Raiul incompetenţilor

Toţi producătorii care au terminat clasa a patra au auzit de internet şi că acolo totul este gratis, pus online de nişte proşti, care nu au alte lucruri de făcut decât să producă materiale pentru ei, pentru ca apoi ei să le folosească gratis pentru emisiunile lor.

Fenomenul se numeste “sursa internet” sau “sursa youtube”.

Investiţiile în internet şi în departamente de new media de către conglomeratele mass-media se rezuma la monitoare noi pentru departamentul IT, doi ameţiţi cu ochelari la departamentul new media şi eventual un facelift de două ori pe an a siteului fanion. Şi mult furt. Cât mai mult furt. Pe internet totul e gratis pentru jurnalişti. Mai puţin ceea ce produc ei.

Ziare.
Practic, internetul a devenit raiul incompetenţilor. Nu ai despre ce să scrii? Nu-i nimic, vă dictează Gavrilă în sedintele new media unde să găsiţi subiecte. Nu ai talent la scris? Nu e nimic, google.ro, introduci subiectul şi sigur a scris un prost pe un blog ceva pe tema asta. Nu ai fost la evenimentul X şi vrei text şi poze? Sunt nişte proşti care scriu pe bloguri despre asta, poţi lua de acolo fără probleme.

Televiziune.
Aici e uşor. Găseşti pe youtube orice, inclusiv emisiuni BBC şi CNN, care sunt lipsite de drepturile de autor. Şi poţi face un material pe tema asta. Să încerci să le explici oamenilor din televiziuni ca la materialele de pe iutub şi trilubilu se aplică aceleaşi drepturi ca producţiilor lor e o bătălie pierdută. Păi…e pe internet, nu? Asta înseamnă că e gratis! Bă, nu pune producţia mea pe net! Că e a mea!

Radio
Dobrovolski şi ălalalt difuzează la Guerilla clipuri de pe youtube. La tv mai înţeleg, că se vede, dar la radio? Ce face, povesteşte ascultătorilor ce se întâmplă în clipuri? Radiourile au ajuns un fel de proasta proastelor. Aţi încercat să ascultaţi un matinal şi să râdeţi la glumiţele din program? E greu să fii amuzant în fiecare zi, dar de aici şi până la a friza penibilul e cale lungă.

Să mai aduc aminte de Borar şi Muzdugan şi de boala lor de a fura de pe bloguri? Sunt sătul, dar nu mă voi opri până nu se opresc ei. Din furat.

De ce să ne mai mirăm că Urban Spam candidează? Sau că muiştii de la Antene nu au nici o jena sa fure TOT?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

  1. Esti chiar prea bland man. Nu numai ca fura idei, surse , etc dar le folosesc si mai si semneaza articolele sub nume propriu. Solutia mea: mail la redactia sursei de afara.Faza e ca la reputatia pe care o are tara asta, aia de-afara renunta sa se mai complice cu copyright.

    00
  2. @Mos Califar: stii de cati ani ii injur pe unii care m-au furat? de vreo 5! stii care e raspunsul lor? ma doare in pla, mars dracului de aici!

    e o chestie de mentalitate…

  3. Excelent scris.

    00
  4. cunoastem practica, din nefericire..si mult prea bine. marea problema(nu ca situatia in sine nu ar fi una) apare atunci cand moderatorul/realizatorul/ producatorul se mandreste cu sursele lui atoatestiutoare, replicand ca asta aduca audienta. In mod evident, aduce..intrebarea care se impune e acum..pe spatele cui e creata audienta aia..ca a producatorului in speta, in nici un caz. tendinta de plagiat si furt e la mare cinste, din pacate, si asta pentru ca deontologia it`s off limits pentru ei. Solutia se numeste…surpriza! Reconstituire, Sinopsis..si ..culmea! Tot gratuita e!

    00
  5. Dacă au văzut că merge aşa vor proceda în continuare. Am văzut şi azi cazuri de preluări „misterioase”.

    00
  6. atata timp cat bloggerii nu-si recunosc intre ei meritele(am vazut la monden.info)..cum sa o faca altii din afara?

    00
  7. Da, e dreapta aia cu radiourile. „Oamenii de radio” (?!) au uitat demult pe ce lume traiesc. Nimeni nu mai are idee despre CAT DE BUN trebuie sa fie un post pentru a supravietui in media actuala. Da, ma rog, le asculta soferii, ca nu se pot plimba pe net cu mana pe volan. Ca sa nu mai vorbim de calitatea din ce in ce mai proasta a oamenilor din bransa, de intreruptul melodiei pentru emiterea de margaritare de intelepciune ale DJ-ului, de glumitele de absolut cacat, de „telefonul ascultatorului”, de toate acele mizerii pentru care am renuntat, incet, la a le mai asculta. E de mirare ca le mai da cineva bani pentru publicitate.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube