Nimic mai frumos

Ia sa vedem ce ne spune o duduie care lucreaza intr-o banca

Buna ziua. Lucrez la …… de doi ani. Ieri ne-am trezit pur si simplu cu o hartie pe birou prin care eram anuntati ca in urma targetului de vanzari neindeplinit, suntem pusi in preavizul de doua saptamani care anticipeaza concedierea. Cand am semnat contractul de munca, intr-adevar ne angajasem la un target de vanzari pe partea de credite de consum (unde lucrez eu), dar nimeni nu se gandea pe atunci ca va veni criza si ca vanzarile de astfel de produse intra in picaj. Contractul nu prevedea, normal, ca va veni criza asta tampitaasa ca legal, putem fi dati oricand afara pentru ca nu facem vanzari. Sigur ca nu se mai dau credite de consum, dar asta nu ni se poate imputa noua.

De aici. Ati inteles? Noi ne-am angajat, am semnat, am incasat comisioanele, dar acum…nu mai e treaba noastra ca nu se mai dau credite! Noi nu avem nici o vina.

Tragedia angajatilor din sistemul bancar: dupa ani de huzureala si mizerii, se vor intoarce la vechile joburi. 200gr de salam?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. Dar când luau partea lor din camătă şi luau partea lor din „sângele poporului”, nu se plângeau, nu?

    Io zic să fie solidari şi angajatorii cu angajaţii: angajaţii să rămână fără job şi băncile să dea faliment, să fie distracţia completă pe vreme de criză.

    00
  2. zi mersi ca de acuma o sa vedem numai bunaciuni la case la cora :P

    00
  3. NOU
    #3

    @Giuco: :)) asta a fost bună

    00
  4. Nu stiu de ce, dar simt ca merita. Si cred/sper ca se vor tavali in chinuri si isi vor aminti de perioada cand ele zambeau cand ne vedeau cum ne plateam ratele.

    00
  5. mi-e deosebit de mila. NOT! cam nashpa sa stai cot la cot cu boborul la metrou si cozi, nu?

    00
  6. TRUE TRUE! Sa isi mai diversifice si ele putin „experienta” ca prea bine le era in banca cu fundicu pe fotliul confortabil si la caldurica.

    00
  7. Mă lasă rece. Mă gândesc doar la câte mici amănunte au uitat să spună clienților și cât i-au costat pe bieții clienți acele mici amănunte. Și gândul ăsla asta mă consolează și mă face să mă gândesc la câteva vorbe din popor, gen „dumnezeu nu bate cu bota”, „las’ că se întoarce roata”, etc.

    00
  8. Ce bine ca sunt un smecheras de bucuresti. Vor veni ca mustele la mine acuma.

    00
  9. OTP-ul „arunca” peste 5% din angajati…, si alte cateva banci „romanesti” (cu/ fara R in titulatura :) …) inchid pe „sest” si, de la anu’…multi „roiul”!…
    Corect, dupa imbuibare, umflatura speculativa in imobiliare si in economie, de ‘duduia’ economia si ii duduiau creierii lu’ Tariceanu (pana la a lasa…praful de pe toba in bugetul Romaniei), iata ca (si) astia ce munceau in banci si etalau…lux s.a., fiind invidiosi de multi.., vin la munca de jos.

    Unde or mai gasi..
    La Rosal se fac angajari, la Prigoana, le-au dat si maturi fosforescente, costumase noi. Ce, unu’ sau una care a fost „manager” de sucursala de cartier (sau altceva pe acolo) nu poa’ sa dea cu matura?!

    00
  10. Sorry…, „fiind invidiosi”, evident= „fiind invidiati”.
    Ideea e sa-i si primeasca Prigoana, e concurenta mare… :)

    00
  11. O sa se umpla tara de curve. Toate care-au terminat ASEu si lucrau in banci, ce-o sa faca de acu, oare ? :D

    00
  12. Pana acum treaba mergea de la sine, indiferent de domeniu: vanzarile cresteau, salariile le fel, credite cat cuprinde…toata lumea era fericita.
    Acum, cand daca vrei sa faci bani chiar trebuie sa iti pui mintea la contributie, multi descopera ca sunt prosti.

    Este si asta un castig.

    00
  13. Roata morii se-nvarteste … tac tac tac ! … si bancheru` o *** ***leste … tac tac tac …

    00
  14. De acum, trebuie introdusă o clauză în contract care anulează penalizările în caz de criză. Nu de alta, dar oamenii trebuie protejați cumva:)
    Parcă o urmă de dreptate tot are angajata, însă. Nu cei ”de jos” sunt singurii vinovați pentru neîndeplinirea targetului, poate și șefuleții și șefuții ar trebui întrebați, nu? Însă la noi, angajații sunt de 3 feluri: șefi, șefuți și cei fut**i. Așa că doar cei din urmă o iau.

    00
  15. vaiiii …. tocmai mi-am sters o lacrima /// cum ele „bunaciunile” din banci , sa fie date afara? cata nedreptate!!!! , marile bancherite …. cu ochelari ( nu ca au avea nevoie ) si cu tinutele lor atat de ingrijite

    00
  16. asa se explica faptul ca de cand e criza asta au venit N banci la serviciu sa ne prezinte oferte de credite, carti de credit si alte produse bancare. doh!

    00
  17. Pai da, ca ei erau obisnuiti sa vina lumea la banca pentru imprumuturi, sa se roage de ei sa le acorde putin timp, ca apoi sa umfle dosarele cu comisioane. Ce frumos era sa hutureasca si sa-si permita orice, ca deh, aveau salarii destul de bune. De ce nu mai implinesc targetul acum? Ca e criza? Pai ce, numai la ei a venit criza? V-ati obisnuit sa va incalziti scaunele de la birou, ia faceti voi acum teren daca vrei targeturi. Daca nu, nu va mai plangeti. Era clar ca va veni odata si vremea inflatiilor de credite. Daca lucratorii din banca nu stiau asta… Fiti pe pace, in sediile in care ati lucrat, se vor face second handuri. Poate mai treceti…

    00
  18. Cine n-a lucrat in banca vede altfel zona asta, din interior nu mai e asa roz.

    La unele banci, cand te angajai, ca student, etc, nu aveai salariu fix, doar comision, si alergai ca sclavu sa faci cateva milioane.

    La altele, aveai parte fixa( salariu minim) + comision f mic, 1-2% , aici m-am referit la FREELANCER, la PFA, pers fizice autorizate.

    In sucursale, ai salariu mediu( 800-1500) la bancile de cartier + alea mari, si un target stupid de mare,

    Tin minte ca veneau fete superbe sa se angajeze, terminasera ASE de 1-2 luni, scriau in CV ca au lucrat 1-2 luni ca contabile, etc, :), si cereau salariul de 2000 RON in 2005, cand noi astia cu exp aveam in jur de 1500.

    Pt cei cu posturi bune e ok, la BCR, Banca nationala, dar majoritatea angajatilor pe partea de vanzari nu o duc bine, unii raman pt ca muncesc curat, la birouri, lucreaza la banca, etc, altii vor experienta, …bla-bla-bla…

    00
  19. inca mai sunt romani (si ma mira asta la cei care prin natura jobului, intocmesc niste acte, contracte, etc) care nu inteleg ca atunci cand semnezi un contract, de orice fel, trebuie sa-ti asumi si responsabilitatile, nu doar beneficiile! :-))

    00
  20. ironic cum tocmai un angajat la banca se plinge ca, desi a semnat un contract, nu s-a gindit ca…

    auzi… contractul nu prevedea ca vine criza… idiotii

    00
  21. criza ne mananca cu zilele, pe TOTI ! :)

    00
  22. 1. Nu angajatii iau comisioanele in conturile lor.
    2. Ele sunt IMPUSE de conducerea bancii. Aia sunt jegurile!
    3. Banca, ca orice societate comerciala, este facuta pentru profit. Este normal sa indepartezi ceva ce te trage in jos sau pe cineva care nu isi face treaba asa cum s-a angajat (defapt… contractul ala este polita de asigurare ca banca va avea posibilitatea sa reduca legal cheltuielile la nevoie dand afara oameni pe motivele respective).
    4. Angajatii care lucreaza cu clientii sunt in majoritate niste imbecili! Habar nu au pe ce lume traiesc da’ sa iti mai dea si informatii corecte…
    5. Cunosc persoana care lucreaza (probabil in acceasi banca cu cea la care lucreaza persoana de face referire zoso =) ) la directia juridica, are un salariu mult peste orice salariat normal de acolo. Nu a pierdut nici un proces din sutele pe care le-a avut pentru banca asta in 8 ani de zile. E normal sa ia salariul pe care il ia si nici sa nu fie in vreo situatie asemanatoare tipei la care face zoso referire.
    In concluzie, fiecare si-o trage pe spinarea si pe figurile lui. La marea majoritate nu le plang de mila… dar sa spui ca angajatul ala nenorocit e de vina pentru ca politica bancii e de kkt, pt. ca banca are comisioanele care le are… nu mi se pare tocmai corect.

    Off-topic de sezon, poate radeti putin: Doua blonde umblau prin padure dupa un brad de Craciun… Dupa o zide de dardait in frig una zice: Auzi draga, nu ar fi mai bine sa luam un brad asa… fara blogulete?

    00
  23. cucoano, descurca-te. m-am saturat sa tot aud lumea : vai dar vai dar vaaaaaaaaaaai. viata nu e roz intodeauna. daca de fiecare data cand da viata cu tine de pamant tu stai si iti plangi de mila, atunci ce vrei ? sa se rezolve de la sine ? si mai ales cu criza asta financiara, survival of the fittest in toata regula

    00
  24. @Dan: angajatii iau comision pentru fiecare credit acordat.

  25. Pai asta se intampla deoarece multi directori de agentii sunt adusi direct de pe camp! Nu cunosc exact legea dar nu cred ca este legal ca sa i se retina cuiva din salariu pentru o greseala a companiei sau externa companiei.

    Ar fi fost totusi o idee buna sa se dea si numele bancii repective! Sa vezi atunci comentarii!

    00
  26. Mi se pare mie sau multi dintre voi aveti salariu de 10 milioane si v-ati facut rate pentru un BMW si acum vreti razbunare??? Este extrem de clar ca nu aveti deloc habar despre ce vorbiti.

    Dintr-un anumit punct de vedere aveti dreptate: exista multe pizdulite proaste si femei expirate care nu mai au rabdare si habar nu au cum sa se comporte cu un client/posibil client si sunt incantate ca lucreaza ca niste fraiere in banca si merg zi de zi pe troace si la costum – asa ceva chiar exista.

    Pe langa toate acestea mai sunt si femei si barbati extrem de seriosi care isi fac treaba cum trebuie si NU AU NICIO VINA PENTRU POLITICA INSTITUTIEI pentru care lucreaza. Sunt niste simpli angajati pe un salariu destul de mic pentru munca pe care o fac. Daca voi aveti impresia ca un ofiter de credit nu face altceva decat sa semneze niste hartii in fata voastra va inselati.

    Isi iau la fel de multa m**e din partea sefilor ca si orice angajat de la o firma x. Nu este nimic diferit.

    De ce zambesc? Pentru ca, va spun sigur, sunt obligati. Nu cred ca le-ar fi mai greu sa vina la birou intr-un simplu tricou decat sa stea atarnati de o cravata si sa vina directorul si sa iti atraga atentia ca a venit un gog si nu i-ai zambit frumusel.

    Si mai e un alt aspect important: NU PERSOANA CARE STA IN FATA TA CAND VREI UN CREDIT ISI IA COMISIOANELE. La ft multe banci nu exista asa ceva = SALARIU FIX si eventual bonuri de masa.

    Iar pe langa asta targetul unui angajat al unei banci (lucrator in vanzari) nu este reprezentat numai de credite. Un depozit, un card de salariu samd reprezinta tot produse ale bancii. Si ele conteaza ft. mult. Daca toate bancile ar vinde numai credite s-ar fi dus dracu’ de mult.

    Asa ca nu va inchipuiti ca munca intr-o banca este tocmai usoara, viata e roz si totul e de vis. Este un job ft. de cacat, iar aici nu vorbim de directorasi si alte chestii.

    Iar pentru cei care si-au facut rate pentru nu stiu ce rahat si nu mai au din ce sa plateasca pt ca inainte nu s-au gandit, este treaba lor. In plus nu te obliga nimeni sa semnezi contractul cu banca inainte de a-l citi.

    Si mai prosti sunt cei care isi fac „rate cu buletinul” si dupa aia mai critica ca au dobanzi imense. A se face aici diferenta dintre o institutie bancara si un IFN.

    Apoi apar toti care si-au tras rate imense si nu le convine acest lucru si cine sa fie de vina???????? Ochelarista sau donsoru’ care le-a zambit.

    Iar daca vreti credite, o faceti pe pielea voastra, nu va obliga nimeni si nici angajatu’ din sucursala de cartier nu va stabileste dobanzile si penalitatile. Astea le fac persoane pe care nu o sa le vedeti niciodata cand va duceti sa va platiti telefonu’ sau rata la ghiseu.

    Deci sa fim realisti in afara de iresponsabilii care sunt angajati in aceste institutii, si nu numai, mai exista si oameni care isi fac treaba cum trebuie.

    Acum hai sa ne dorim sa fie concediati toti angajatii din uzinele Dacia pentru ca mi se pare mie Loganu scump sau patratos.

    00
  27. @Maddy: ai dreptate si la noi au venit. Intr-un fel imi era mila de ele, dar, pun pariu ca atunci cand s-au angajat la banca, ele visau sa stea intr-un birou si noi sa facem coada la usa lor, pentru a obtine un amarat de credit :D

    00
  28. Da… angajatii aia de kkt care lucreaza direct cu clientii… Depinde si de banca… unele banci dau prime altele dau comisioane…

    00
  29. @gogu: exista oameni de bine care lucreaza in banci si care prefera sa fie fututi in cur de sefi? nu le place la matura? ah, stai, sunt oameni de bine, dar destinul crud a facut sa ajunga in joburi de rahat! saracii. banii aia multi pe care ii incaseaza sunt rezultatul politicilor de kkt ale cui? ale lor, oamenilor de bine, sau ale alora care le platesc salariile?

  30. Rationament logic: duduia lucreaza la departamentul credite de consum. Care nu se mai dau, ca nu se mai dau, de-aia. Pe cale de consecinta, duduia nu isi indeplineste targetul din cauza ca nu se mai dau credite de consum. Cam care este motivul pentru care duduia apreciaza ca ar trebui mentinuta pe statul de plata al bancii. Ca sa faca CE?
    Daca am o ferma cu gaini care fac oua si mi se imbolnavesc 20 si nu mai fac oua, le tin DE DECOR?

    00
  31. @zoso: nu ma refer la cei care se plang tot timpul ca sunt fututi in cur si nu fac nimic in aceasta privinta! poa’ sa se duca sa munceasca ce vor si unde vor iar daca nu o fac isi merita soarta! ce vreau sa spun este ca lumea pune accent pe dobanzi mari, taxe, etc. si niste angajati care nu au nicio legatura cu stabilirea lor iar tocmai acestia vor fi dati afara, pe merit sau nemerit, nu cei care sunt responsabili pentru „camatarie”.

    00
  32. @luptatorul: pai tu nu auzi ca nu e vina ei ca nu se mai dau? de ce sa o dai pe ea afara?

  33. @gog: kkt, e ca si cum ai fi soferului mafiotului a carui masina e ciuruita. asta e viata, tu poate esti curat, dar gloantele nu are minte…

  34. Problema e in alta parte decat la ce suflet bun/rau au pizdulicile care o sa fie date afara. Problema e ca daca banca a hotarat sa isi schimbe politica si sa nu mai acorde credite angajatii care lucreaza in respectivul domeniu trebuie fie disponibilizati (scosi in somaj) sau reprofilati in alte ramuri. D.p.d.v. legal daca contractul de angajare prevedea un target de vanzari si acel target nu mai poate fi atins din motive care nu tin de angajat respectivii nu pot fi concediati (dati afara pt ca nu si-au indeplinit taskurile).
    @Zoso: „exista oameni de bine care lucreaza in banci si care prefera sa fie fututi in cur de sefi? nu le place la matura? ” – sefi te fut in cur si la matura, si in banca si in guvern asa ca indiferent ce le place lor sau nu cat de sodomizati sunt de sefi nu e un criteriu dupa care sa iti alegi jobul

    00
  35. @NeaFane: banii sunt insa. ori, scuza-ma, nu poti sa ai 3.000€ salariu si sa nu fie nimeni calare pe tine. uite la joseph ackermann, crezi ca el doarme noaptea?

