Al naibii domeniu public!

Sau, altfel spus, tot ce nu e al Intactului e la liber si poate fi furat pentru audienta!

Tot în şedinţa de marţi, CNA a analizat şi o reclamaţia la emisiunea “În gura presei” din 14 octombrie, în care Mircea Badea a citit informaţii postate de Dragoş Sebastian Bârgãu pe blogul personal. Bârgau spunea pe blog cã s-ar muta în Austria, întrucât acolo are voie sã consume bere în timp ce se aflã la volan, pe blogul acestuia fiind postatã şi o fotografie, care-l prezintã bând dintr-o sticlã în timp ce se aflã la volan, potrivit Departamentului monitorizare al CNA. În emisiune, Mircea Badea a spus despre blogger cã este “cretin sinistru”, “dobitoc purulent”, “bou”, “gibon cretinoid”. Badea nu a precizat identitatea bloggerului.

În plângerea formulatã cãtre CNA, Dragoş Sebastian Bârgãu spune cã: “Mircea Badea a folosit un limbaj calomnios împotriva mea pe baza unei fotografii luate de pe blogul meu personal, încãlcând astfel şi drepturile de autor (care sunt specificate pe paginã (….)). Prin afirmaţiile lui Mircea Badea am fost profund jignit (în unele emisiuni chiar m-a înjurat mascat de mama), mai ales pentru cã nu a citat sursa şi faptul cã, în al doilea comentariu la acel articol, am specificat cã în acea sticlã era apã şi nu bere”.

“Omul ãsta a fost jignit, i s-a dat imaginea, dar dacã e pe blog, nu e în domeniul public?”, a spus Christian Mititelu. “El se plânge, dar el însuşi şi-a pus acea pozã pe blog. Ironiile lui Badea se adreseazã unei subcategorii”, a spus Christian Mititelu. “Poţi tu sã mergi şi sã bei la volan? Nu este un motiv de fãcut mişto de un asemenea om?”, a precizat şi Grigore Zanc. Pe de altã parte, Ioan Onisei a spus cã, într-o singurã emisiune, Micea Badea “are cel puţin de zece ori insulte la adresa acestui om”.

Bloggerul e Visurat. Citatul e de la Marius. Ceea ce ma eneveaza e ca scarbele umane cu pretentia de manageri new media nu au nimic de declarat cand sunt prinşi furând.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. N-am inteles exact, Dragoş Sebastian Bârgãu e visurat?

    Abia astept sa vad postari pe noul blog al lui Mircea Badea, sunt curios daca o sa injure si acolo si daca va da nume :D

    00
  2. Stiu cine ii va ciordi de acum absolut toate materialele lui Badea.

    00
  3. Ce plângăcios ce visurat :)

    00
  4. Si pana la urma CNA il amendeaza pe Badea ? Sau ramane totul in coada de pește ?

    00
  5. unde este poza? :P

    00
  6. eu ma gandesc serios sa banam IP-urile alora in retea :)

    si visurat sa iti fie invatatura de minte, pui poza de tine cu tine pe blogul tau … scrii mare pe ea … seen at visurat.ro … sa nu care cumva :)

    aka asa fac eu :P

    00
  7. Păi dacă e pe net e moca, nu? :))

    00
  8. Da, Bârgău=Visurat. Se pare ca la ora asta nu îi merge blogul.
    Şi ce a decis CNA?
    Mie se pare mai grav faptul că badea „Ion” (mirculică) foloseşte un limbaj de mahala. Eu l-aş da în judecată pentru insultă şi calomnie.

    00
  9. eu il inteleg pe Mircea(si oricine altcineva) ca n-are cum sa le stie pe toate, dar macar minimul asta cu precizarea sursei trebuia sa-l stie..

    00
  10. NOU
    #11

    In opinia mea Badea e un cretin. „mare” jurnalist… probabil are scoala cartierului ca vad ca tot da lectii de insulte si calomnii. traim in romania..

    00
  11. Cateva idei oarecum offtopic, apoi la subiect:

    Pentru felul in care mister Mircea Badea alege sa isi rezolve problemele personale in timpul emisiunii, ii dau nota 2. Pentru limbajul lui de birjar betiv si sifilitic (da, eu imi permit sa zic asta, pentru ca nu ma plateste nimeni sa scriu aici – o fac in timpul meu liber si pe banii mei) ii dau iarasi 2.

    L-as lasa repetent pe vecie la jurnalism.

    De ce mama naibii se numeste „In gura presei”?! Mai degraba s-ar potrivi „In gura lui Mircea Badea”, desi in cazul asta titlul ar indemna implicit la tot felul de actiuni pe care unii le-ar considera rusinoase.

    Acu’… Nici visurat nu’i sutana de episcop si cei doi au meciurile lor, asta e de inteles – fiecare are razboaiele lui cu diversi. Carry on girls, it’s fun to watch…

    Si despre atitudinea CNA-ului vis-a-vis de treaba asta, eu zic ca daca n-au facut nimic in legatura cu Mirciulica si gura lui spurcata pana acum, nici n-o sa se intample de acum inainte.

    Hai, care-i caratist p’aci sa se sesizeze oleaca?

    00
  12. Ok, faci o poza, o pui la tine pe blog/site, dar poza respectiva tot a ta ramane si nu e corect sa vina un ziar/televiziune sa ti-o ia, s-o publice si sa faca audienta si bani pe materialele tale. In cazul asta, e corect ca unele bloguri/ziare (pitzipoanca/Jurnalul national) sa profite de pe urma unor oameni mai putin inzestrati din punct de vedere intelectual si sa faca bani de pe urma pozelor produse de ei? Nu e tot acelasi lucru?

    00
  13. Sintem la inceputuri.. Doar campania asta electorala ne arata asta.. Vb. aia” „Ce, esti copil?!?”
    Se vor cerne multe ninsori pina sa ai copyright. Primul e de baza.

    00
  14. Ok, chiar nimeni nu recunoaste ca poza e, in contradictie evidenta cu ce face visurat de obicei, de o cretinitate rara? Chiar asa, sa fi incantat ca te poti urca baut la volan? Really? In fine…

    00
  15. L-am ascultat astazi pe cretin la radio zula, si la finalul emisiunii spunea ca ce show o sa faca el asta seara la tv pe tema asta ca abia asteapta . Oarecum isi freca mainile… cretin idiot. Va recomand sa asculti ultimele 5 minute ale emisiunii lui de azi, dinou da dovada de o imbecilitate rara. Amin !

    00
  16. blogul i s-a oprit.
    Poate i se sting si reflectoarele in platou diseara.

    00
  17. Eu nu pricep o chestie- de ce are lumea impresia (falsă) că vegherea respectării legii drepturilor de autor cade în sarcina CNA-ului? Greşit, astfel de probleme se discută în instanţă, la fel ca şi afirmaţiile defăimătoare/calomnioase. CNA-ul sancţionează cel mult limbajul colorat la care a recurs Badea, nicidecum nu-l întreabă dacă avea sau nu dreptul să prezinte un material pe post, privind din perspectiva proprietăţii intelectuale. E ca şi cum eu m-aş duce la Urgenţă muşcat de maidanezi şi i-aş cere asistentei ”un antirabic şi-un masaj erotic, în ordinea asta!”.

    00
  18. 1) Are Badea blog ? stie sa scrie ceropitecul ? LOL
    2) daca eu il fac pe Badea Cercopitec, Maimutoi Balos si Bou Paros il jignesc sau ii spun pe nume ?

    00
  19. cna a analizat si care a fost rezultatul? ca si eu pot sa scriu pe blog ca tot ce scriu acolo poate fi citit doar daca iti bagi 2 degete in fund in timp ce citesti, daca nu e ilegal.
    in alta ordine de idei, mircea badea primeste o atentie prea mare din partea unor bloggeri. simt cumva un complex de infierioritate?

    00
  20. nu m-as mira,ca cna-ul sa inchida blogul lui visurat,badea sa-l dea in judecata pe visurat,si sa primeasca si daune morale.romänia.

    00
  21. @Andrei: am un complex de inferioritate atunci cand imi spune ca mama e curva si CNA nu face nimic. FOARTE MARE complex!

  22. @Jordan: problema nu e aia.

  23. Cum se injura de mama? Cred ca stiu sa o injur pe o mama, dar injurat de mama, cum? Injura mama sa ce?

    00
  24. @ zoso – Da, problema identificata de majoritatea vizitatorilor tai e alta :). De acord, Badea a procedat gresit, dar nici visurat nu e mai de Doamne-ajuta. In fine, astia suntem, asta avem, cu asta defilam.

    00
  25. fiti pe faza ca se muta presaru in lumea blogosferei ! si-a facut blog mirciulica :)))

    00
  26. @zoso: ok, nu e complex de inferioratate. dar m-am saturat ca la tine, la visurat si la alti bloggeri sa vad o reactie si atunci cand badea trage o basina

    00
  27. Blogosfera poate profita de pe urma blogului lui Badea.
    Cand el va publica un articol, sa fie plagiat din gros. El se va revolta in emisiune, si poate asa o sa sustina dreptul de autor pentru ce apare pe blog.
    E lider de opinie in tara noastra, si asta conteaza.

    00
  28. eu nu contest ca badea e un dobitoc, dar emisiunea e haioasa si asta conteaza uneori. si da, idiotul ala cu blocgul lui chiar o merita. dupa cum se vede, plangacila a parat si la cna chestia asta, saracu de el.
    dar pe de alta parte, dupa parerea mea, voi toti acesti bloggeri cu limbajul si declinarile voastre gen blogosfera, sa bloguim etc sunteti niste pierde vara care, ce jurnalism, n-aveti nici 7 ani de-acasa cateodata, si va credeti mari si tari ca stati frustrati in fata unui calculator in loc sa duceti o viata in lumea reala. stiti cum e – cand nu stii sa faci nimic in viata, critici ce fac altii. sau mai bine stai pe net si „bloguiesti”. bleac.
    va pup si va urez cat mai mari dioptrii si cat mai multe zile petrecute in fata displayului. si inca un sfat gratis – cand mai iesiti din casa si apareti la tv eventual, trageti burtica inauntru, dati cu sapun si cu o lama de ras, ca noi oamenii neanderthalieni care nu traim „digital” ne mai si spalam ,pieptanam si ingrijim putin, ca deh, nu ne ascundem in spatele unui calculator…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube