Să nu îi plângem de milă lui Kempes

Un interviu şi nişte oameni care îi plâng de milă fostului solist al trupei Cargo.

As vrea să pot face şi eu asta. Ovidiu era un solist nemaipomenit, un spirit rebel, un showman. Şi e mai bine ca imaginea asta să rămână în mintea fanilor, decât cea a omului care avea nevoie de ajutor în a reţine cine sunt eu, de pildă, sau care a anunţat ca pleacă după fustele nevestei dupa ce "Spiritus Sanctus" fusese terminat, lucru care a determinat încă 6 luni de muncă pentru re-înregistrarea albumului.

Mai bine ca fanii să nu ştie detalii sordide şi Ovidiu Ioncu să rămână un idol.

Cargo n-a ajuns aşa din cauza plecării lui Kempes. A ajuns aşa pentru că forţa creativă din spatele grupului a cam secat.

semnat
un fan

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. ‘(…)decât cea a omului care avea nevoie de ajutor în a reţine cine sunt eu (…)’

    No offence, Zoso, dar chiar te consideri INTR-ATAT de important?

    00
  2. @Ingrid: in situatia de mai sus da.

  3. Io-l apreciez ca a fost in stare sa aleaga familia. In schimb nu apreciez restu formatiei care parca asteptau sa plece asta ca sa se dea ei rotunzi…si s-au dat, au devenit manelistii muzici rock ;)…faza cu retinutu o stie toata lumea nu-i o noutate accidentu ala al lui si cu alcoolul scurs prin gura au facut minuni, de aia la ultimele concerte canta mai mult cu stativu ala in fata si nici asa nu reusea.

    Barosane vad ca stii multe din lumea rockului, ai fost ceva redactor de stiri pe domeniu ?

    00
  4. cum dracu????
    a fost una din cele mai bune voci de la noi. a fost si s-a dus dracului tocmai la canguri . din nefericire, il inteleg perfect si nu am ce sa-i reprosez. e viata lui , e familia lui si la noi daca nu canti cacaturi , nu te descurci cu banii. si cargo a inceput sa cante doar cacaturi , la fel si iris. si holograf . si toti ceilalti care mai demult se dadeau roakeri. ma apuca scarba cand ma gandesc la ceea ce canta cargo acuma .
    oricum , am tot sperat sa ramana si in domeniul muzical , sa nu se piarda cu totul timbrul acela metalic , de neegalat in tara asta .
    pentru asta ii plang de mila. ca s-a dus dracu cu vocea lui cu tot.
    si totusi inclin sa cred ca acei fani cargo de pe vremuri inca mai spera..

    00
  5. Nu-i mai plăcea în trupă, a plecat. Nu câştiga suficient, s-a reprofilat. E normal şi orice om cu puţină minte ar fi procedat la fel. Tu dacă nu ai câştiga suficient la locul de muncă, ce ai face ?

    00
  6. kempes trebuie sa ramana un idol.
    a fost miseleasca plecarea lui, da’ pentru mine cel putin kempes ramane cargo.cum sa-si aduca aminte de tine, vali? pana mea, avea versurile in fata la concerte

    00
  7. Orice a fost nu conteaza. Kempes a fost extraordinar. Ii iubesc vocea si toata muzica pe care a reusit sa o faca.
    Zoso, te apreciez, dar pe Kempes lasa-l. Nu mai este nimeni precum Kempes.

    10
  8. zoso , vad si pe blogu chinezului ca zici ca tu stii si altele despre ce a facut kempes in lunile in care a mai fost prin romanica si ca ovidiu nu zice tocma adevaru in interviul ala.
    apoi ori il zici tu ori basta cu insinuari de genul asta. nu ti se pare mai ok asa?
    asta o zice un om care , impreuna cu altii , are a stat 3 ore la -20’C intr-o noapte din iarna lu 2001 ca sa il prinda pe kempes sa ii ia un autograf dupa un concert in iasi. si l-a luat pe la 3 jumate dimineata .
    si apropo de albumul ala care a trebuit reinregistrat in 6 luni : nu am reusit sa il ascult prea des dar tare , TARE as fi vrut sa il ascult in varianta kempes , nu cu schelalaitu asta de ingrisan. si ma refer in special la ” hora pe motoare”

    00
  9. Sa-i fie de bine. Eu imi iau jumate si ma-ntind pe canapea

    00
  10. stau linistit si dorm in camera mea…

  11. NOU
    #11

    Eu zic că dacă nu o puneți de o petiție „Save Kempes”, degeaba…

    00
  12. Da’ nu cumva ar trebui sa ne plangem NOUA de mila? Ca suntem o natie asa de dobitoaca, delasatoare, nepasatoare, incat un artist de succes, pentru multi un idol, prefera sa emigreze in Australia si sa dea cu bidineaua decat sa fie un rockstar sarac aici? Cum spuneau CC, neam blestemat…

    00
  13. azi e ziua lor, ziua vrajitoarelor

    deci ce s-a intalmplat cu kempes si de ce a ajuns cargo rau?

    00
  14. Probabil ca a spus adevarul si ii este mult mai bine acolo, in Australia! Sa ne bucuram pentru el si sa speram ca odata, in viitor, romanii plecati vor avea motive sa se intoarca in tara!

    00
  15. Kempes a facut o alegere onesta, pentru care il respect. Ca artist, atunci cand nu mai ai nimic nou de spus, cand creativitatea dispare, cand incepi sa te repeti, mai bine te apuci de gradinarit, de zugravit, de cosit, de orice altceva. Inveti ceva nou, esti mai castigat ca om, decat daca te incapatanezi sa ramai pe scena si sa traiesti din amintiri, mort din pdv artistic. Exemplele sunt multe, de la Phoenix si Iris, la U2 si Metallica.

    00
  16. ba, zoso, stiam eu ca esti un muist,dar acum nu mai am nicio indoiala.

    hai sa-ti explic, cretinule, care esti un cretin: kempes este unul din putinii oameni care au schimbat cite ceva in muzica imputita din tara asta poplata de fraieri ca tine. si ca ma-ta. daca nu l-am stiut pastra, s-a dus. si am ramas cu luzari si cu muisti. ca tine, evident! bineinteles ca si ca ma-ta!

    hai, mai ia o pla in bot si da-te in mortii matii, de muista care e ma-ta!

    01
  17. ina, imi plac argumentele rockerilor nespalati. mereu au ceva important si obiectiv de zis.

  18. Nu inteleg de ce trebuie sa ne jignim in halal acesta chiar daca suntem rockeri trebuie sa avem un orgoliu al nostru .Intradevar muzica rock sa cam dus pe apa simbetei putini care mai canta rock adevarat dar asta e trebuie sa ne obijnuim si sa ne apucam noi de cantat daca nu ne place .Asta e chiar si trupele mari s/au lasat de muzica adevarata cred ca au imbatrnit la fel cum se inimpla cu noi ma refer la generatia mea a anilor70/72 dar orcum eu tot un rocker raman va salut pe toti si fit mai buni salut

    10
  19. Kempes nu mai avea probleme cu memorie, nu stiu de ce pastra stativul, poate erau momente… Intr-un fel ne-am cunoscut desi nu cred ca l-am vazut cam 1 an inainte de plecare iar cand a fost in Romania s-a nimerit sa ne intalnim si totusi stia cine suntem (familia mea).

    00
  20. Parerea mea despre situati asta e urmatoarea:Kempes a ales BINE DE TOT.Ca dovada ca el a stiut demult ce va ajunge muzica in Romania…decat sa cante vrajeli sa traiasca decent sau modest mai bine a cantat facand-o bine cat sa putut…cand nu s-a mai putut a ales familia ceea ce e normal.Ii apreciez curajul de a face tot posibilul pentru ca familia lui sa aiba un trai mai bun.Problema e ca si el a gresit anuntand tarziu …nu a fost prietenesc faptul ca a anuntat in ultimul moment intentia si in plus ceilalti membrii au reconstruit albumul printr-o munca de 6 luni si s-au infruntat cu probleme cu fanii.

    00
  21. pentru fanii care tot isi introduc limba intre fesele umflatului am de facut o precizare. Kempes a plecat.. singur.. nu a luat cu el inregistrarile, nu le-a sters a plecat si atat…6 luni de zile i-au trebuit umflatului sa grohaie pe piese si baiatului de la butoane sa suprapuna intrumentele si vocea.. daca ai compozitia 6 luni de zile sa scoti un album e mai mult decat suficient.. Asa ca nu mai dati vina pe Kempes ca a plecat in ultimul moment. cum zice blabla asta.. „reconstruirea albumului” a durat atat pentru ca umflatul ala habar n-are sa guite

    00
  22. As vrea să pot face şi eu asta. Ovidiu era un solist nemaipomenit, un spirit rebel, un showman. Şi e mai bine ca imaginea asta să rămână în mintea fanilor, decât cea a omului care avea nevoie de ajutor în a reţine cine sunt eu, de pildă, sau care a anunţat ca pleacă după fustele nevestei dupa ce „Spiritus Sanctus” fusese terminat, lucru care a determinat încă 6 luni de muncă pentru re-înregistrarea albumului.

    Raspuns> Bre omul a plecat in Australia ca sa munceasca si sa ofere un viitor mai bun familiei sale, nu inteleg ce este rau in asta, sau cum ar putea acest lucru sa strice imaginea fostului vocalist Cargo. Eu personal il respect chia mai mult acuma cand a demonstrat ca este capabil sa faca si altceva decat a tine microfonul si chitara in mana chiar daca era un vocalist talentat in sanul formatiei Cargo. In Romania era privit ca un idol, ei bine omul a avut puterea sa renunte la faima pentru a face meseria de zidar in Australia care dupa cum a si spus-o nu este usoara, la care se mai adauga si faptul ca romanii nu sunt priviti bine nicaieri in lume, dupa cum a si afirmat ca odata un assistent, aflandu-se la spital, datorita nationalitatii sale l-a intrebat daca-i tigan. Personal eu zic ca de la Kempes romanii inca au multe de invatat.

    00
  23. Pacat ca unul din putinele voci cu adevarat deosebite ale rock-ului romanesc a trebuit sa plece din tara asta de rahat doar pentru a-si putea intretine familia..
    Si asta in timp ce nonvalorile sunt ridicate in lumina refelectoarelor si promovate ca valori ,…pitsipoanecele despuiate si cacalarii maneloizi care se lafaie in lux si bogatie si care sunt promovati de toate posturile TV de kkt ..
    Oricum ma bucur pentru el ca totusi acum este mult mai fericit si implinit decit in tara natala in care nu a fost apreciat si respectat …si eu ma pregatesc sa-i calc pe urme cu emigratul in AU

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.