priveste folosirea de catre end-user, iar Google s-a ales cu o noua tehnologie care a costat relativ ieftin, iar scopul suprem, acela de detronare al IE, a fost atins cu cheltuieli minime. Mai mult, Mozilla si Google si-au impus propriile standarde si protocoale care acum sunt folosite si de catre IE, contra cost bineinteles.

    00
  3. Foarte bine!
    Lasa-i sa mai piarda teren, asa cate putin, ca prea si-au luat-o in cap.

    00
  4. Hai ca nu-i chiar asa neagra situatia:

    Google will move from position 1 to position 2.
    This change is for the ru locale only.

    00
  5. Deci nu e mare cacat. Oricum mi se pare normal ca in rusia sa puna deafult yandex daca baietii cu ala isi fac treaba.

    Pote la anu si la noi va fi deafult okidoki :))

    00
  6. @Alinush: Ha,ha,ha! Buna aia cu okidoki default !

    00
  7. Si totusi, the bigger picture is there. Recent circula o stire distribuita si de zoso conform careia un grup de ”antrepreneuri online” (vedeti voi care) vor sa lanseze un motor de cautare cu specific national. Regionalizarea in online e un trend care nu a pierdut din importanta, iar site-uri precum trilulilu o demonstreaza.

    00
  8. Atat timp cat schimbarea se face doar in Rusia, nu stiu cat afecteaza pe Google. Pana la urma, bravo lor ca au motor de cautare care-si permite sa se bata cu Google.

    00
  9. îmi place să văd localizarea serviciilor în funcţie de dorinţa utilizatorilor. cred că schimbarea vine de data asta de la est, de la Mother Rusia.

    Sunt curios în câţi ani de spam, bălăcăreală şi alte mişmaşuri autohtone, o să ajungă şi internetul românesc capabil să dea o palmă celor de-afară, aşa cum a făcut Yandex cu Google.

    00
  10. Hm. Suna destul de ciudat. Unde are Yandex 44 la suta? In Rusia doar? Asta spune multe. Ca e de-al lor. Abia ce-au inventat si e GPS-ul, ca de ce sa cumpere de la europeni. Daca inventatorul cozii de pruna ar fi fost american, rusii si acum s-ar fi chinuit sa inventeze dispozitivul de prindere al prunei in pom.

    00
  11. Prosper mai e Firefox, ciuguleste de la fiecare cate putin … sau mai mult, dar pe noi ne lasa sa ne chinuim cu un browser care papa o caruta de rami si cpu.

    00
  12. NOU
    #12

    Liviu, dacă toți ar gândi ca tine, ar fi nasol. Ne-am lovi doar de ignoranță, prostie și vanitate crasă.
    Yandex este peste Google pentru că este un motor gândit pe alfabetul chirilic și particularitățile limbii ruse. Nu este peste Google pentru că este al lor și atât, este peste Google pentru că este mai bun.

    00
  13. @ Programare sociala, iar limba romana e limba chirilica, nu? Deci ce folos ca e gandit Yandex pentru limba chirilica? E bun pentru ei, nu pentru noi, care de bine de rau vorbim mai bine engleza decat popoarele chirilice si avem aceleasi caractere latine ca occidentalii. Deci care e mai potrivit pentru noi, ca romani? Nu e vorba de „ignoranta, prostie si vanitatea crasa”. De unde vanitate, daca noi n-am inventat decat bit defenderul? Rusii sunt multi, nationalisti si anti occident, de aceea Yandex e mai bun pentru ei. Chestiunea cu limba chirilica, chiar nu stiu care este. PRobabil ca Yandex se descurca mai bine cu ele, fiind facut de ei. Deci din nou specificitate: multi rusi, caractere chirilice, indexare dupa ele etc. = multi utilizatori care-l folosesc mai mult decat pe firefox pentru ca le convine. E pe limba lor si e AL LOR. Daca eram si acum sub Rusia comunista, eram obligati sa-l luam si sa-l folosim. Normal. Iar firefox si google erau sterse si de pe torrentele din Chile de catre cenzori.

    00
  14. @noru: Fii optimist prietene.

    00
  15. NOU
    #15

    E și normal după cîtă publicitate a făcut yandex la lansarea FF3, în schimb la procente cam nu cred și google crește destul de constant în Rusia. Plus la toate au băgat și o grămadă de bani în reclamă Offline

    00
  16. Pentru români poate ar fi mai util să fie dexonline.ro motorul prestabilit. Mai ales că au şi cîteva unelte folositoare (dexonline.ro/tools.php) pentru asta. :)

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.