Să ne pregătim de niscaiva tulburări sociale

În Cehia deja au început. Probabil în 3-6 luni o să vedem şi la noi nişte oameni supăraţi care vor pune mâna pe furci şi pe topoare şi vor da foc la nişte case de suedeji întorsi de la furat din Spania şi Italia şi pus pe furat din România.

Şi apropo de dublu-standard, dacă un român bate un ţigan şi îi dă foc la casă e rasism, dar dacă 2 suedeji violează o româncă, ce să-i faci, aşa e România…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

88 comentarii

  1. ups… ultima data cand am scris si eu asa ceva m`am trezit cu CNCD`ul pe cap…
    pentru ca se pare ca nu ai voie sa spui chestiile astea . din cate stiu eu, mai nou nici etnia nu se poate spune la televizor atunci cand e vorba despre un infractor… si n`am vazut multi armeni, aromani sau machidoni care sa se fi revoltat ca sunt catalogati drept infractori si sunt discriminati. in schimb suedejii…

    00
  2. da-ne o zi / o ora si eu vin cu drag , am sa-mi iau si niste andrele sa-i intep in cur … tu adu-o si pe vecina ta sa le traga cu prastia niste snitele peste ochi … :)

    00
  3. @VisUrat: noi sa fim sanatosi…

  4. Opaaaaa! Liber la rasism pe zoso.ro?

    00
  5. eu cred ca n-o sa se intoarca, le place prea mult acolo…e mai usor de furat, vazut cu ochisorii in metrou roma.

    00
  6. ma uit la voi, si cind vad ce comentati, mi se ridica parul maciuca in cap… cit rasism, frate! … DAR SINT DE ACOOOOOOORD!!!!!! sa ma lase cu rasismul, sa mai vada ei intii care e treaba cu apa si sapunul (cred ca e clar la cine ma refer)

    00
  7. dacă 2 suedeji violează o româncă, ce să-i faci, aşa e România e un incident regretabil, nu trebuie sa devenim rasisti. parca si aud discursuri de gen…

    00
  8. Sa-i ia ala de zice ca e rasism la el acasa pe toti!!

    00
  9. un pic este cam blanda legea in romania, germania, franta, italia, de ce nu si-au facut de cap in Elvetia?

    00
  10. deci nu vreau sa par deplasat dar Hitler a avut dreptate in privinta acestei etnii..

    00
  11. @ elsa
    nu faci niste diferente banale intre evitarea rasismului si placut. N-ai nici cea mai vaga idee despre cum se discuta pe tema asta in tarile vestice si SUA!

    00
  12. mihai, văd că ai ales să citeşti Mein Kampf şi nu gramatica limbii române :D

    Dacă un ţigan violează o româncă va fi pedepsit conform legilor în vigoare şi la fel va fi pedepsit şi cel care dă foc unei case de suedeji. Din câte ştiu eu, rasismul nu este pedepsit prin lege, aşa că fiţi rasişti în continuare şi exprimaţi-vă frustrarea cât mai puteţi. În rest, de acord cu PigBrother, nu suedejii sunt de vină că instituţiile statului nu pot aplica legile.

    00
  13. Hitler a spus cumva ca societatea romaneasca este atat de incompetenta incat nu-si poate aplica propriile legi? Daca nu, atunci nu a avut dreptate. :B

  14. @nicdan nu e rasism a fost doar o afirmatie.orice asemanare cu persoanele in cauza este pur intamplatoare :) si prin etnie ma refeream la…pune-ti fratilor mana pe o carte si cititi Mein Kampf si o sa va lamuriti.

    00
  15. @mihai
    Si nici nu vom fi catalogati altfel atata vreme cat persistam in mentalitatea asta simplista aratata de atatia in comentariile de-aici

    00
  16. mihai, de ce ar trebui sa citim aberatiile unui zugrav schizofrenic?

  17. @PigBrother nu te obliga nimeni sa o faci insa asa schizofrenic cum a fost el a punctat bine cateva chestiuni si una din ele o reprezinta suedejii.
    si ca fapt divers, in timpul sau. Germania avea peste 60.000km de autostrada, noi nici intr-un an de zile nu am reusit sa facem macar 100.
    si hamsia are dreptate.sau de exemplu uite alta faza nu doar ce a spus zoso : stiti f bine cum se fac nuntile la suedeji nu-i asa?un tigan daca vrea poate sa se casatoreasca cu o romanca dar un roman nu se poate casatori cu o tiganca(asa e legea tiganeasca) asta nu e discriminare? si exemplele pot continua.

    00
  18. @nicdan: In tarile vestice si in SUA se discuta in necunostinta de cauza…Uita-te bine la oamenii din metrou sau din alt mijloc de transport public in comun – nu ti se pare ca tindem sa ajungem minoritate? Cand traiesti aici si stai zilnic cu frica de a nu fi furat parca e altceva,nu?

    00
  19. @Dan – Păi dacă se ocupau românii până la capăt de treaba nu mai aveau cui să platească despagubiri.
    Cine este de vină ? Și noi și sistemul. Noi pentru că nu luăm măsuri în caz de vedem/auzim/aflăm ceva, iar sistemul pentru că-l doare fix la bașcheți de cetățean.

    Acum vreo 20’jde ani, într-un orașel din moldova se formase o echipă de vreo 20 de muncitori, care in fiecare seară ieșeau și se ocupau de ciori. A venit revoluția, oamenii au îmbătrînit, pe aștia tineri i-a durut în … partea dorsală sau au plecat din țară, iar acum orașul este aproape 90% ciori, care au pretenții, incearcă și chiar fac în unele cazuri legea. Recomandarea „medicului” pentru românii rămași acolo: evacuarea orașului și folosirea în mod excesivă a napalmului.

    00
  20. Eternul si penibilul argument „Germania avea jdemii de kilometri de autostrada si noi n-am facut 10”. Asa, si?
    Romania lui Ceausescu a facut metrou si canal, iti dai seama? Ar trebui sa regreti ca nu mai traiesti in vremurile alea.

  21. @elsa
    Le este cu neputinta sa discute in necunostinta de cauza din moment ce in tarile lor, nivelul emigratiei ajunge la 40% din poplatie. In orase din Olanda, procentul celor cu origini neeuropene ajunge si pana la 70%. In conditiile astea trebuie sa inveti sa traiesti intr-o comunitate functtionala, fara tensiuni si nu intr-un spasm continuu cum este cazul nostru care credem ca suntem „experti” in probleme rasiale, dar intoargem capul pe strada cand vedem persoane de culoare

    00
  22. Bine faci, bine găseşti. La mine la ţară trăia o familie de suedeji. Şi se tot fura de prin sat una-alta. Aşa că, într-o noapte, s-au dus oamenii peste ei. Ţiganii s-u mutat. Din sat nu a mai dispărut nimic.

    00
  23. ai dreptate,aste e discriminare pozitiva.Cred ca problema ar putea gasi o oarecare rezolvare prin triplarea pedepselor la :

    Vagabondaj
    Abandon familial
    Cersetorie
    Tulburarea linistii publice ,la care se adauga:

    Inasprirea pedepselor pt delincventii juvenili
    descurajarea cersetoriei prin institutionalizarea copiilor prinsi la cersit de peste 3 ori.

    Si in final,cel mai important lucru : Respectarea si implementarea legii.

    00
  24. @dimitri nici nu se pune problema de frustrare si nici de rasism. e pur si simplu perceptie si sa nu ne abatem de la subiect.dar nu stiu cum te-ai simti tu in momentul in care ajungi in EU si esti intrebat de unde esti? R: Romania ; si in continuare este catalogat ca fiind gipsy.e vb de imaginea pe care ei o „imbunatatesc” treptat.

    00
  25. @nicdan: Eu nu ma refeream la emigranti, ci la problema pe care o avem noi aici si anume suedejii. Nu ajunge ca se imbogatesc furand, ca in unele tari rom=roman, ca intra la facultati cu 5 (meritul etniei) in timp ce un roman invata si se lupta cu inca 10 pentru un loc?

    00
  26. @ Robintel – rasism pe fata .. pai trebuia sa-i ia acasa pe suedeji,sa-i iubeasca, sa-i creasca si sa-i educe.

    @ dimitri – iti vei schimba gandirea dupa ce fiica/sotia ta va fi atacata de un tigan.

    La fel si @PigBrother.

    00
  27. Argument irelevant. Daca iti ataca un roman fiica sau sotia se schimba datele problemei?

  28. Acum 15 ani a fost un astfel de conflict in Hadareni (go wikipedia). Din nefericire romanii au luat-o ulterior foarte urat in barba, fiind obligati inclusiv de CEDO sa le dea suedejilor diverse sume de bani in contul caselor arse si a „traumelor” suferite. Oricum cazul cu pricina a fost alibiul suprem al multor romani-get beget care s-au dat „suedeji oprimati” pentru a obtine azil politic in SUA sau Canada.

    00
  29. e asa o mare prostie chestia asta cu rasismul si cu integrarea. lumea ii pizduie pentru ca sunt hoti si banditi, nu pentru ca sunt mai negriciosi la ten. si despre integrarea lor, ei nu au CHEF sa se integreze in societate, nu ca nu le permite societatea.

    00
  30. Sa nu exageram, daca cerem respectarea legii nu inseamna ca suntem rasisti. Si apoi, avem si noi Mailatii nostri, cum si suedejii au „romanii” lor. Am cunoscut si suedeji care munceau cinstit, se spalau vara si de cate 3-4 ori pe zi (poate mai des ca ai nostri), aveau numai 2 sau 3 copii, in schimb nu aveau palate si mertane.

    00
  31. in romania exista rasism, dar in romania se stie ca atunci cind un tigan violeaza o romanca vine cu clanu’ la usa ei. o ameninta, o plateste eventual ca sa nu depuna nimeni marturie si sa nu-l acuze. si ce face politia?Paza la usa tiganului ca nu cumva sa fie discriminat. Si ce mai face politia?Pazeste suedejii traficanti de heroina de la metrou de la eoii revolutiei ca nu cumva sa le cada burta(dupa 12 noaptea poti sa verifici si tu )

    00
  32. @PigBrother – „Daca” pt roman pe cand la tigan este „cand”. La tigan este o certitudinea pe cand la roman este o probabilitate.