  36. ca o da afara pe o duduica proasta sau nu conteaza mai putin, dar ca bancile nu mai dau credite sau incep sa ceara inapoi banii de pe la firme care chiar au o activitate profitabila e cam grav. multe firme au fost nevoite sa ia credite pentru a face investitii solicitate chipurile de aderarea la UE. e vorba aici in principal de firmele din domeniul alimentar, dar si de alte tipuri de activitati industriale carora li-i s-au gasit diverse cusururi (de genul ca firma respectiva produceo cantitate de noxe mai mare decat e voie in UE, de fapt o mare abureala). si atunci toate aceste companii au fost obligate sa ia credite si sa apeleze la linii de creditare. intre timp euro a crescut iar bancile s-au trezit peste noapte ca le trebuie banii inapoi. este foarte clar ca multi nu vor avea de unde sa dea banii inapoi peste noapte iar respectivele societati se vor inchide. cum orice inchidere de firma care produce ceva trage dupa ea si alte companii ce desfasurau activitati legate de firma inchisa incepe lantul slabiciunilor sau dominoul. si atunci sa vedeti ce multi or sa sa gaseasca in ipostaza fatucii din banca fara ca macar sa aiba vreo vina si fara ca macar sa fi tras chiulul. situatia e mai grava decat pare ea si poate afecta pe toata lumea…

    00
  37. @ gogu- „Dintr-un anumit punct de vedere aveti dreptate: exista multe pizdulite proaste si femei expirate care nu mai au rabdare si habar nu au cum sa se comporte cu un client/posibil client si sunt incantate ca lucreaza ca niste fraiere in banca si merg zi de zi pe troace si la costum – asa ceva chiar exista.” – despre asta este vorba.

    PS – N-am nici BMW si nici salar’ de 10 milioane lei. Si oricum daca aveam, imi luam BMV cu banii jos oricand :D

    00
  38. Am lucrat si eu candva in banca, dar nu eram in vanzari. Ce spui tu legat de comisioane pentru creditele acordate e valabil doar daca se atinge target-ul, iar asta nu se intampla prea des in majoritatea bancilor.

    Cnd esti proapat absolvent sau pe cale de a termina facultatea (ASE in general) vrei sa muncesti aproape orice ar avea o legatura cu pregatirea ta. Iar acum cativa ani cel mai simplu de gasit un job era in banci,pentru ca se tot deschideau agentii peste agentii. Deci nu toti cei care lucreaza in banca au ajuns acolo pentru ca asta si-au dorit toata viata. Si in plus, exista si alte job-uri intr-o banca decat consilier de credite, sunt de exemplu oameni pe care nu ii vedeti niciodata (in back-office de ex)…iar voi ii injurati pe toti, la gramada.

    Nu sunt de acord cu generalizatul. Poate cea mai mare parte din functionari sunt idioti, dar nu sunt toti, asta e sigur , si cei care raman si incearca doar sa-si faca treaba nu merita sa fie priviti asa (iar treaba lor -nu, nu este sa minta oamenii- nu banca le cere asta unora, ei o fac pentru ca e mai simplu sa convingi asa).

    Pe de alta parte, in vanzari se incearca dintotdeauna sa se prezinte doar avantajele unui produs si sa se ascunda dezavantajele, in orice domeniu (si atunci cand vinzi crema, sampon etc)- principiile sunt aceleasi. Diferenta e ca in acest domeniu impactul e mai mare cand te trezesti la realitate si toata lumea ii injura pe „nenorocitii care se imbogatesc pe spinarea noastra”. „Nenorocitii” aia,ca fapt divers, castiga 10-15 milioane in general…pentru cei care inca nu stiu. Si cei care iau hotararea sa va dubleze comisioanele sunt mult, mult mai sus.Ei nu vor fi afectati de criza.

    Cei pe care ii injurati sunt angajati si platiti sa vanda un produs …dar nu au nici un cuvant de spus atunci cand se creaza produsul. Inteleg ca ei sunt persoanele care reprezinta banca in ochii clientilor, dar nu credeam sa vad totusi atata ura…numai de dragul de a invinovati pe cineva.

    00
  39. zoso vb prostii
    in primul rand majoritatea bancilor nu acorda comisioane pentru creditele acordate consilierilor de clientela;la unele banci se acorda comisioane pana la suma de 24 sau 30 mil pe luna indiferent daca ti-ai indeplinit targetul sau l-ai depsait cu 10 mil euro(e un plafon peste care comisionul nu trece)
    in al doilea rand observ f multa frustrare in randul cititorilor tai…daca ar fi sa pun pariu as spune ca majoritatea au rate la banci….pentru cei care nu sunt multumiti de cat platesc pe luna sau cum sunt tratati intotdeauna exista varianta camatarilor care elibereaza banii imediat,nu stai la coada,esti tratat politicos,nu completezi adeveritne de venit de la firma etc
    in al treilea rand daca ai fi avut curiozitatea(sau oricare dintre cei de mai sus)sa va uitati de ex pe cafeneaua bancara sau orice alt forum unde oamenii isi dau cu aproximatie salariile vei vedea ca acei oameni care trebuie sa iti zambeasca tie frumos in fiecare zi au salarii de maxim 1800-2000 ron(iti pot spune pe privat salariile pt ghiseu si consilieri la cele 2 mari banci din Romania precum si la alte 2 din top 5)
    ca o concluzie…nu neg faptul ca sunt multi incompetenti in banci in relatiile cu clientii,nu neg ca multi ascund comisioane sau ca nu stiu sa calculeze o rata dar mi se pare ca ura lumii se canalizeaza mult prea mult spre banci(nimeni nu face gura ca sta la casierie la rds 2 ore,ca ii vin minute mai mult pe tel desi nu a vb,ca a platit facturi la digi tel desi nu avea,nimeni nu injura faptul ca absolut toti prestatorii de servicii din romania de la baiatul de la colt,trecand prin dealeri auto,serviceuri,asigurari,companii telefonie si ajungand la directori mari sunt toti mai mult decat niste kkti in relatiile cu clientii,in felul in care rezolva problemele ivite si in modul cum isi trateaza clientii)
    asa ca…..nu va refulati frustrarile aici pt ca in mod sigur firmele pentru care lucrati nu sunt un model de corectitudine in relatiile cu clientii

    00
  40. @stefan: ce imi plac luzerii care fac presupuneri aiurea, acum ca vor fi dati afara.

  41. ca o mica paranteza iti plac pt ca in cazul unei concedieri apare in presa si ai si tu un post in plus aici in care sa infierezi in plus fata de ceilalti clasa de”bagaboante aseiste care credea ca poate sta cu fundul pe un fotoliu mare si incasa salarii de mii de euro”
    iti dai seama ca luzerii aia sunt totusi niste oameni care e bine de rau au terminat o fac,stau la munca 8,9,10,11 ore pe zi si mai mult ca sigur nu traiesc decat din salariu si nu din comisioanele gigantice pe care tu si ceilalti presupun ca le primesc
    aici este problema esentiala a romanilor…ei nu mor daca ajunge udrea prim ministru,ei nu mor cand vad ca o gasca se imbogateste pe spatele nostru,cand vad mizeriile din zi de zi .Nu.Ei mor cand vad ca vecinul care munceste(indiferent daca scrie pe blog,preda la liceu,costruieste rachete sau vinde in banca) si-a permis o masina oarecare sau un apartament cu 2 camere sau o vacanta in strainatate.
    Daca esti asa de hotarat impotriva bancilor de ce nu esti pornit impotriva sistemului HR din Romania care este extrem de gaunos?crezi ca acei oameni ajung in relatia cu tine in urma unor traininguri profesinoiste,a unor stagii de pregatire,a unor rezultate fabuloase?
    Eu nu ma bucur nici daca dau afara de la RDS nici din banci nici de la Vodafone…niciodata nu m-am bucurat la prostii de felul asta
    In plus de ce am scris mai sus:afara o sa fie dati micii lucratori nu sefii,nu directorii si nu specialistii HR care au angajat si crescut sub aripa lor specimenele de care te plangi tu(uneori pe buna dreptate)

    00
  42. @zoso: Banii sunt un criteriu dupa care sa iti alegi un loc de munca, logic. Pb. nu e ca (in general) nu poti avea 3000 de euro si sa nu fie nimeni calare pe tine, ci ca nu poti avea nici 300 de euro fara sa nu ai un timpit in carca. Nu e vina lor ca proaste cum sunt am ajuns in pozitii relativ bune, si relativ bine paltite, ci e vina sefilor lor, cei care acum tot stau binemersi dupa ce le-au creeat iluzia acestora fatuci ca sunt miezul miezilor (banuiesc ca macar o parte din ele s-ar fi trezit la viata daca dupa fac. nu li se oferea oportunitatea sa stea sa imparta banii bancii cu nemiluita, pe salarii mai mari decat media pietei)

    00
  43. Dacă au aşa mare nevoie de clienţi de ce trebuie să aştept de două săptămâni după un card la BCR? Banii mei nu circulă, sau cum?

    Legat de ceea ce spunea angajata legat de criză. Io n-am făcut decât 2 ai de economie, 1 în licei şi unul în facultate (inginerie) dar am învăţat o treabă: recesiunile sunt perioade normale ale ciclului economic, şi se repetă. în medie, cam la 7 ani. Întrebarea mea tâmpită este: dumneaei cu cine a studiat economia?

    00
  44. @stefan
    terminarea unei facultati e o garantie a succesurilor ?
    @robintel
    de unde scoateti voi cifrele astea magice, 7,13,69,666 ?

    00
  45. oio, ce de ura de clasa la adresa bancherilor…va si vad in anii ’40 bucurandu-va ca chiorii cand s-au desfiintat bancile si am scapat de regimul burghezo-mosieresc. ce sa-i faci…mie sa-mi fie bine.ca bancher, ma doare undeva daca (putin probabil) ma dau astia afara. bani am, rate n-am de platit, tanar sunt (daca nu acum somer, atunci cand, cu nevasta si copii?)

    00
  46. intr-adevar, o explicatie foarte stiintifica. n-am chef acu’ sa intru in detalii despre particularitatea fiecarei crize mentionate de tine si alte detalii tehnice, bla bla bla …

    00
  47. Păi hai să vedem: criza actuală este în 2007 – 2008. În 2000 – 2001 a fost criza firmelor de internet. La începutul anilor 1991 – 1992 a fost o altă criză. You get the point…

    00
  48. canadianu daca tu asta ai inteles din mesajul meu….mai bine ca ai plecat:)

    00
  49. Clar avea dreptate badea cand zicea ca unora le curge scuipat din gura de prosti! Unii gen badea/ciutacu sunt doar ipocriti, lingai, etc (lui ciutacu i-au curs la propriu bale din gura) dar astia ca tine (carora le curge scuipatu la figurat) sunt periculos de prosti! Incredibil de prosti! Culmea e ca am ajuns pe blogul tau doar pt ca am vazut ca se compara badea in nush’ ce ratinguri cu tine! Mare prostie si din partea lui!
    Acum ca sa ma justific:
    1. Subscriu la cele scrise de „stefan”.
    2. Pt toti cocalarii de hi5 care au comentat acest post: stati voi linistiti ca nu o sa ajunga fetele „aseiste” care lucreaza/lucrau la banci sa va suga voua pla asa cum sperati voi in urma crizei financiare! Mai bine schimbati repede pe taraf TV ca dau aia noul clip al „lu’ Guta” si poate apucati sa vedeti vreun sfarc sau 3 secunde de chiloti cu dantela!
    3. @zoso: Basic: In contextul crizei financiare trebuie stimulat consumul ca sa nu se mai piarda din locurile de munca (adica sa nu ramana tactu somer si sa poti sa intri in continuare pe net sa vezi ce mai e pe „blogosfera” si sa mai poti sa iesi si tu seara sa „bagi mec la mol”). Stimularea consumului se face prin CREDITE! Deci bucuria voastra (zoso + 90% din cei care te citesc/comenteaza) nu poate sa vina decat din prostie (care abunda) sau inconstienta (daca ai peste 14 ani nu mai poti fi inconstient ci doar prost). E ca si cum te-ai bucura ca minerii nu mai au locuri de munca: „mama lor, f bine, asa le trebuie, dupa ce ca sunt tarani prosti mai vin si la bucuresti sa distruga casa poporului”. De fapt nu, e mai rau!

    00
  50. si astfel se incheie alt subiect cu potential pt dezbateri:)

    00
  51. @Stan: mane, daca ajungi sa spui ca „badea are dreptate”, discutia se poate incheia aici. nu trebuie sa aduci alte argumente. badea e un labar care o fute pe una care ii mananca banii lui vantu, in timp ce el il injura pe vantu. scuza-ma daca nu primesc sfaturi de la asemenea specimene.

    3. esti prost. ce consum? ce pla mea sa fac cu inca 10 masini? n-o sa mai mancam? ba da. n-o sa ne mai luam celulare la 2 luni si lcduri cat peretele. bunurile de larg consum vor avea un rulaj normal. falimenteaza astia care au avut o crestere anormala.

  52. zoso nu te mai chinui sa vii cu argumente de bun simt. unii pur si simplu nu intelege, si poate nu e neaparat din vina lor, ci a naturii

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube