miscari dezechilibrate

Numirea lui Hurezeanu, care este un jurnalist bun, sub acoperire, in fruntea trustului Realitatea-Catavencu e o miscare surprinzatoare. RC Group seamana cu Vodanet de acum jumatate de an. Tu, cu ce te ocupi? Esti la programare? De maine esti project manager la acasa. ro! Tu, treci la programare! Nu imi pasa ca esti secretara, treci!

Cam asa e si la RCGroup. Directia nicaieri. Uitati-va numai cate posturi a schimbt Dragos Stanca. Acum 2 ani era director pe grup. Dupa aia era director de publishing. Acum a ajuns director de newmedia si nici asa nu se simte prea bine.

Asadar, intra pe teren Hurezeanu, se incalzeste pe margine Turcescu (si alti capabili).

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

  1. @Angel: bre, cand nu faci performanta, da, te roteste seful.

  2. Se cheama job rotation si majoritatea celor care lucreaza in presa (sau cel putin cei pe care i-am cunoscut in scurta mea experienta ca jurnalist) au parte de asa ceva. In mod normal, pentru reporteri, de exemplu, activitatea este impartita desigur pe mai multe domenii; sunt cei care lucreaza numai pe politic, social, santatate, cultura etc. O data la un anumit interval de timp, reporterii sunt schimbati intre ei pentru a nu se plafona. Sigur, reporterii de sport fac exceptie. Ma gandesc ca e vorba de acelasi lucru, la un al nivel. Sau poate e vorba, pur si simplu, de faptul ca oamenii in cauza nu se prea pricep la ceea ce fac. …Zic si eu.

    00
  3. Bai, Hurezeanu chiar e capabil intr-ale jurnalismului. Si chiar are idei coerente pe la milioanele de talcioc-souri de pe la televiziuni. Partea mai naspa e ca:
    – e un ziarist/tocsouist promovat intr-un post de conducere. A fost director si la Romania Libera, dar a plecat de’acolo destul de repede. Nu stiu de ce. Si nu intotdeauna un individ bun tehnic pe domeniul lui e si bun manager;
    – imi miroase oarecum a „spalatura” pre-electorala (innalbitorul Hurezeanu): profita de imaginea lui, si dau pe post tot ce le place lor. La nivel de presedinte de trust, poti stabili o politica editoriala in linii mari, dar nu cred ca poate interveni in circuitul natural al (petro)dolarilor in RC.

    00
  4. Din câte am văzut pe la televizor, nenea ăla nu prea are stofă de şef. Nu mi se pare genul care să dea cu pumnul în masă, iar într-un trust de asemenea dimensiuni, dacă nu ai vână în tine, te mănâncă şobolanii.

    00
  5. …se incalzeste pe margine Turcescu si alti capabili… sau se incalzesc Turcescu si altii… ca e mai multi ?

    00
  6. „intra pe teren Hurezeanu, se incalzeste pe margine Turcescu si alti capabili” – nu era mai corect „se incalzesc”? Sper sa nu gresesc :)

    00
  7. Una e sa fii jurnalist, alta e sa fii manager. Oricum, banuiesc ca numirea lui Hurezeanu e o chestie de marketing&PR si ca, de fapt, altii vor avea decizia la nivel practic. Nu ma intrebati de ce n-au mers pe clasicul „Director Onorofic/Fondator/bla bla”.

    Zoso, fa si tu un live blogging de la conferinta aia!

    00
  8. Zoso, de cind e obiceiul sa va deconspirati intre voi, agentii acoperiti din presa? Ce obiceiuri! Tineretul din ziua de azi!

    00
  9. Chestie de imagine. Noi ne facem ca te apreciem, tu te faci ca muncesti… dar ai imagine buna si asta da bine…

    Hurezeanu e bun analist, bun jurnalist (scolit la europa liberea si la ” doicevele” ) dar de la un timp vine batranetea, foamea de bani… doar nu o sa traiasca doar cu 5000 euro/luna salariu?
    mai vrea omu o vacanta la alta marea decat cea neagra, o masina… un „uischi” bun ;)

    00
  10. Turcescu de cand il stiu a fost pe banca, ma iface emisiuni pe Realitatea?

    00
  11. Hurezeanu e una dintre cele mai mari lichele din „high-life”-ul intelectual romanesc. Raman intotdeauna surprins de felul in care oameni (cel putin aparent) inteligenti, cum ar fi cei care comenteaza aici, nu-s in stare sa vada dincolo de aparente (extrem de transparente, de altfel, constand in lucruri firesti, cum ar fi o informare decenta, un limbaj civilizat si o gramatica virgula corecta) si sa realizeze ca atatia si atatia dintre indivizii acestia docti degeaba sunt, bottom line, lichele fara valoare, mereu pe urma banului. Punct. Hurezeanu nu e un jurnalist bun. Nu e un om de cultura veritabil. Nu e un formator de opinie. Ca atatia altii, e un tip care se rade in fiecare dimineata, se echipeaza la cravata, a citit mult si vorbeste corect gramatical, fara sa spuna, de fapt, nimic, pentru ca nu poti spune cu adevarat CEVA fiind mereu gretos de „politically correct”. In fruntea R-C: cum spuneam, tipul e lucrativ. Nu-l mai cautati pe la cur, ca nu e cu nimic mai breaz decat oricare alta lichea de aceeasi categorie.

    00
  12. hai ca pe asta nu o stiam. da, si eu sunt de parere ca tot o chestie de imagine este.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube