Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. Cred ca locul 46 nu este real – suntem mult mai jos in realitate. Asta inseamna ca avem potential. Dintre cei 13, net cati or avea?

    00
  2. Studiul parca e facut pe anu 2006,daca vad eu bine acolo.De atunci sau intamplat multe…de exemplu eu am 3 calculatoare in casa :)

    00
  3. In America e soare, noi suntem acoperiti de ziare!

    00
  4. Incredibil, în România mai este loc de multe computere… Şi io care credeam că toată lumea şi-a luat PC-uri în rate…

    00
  5. la naiba, dupa ce am citit topul m-am speriat si am dat fugutza la driver licence sa vad daca nu cumva traiesc in alta tara :)))

    00
  6. Au, suntem o tara de maimute in comparatie cu Israel.

    00
  7. Asta in conditiile in care se ia in calcul si poplatia din mediul rural care poplatie la noi nu se compara cu ai lor unde toti duc o viata mai mult decat decenta si atunci un calculator macar la o familie e un lucru banal. Pe cand la noi nu stiu cate familii dintr-un sat au macat un pentium II sau III. In cazul Romaniei era interesant de stiut cati din mediul urban au calculatoare pt ca la ce vanzari au fost e greu de crezut ca ala e procentul si la oras. Iar pozitia aia cam asa va ramane mult timp ca cine „sta la oras” la ora actuala are sigur calculator in casa si net iar cine o duce mai greu pe la sat asa o va duce si peste 5 ani si calculatorul tot moft va ramane in conditiile in care acolo e un lux si sa ai bacul luat.

    00
  8. Nu stiu cata incredere aveti in CIA World Factbook dar tot personalul SUA din ambasade si alte institutii se informeaza de acolo pentru lucruri oficiale.

    Dar avem 2 milioane de internet hosts:

    https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2184rank.html

    si suntem pe 26 la utilizatori de net, cu 12 milioane de utilizatori (2008):

    https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2184rank.html

    Eu zic ca e binisor, daca sunt reale datele.

    00
  9. Cel mai probabil nu mai este relevant ratingul. Eu zic ca din 2006 am ajuns la cel putin 20 de calculatoare la o suta de locuitori.

    00
  10. Pe noi ne trag in jos, in sondajele de la sapun pana la cele de calculatoare, numarul mare de tarani de prin rural si nu numai. Si astora nu ai ce le face.
    Potentialul nu il vor constitui acestia.

    00
  11. Si la noi se va intampla asta in maxim 2 ani. Cine cumpara ziare sunt ori firme care au abonamente, ori persoane ce cumpara ziare care se citesc intre statiile metroului, ori pensionari care fac o pasiune din a rasfoi un ziar.

    00
  12. Batem la fundul gol 95% din lista aia daca… sondajul s-ar face pe categoria de varsta 12-35 ani sau daca ar lua in considerare numai orasele cu peste 100 de mii de locuitori din tarile respective.
    Asa ma pis pe sondajul lor, ce cauta bunicu-meu in topul ala? Asta vrea sa-si traiasca ultimii ani din viata in curte afara, nu cu ochii beliti intr-un monitor.
    Este ca si cu sondajul de la pasta de dinti, ca romanul consuma putina pasta de dinti, pai aia de la tara nu renunta la sare pentru florura lor nici daca sta patronu de la Colgate in cap.
    In schimb stiu sigur ca nu-mi doresc legatura la net pe care o are varu-meu in Italia (locul 24), el si-ar dori-o pe a mea dar la cat costa acolo sa descarci cu 4Mb/s, nu-si permite.
    Topul vad ca este facut pe anul 2006, mai este relevant un astfel de top?

    00
  13. Poate si din cauza ca sunt multi batrani…sau oameni care nu au timp de lumea virtuala …. sau in unele cazuri nefericite saracia :(

    00
  14. din 2006 cred ca s-a mai schimbat umpic raportul acela :P

    00
  15. 13 computere la 100 de oameni, intr-o tara precum a noastra, cu venituri mici dar aere de bogatie, mi se pare ok
    dar am voie sa ma indoiesc de statistica asta nu?

    00
  16. Sa inteleg ca nu ai descoperit placerea de a citi „Libertatea” in timp ce te caci ;)

    00
  17. La mine in casa sunt 2 calculatoare si 4 laptop-uri, asta la 4 persoane. Eu cred ca voi trebuie sa recuperati, ca la mine nu mai este loc :))

    00
  18. Cititi din nou comentariul meu anterior.
    CIA World Factbook ne situeaza mult mai sus, cu 12 milioane de utilizatori de net. (2008)

    00
  19. Informatia pare mai scumpa decat caruciorul plin cu purcelusi pt burtica!
    Ca de! Greu la deal cu boii mici! :)

    00
  20. Internetul scump in Romania? Imi vine sa rad….

    00
  21. Scump pe draq netul in Romania . La mine in oras o firma da net nelimitat cu 30 ron/an , deci cam la pretul unei beri proaste pe luna , ce-i drept la o viteza mica de 512kb./s, dar orice taran isi poate pune. Ia sa ne uitam in „marea” tara Israel sau in altele mai civilizate cat costa?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.