Care-i graba?

Nici una…

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. De lipsa de chef sau de motivatie a doctorilor de ce nu zice ?

    00
  2. De-ar fi doar sangele singura problema din spitale…
    @ Sandossu: E usor sa stai la caldurica si sa faci pe nemultumitul. Sunt medici care probabil opereaza la ora asta, in timp ce altii dorm de cateva ore. Putin respect…

    00
  3. E super clipul pentru campanie.

    00
  4. Faină campanie.
    Nu o pune şi noi de un live blogging dintr-un centru de transfuzii? :D
    Dacă e după Crăciun şi Revelion mă bag şi eu, asta doar dacă mai iau câteva kg în plus :D

    00
  5. @InnOcente*: mai bine pune-l pe piticu la ingrasat, ca lui ii trebuie.

  6. Am donat de curand sange pentru mama unui prieten. Recoltarea s-a facut la Institutul de hematologie de langa Victoriei si dupa ce am terminat, mi-au bagat in carnet de donator pe gat si mi-au zis „Va mai asteptam”. O sa ma duc sa donez sange doar pt prieteni sau rude, altfel nu mai mai risc sa plec cu vreo boala din „cel mai apropiat centru de doanare”, cladirea aia arata ca dracu, si donatorii(in principiu tarani fara ocupatie, puscariasi etc) sunt respinsi cam 4/10…ceea ce zic eu, e mult. Cica la Floreasca se doaneaza mai curat.

    00
  7. @Nicky: N-ai ce boli să iei de la Institutul de Hematologie. Clădirea are într-adevăr un aer comunist, dar tot ce intră în contact direct cu tine e de unică folosinţă. Şi referitor la ţăranii fără ocupaţie, puşcăriaşi (??) … mai uită-te odată. Majoritatea oamenilor de acolo donează sânge pentru cineva, sau vor o zi liberă la servici.

    00
  8. Asta e recenta? Ca intre timp se dadeau bani calumea pentru donatii, apoi nu mai era graba, acum iara e?

    00
  9. am sunat la numarul indicat in dreptului orasului in care stau si ce sa vezi „Ne pare rau, numarul format nu este alocat”… si eu care vreau sa`mi dau sangele pentur ei

  10. am vazut aseara reclama ..e dureros

    00
  11. frumos..bine facut

    00
  12. parca se laudau ca au obtinut sange artificial din plastic… pe de alta parte exista 1 tona de midicamente ce reusesc sa inlocuiasca in mare parte sangele.

    Aaa. am uitat ca in spitale nu exista nici macar 1 pastila, si daca nu ai pe nimeni mori acolo ca aia nici Paracetamol n-au.

    1 operatie din 3 s-o amana din lipsa de sange;
    dar de alea 2 operatii din trei ce se amana ca nu a dat familia banii chirurgului si anestezistului nu mai ziceti?

    Am fost pe la universitar ieri, si un pacient a fost amanat 1 luna ca nu au dat rudele dreptul.

    Iar la SF Ioan din Bucuresti n-au nici o pastila…
    Chiar ei au recunoscut. Directoarea mirata: si sa inchidem programul operator din lipsa de medicamente?

    cazuri care la stiu, recente

    00
  13. Sunt medic ATI ( anestezie si terapie intensiva) si donator de la 19 ani. Eu donez la spitalul militar, unde e curat si asistentele foarte dragute. Nu prea poti sa iei vreo boala dintr-un centru de donare, eventual poti sa transmiti altele pentru care nu se face screening.Cu ce te ajuta pe tine faptul ca donezi? Simplu. Te ajuta sa depistezi daca ai vreo boala de care nu stiai. Ti se fac urmatoarele analize la fiecare donare: cele pt virus B, C, HIV, HTLV ( virus ce produce leucemia si lifomul cu celule T), sifilis, transaminaze, hemoglobina. Sunt utile si sunt documente medico-legale. Adica: daca te vei duce la un stomatolog si peste 4 luni esti diagnosticat cu hepatita C, poti utiliza in instanta rezultatele anterioare de la centrul de donare. Suna paranoic, dar better safe than sorry.
    @H1gh: nu exista o tona de „midicamente” ce reusesc sa suplineasca sangele. Nu exista nici unul. E foarte usor sa distragi atentia si sa dai vina pe sistem, e mult mai greu iti cari fundul pana la un centru de donare. Niciodata nu mi-am conditionat actul medical de o suma de bani. Daca pacientul vrea sa ma rasplateasca atunci primesc doar daca am terminat operatia si vad ca totul merge bine. Mai multe nu are rost sa zic, vad ca ai mintea odihnita.

    00
  14. Nu prea imi place sa comentez pe teme din acestea, dar acum voi face o exceptie.
    De fiecare data cand este adusa vorba de medicii, de spitalele, de serviciile medicale din Romania multi sar in sus aiurea. Medicii sunt oameni, iar in tara noastra minunata sunt extrem de prost platiti. Exista medici care isi fac meseria cu placere si o fac bine, fara sa ceara spagi sau sa accepte „atentii”. Evident ca exista si medici mai putin buni. M-am saturat sa tot aud de chestia cu banii dati medicului inainte de operatie sau dupa operatie pentru a se ocupa de pacient cu mai mult interes. Sunt curioasa cati din cei care comenteaza in astfel de cazuri ii lasa frizerului/coafezei/manichiuristei o atentie ca sa aiba parte de servicii de calitate si data viitoare.
    Cat despre situatia din spitale nu e vina medicilor. Daca la Sf Ioan nu exista pastile la farmacie nu e din cauza ca nu stiu care doctorita n-are chef sa-si faca treaba. E din cauza ca statul acorda prea putine fonduri acelui spital. Si e vina managerului de spital (un economist cu salariu foarte mare, pus de Nicolaescu) ca nu a stiut cum sa cheltuiasca banii.
    Iar acum, marea mea nelamurire este urmatoarea. Daca nu ne place cum stau lucrurile, nu suntem multumiti de serviciile medicale si de medici… de ce trebuie sa ne revoltam impotriva unei campanii cum este cea cu donarea? Ce treaba are donarea de sange cu lipsa de chef a medicilor sau cu lipsa de medicamente din spitale? De sange este nevoie oricum, indiferent daca sistemul medical este unul sanatos ori unul cu probleme. Si in plus, daca lucrurile merg prost, asta inseamna ca noi trebuie sa intoarcem spatele bosumflati si sa ne trantim cu mainile in piept, pe fotoliu acasa, nu? Doamne fereste sa incercam noi sa facem ceva, sa incercam sa schimbam putin din ceea ce nu prea ne convine. E o idee buna sa fim suparati pe sistem si pe „pionii” acestuia in loc sa facem ceva cu adevarat. Poate cine stie, intr-o zi vine o zana care da cu bagheta si schimba totul in bine.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.