    00
  33. @mihai: ai dreptate si eu m-am lovit in strainatate de problema asta, ajunsese sa-mi fie rusine sa mai zic ca sunt din Romania.
    In legatura cu ce zice zoso, asta se numeste discriminare pozitiva, de asta au avut parte si negrii din state si uite ca au ajuns sa conduca America. Oare la noi ar fi posibil ca un candidat apartinand altei minoritati (nu neaparat etnice) sa fie ales prin vot poplar?

    00
  34. Antonescule unde esti tu tata?

    00
  35. Cu riscul de a fi banat de pe acest site… trebuie sa spun si eu niste lucruri:
    @ nicole, bujo 13, mihai, hamsia, elsa, felix, robintel SUNTETI NISTE PROSTI FACUTI GRAMADA!!! Hai sa va spun si de ce:
    pentru ca va incadrati in acea categorie predominanta in romanica, categorie ce se caracterizeaza prin ingamfare, lauda de sine, minciuna si invidie gratuita. Da, toti stim (chit ca suntem romani, armeni, aromani, suedeji, unguri, etc) ca in clasa infractorilor sunt si suedeji. Bai dar mai e cale lunga pana sa spui ca „suedejiI fura, violeaza, talharesc, etc”. Bai TAMPITILOR generalizarea e unul din motivele pentru care romanica e la fundul europei. Pentru ca nu stim sa ne vedem gunoiul din ochi dar aruncam repede vina pe altii. Daca eu v-as spune ca „sunt tigan si timp de 12 ani am inghetat in bancile scolii generale si ale liceului iar apoi am mers la o facultate pe care am si terminat-o cu brio iar acum am un job ok” ma incadrati in „suedejii fura, violeaza si nu fac nimic”? Da ELSA, fata inteligenta ce esti, cand se scot acele locuri din facultati pentru suedeji si vin unii sa se inscrie inseamna ca nu toti sunt nespalati si hoti ci, mai sunt si unii care vor sa mearga la scoala si sa invete chestii. Si „romanii get beget” isi au infractorii lor inseamna acum ca „romanii get beget sunt infractori”? Ma bucur ca o parte dintre cei care au comentat acest articol mai au ceva in cap. Restul… va meritati soarta. Cand o sa va bage mana in buzunar un blond cu ochii albastri, va doresc sa va aduceti aminte de comentariile pe care le-ati postat aici.
    PS: Zoso, scuze de limbaj!

    00
  36. Ce o dati toti cu rasism in sus si in jos. Toata lumea fuge de catalogarea asta de parca ar fi ciuma. Si sa zicem ca sunt rasist. Asa si? Care-i problema. Si da sunt rasist. Sun rasist pe ala care fura din vagoane fier, care ataca soferii de camion sa-i pradeze, care te taie in gangul dintre blocuri, care te fura in buzunare in autobuz, care te violeaza pe o alee in parc, care iti da in cap gratuit, care it rapsete copilul, il omora si-l arunc ain padure sau intr-un tomberan, care iti vinde droguri in fata clubului, care vinde fete la kilogram. Da sunt rasist pe violenta. Si daca asta vine si de la suedeji, atunci sunt rasist SI cu ei.

    00
  37. Adrian, pardon? Ia mai zi o data…
    Deci tu ai cifre care arata negru pe alb ca orice tigan este un infractor? Esti dragut sa ni le arati si noua?
    Sau nu le ai si doar bati campii

  38. @miotonic word

    00
  39. @PigBrother Era o gluma…am comentat ce cred cu adevarat mai apoi. nu trage concluzia din primul comentariu te rog

    00
  40. nu vreau sa fac reclama blogului meu dar maine o sa le dedic celor mentionati in comentariul postat de mine mai devreme un articol, maine. ei si cei ce le sustin aberatiile sunt invitati sa citeasca. o sa (incerc sa) le demonstrez ca mai au un pic de invatat cum sta treaba cu viata in general si societatea in special

    00
  41. Sincer mi se rupe daca e considerat rasism, as omora cate unu dupa fiecare masa, dimineatza dupamasa si seara.

    00
  42. Panseluţă dragă, ai omorî dacă ai ai avea curaj. Din faţa calculatorului noi toţi omorâm suedeji, evrei, politicieni :)

    Suntem foarte deranjaţi de suedeji dar noi, românii ăştia verzi, când mergem la stadion sau în trafic am fi în stare să îi ucidem pe ceilalţi.
    În fine, ideea e că suedejii sunt de vină pentru tot dezastrul ăsta din România şi, dacă stau să mă gândesc mai bine, tot ei sunt vinovaţi pentru criza economică mondială :))

    00
  43. @dragos stefan: omule… ai probleme mari. te dai mai rotund decat ceilalti. da, foarte frumos, ai venit cu o solutie insa putine sunt mai proaste decat cea aleasa de tine. pai ce te faci daca intamplator sau nu, dai de cativa suedeji cu un IQ peste al tau? Sa zicem ca sunt doctori, avocati sau… orice vrei tu. mai e valabila teoria ta? NU! Madalin Voicu (nu il simpatizez in mod special) e un om cu mult mai destept decat tine, decat mine, decat multi care nu stiu decat sa critice; Damian Draghici e un tigan care acum traieste in America si cam umple orice sala de spectacol cand are vreo reprezentatie (si nu canta manele, canta muzica lautareasca si mai e si unul dintre cei mai buni naisti din lume)… etc. nu mai stau sa iti insir alti suedeji care nu te-ar pune nici la degetul mic.
    PS: mai invata un pic despre Kim asta si-ai sa vezi pe cine sustii mai baietas!!!!
    La gunoi cu tine!!!

    00
  44. Chiar eram curios cand o sa apara primul specimen care o sa-l invoce pe Tepes, Antonescu, Stefan cel Mare sau mai stiu eu ce alt simbol national. :B

    Giuco, amuzant este faptul ca invoci conducatorul unui regim militar dar ai avatar cu „be free”. Oh, boy…

  45. @Dimitri este si curaj dar sunt si legi :))

    sunt si suedeji ca @miotonic dar sunt foarte putini…
    au ei gandirea aia cu aia sunt crescuti in familie si asa ajung si ei sa faca.
    @miotonic nu ai de ce sa te ataci pt ca asta e adevaru … poate tu esti altfel dar stii si tu ca majoritatea suedejilor is cum is.

    00
  46. mihai, după cum am mai spus, suedejii sunt vinovaţi de criza mondială. Nu vă lasaţi păcăliţi de ce vedeţi la televizor şi de ce citiţi pe wikipedia. Nu evreii sunt de vină ci suedejii, asta ca să nu mai vorbim de încălzirea globală.

    00
  47. dupa cateva minute de citit aberatile de mai sus mi-am adus aminte de ce nu mai vreau sa ma intorc in romania. nu din cauza etniilor locale ci mai degraba a cretinilor experti in probleme rasiale, romani get-beget, adevarati stalpi ai societatii, indoctrinati si ignoranti, etc, etc
    probabil ne va lua muuuult timp (30-50 de ani poate ?) ca procentul asta de animale sa scada sub 10%, ca in tarile civilizate.

    @ ala cu mein kampf: sa mori in chinuri.
    @ pigbrother: e bine sa vezi ca exista si cativa oameni normali in .ro, felicitari

    00
  48. Locuiesc in Austria, mai exact in Viena. Si aici sunt foarte multi suedeji, peste 90% dintre ei de origine sarba. Surpriza este ca sunt extrem de potoliti, muncesc sau au mici afaceri(legale) de familie. Sunt zgomotosi, nespalati si necivilizati, astea se pare ca sunt caracteristici generale ale etniei, in general sunt o prezenta dezagreabila, dar respecta legile! Si asta nu pentru ca le-ar place, ci pentru ca aici statul in general si politia in special isi fac treaba si aplica legile cu strictete. Mai nou, de cativa ani,in Viena au aparut si destul de multi suedeji din Rromania, dar este o foarte mare diferenta de comportament fata de ceilalti suedeji, cersesc, fura, talharesc, sparg case, in fine, ocupatiile lor obisnuite. In schimb se duc la puscarie pe capete, aici nu sta nimeni la discutii cu ei. Cand si in Romania se vor aplica cu fermitate legile, suedejii se vor potoli vrand nevrand, pana atunci… Si nu, nu cred ca sunt rasist daca spun ca aceasta etnie trebuie civilizata si integrata cu forta, se pare ca de buna voie pur si simplu nu vor, tin la „traditii”

    00
  49. @panseluta: ok, sunt putini dar merita aia sa fie bagati in aceeasi oala??? iti spun eu ca nu sunt putini! faci o afirmatie total lipsita de sprijin. eu daca te intreb acum: „de unde stii ca sunt putini, ii cunosti sau ai vorbit cu toti ca sa ajungi la concluzia asta”? e cazul sa mai invatam sociologie. cum ar fi sa vina cineva acum si sa spuna ca „romanii get beget sunt putori”. te-ai simti ofensata? stiind ca tu te trezesti dimineata sa mergi la job, muncesti de-ti sar capacele pentru un salariu de doi bani, iti platesti darile catre statul asta infect samd. cum te-ai simti panseluto?
    @robintel: pentru ca exagerezi. sunt sigur ca mai sunt suedeji acolo dar pentru ca nu fura nu sunt vazuti ca fiind suedeji. si… sa fim seriosi, inca se mai fura ;)

    00
  50. Ceea ce e de condamnat e furtul nu etnia. Sunt de condamnat suedejii ca si romanii in masura in care fura.

    00
  51. @miotonic din ce ai spus mai sus nu observ decat frustrarea de care dai dovada.esti complexat de ceva anume?spune tare ca nu am inteles prea bine.nu am nimic cu tine, nu te-am incadrat in vreo categorie anume desi dupa ce ai spus tu as putea foarte usor sa fac asta.
    am spus ca nu ar fi suedeji de treaba sau seriosi?nu, nu am spus asta , am spus doar ca deja este formata o perceptie asupra suedejilor iar asta deja tine de cultura.este stiut faptul ca fiecare padure are uscaciunile ei dar ar trebui sa avem in vedere partea cognitiva.si daca ai face o cercetare prin orice metode vrei tu iti pot garanta ca un procent majoritar ar fi contra argumentelor tale.lumea e asa cum e si nu poti sa o schimbi tu peste noapte. daca vrei intr-adevar sa faci ceva bun mai bine invata acea parte a suedejilor sa munceasca cinstit, sa nu mai fure, sa se impace cu igiena, sa nu mai fie turbulenti si asa mai departe.suedejii au cultura lor bine intiparita si nu poate nimeni schimba asta prin nicio lege.neamtul e serios si muncitor, italianul e smecher si are simtul afacerii, americanul e relaxat, grecii fac comert si turism mai bine ca oricine, romanii au cap dar nu le place munca, suedejii sunt cum sunt.

    00
  52. Problema nu e ca nu vor sa munceasca, problema e ca nu-i integram noi acolo unde avem nevoie de ei. Dai un salariu decent si trimite-l pe tigan la Protan, la Rebu si Rosal, sa faca curat si cel mai important sa se obisnuiasca sa tina un lucru curat. Si eu eram indoctrinat (inca sunt si-s mandru de asta) cu ideea „sa facem sapun din ei”, „sa-i gazam”. Ok, si asta e o solutie dar tot mai bine e sa-i folosim la treburile murdare, acolo unde romanii „get beget” nu se baga. Pacat ca inca nu stim sa-i exploatam cum trebuie

    Nu-l regret pe Ceausescu (desi „democratii” din ziua de azi in loc sa modernizeze ce-a facut NR1, au distrus tot) si nici nu-l venerez pe Antonesc (fara el Romania era 0 acum). Totusi l-as vota in orice secunda a zilei pe Kim Jong il.

    00
  53. @dragos: nu, deloc!!!! sub nici o forma nu am vrut sa se inteleaga asta. nu cred ca asta am lasat sa se inteleaga dar daca tu n-ai inteles, nici o problema, mai explic inca o data:
    orice om are libertatea de a profesa unde doreste daca are abilitatile necesare. tu ai spus: „trimite-l pe tigan la Protan, la Rebu si Rosal”. pai si daca tiganul vrea sa fie fotbalist sau … art-director ce ne facem? nu-l lasam? eu ti-am facut observatie pentru ca din generalizarea facuta de tine se intelege ca locul suedejilor e la protan, rebu sau rosal. gresit, din punctul meu de vedere:). am mai spus-o, maine o sa demonstrez ca e gresit sa-i bagam pe toti in aceeasi oala. voi asta ati facut in momentul in care ati spus „suedejii fura, violeaza… etc”. imi cer scuze daca nu m-am facut inteles din prima si sper ca am reusit acum. nu dragos, i-as inchide pe viata p`astia care se dau in stamba incalcand legea si libertatea celorlalti dar asta nu inseamna ca as face asta cu toti. mi se pare o prostie.

    00
  54. @jordan in legatura cu pirateria ai dreptate. dar sincer la cati bani are un roman normal nu prea cred ca isi permite sa isi cumpere toate cd`urile cu muzica,jocuri,filme originale right?! mai ales la ce preturi is la noi in tara. si in ultima vreme cam toata lumea pirateaza NU DOAR ROMANII :)

    00
  55. @dimitri cineva din cei amintiti mai sus sigur se fac vinovati de asa zisa criza. ghici cine?:P

    00
  56. @mihai: n-are nimic. sa se lase cu ce-o fi, numa` bine sa fie :)… chiar si cu amintiri daca folosim toate sensurile cuvantului ;)

    00
  57. @ pigprother – rezista… tampitii sunt multi and they fucking outnumber us.

    @ majoritatea rasistilor – tara asta e in cacat nu pentru ca fura suedejii, ci pentru ca fura romanii. Iliescu, Nastase, Mitrea, Basescu, Stolojan, Boc, Boureanu, si sute, mii si zeci de mii de alti ‘escu’, ‘eanu’ si kkteanu, you name it, au furat si ne-au facut sa ramanem in urma cu decenii intregi. suedejii iti fura un portofel – romanii iti fura totul.

    Suntem in cacat datorita alor nostri. Ai lor sunt prea in spate si nu se vad decat daca te uiti cu lupa, dar oricine vede un logan de 70.000 EUR, un apartament luat cu 10 EUR si vandut cu un milion, sau o flota care dispare, un km de autostrada care costa de 10 ori mai mult decat in Germania la mama ei etc etc.

    Suntem aici din vina noastra. Suntem aici fiindca furam. Suntem aici fiindca 99% din cei care citesc acest blog (vazut ca un soi de snap shot al userilor de internet) downloadeaza filme si mp3-uri si softuri pirat, dar nu considera ca fura. Suntem aici fiindca eu, la birou, folosesc net-ul in folos personal fara a simti macar o clipa ca fac ceva ce s-ar putea caracteriza drept furt. Evident, e mai usor sa dam vina pe suedeji. Funny enough, Madalin voicu, deputatul rrom, nu a prea fost implicat in controverse re onestitatea lui. Cei romani insa …. stiu vreo 3 curati si atat.

    Brucan a tras pe langa. mai dureaza.

    00
  58. @miotonic: Nu ştiu de ce te ofitic. Eu am descris o întâmplare reală.

    00
  59. @dimitri hai ca de acuma ne indepartam de realitate. sa revenim in Romanica :) si btw principalul vinovat il consider a fi mass-media. s-a mediatizat prea mult o criza care nici nu era inca pe picioare.ce s-a semanat aia se culege acum.

    00
  60. Mai devreme sau mai tarziu, si in functie de situatie, toti suntem rasisti…
    Nu stiu cati dintre voi stiu incidentul cu suedejii petrecut la intrarea in Balotesti, pe DN1.
    Pe scurt, un motociclist, tigan de etnie, a hotarat sa nu mai franeze la apropierea de intersectie, si s-a infipt in masina unuia (un tip cu o Dacie).
    In acelasi moment se intampla ca in acea intersectie sa se afle un grup de suedeji din Balotesti.
    Pe tipul din Dacie l-au batut pana a murit, iar pe sotia lui pana a pierdut sarcina (era in 6-7 luni).
    Tiganul motociclist a avut niste maini si niste picioare rupte, insa am inteles ca traieste si e relativ ok.
    Politia a facut si face inca investigatii, dar ce sa vezi…”nu se stie domle’ cine l-a batut pe ala, nu noi domle'”, s.a.m.d.
    Cert este ca toate persoanele pe care le cunosc si care au auzit de incidentul respectiv au rostit aceeasi fraza: „da’ nu le-a dat nimeni inca foc la case suedejilor?”

    00
  61. si daca doar un singur tigan violeaza doar o romanca? ce este? schimb intercultural?
    ca sa nu mai zic ca romanii s-au manelizat mai rau ca suedejii.
    si romancele se lasa violate cu placere de un manelist de renume :D

    00
  62. @dragos stefan :) poate ca ai dreptate insa eu ma indoiesc de cifrele date de tine – 80% – 90%… daca tu ai luat datele astea dintr-un studiu de piata iti sustin afirmatia. daca nu… nu. asta nu pentru ca sunt eu nihilist insa pur si simplu imi place sa cred ca procentul de infractori este mai mic. asta nu pentru ca as fi tigan… nu cred ca sunt :). oricum un tigan nu trebuie sa se detaseze de origini, ba din contra, sa faca tot posibilul sa-i aduca la normal pe reprezentantii etniei sale.

    00
  63. @miotonic: Din mesajul tau reiese ca NU vrei ca suedejii sa munceasca! Decat sa fure si sa dea in cap prefer sa munceasca ca gunoier, decat sa violeze si sa vina cu gasca dupa mine prefer sa faca treaba murdara a altora. Diferenta elementara intre un roman care injura, scuipa si un tigan care injura si scuipa: injuri un roman, el iti da 2 pumni si te lasa sa mori intr-o balta de sange. Injuri un tigan iar a 2-a zi te trezesti cu 10 suedeji la poarta liceului care te „asteapta” sa iesi. Sa-mi zici tu atunci cum te vei simti. Cu tot respectul eu prefer o lupta 1vs1 in comparatie cu una 1vs10.
    Daca n-ai inteles postul meu anterior mai citeste-l odata. Acele personalitati metionate de tine au reusit in viata pt ca s-au detasat de locurile „natale” si-au avut un scop in viata.
    Mai intai sa puna mana sa lucreze si dupaia poate-mi mai schimb parerea despre ei.

    00
  64. @miotonic: Nope, nu mai este niciunul. Nu erau decât o familie, care locuia la marginea satului. Este vorba de satul Berthelot din omuna Unirea, jud. Hunedoara.

    00
  65. frate..luati-va o camera and show some love :)) haideti fratilor ca trecem de anumite limite de acuma si nu de alta dar se lasa cu „amintiri” :)

    00
  66. Mai am de adaugat un lucru, cand 80% spre 90% (sondaj realizat pe baza experientei mele de viata) fac acelasi lucru (injura, se imbraca ca niste wannabe’s ratati, se lauda cu ce au in mana nu cu ce au in cap etc) este normal sa generalizez. Insa daca tu ca tigan faci parte din acel 20%, nu-ti ramane decat sa te detasezi de originile tale si sa ignori orice lucru negativ care se spune despre etnia ta.
    De atatea ori am fost catalogat ca „3rd worlder” pt ca-s roman. Chiar crezi ca-mi pasa opinia unui belgian care generalizeaza?! Nah, dar bag la cap ce-mi zice si incerc pe cat posibil sa-i schimb imaginea.

    00
  67. @PigBrother – din anii 90 nu se mai tin statistici oficiale legate de etnia infractorilor. Daca tu ai aceste statistici prin care sa demonstrezi ca procentul infractorilor suedeji (procent calculat la numarul suedejilor din Romania) este mai mic decat procentul infractorilor romani (calculat la nr de romani) atunci te rog sa le arati. Ca sa nu bat campii cum frumos zici tu, iti aproximez procentul de infractori suedeji din cartierul meu .. Colentina .. peste 70%. Si DA i-am numarat eu. Fericit?

    00
  68. Money=Power? :D

    00
  69. zoso, baietii aia 500 din cehia nu erau doar „niste oameni suparati”, ci niste descreierati, extremisti, care executau un atac deliberat asupra suburbiei in care locuiau romii. maine, dupa ce vor fi terminat cu romii, baietii aia vor avea ceva impotriva necredinciosilor sau impotriva bloggerilor care nu contribuie cu nimic la bunastarea patriei-mama. statul autoritar este visul lor si orice om cu capul pe umeri ar trebui sa se teama de ei.

    iar cand spun om cu capul pe umeri nu ma refer bineinteles la individul care semneaza cu numele „mihai” si aduce laude unui sadic responsabil de moartea a milioane de oameni in timpul WW 2.

    00
  70. Adrian, deci tu nu ai nici o cifra oficiala, afirmi ca nu exista cifre oficiale (recunoscand totodata ca ai vorbit aiurea in tramvai), bagi din burta opiniile tale „relevante” dar ma pui pe mine sa dovedesc ca „procentul infractorilor suedeji (procent calculat la numarul suedejilor din Romania) este mai mic decat procentul infractorilor romani (calculat la nr de romani)”.

    Nu-i asa ca nu ti-a placut Logica in liceu?

  71. Complet de acord, toti pirateaza, deci a fura e o conceptie, la un moment dat, a unei societati aflate intr-un anumit grad de dezvoltare. Pentru noi e furt a fura portofele dar nu a pirata, desi faci exact acelasi lucru – micsorezi patrimoniul altcuiva facand ceva ilegal.

    00
  72. @felix: Acum un an in Elvetia politia a adunat toate ciorile la un loc, le-au dat cate 200 de franci si i-au pus sa semneze un document prin care sa fie de acord sa nu se mai intoarca in Elvetia in schimbul acelor 200 de franci. Cum i-au adunat pe toti la un loc, e alta poveste, o chestie inteligenta oricum. Rezultatul ? In martie erau mai toti inapoi, li s-a rupt lor de hartia aia semnata prin care politia avea dreptul sa-i arunce in parnaie. Oricum, sunt mai putini suedeji acolo ca in alte parti, n-au loc de albanezi.

    00
  73. frumos spus „cel ce joaca table”…. frumos :))

    00
  74. Ce tare, in afara de discutiile apple fanboys/haters astea cu suedejii cred ca provoaca cele mai multe comentarii. Si cele mai multe comentarii cretine.
    N-are rost sa-i iau in ordine, dar la 3 comentarii de mai sus 2 erau degeaba. In fine. Sa raman la subiect.

    Intotdeauna o sa existe comunitati care nu sunt bine primite, care creeaza probleme, care au dificultati de integrare. Remarcati va rog cuvantul integrare, pentru ca o sa revin la el mai tarziu. suedejii sunt unii dintre ei. In LA, cel putin acu’ vreo 20 de ani cand au ajuns ai mei pe acolo erau negrii.

    Pauza, sa luam un exemplu: matusi-mea a fost jefuita in metrou de un negru. Dupa cateva zile un negru i-a spart geamul la masina. Speriata, femeia a inceput sa-i evite pe negri si Si-a cumparat si un pistol. Adrian ar replica aici ca sa vina Antonescu, sa-si intrerupa berea cu Hitler, si sa-i omoare pe toti negrii din LA, sau sa-i trimita la Bug.

    Sa revenim. Rasismul trebuie sa aiba la baza componenta diferentierii stiintigice (genetice sau ceva asa) intre diversele rase, ceea ce sa conduca la concluzia ca unii (suedejii) au in sange anumite trasaturi, de obicei negative. Cum zicea Adrian, scuzati-mi expresia, cu furatul si violatul. El n-are detalii statistice, dar in schim a facut niste studii genetice. Nu e mult mai plauzibil ca un copil care de la varsta de 5 ani e pus sa ciordeasca, nu stie sa scrie, traieste in mizeri, acest copil deci va avea sanse mult mai mari sa isi futa viata si sa ajunga la bulau decat un copil care a fost educat in mod normal, trimis la scoala si tot asa.

    Si sa revenim la exemplul din LA, ca sa va las sa trageti o concluzie: matusa mea era oarecum tiganca.

    00
  75. The roof… The roof… The roof is on fire… We don’t need no water… Let the fucking gypsies burn… Burn mother fuckers… BURN!!!!

    00
  76. @Alex: e o bresa in logica ta, sa-ti explic:
    1. ai nevoie de Photoshop, il dai jos de pe torrente. tu spui ca nu e furt, pentru ca nu atentezi la un portofel real ci la unul virtual. asa o fi, dar.
    2. daca il cumperi, bagi in portofelul ala virtual bani reali. il cumperi pentru ca ai nevoie de el (revino la punctul 1)
    3. daca nu il cumperi, dar il folosesti pentru ca ai nevoie de el, e ca si cind ai luat valoarea produsului din portofel. pentru ca ar fi trebuit sa il platesti.

    altfel spus dupa logica ta, daca intru in casieria firmei in care lucrezi si iau banii de leafa tu nu o mai primesti, ca banii nu mai sint, dar eu nu te-am furat, pentru ca nu au apucat aia sa ti-i dea, deci sint virtuali. penibil.

    00
  77. Citat: „Complet de acord, toti pirateaza, deci a fura e o conceptie, la un moment dat, a unei societati aflate intr-un anumit grad de dezvoltare. Pentru noi e furt a fura portofele dar nu a pirata, desi faci exact acelasi lucru – micsorezi patrimoniul altcuiva facand ceva ilegal.”

    Se pare ca esti deja brainwashed. Nu poti pune egalitate intre furt si utilizarea ilegala de software.
    Furtul diminueaza patrimoniul REAL al cuiva. Pirateria, eventual, diminueaza patrimoniul virtual/prognozat sau cum vrei sa-i zici, ce NU are corespondenta in lumea fizica.
    Chiar iti este greu sa constati ca toate legile in acest sens sunt platite de cei care au interese? Pe cine afecteaza in mod direct pirateria? Pe producatori, evident. Pe cine afecteaza in mod direct furtul, asa cum il stim dintotdeauna? Pe noi toti, evident.

    Deci cine sunt beneficiarii celor 2 tipuri de legi in cele 2 cazuri?

    P.S. Lucrezi cumva la BSA sau ceva asemanator?

    00
  78. true true :)

    00
  79. pigBrother, fratele meu, să’ți spun drept, urmărindu’ți diversele intervenții, pe ici, pe colo, te’am considerat așa… mai superficial.
    te rog acum să’mi accepți miile de scuze, fac mea culpa, îmi torn și berea’n cap și promit să nu mai fac altă dată asemenea tâmpenii!

    00
  80. al_core, sunt un pacatos, imi place trollingul

    Stimate Alex, daca tu nu platesti producatorul atunci acesta nu doar ca nu obtine profit, dar nu-si recupereaza nici banii investiti in produs.
    Cu alte cuvinte, daca Rockstar nu si-ar scoate cei 100.000.000 de dolari bagati in GTA 4 atunci tu nu vei mai vedea GTA 5 niciodata. Suficient de explicit?

  81. @visjegos
    da, fraere, e ilegal (cel putin in tarile civilizate) sa precizezi etnia, culoarea pielii, sexul, varsta si alte detalii de genul asta ale unui infractor. si stii de ce, cretinule ? pentru ca nu au nici o relevanta pentru stabilirea „pattern”-ului infractional al unui individ. probabil daca ai fi mers mai mult la scoala ai fi stiut mai mult despre chestii din astea sociologice

    00
  82. again @visjegos si alti cretini de teapa lui
    de exemplu, oare Hans Reiser ce etnie are ?

    00
  83. @canadianu’: ia o pauza si calmeaza-te un pic. deja imi ocupa prea mult timp sa sterg comentariile lui nicu82 si vlad gigea.

  84. Numai dupa nr de comentarii existent la acest post iti poti da seama ce chestiune aprinsa este aceasta problema, din pacate.

    00
  85. @Apollinaire:
    Daca furi banii din casieria firmei, ai creat in mod direct si real o paguba. Da, nu furi banii mei, furi banii firmei, deci nu are nicio relevanta ce spui tu.

    In continuare pct. meu de vedere este valid.

    Nu am nimic cu industria de software, muzica, filme si alte bazaconii de-astea virtuale, chiar eu fiind dezvoltator pe cont propriu.

    Ce ma deranjeaza este faptul ca pirateria este tratata ca un „flagel”, ca o crima uriasa (mai ales in US, dar si Europa a inceput sa suga p**a dezvoltatorilor de soft care, na, au bagat si ei niste bani in mertane si vile pentru niste baieti), dar sunt probleme reale, cu impact asupra intregii societati (vezi trafic de droguri, fete etc.) ce, in anul 2008, cand tehnologia e la varf si nu misca mai nimic fara sa fie cunoscut, sunt in plina dezvoltare.

    In loc sa se mareasca numarul de resurse alocate pentru eradicarea acestor probleme reale, cu impact direct in lumea in care traim (presupun ca te doare la basca daca iti pirateaza unu’ softu’ vs. siguranta ta si a familiei tale) politiile si alte organizatii de gen alearga dupa un rahat de soft instalat pe computer, care nu raneste pe nimeni, nu lasa pe nimeni pe strada, nu drogheaza pe nimeni si nu baga pe nimeni in mormant.

    Din punctul meu de vedere, toate firmele de soft pt. mass-market pot da faliment linistite. Lumea nu va fi un loc mai urat. Exista solutii open-source, care vor avea un impuls in acel moment. Softul de care am ajuns sa depindem real, in lumea reala, gen cel medical, cel de pe la NASA etc., este soft proprietar (din fericire), deci societatea nu va fi afectata in mod direct, cu exceptia indivizilor cu mertane, viloaie si lanturi de aur de kg la gat (vezi industria muzicala sau cinematografica), care sunt o minoritate.

    Acum e mai clar punctul meu de vedere?

    00
  86. Cam simpla gadirea ta ZOSO.
    Eu cred ca vei ajunge tu violat de 2 suedeji, 1 ungur si 10 romani.

    Suptces

    00
  87. @Pig – poate nu ai citit bine. Nu zic ca nu intelegi ci doar ca nu ai citit bine. Pana in 90 s-au tinut acele statistici. Arunca un ochi pe ele si atunci sa comentezi. Ce mi-a placut sau nu in liceu sau facultate e problema mea. Tu nu ma cunosti asa ca vb pe linga. Din bula ta de sapun lumea e frumoasa, trebuie sa-i iubim chiar daca ei ne fac rau. Eu nu vorbesc din aceeasi bula ca tine. Din nefericire copilaria mea a fost marcata negativ de acesti suedeji. Eu nu-i judec doar pt ca-i vad pe strada sau la televizor si nu-mi place culoarea lor. Eu am avut probleme cu ei CHIAR daac i-am evitat cat am putut. Poate intelegi acum sau poate nu.

    00
  88. mihai, Hitler a avut el dreptate, saracul, dar a facut o greseala fundamentala – s-a luat de evrei inainte sa termine cu suedejii, si e clar ca dintre o etnie de imbecili violenti si cu bani, in mare parte, si una de oameni educati si influenti cu bani, cei din urma ti-o vor trage de nu o sa te vezi.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube