No remorse!

“Au stat acolo toata viata”

Asta e, aparent, scuza sub care subvenţiile pentru plata întreţinerii se vor întâmpla. Pensionarii şi săracii nu se mută din Bucureşti nici morţi, că i-a căcat ma-sa acolo, legaţi de glie, şi preferă să moară de foame şi de frig într-un apartament jegos în Capitală decât să se mute într-un orăsel mic de provincie, la aer curat şi linişte.  Miami nu le spune nimic. Nici “senior retirement community”. Că deh, fudulia, stau în Bucureşti, cine mai e ca mine? Ce dacă mănâncă parizer la două zile? Stau la Capitală!

Şi…ăia care au 11 copii merită subvenţii. Şi minerii. Şi ăia care au salarii mici.

Ştiţi cine nu merită? Ăla care munceşte ca prostul să îşi păstreze întreţinerea plătită la zi şi să nu aibă datorii. Ăla e un prost. Repetentul clasei are nevoie de ajutor. Săracul. Băncile falimentare. Industia auto falimentară. Săracii. Politica lor de îmbuibare şi de dat banii aiurea i-a adus aici şi acum bugetul trebuie să îi suporte şi pe ei. Ca şi ei sunt ai noştri. Şi câinii maidanezi trebuie ţinuţi în cuşti şi hrăniţi numai cu Chappy, săracii, că sunt şi ei sufletele mici şi amărâte. Şi suedejii, şi lor trebuie să le plătească cineva şomajul, educaţia, furturile şi curentul, că ei nu pot, săracii.

Tudor zice şi el.

Ştiţi cine sunt românii?

  • Proştii care muncesc până le ies ochii din cap pentru a trăi bine. Ce idioţi, auzi frate, cum să munceşti în România?! Cine a mai pomenit aşa ceva? Lasă că mergem pe burtă, ca în comunism, ce pi*da mă-sii
  • Proştii care au luat credite până le-a ieşit pe nas. Şi care s-au lăfăit câţiva ani în lux şi huzur şi acuma plâng că nu mai au bani să plătească ratele. Ca idiotul ăsta.
  • Proştii care nu lucrează la stat. Normal că îşi iau mai puţin concediu, că au de muncă, nu stau şi o freacă şi după aia cer sporuri şi măriri salariale. Acum câteva zile citeam în evz un ghid cu ce e de făcut când şeful îţi cere să rămâi peste program. E simplu. Laşi dracu cafeaua, ţigările, messengerul şi pui mâna la muncă. Nu mai vii târziu, nu mai pleci devreme, munceşti!
  • Proştii care mănâncă până le ies ochii din cap.
  • Proştii care îşi fac concedii pe credit.

Asta e România!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Eu nu prea sunt de acord cu „relocarea” pensionarilor, doar pentru ca statul nu este in stare sa ofere un trai decent, unora care au muncit 40 de ani (ca prin 70 nu poti sa spui ca frecau menta .. sau in alte decenii in care se lucra in draci). Ai vazut tu in Germania batrani atat de ponositi si muritori de foame? Ca eu am vazut numai oameni care au o pensie decenta, sunt imbracati bine si fericiti.

    La 80 de ani e cam neplacut sa fi aruncat la gunoi de societatea „tanara” crescuta si scolita pe impozitele pe care le-ai platit tu odata.

    Sunt multi care s-au bagat in rate ca idiotii si acum o iau in freza. Si multi care freaca menta la jobul de la stat si privesc cu scarba pe cei care lucreaza la patron sau au firma,de parca ar fi ciumati.

    Din criza asta vor iesi bine cei care sunt versatili, stiu sa munceasca si au fost prevazatori. Vor fi destule victime ale „sistemului”, dar asta inseamna recesiune, nu chestii „nice”. Cine va stii sa se gospodareasca si sa munceasca mai mult si mai bine nu va muri de foame

    00
  2. mai sunt si prostii care nu fura/fac afaceri cu statul. daca ai ajuns sa faci afaceri cu statul esti mare mahar si te dore-n **** de criza.

    00
  3. eu am boala mai mare pe aia care au 11 copii decat pe pensionari, suedeji sau caini vagabonzi. bine ca stau o echipa de fotbal intr`o garsoniera si le mai arde de sex. si ala neprotejat ca`i pacat sa nu te inmultesti cat da domnu`. dar nu`i mai mare pacat sa aduci pe lume un copil care din start nu are sanse la o viata decenta, educatie, etc.?

    00
  4. Noi suntem de vina. De vina ca vrem sa fim cetateni model. Un model gresit, impus de stat, care implica plata taxelor. Si prin plata asta nu facem decat sa alimentam un sistem corupt, plin de furtisaguri. Un sistem bazat pe combinatii cocalaresti intre stat si hotii tarii. Pe scurt am ajuns sa le dam bani ca sa ne-o dea la ochiu’ maro non-stop.

    00
  5. @Dojo: daca tu „crezi” in pensii ai o problema mare si trebuie sa-ti regandesti strategia pentru batranete. Pensiile, fondurile de pensii private si de stat sunt o aberatie, tind sa cred ca sunt chiar un scam. (vezi acum in america cati au ramas fara pensie). Cred ca rolul familiei e crucial, si „povara” de a duce in spate generatia batrana ar trebui lasata pe umerii familiei, modelul „natural”. Nu mai poti vana, vaneaza fiul tau pentru tine, nu este vanat destul tu mori primul… suna crud dar asta e realitatea care incercam sa o fentam. Modelele astea „naturale” au tinut in echilibru planeta asta mii de ani. Tot mai des vad ca oamenii nu inteleg faptul ca NU EXISTA GARANTII in viata. Zoso zice f.bine, stau mosnegii pe asseturi de valoare si mor de foame in loc sa se care in comuna X, sa-si cumpere o casa acolo si sa planteze o rosie pentru nepoti.

    00
  6. @megalomaniac Ma scuzati domnu’ care nu-si pune link sa stim cine vorbeste, dar care ni se adreseaza fara sa ne cunoasca. Stii tu ca eu stau 10-12 ore la serviciu? Ca intre timp mai fac si blogging din placere? Stii tu ca nu fac bani din blog? Stii tu cat ma spetesc eu cu munca (intelectuala) si ce aleg eu sa fac cu banii munciti cinstiti de mine? Pai iti spun eu inainte sa ma judeci. Aleg sa imi petrec vacante, in strainatate si in tara, in loc sa-mi schimb masina la 6 luni, aleg sa-mi iau un telefon si sa-l tin 3 ani in loc sa fac parada de mobile, aleg sa merg la teatru in loc sa ma sparg la mall, aleg sa-mi fac caminul unde stau cat mai primitor si frumos in loc sa merg cu chilotii murdari de basini dar cu teren in pipera. Asa ca da, sunt o categorie potrivita sa tin morala la capitolul muncii, ca nu aleg sa ma sinucid in o mie de credite cum fac toti patronii (aka functionari, paznici, pensionari si lista poate continua)

    00
  7. nu inteleg de ce as vrea sa stau la buk cind pot sta mai ieftin la berlin?sau la cimpina?

    00
  8. Tocmai am auzit un nenea care zice la TV în gura mare că dacă nu mai putem să ne plătim ratele la casă nu vom fi daţi afară :)) Garantate de stat pentru 2 ori (nu ştiu sigur ce înseamnă, dar sună bine). HAHAHA

    Uite încă un motiv ca să nu urmăm turma şi să fim nişte români model :))

    00
  9. Zoso, ai perfecta dreptate… asta este Romania! Cum este posibil sa faci credit ca sa poti pleca in vacante? Domnule, nu am bani de concediu ma duc frate la mama la tara, culeg o rosie, fac un bulion, tai o pasare, mai dau si cu sapa… dar de, romanul este fudul, ne este scarba daca atingem cu mana praful sau daca ne manjim un pic de ulei cand gatim.
    Nu spun ca nu mi-ar place sa ies din tara insa ma rezum la cat „mi-e plapuma” sau la 3-4 zile la 2 Mai. Oricum, de la tara ma intorc in haosul si nebunia asta mult mai relaxata decat s-ar intorce unii care zac cu orele intre 2 zboruri internationale si 5 sedinte de shopping.

    00
  10. Exista 9 milioane de asistati sociali in RO, respectiv 50% din poplatie si toata lumea vrea subventii, sub o forma sau alta. Multi dintre pensionarii care primesc ajutor pentru intretinere stau in apartamente care au o valoare de peste 100-150k eur. Dar sunt asistati sociali iar banii vin de la mine, care stau in chirie.

    00
  11. @dojo: nu e vorba de relocare, ci de „bai, bucurestiul e scump, ma mut la pitesti”

  12. @dojo, e vorba si de oportunitate:
    pensionar: 3 mil pe luna cu o proprietate de 50.000 euro cel putin – apartament ceausist in Bucuresti. In loc sa se mute la Curtea de Arges de exemplu sa traiasca din pensie si dobanda la cei 25.000 dupa ce isi cumpara o casa acolo, prefera sa stea aici si sa intinda mana si sa faca scandal.

    De plans sunt pensionarii de la CAP cu 200 RON pensie si peste care cade casa la sate nu astia care isi tin cururile in apartamentele de 3-4 camere si se plang ca e intretinerea scumpa

    00
  13. Domnilor bloghisti, nu sariti de cur in sus ca 99% scrieti de fudulie, puneti poze cu excursii in strainatatzi ca sa „se stie” ca puteti…evident toate din salariile voastre de ‘telectuali. Nu suneti categoria cea mai potrivita sa tineti judecati de morala la capitolul munca. :)
    Revenind, cu pensionarii ce-aveti? Verbul „a lucra” la Past Tense nu mai are valoare? Aia care au lucrat trebuie sa plece pentru ca au pensia mica, sau ce? Si de unde ati scos-o ca traiul in provincie e mai ieftin? Adica ce, la Pascani e patrujenlu mai ieftin si gigacaloria mai usoara la buzunar? Nope, au contraire, in Bucuresti e viata mai ieftina.

    00
  14. Şi tinerii de ce ţin morţiş să stea la capitală? Ce, lor le strică aerul ăla curat din provincie? Zic şi io …

    00
  15. 1. Pensionarii. Suna ok sa te muti la dracu in praznic in teorie. in practica, daca te-ai muta tu (oricare ai fi tu ala care citeste) astazi la dracu in praznic, fara un loc de munca, CE ai face? In orasul in care au trait majoritatea vietii oamenii au niste (urme) de retele sociale, au cu cine bea o bere, au pe cine invita de sarbatori (publice sau personale) , au cu cine juca sah in parc. Fara o activitate care sa-i scoata din casa, intr-un oras nou, ar muri de singuratate.

    2. Treaba cu creditul pentru concediu. Nu vad care este problema daca cineva foloseste un instrument financiar pentru a-si optimiza cash-flowul. Stiu ca luna X (decembrie ca tot se apropie) o sa am cheltuieli mari. Tot in decembrie am si mai toate zilele de concediu pe juma de an. E oarecum logic sa-mi fac un mini-credit ca sa-mi permit un grad sporit de comfort in perioada in care sunt in concediu.

    Din ianuarie pana in iunie, cand stau lipit de birou ca mi-am epuizat zilele libere si restul le pastrez pentru mers la mare, e normal sa am cheltuieli mai mici, deci sa-mi pot permite sa rambursez mini-creditul pe care tocmai l-am luat. Imi convine sa platesc dobanda la banii astia pentru ca acest credit imi face viata mai frumoasa.

    Salariatii sunt platiti liniar pe termen scurt-mediu, cheltuielile au suisuri si coborasuri.

    Creditul in sine nu este rau. Trebuie doar folosit cu chibzuinta.

    3. Cat despre articolul cu robotelul corporatist : ma doare mintea dupa ce am citit comentariile.

    00
  16. @jan: nu cred in pensii. De aia am firma si „stau si frec menta” pe bloguri, in loc sa lucrez la Dacia, tocmai pentru a nu depinde de stat. Si imi platesc impozitele la timp si nu mai carai ca tin batranii in spate. Pentru ca pe mine m-au crescut bunicii si stiu si cat au muncit si cat au investit in mine. :D

    Megalomaniac .. nu vad problema cu joburile. Aducem bani in tara (astia cu situri pe international), producem fiecare ce putem si ne castigam existenta. Si da, ne permitem sa iesim din tara si sa postam despre vizitele noastre, pentru ca putem. Si nu tremuram de teama ca ne da afara patronul sau mai rau, ca nu mai produce nu’s ce firma lu’ peste masini subcalitative pe care tot noi refuzam sa le conducem. pentru ca muncind asa cum stim noi, ne permitem mai bine.

    00
  17. esti cam radical tu! te citesc cu interes in fiecare zi, dar nu sunt mereu de acord cu opiniile tale. poate nu ti-ar strica un pic de „caldura sociala ” in suflet, ca la urma urmei faci parte din societatea pe care o critici, vrei-nu vrei!

    00
  18. Giuco, intamplator stiu cum se speteste lumea muncind. :) Si mai stiu ca un ‘telectual veritabil nu se ataca la comentarii generale.

    karmapolice, la campina, precum si in alte orasele de provincie locatarul a fost fortat sa-si puna incalzire personala, de pilda, fie ca a vrut sau a avut cu ce, fie ca nu. Ia calculeaza tu acum cat costa incalzirea pe gaze, cu tot cu centrala cumparata, instalatii si manopera, si apoi compara cu Bucurestiul unde incalzirea centralizata inca functioneaza bine-mersi. Asta-i doar un exemplu. Ca sa nu mai vorbesc de haine si mancare mai ieftina decat in provincie. Confruntam preturile punctual daca vreti :)

    00
  19. @megalomaniac poate patrunjelul nu e mai ieftin la Pascani, dar daca isi vinde apartamentul de 2 camere din Bucuresti, isi cumpara o garsoniera la Pascani (sau orice alt oras cu o infrastructura cit de cit) cu 30.000 EUR, iar 50.000 EUR ii pune la banca de unde primeste o ‘pensie suplimentara’ de 700-1000 RON lunar.
    Eu am aceasta discutie aproape lunar cu niste babe de la mine din bloc care pe linga faptul ca nu-si platesc intretinerea, nu contribuie cu bani la reparatiile necesare in bloc (printre care si centrala termica care nu este eficienta si se platesc foarte multi bani pe gaze) pentru ca pensia lor e mica.

    O alta varianta tine de durata de viata… la 70 de ani poate sa-si vinda tot, se muta cu chirie la o garsoniera si traieste decent din dobanda urmatorii 10 ani.

    00
  20. @megalomaniac
    faptul ca au fost fortati sa-si puna centrale proprii cred ca eu avantaj la cat a ajuns acum costul incalzirii centralizate, din experienta stiu ca o astfel de investitie se amortizeaza in maxim 5 ani
    @Giuco :-)
    fara sa am ceva cu tine, pentru ca azi ne contram a doua oara, iti spun ca daca de la serviciul ala de 12 ore reusesti sa mai faci si blogging, inseamna ca nu te spetesti muncind
    @dojo
    dupa ultimile majorari de pensii, sunt mai mult de 50% din pensionari care au pensie mai mare decat salariul a cel putin 75% din poplatia activa (fiindca majoritatea lucreaza, cel putin in acte, pe salariul minim)

    on topic
    Spre deosebire de o tara civilizata si normala, la noi angajatii la stat, care beneficiaza de un loc de munca sigur si cu mai putin stress (a se citi ca jumatate din timp freaca menta), sunt platiti mai bine decat cei care lucreaza in mediul privat, de unde poti zbura pentru orice migrena a patronilor si unde uneori e necesar sa stai si peste program pentru a-ti indeplini sarcinile bine. Si nu te poti angaja la stat deoarece acolo e numai pe baza de recomandare politica sau de rudenie.

    00
  21. Hai ca m-am enervat. Incerc sa pastrez un echilibru in viata mea, sa nu ma lacomesc si sa fiu cumpatat. Am primit o educatie, dar mai de pret este educatia pe care mi-a servit-o viata. E greu, dar am invatat sa strang din dinti. Si urasc, si ma enervez, si simt vulcanul din mine cum erupe cand ii vad pe terminatii astia care imi distrug mie echilibrul. Din cauza unora care sunt opusul meu, ajung ca eu sa platesc pentru greselile lor. Criza financiara my ass. Sunt doar niste baieti destepti americani care incep sa suga din banii statelor europene si nu numai. Va dau un exemplu clar: General Motors detine Opel. Opel a anuntat ca va concedia jdemii de oameni. Guvernul german, astfel „santajat”, speriat de repercusiuni, ce va face? Hai sa le dam astora de la Opel niste miliarde de euro, ca na, sa treaca peste greutati, sa aibe lichiditati. Si unde credeti ca se vor duce banii? Alea niste „putine” miliarde de euro? Bravo, raspuns bun, la firma mama din state, GM! Traiasca nea americanu’, ca nu mai avea bani de doza de cocaina zilnica, prizata de pe pantecul unei virgine. Asta inseamna globalizare. Si aia mai mici platesc, sa traim… bine. Intelegeti de ce nivelul furiei mele a ajuns pe rosu? Pentru ca nu prea conteaza ceea ce decid eu in legatura cu viata mea, deoarece decid altii pentru mine si de cele mai multe ori (adica mereu), eu sunt taxat ca sa se imbogateasca altii sau sa fie ajutati unii care sunt inconstienti, ignoranti, lacomi, neciopliti, egoisti… Puteti continua si voi cu adjectivele. Nu tinem in mana fraiele propriului destin (destin care este de grup). Si cum sa nu ma cucereasca nebunia, sa nu imi cumpar un Kalash si sa nu incep sa imi fac singur dreptate?

    00
  22. Cazurile cu pensionari ajunsi in stadiu avansat de decrepitudine si care sa mai stea in apartamente de 3 camere sunt reduse, sunt convins. Majoritatea celor singuri s-au retras la un moment dat in garsoniere, unde au datorii nu pentru ca-si fac credite sa-si ia combina audio, ci pentru ca dupa o viata de munca au o pensie mizerabila. Iar tranzactiile imobiliare si chiriile se fac cam greu la 70 de ani, cand n-ai pe nimeni, nu crezi? Cand vom avea un sistem de asigurari bine pus la punct, care sa straluceasca la capitolul azile de batrani, multi vor lasa apartamentele pentru o comunitate agreabila la batranete.

    00
  23. Zoso, ai dreptate.
    Si ar trebui ca tu sa fi primul care sa se mute in Pitesti de vreme ce acolo costurile cu viata sunt mai mici decat in Bucuresti.
    Castigandu-ti existenta din blogging, tot ce’ti trebuie ii o conexiune buna la net. Pe care, de altfel, o sa o gasesti si in Videle, Teleorman. Sau in Slobocity. Sau undeva mai spre munte. Sau chiar si in trenurile Intercity.

    Man, puterea exemplului. Repeat after me: puterea exemplului. :)

    00
  24. zoso, stii ce se intampla in momentele astea de criza cand cei saraci nu sunt ajutati? war! oamenii astia s-ar putea sa simta ca bogatii devin tot mai bogati si ca saracii (adica ei) devin tot mai saraci. ca le-a ajuns cutitul la os. moment in care uita de ce au ajuns in situatia asta,uita ca sunt vinovati de propria situatie (daca sunt) si sar la cap. tapi ispasitori se gasesc intotdeauna. vrem asta?

    00
  25. @Tim: si cam ce spun babele ?

    00
  26. 1) mutarea [pensionarilor] din Bucuresti: problema nu este atit de simpla, mai ales in cazul pensionarilor. ok, sa zicem ca au un apartament de vinzare, care odata vindut le asigura bani pt un apartament mai ieftin la [sa zicem] Slobozia plus un mic surplus din care sa-si mai cirpeasca zilele. trebuie sa fii idiot sa nu vezi „avantajul”, „simplitatea geniala” a solutiei. trecind peste motivele subiective -aici am trait 50 de ani, nu ma lasa copiii sa vind, etc- eu totusi cred ca mai sint si multe probleme obiective, legate de infrastructura. cite policlinici si spitale sint la Slobozia? citi medici specialisti? cite farmacii si ce medicamente speciale pot gasi la Slobozia? iar astea sint numai probleme legate de sanatate – batrinii in general au probleme de sanatate, dar mai sint si alte probleme ce nu sint asa usor de rezolvat. este un pic absurd sa compari Boca Raton, Florida cu Videle, Teleorman. apoi treaba este valabila si in alte colturi ale lumii. cunosc in Canada un cuplu de batrinei care s-au mutat in „rural Parry Sound” dupa o viata traita in downtown Toronto, aplicind algoritmul relocarii la „liniste si pace”; desi se simt momentan bine, chiar si ei recunosc faptul ca este un pic aventuros ceea ce au facut, fiindca sint diferente in domeniul infrastructurii destul de importante – ce-i mai linisteste este ca ei sint la 2 ore pe autostrada de Toronto, deci nu foarte departe.

    2) ierarhia de romani prosti prezentata de zoso este valabila peste tot in lumea asa zis „civilizata”. nu-s romanii descoperitorii batului de la matura. la fel se intimpla si in Anglia, Franta, Islanda, Canada sau US. peste tot unde au existat „easy money” au aparut si „prostii”; peste tot unde economia privata a inflorit, au aparut si abuzurile si/sau munca mult mai intensa comparat cu slujbele „la stat”. in Nord America traiul „pe credit” este mai mult decit un mod de viata – tinde sa devina un cult. :-)

    00
  27. Dau. Numa ca trebuie sa treci muntii asa cum i’am trecut si eu.

    {fyi, cred ca ai un embed trilu in home ce face ca backgroundul alb sa se incarce cu o intarziere de 10-15 secunde. timp in care textul este posturilor ii ilizibil. probabil o problema trilu ca parca zicea domnu Biris ca separa serverele de embed zilele astea…partea asta poti sa o stergi}

    00
  28. @Mihai crezi ca inteleg ceva din ce le spun ? Eu sunt doar un tinar impertinent care nu am respect fata de ele, femei in virsta.

    @megalomaniac te asigur eu ca sunt multe persoane in virsta care stau in 2 camere (la mine in scara cel putin e plin) si cam toate au copii si nepoti. Maica-mea dupa 35 de ani de munca ca inginer are o pensie de ~500 RON cu care nu poate face nimic. Sistemul isi bate joc de ea, dar din fericire ma are pe mine care o ajut si duce o viata decenta.

    Daca babele nu au pe nimeni sa le ajute sa-si plateasca intretinerea, cui raman proprietatile imobiliare dupa ce ele mor ?! Mai bine ar invata sa aiba grija de ele in loc sa lase apartamente mostenire la rude care nu le-au trecut pragul cit timp erau in viata.

    00
  29. @Tim: mda, banuiam. sunt curios sa vad ce zice bunica-mea.

    00
  30. @megalomaniac Lasa ca stiu cum sunt cheltuielile in provincie. Am stat acolo si am parinti acolo. Si ei au fost obligati sa-si puna centrala si iti spun ca viata e mai ieftina de cel putin 3 ori acolo. Ma uit la bugetul lor si la al nostru. Ma uit la cheltuielile lor si la ale noastre, si vad ca la sfarsit de luna, chiar daca noi castigam mult mia mult, nu avem bani ramasi cu mult fata de ei.

    00
  31. @aurache: deci in slobozia nu sunt pensionari? aia nu au curent sau strazi acolo?

  32. @Silviu V:

    1. eu m-am mutat la dracu in praznic.
    2. lol. optimizarea cash-flowului?

  33. @Un batran: dai o bere daca fac asta?

  34. meh, cine isi ia credit acum, inseamna ca poate. si nu e o idee gresita sa iti faci credit pentru un concediu, gresit e sa te intinzi mai mult decat poti plati fara efort. e o diferenta majora. si cel cu optimizarea lichiditatilor are dreptate, nu vad nimic de ras. ma rog, daca ai ce optimiza.

    00
  35. @zoso: sint si la Slobozia pensionari, au si curent acolo si au si strazi; fara indoiala. Slobozia era un exemplu arbitrat. Putem gasi alte orasele de provincie insa in care lipsesc o parte sau toate aceste servicii de insfrastructura. indoiala apare in termeni de „quality of service”. stiu si eu, poate reteaua de electricitate din oraselul X dateaza din 1938, sau au prea putini electricieni la mia de locuitori, ori prea putini cardiologi. sau pur si simplu bugetele locale sint prea mici si nu le ajung sa repare reteaua de apa potabila. exemplele sint nenumarate, de-aia zic ca toata chestia cu relocarea este simplificata aproape la absurd. ar functiona daca ar fi un nivel uniform si calitativ acceptabil la servicii si/sau insfrastructura, care sa acopere macar zonele urbane ale Romaniei; din pacate, stim ca nu este asa, si stim ca diferenta dintre Capitala si oraselele de provincie ramine uriasa.

    apropo: tu in general iti scoti banii prin ceea ce se numeste telecommuting. tu de ce nu te duci la Slobozia? (nu ca ai muri de foame, Doamne feri!) ar fi biznisul tau mai rentabil? cel mai probabil nu, fiindca aia nu au broadband internet, sau daca au, te costa o mina si un picior, si e mai mult downtime, pt orice rahat tb sa dai fuga la Bukale, etc.

    00
  36. Majoritatea celor ce au achizitionat o locuinta in ultimii ani au fost cei cu credit si, in general, a fost prima lor locuinta.
    Problema e ca multi dintre ei au fost nechibzuiti sau nepriceputi sau sfatuiti prost. Nu au evaluat corespunzator riscul…Si s-au intins mai mult decat le-a permis bugetul si bunul simt.

    Acum, asteapta sprijin de la stat, de la buget, ca sa nu ajunga in strada…Sau nu mai au bani sa-si achite ratele la creditul de concediu de o luna la mare etc.

    Cert, creditul ipotecar (ori altul) are un rol benefic, depinde de fiecare insa cum isi foloseste…resursele. Si pentru ce.

    Am ajuns, asa este, o tara de pensionari, asistati social etc, cei cu salarii si impozite, cu cate o mica afacere…se imputineaza, vedem bine, nu prea rezista in vremuri tulburi si „trag obloanele”. Solutii miraculoase nu sunt, pentru o rezolvare a ceea ce se propaga de afara si/sau apare din interiorul tarii. Cum procedeaza altii, cam asa trebuie si noi sa facem, s-o mai dam naibii de originalitate in „democratie si economie” de tip iliescian, ca nu suntem noi buricul pamantului!
    Cumparam produse fabricate in Romania? Franta face asta de la inceputul anului, sprijina si insista, inclusiv in reclame, ca francezii sa cumpere produse frantuzesti. Rezultatul? Sunt singura tara din UE cu + la economie in aceste vremuri.

    00
  37. @Zoso

    Sunt de acord cu tine, cu un singur amendament, totuşi. Minerii lucrează. Ceea ce pretinde guvernul că ar fi subvenţii sunt praf în ochi, sunt nişte scutiri de la nişte porcării pe care tot guvernul le-a băgat pe gât. Doar o mică sumă de bani reali ajunge la companie. Dar, ca şi în alte domenii, statul dă cu o mână şi ia cu zece.

    00
  38. @aurache: revenim la fudulie. stau aici ca au 12 piete, 6 cora, transport gratis sa se plimbe toata ziua, vecini, praf, trai pe vatrai.

    culmea e ca eu nu stau in bucuresti, deci e ok. am broadband, costa vreo 30lei, telefon, curent, real…

  39. Am mai comentat asta pe un blog. Inca gandesc la fel asa ca pot sa o scriu si aici:
    M-am saturat de batrani! Nu de toti. Ci doar de cei din Bucuresti. E plin Bucurestiul de batrani. Nu mai ai loc de ei, la propriu. Citeam mai deunazi un articol intr-un tabloid “de succes” despre o biata batranica pensionara. Cum sta ea singura, ca nu mai are pe nimeni, cum de-abia se descurca din pensioara din care dupa ce plateste toate angaralele nu-i mai raman decat 3 lei pe zi pentru mancare, cum n-a mai mancat carne din 1900 toamna. Pana aici consimteam si eu la durerea ei ca sa zic asa. Insa doua randuri mai jos ce aflam? Ca isi poarta toata saracia intr-un apartament de 3 camere de pe Calea Mosilor. What the fuck? Si nu e un caz singular, dimpotriva.
    Si atunci intreb: de ce ne “ocupa” batranii Bucurestiul? De ce mama naibii nu-si vand apartamentele mai mult sau mai putin centrale din Bucuresti? Cu (cel mult) jumatate din bani si-ar lua o casa intr-un orasel mai mic sau ,de ce nu, la tara, iar cu restul ar trai omeneste pana la sfarsitul zilelor. Basca o calatorie-doua prin lume. Si ar ajunge sa manace si ei carnita aia dupa care se plang atat. Dar nuuuu…ca pe urma nu mai stau la capitala. Cred ca 70% din Magheru e poplat cu batrani.
    Peste tot in lume cei la varsta senectutii se retrag in locuri mai linistite, mai calde, mai cu verdeata. Nu si aici. De-aia ma chinui de 8 ani sa-mi iau un apartament si nu reusesc. De-aia ma mut din chirie in chirie . Ia ganditi-va daca printr-un soi de miracol, toti batranii s-ar hotari sa vanda. N-ar scadea preturile? Ar scadea. N-ar manca si gura noastra o paine alba intr-un apartament proprietate personala? Ar manca.
    Asa ca eu m-am acrit. Nu imi mai e mila de batrani. Nu de astia din Bucuresti. Sa si-o ia in freza prin autobuze pana se satura. Eu nu le mai cedez locul niciodata. Sa stea la cozi pana le amortesc picioarele. Sa li se lungeasca ochii privind la vitrine. Sa-i muste cainii comunitari. Ar putea trai mai bine. Dar nu vor.

    00
  40. Stau aici pentru ca aici s-au nascut, au crescut, au muncit, aici au rude, prieteni si asa este normal. Si apartamentele alea pe care unii le vad numai sub forma a sute de mii de euro de fapt pentru ei nu reprezinta decat propria casa in care doresc sa moara. Nu li se pare normal sa se instraineze si sa se insingureze numai pentru ca unii au nevoie de „lebensraum”. A mai fost unul cu lebensraum si au murit zeci de milioane de oameni pentru ideiile lui.

    00
  41. ce multi bagatori in seama prin zona … nu ca ar fi ceva gresit, unde dracu sa ne bagam de seama daca nu pe un blog ?
    sistemul de pensii (din orice tara), din punct de vedere al modului de functionare, este o schema ponzi, oricat s-ar da cu curu de pamant dojo si alti aparatori ai bosorogilor. nu sunt pentru eutanasiere, doamne fereste, dar in conditiile in care speranta de viata a crescut destul de mult fata de acum 50 de ani, pensionarii nu pot avea pretentia sa aiba acelasi standard de viata ca o persoana activa in campul muncii. mare cretin a fost bismarck …

    00
  42. @tetelu
    imi zici si mie unde anume in declaratia universala a drepturilor omului, in constitutie sau cel putin intr-o hotarare de consiliu local scrie ca e normal ca un om sa stea sau sa moara in acelasi loc unde s-a nascut, a crescut, a muncit, are rude si prieteni ? aaaa, ca TU (si alti cretini ca tine) crezi ca e normal, e alta mancare de peste. iar de murit se poate muri si la azil. sau intr-un transeu la stalingrad. sau prizand coca de pe abdomenul unei parasute. sa stii ca nici sa mori pe laitza cu lumanarea la cap nu e un drept garantat prin constitutie …

    00
  43. hai sa n-o ardem aiurea cu chestii religioase. eu cred in hugh hefner, asa ca pot sa dau cu barda in dumnezeu cat, cand si cum vreau. beat that :D

    00
  44. eu nu consider pe nimeni inferior. asta nu inseamna ca orice cetatean al planetei are dreptul la orice. singurele 2 drepturi pe care cineva le are cand se naste sunt sa plateasca taxe si sa moara. chiar sunt curios de unde le-ai scos pe alea cu nascutu, traitu si muritu in acelasi loc. acu cateva zile o cretina imi zicea ca ei i se pare normal ca prima masina personala (retineti, PERSONALA, nu de familie) sa fie un SUV, deoarece pana in acel moment al vietii nu a avut nici o alta masina si deci nu a poluat deloc … maine pomaine poate o sa apara unii care sa zica ca e normal ca fiecare sa aiba un learjet …
    rasa umana, cea mai mare eroare a naturii …

    00
  45. Parerea mea e ca degeaba va luati de batrani, caini, suedeji, saraci si repetentul clasei. Asta nu rezolva nimic. De ce nu vedeti mai incolo, la valorile societatii in care traim si la sistemul din tara asta? Ei nu sunt decat unii care va deranjeaza pe voi cu unele „favoritisme bugetare” care le sunt oferite. Cu siguranta judecand la nivel de om, unele persoane nu sunt multumite cu „mila statului”, avand demnitatea sa-si judece mai departe lsituatia. Pe de alta parte exista si cei care profita din plin de asta si isi fac un mod de viata din a „lucra la stat” sau a primi alocatia pentru copii. A cui e vina? A lor dar si a altora care fac ca lucrurile sa fie asa.
    Decat sa ne impacientam si sa starnim antipatii impotriva unor categorii, care nu sunt neaparat vinovate personal de taceste lucruri, mai bine ne-am canaliza energia sa facem ceva util si sa schimbam ceva. Cum sa schimbi? Abia acum incepe greul si trebuie pusa mintea la contributie.

    00
  46. pai si ce, n-am dreptate cu rasa umana ? care animal a poluat si exploatat planeta mai mult decat noi ? din partea mea, sa murim cu totii maine, nu mi-ar parea rau. dupa cum bine ziceai, nu am nimic sfant :D

    00
  47. Mi se pare normal sa nu discut cu oameni care ma fac cretin si de-asemenea mi se pare normal sa nu dau cu barda in Dumnezeu doar pentru a parea mai interesant facand comentarii pe bloguri.

    00
  48. „A da cu barda in Dumnezeu” nu este o expresie religioasa, inseamna „a nu avea nimic sfant” sau „a nu avea scrupule”. Poti sa crezi in cine vrei tu, eu am vrut sa arat mai sus ca ideea asta ca nu ai loc de trait din cauza unora mai slabi sau considerati inferiori nu este ceva nou, a fost si la baza ideologiei naziste, ideologie care a avut consecinte dezastruoase asupra lumii intregi. Nu se scrie asta in constitutie dar asa se considera normal.

    00
  49. Si daca vrei sa stii unde scrie in Declaratia universala a drepturilor omului, uite aici scrie:
    Article 13.
    (1) Everyone has the right to freedom of movement and residence within the borders of each state.
    Deci e mai mult decat normal, omul este liber sa stea unde doreste.

    00
  50. @canadianu: Se pare ca nu are nici un rost discutia, apare prea des cuvantul cretin si acum vad ca s-a extins si la rasa umana.

    00
  51. Omul nu e animal dar daca n-ai nimic sfant nu ai de unde sa stii asta.

    00
  52. „Lasă că mergem pe burtă, ca în comunism” -Nu va suparati pe mine, dar mi se pune pata cand vad articole in care se scrie ca pe vremea lui Ceausescu nu se muncea … pai daca ii asa stimabilior, cine dracu a facut toate barajele si hidrocentralele din Romania , cine a facut metroul, cine a facut Canalul dunare-Marea Neagra , cine a facut combinatele siderurgice etc. Comparati ce s-a facut in ultimii 20 de ani de comunism cu ce s-a realizat in ultimii 20 de ani de democratie…. macar de s-ar face jumatate din cate s-au facut atunci ….

    00
  53. @Nicole: Si piramidele din Egipt au fost facute de sclavi, ti-ai fi dorit sa traiesti pe vremea lor?

    00
  54. Oh, s-ar putea sa intru si eu in categoria ‘prosti’ in curand pentru ca planuisem sa iau un imprumut de £1,000 pentru cand termin facultatea ca sa plec undeva in vacanta. Ar fi primul si singurul imprumut pe care l-as lua dar simt ca explodez daca nu plec undeva dupa 15 ani de scoala fara nicio vacanta concreta in ultimii 4 ani :(

    S-ar putea sa ma razgandesc dar momentan cat sunt stresata de timp si de toate suna bine ideea. Altfel noi sa fim sanatosi, o sa ma mai apuc de excursii exotice cand oi castiga eu banii :)

    00
  55. @deea
    pai go 4 it. uneori oamenii invata cel mai bine cand experimenteaza pe epiderma lor proprie si personala :D. and njoy it, daca pana la urma o s-o si faci (excursia).

    00
  56. @canadianu, zoso si altii ca voi sunteti niste pustani dezaxati si inconstienti care pierd vremea pe calculator toata ziua de cand a-ti aflat de internet!! niste frustrati care nu stiti ce inseamna ban muncit, ca altfel nu mai aveati timpul si inconstienta de a mai scrie asemenea ineptii undeva!! cat ati muncit voi la viata voastra?cate familii ati intretinut voi?cati copii ati crescut de macar va trece prin cap sa mutati batranii dintr-un oras in altul?cand ai o familie si copii intr-un oras nu cauti sa pleci departe de ei! dar oricum e complicat pentru voi niste complexati si niiste frustrati care nu aveti habar ce inseamna viata in afara PC-ului , netului si blogurilor! pune-ti mana pe o carte, invatati, munciti, construiti o familie, cresteti un copil, asezati-l la casa lui si poi sa va permiteti sa vorbiti de batrani, copii degenerati ce sunteti

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube