Nu vreţi o pungă de plastic? Ce ciudat!

Plastic Bags with...Plastic Bags inside.hm part2 by scottwydenÎn ultimele zile am refuzat de câteva ori să primesc pungi de plastic cu produsele pe care le cumpăr. Magazinul e la doi paşi şi pentru o pâine şi o pungă de chipsuri nu îmi trebuie încă o pungă, că am două mâini.

Tanti de la magazin s-a uitat ciudat la mine prima oară, iar azi m-a întrebat de ce nu vreau pungă. Păi, că stau după colt şi după aia nu am la ce să o folosesc. Da, dar le aruncaţi după. Pai da, dar vă creez o pagubă, că le puteţi da cuiva care cumpara mai mult, mie îmi e lene să duc gunoiul des şi nu sunt biodegradabile. Da, aşa e, dar nu toţi gândesc aşa…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. De-ar gandi toti ca tine la faza asta.

    00
  2. La Real mă duc de ceva vreme (de când am venit din Franța, am văzut acolo cum se procedează) cu pungi de rafie din acelea mari. Le spun la vânzătoare că nu vreau pungi din start, ca să nu rupă din ghemotocul ăla mare pungi pentru mine. Tantile se uită ciudat, și mă întreabă mirate dacă sunt sigur. probabil că nu le vine să creadă că cineva refuză ceva ce i se dă gratis.

    00
  3. Exact asa fac si eu :) Iar cand cumpar mai mult, prefer sa folosesc pungile pe care le mai am pe acas’ care sunt mai mari si mai rezistente in plus. :)

    00
  4. Sunt curios când or să apară şi pe la noi prin magazine pungi d’alea de hârtie, biodegradabile, în locul la astea de plastic…

    00
  5. La Carrefour se gasesc deja niste pungi mari de rafie ce pot fi cumparate si apoi inlocuite cu altele noi daca se uzeaza (asa scrie la casa).
    Cica de la 1 ianuarie toate pungile de plastic se vor plati (mi-a soptit o vanzatoare de la un Mega Image) si atunci n-o sa se mai inghesuie babutele sa ia caramele de la supermarket doar ca sa faca rost de „pungi pentru gunoi” ;)

    00
  6. O idee ar fi sa se ia 50 de bani pe fiecare punga. La cat de mocangiu e romanul, sigur majoritatea or sa prefere sa vina cu sacosa de rafie de acasa. Daca nu ma insel, pe afara chiar e interzis ca pungile de plastic sa fie date gratis. Acum vreo luna, in carrefour, aud reclama aia cu „O punga de plastic se fabrica intr-o secunda, o folosesti 20 de minute, si se degradeaza in 400 de ani. Intereseaza-te la casa de plasele ecologice!”. Ajung la casa, zic „si o plasa ecologica va rog”. A facut aia o fata, de parca as fi injurat-o in araba.

    00
  7. NOU
    #7

    Nu prea fac eu cumparaturile, dar cand se intampla, eu am sacosa de panza sau ghiozdan. Nu-mi plac pungile deloc, cam din aceleasi motive. Se strang, fosnaie, nu-s biodegradabile si de obicei tomberonul pentru chestii de plastic e plin cu chestii de hartie sau cotoare de mar (sau alte gunoaie).
    Ce ma mira pe mine de fiecare data e ca la librarie, atunci cand imi cumpar vreo carte, vor sa-mi dea punga. Plasa. Cand am rucsac sau geanta. E un reflex probabil, din partea lor. Mi se pare risipa.

    00
  8. Subscriu.. Trec strada, iau o Cola, „staţi să vă dau pungă”, „nu mulţumesc, îmi place s-o ţin de gât” :)

    00
  9. offtopic: a scapat NFS Undercover pe torrente desi nu a fost inca lansat.

    00
  10. Felicitari pentru comportament!

    00
  11. Zoso, te-ai mutat inapoi in Bucuresti? Ca nu inteleg… :D

    00
  12. Eu am magazinul la 5 m de intrarea in bloc. Oricum, daca cer o punga, ma costa 0,5 ron si pana acasa se rupe. De aceea mai bine fac 2 drumuri sa duc ce am cumparat decat sa platesc o punga degeaba. Si, oricum, tre` sa renuntam la obiceiul asta neecologic.

    00
  13. @offtopic
    Am nevoie de torrente ca sa downloadez NFS Undercover…

    00
  14. felicitari zoso, esti normal.

    00
  15. Hahahaaaa ! Tu, cei de mai sus, nevasta-mea si normal acum si eu. De cind cu pubele alea de pe strazi cu sticla, plastic si hirtie acu recicleaza tot. Intr-o seara am stat amindoi sa vedem daca iau pubele si le golesc in aceeasi „galeata”. Culmea ca le iau pe categorii si nu le amesteca. Na ca se poate :)

    00
  16. Pensionarii se mai duceau cu sacose de tesut/rafie. Ecologisti de mama focului

    00
  17. la mine magazinul e la 200 m de bloc, de aceea ma inarmez cu cat mai multe pungi gratuite de la magazin. dupa ce le folosesc le arunc in raul care trece pe langa blocul meu. (glumesc), le arunc la tomberon, dar copiii care se joaca pe afara rastoarna tomberonul in rau. ce sa fac? sa car in brate toate cumparaturile? nu va mai laudati ca stati aproape de magazin, sunt si oameni mai putin norocosi,

    00
  18. zoso, precizeaza si locatia, ca ne confuzezi de tot

    00
  19. zi si tu despre reciclarea hartiei,a plasticului si sticlei..pubelele alea in bucuresti sunt rare in restul tarii cred ca nu sunt deloc taxa auto de mediu e folosita pentru mediu(se fac autostrazi),padurile le taiem in draci,cumparam,platim si consumam lucruri care nu sunt absolul necesare.dam spatii pentru deseurile altora.Camioanele statului,armata,pompieri,autobuze ce scot fum de nu vezi strada.Sa nu mai zic de industria aia grea.

    00
  20. @canadianu’: in romania, nenea, in romania…

  21. mea culpa, trebuia sa imi dau seama de la inceput. cred ca am inceput sa ma ramolesc :P

    00
  22. @gogo: poti sa iti iei o punga de panza in ghiozdan/geanta :)

  23. Dupa cum spunea si Ciupercutza mai sus Sarrefour au dat drumul sacoselor de rafie! Sunt posesor al uneia si sunt tare mandru de ea! ;)

    00
  24. Am vazut asta in fata mea la un supermarket, un englezoi si-a luat rosiile, castraveti si ce mai cumparase el, in brate, doar sa nu ia punga de plastic. Si vanzatoarea super-inteligenta zice: „Ia uite-l si pe asta! Salveaza el planeta!” si apoi chicoteste…. N-ai cu cine, niste taranci! :|

    00
  25. Am vazut persoane care iau punga si pentru 2 batoane Mars :|

    00
  26. Si pe afara se poarta sacosele de plastic.Si gratuite.Dar de vreo jumatate de an am vazut peste tot si pungi de hartie.Poti cara cam 10kg cu ele si costa undeva pe la 70 bani. De atunci numai asa ceva cumpar :) . Aaa si am uitat. Asta e in Cehia.

    00
  27. Eu chiar umblu cu o sacosa de carpa in geanta. Si le-am educat pe vanzatoarele din cartier, acum ma stiu de ecologist. Desi nu sunt. Mi se pare de bun simt.

    00
  28. N-as fi crezut niciodata ca si in Germania se dau pungi! Nenorocitii!

    00
  29. Ma bucur sa vad ca mai sunt si alti ecologisti pe aici. Cand cumpar aspirine de la Sensiblu si refuz punga de hartie, farmacistele se uita ciudat…Romania!

    00
  30. So?… spulberi sau nu confuzia…pe unde mai locuiesti, Romania sau Germania..

    00
  31. Bai sper sa nu spun o prostie dar am luat de la supermarketul din colt (Bonpreu se cheama) cu 0,05 eurocenti o punga de plastic biodegradabila 100%, deci exista si de plastic nu doar de hartie. Aici in Barcelona depinde: la carfur dau pungi dar se chitrosesc, tre’ sa le ceri daca vrei sa nu iti ingramadesti toate chestiile intr-o punga (dar poti cumpara si pungi biodegradabile la 0,05 eurocenti sau o sacosa mai mare si mai incapatoare, tot biodegradabila la juma’ de euro) iar la Lidl se platesc la casa pungile, deci la Lidl mergem cu pungile de acasa.

    Off-topic: astia n-au ghena frate, tre’ sa cobor cu gunoiul in fiecare zi :P

    00
  32. am refuzat o punga la un moment dat spunandu-i sec doamnei ca nu o vreau pentru ca polueaza
    iar ea mi-a raspuns: nu polueaza, o arunci cand ajungi acasa :D

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube