Ştrand la Paşcani

Prin ordinul direct dat de catre viceprimarul Ionita, pascanenii care vor veni la strand nu vor mai avea ocazia sa se balaceasca alaturi de suedejii care confunda bazinul strandului cu dusul de acasa.

   Acestia vor fi primiti in interiorul Strandului Municipal, doar daca vor prezenta la intrare o adeverinta de la medicul de familie, precum ca nu au diferite boli de piele sau alte boli transmisibile.

Bună treabă

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Nu e buna e total jenanta.Putea sa trimita doctorii la suedeji acasa sa vada daca sunt sanatosi nu segregare de strand.Aluneci foarte naspa zoso.

    00
  2. Care „acestia” vor fi primiti numai cu adeverinta? Toti cei care intra sau numai cei mai inchisi la culoare? In cazul din urma asta e rasism curat. Si in primul caz tot o prostie e, la fel ca si cea prin care numai cine are certificat de producator poate vinde in pietele agro-alimentare. Se vede cu ochiul liber cine vinde in piata, sunt numai „producatori” 100%.

    00
  3. NOU
    #3

    Dar ce numai suedejii confunda bazinul de inot cu dusul?
    @ albert medicul de familie poate sa elibereze adeverinta prin care sa demonstreze ca nu ai boli de piele transmisibile :P

    00
  4. bine le face! ;)

    00
  5. de ce se mai complica? sa le interzica intrarea si gata. chiar daca nu au boli, tot ar strica buna dispozitie romanilor!

    mai sunt tot felul de oameni care acuza rasismul. pai ce parere sa ai despre un grup de femei care intra imbracate in apa la Water Park Otopeni, iar barbatii lor stau si scrumeaza in apa??
    Asta ca sa ma rezum doar la stranduri si bazine…..

    00
  6. acum toti aparatorii minoritatilor astea vor sari cu curul in sus ca asta e discriminare :). sunt curios daca ultrasii astia care ne explica noua cum sa tratam suedejii ar face baie in acelasi loc cu toti nespalatii in cauza.

    00
  7. NOU
    #7

    Oare medicul de familie elibereaza adeverinta care sa ateste ca te-ai spalat in ultimele 6 luni. Ar fi ceva. Ar fi buna ca si conditie de angajare.

    00
  8. Eu cred că e o măsură bună. Nu am văzut nici un român cu boli de piele sau nespălat, după cum am observat că toţi suedejii sunt plini de furuncule, râie şi păduchi.
    Seriously, dacă prima parte o înţeleg oarecum „alaturi de suedejii care confunda bazinul strandului cu dusul de acasa”, cea de-a doua mi se pare absurdă. Cred că ar fi normal şi civilizat ca să stea acasă cine se ştie cu o boală de piele, nu să o împartă pe la alţii. Dacă totuşi se cere o adeverinţă, ar fi normal să se ceară de la toată lumea.

    00
  9. Hot topic … :)

    Eu cred ca au procedat gresit. Cred ca mai fair ar fi fost ca intrarea sa nu coste 5 lei – ci 6 lei. Leul in plus sa se investeasca intr-un sampon (gel de dus) pe care ar trebui sa-l foloseasca toata lumea inainte de a intra la strand. Astfel – cel putin teoretic – toata lumea este curata.

    Cat despre medicul de familie … da – cred ca 99.97% dintre locuitorii din Pascani au medic de familie care este deschis 300% din timp la toate cererile lor. Acuma pe bune cred ca orice medic de familie ar stramba din nas daca ar trebui sa elibereze astfel de adeverinte la toata lumea ….

    00
  10. Aaa, segregare! Uite ca vine Jim Crow si pe la noi..Deci practic nivelul romaniei e undeva prin 1864…
    Tampita treaba; nu etnia predispune la boli de piele, ci nivelul social. In romania, insa, etnia predispune la un nivel social foarte jos. Acest lucru se numeste discriminare.
    Trecand peste considerentele de umanitate, care e clar ca nu se aplica la unii romani, bipezi fara blana si coada, in mod cert nu oameni, ar fi cele practice: abia asteapta CEDO un caz d-asta, sa dea un exemplu anti-discriminare. Pacat ca nu sunt avocat, m-as baga imediat, poate si numai pentru a face niste intoleranti ca romanii sa plateasca zeci milioane de euro din propriul buzunar, fiindca prostia, nu-i asa, trebuie sa doara.
    G.

    00
  11. normal ar fi ca toata lumea sa faca asta (sa-si probeze starea de sanatate)… nu cred ca in harlem sau bronx li se cere celor de culoare sa vina cu vreun bilet de buna purtare daca vor sa stea in inghesuiala din metrou langa un alb, ce-a facut moldoveanul ala e definitia discriminarii („diferenţiere restrictivă de drepturi pentru o parte a poplaţiei unei ţări, pentru o organizaţie sau pentru unele ţări faţă de altele”).
    Hai sa-i obligam sa poarte si semne-npiept ca sa ne ferim de ei, sa-i inchidem cu garduri ghimpate intr-un cartier…
    Facem pariu ca o sa pice in cateva ore decizia asta, sau traim intr-o tara de Goebbelsi mici

    00
  12. @zoso: mai baga niste articole din astea poate crapa progresisii si scapam de ei definitiv…

    00
  13. oricum daca petreci mai mult timp pe la strand, sau adormi o zi la soare, risti sa fii catalogat tigan si sa ai parte de acelasi tratament… ce amuzant ar fi sa feliciti autoritatile, si dupa 2 zile de bronzat sa te trezesti cu: „Incotro, cioara? Certificatul unde e?”

    00
  14. Pai si romanii cu boli de piele si plini de jeg? Sau raia de roman e mai dulce decat cea de tigan?

    00
  15. daca e baiat istet, primarul poate sa elimine orice idee de discriminare printr-un regulament de ordine publica: nu au voie in strand persoanele cu o igiena necorespunzatoare sau care perturba ordinea publica. simplu si la obiect, asa cum se practica si prin alte tari – dusul e obligatoriu INAINTE de a intra in piscina, tinuta vestimentara trebuie sa fie adecvata, comportamentul trebuie sa fie decent. nu respecti ordinea, esti dat afara cu amenda cu tot.

    00
  16. La Pascani cred ca se face treaba buna. Daca imi aduc bine aminte aia au o super primarie. Si totusi care pute mai rau? Tiganu sau taranu?

    00
  17. Dar e strand cu intrare libera? O intrare de 40 sau 50 de lei, cum exista deja la unele stranduri, ar face selectia de la sine, fara aberanta adeverinta – come on! :)

    00
  18. Alex Brie, primarul de care zici tu nu ar fi un tip istet ci doar un tip care cunoaste Constitutia tarii in care traieste.

    Asta refuza sa priceapa extremistii de mucava din tara asta. Daca te deranjeaza suedejii pentru ca sunt jegosi (sa presupunem ca afirmatia este adevarata pentru a simplifica discutia) atunci aplica un regulament de cum este cel in cauza. Daca toti suedejii sunt asa cum ziceam mai sus, atunci acestia nu vor intra. Plus ca vei filtra si romanii de aceeasi teapa. Plus ca nu vei jigni fara rost un tigan care este un cetatean obisnuit.

    Aplica regula batei si vei obtine doar scandal.

  19. @geni: nu, nu e strand cu intrarea libera.. e 4 ron intrarea parca..

    00
  20. @chriscross: Bai boule nu crapa nimeni, daca tu crezi ca asa se rezolva problemele astea cu un articol scris pe blog esti si mai bou. Din pacate Zoso nu se poate abtine si baga periodic ceva contra suedejilor, pensionarilor, motociclistilor fara sa aiba de fapt o idee clara in articolul scris, doar ridica mingea la fileu.

    00
  21. pai si io daca ma duc in pascani si vreau la strand ce fac? Ca tata e tigan si mama moldoveanca, sunt jumate jumate. Ma lasa sa intru sau nu??? Plus ca nu arat a tiganca… Asta e cea mai mare prostie pe care am auzit-o :)) cat de indobitocit sa fi ca sa promulgi o asemenea lege??? Romani jegosi nu a vazut primaru asta??? Sa se uite bine in juru lui ca sunt moldoveni mai nespalati decat suedeji… Eu nu ii inghit nici pe unii, nici pe altii atata timp cat ma deranjeaza nu ma intereseaza ce etnie sunt. Si eu am optiunea de a alege ce sa spun ca sunt : moldoveanca sau tiganca. Dar imi e rusine fiindca ambele etnii sunt dintre cele mai proaste de la noi din tara. Insa peste tot sunt si oameni care merita apreciati. Am invatat sa fiu tiganca in suflet si cetatean european in comportament, iar asa e cel mai bine. Nu dati legi pentru suedeji, sasi, machedoni etc : da-ti legi pentru oameni!

    00
  22. Vreau doar sa va povestesc cate ceva despre colega mea de camera, basarabeanca.Nu vreau sa generalizez , insa nu credeam ca exista astfel de oameni, si mai ales studenti, care se presupune ca sunt putin mai deschisi la minte decat compatriotii lor fara scola.
    1.Colega mea nu face dus cate 3-4 zile, iar lenjeria nu si-o schimba nici macar atunci.Culmea este ca daca o vezi pe strada, ai impresia ca este Prima doamna a Romaniei, adica este genul de fata fitzoasa, care umbla imbracata elegant, insa pantofii ii miros ingrozitor.
    2.din oct 2008 si-a a spalat hainele de 2 ori.Culmea este ca avem masina de spalat pe palier si este gratis.
    3.pana acu cateva saptamani , avea doar o cana si o lingurita, restul le folosea de la mine.Nu m-ar fi deranjat daca nu imi lasa toate vasele murdare, deci eu de fiecare data cand vroiam sa folosesc ceva trebuia sa le spal.
    4.in frigider lasa pielitza de la salam , ambalaje de la mancare goale, pungi si borcane murdare;
    5.imi mananca mancarea , si culmea lasa ambalajele goale in frigider…poate ca sa imi amintresc ca aveam mancare inainte sa vina fomista de ea;
    6.ideea este ca ea cand primeste banii, isi cumpara haine si dup-aisuge degetu ca nu are ce manca
    7.ea e genu de persoana stresata , vine acasa spunand :”vai , cate am de facut!nu mai rezist…”Si toata ziua sta pe mess, la faculta nu prea merge.
    8.dimineata isi pune telefonu sa sune , da nu il opreste decat dupa vreo 3 min, da oricum ii suna dn 10 in 10 min.Oricum de la 7 cand ii suna pana la 12 cand se trezeste….
    9.vorbeste singura si are un ras foarte ciudat
    Credeti-ma ca astea sunt doar cateva din minunatiile ce le face….
    Nu mai rezist…si cand ma gandesc ca acesti studenti primesc locuri in camin pe gratis si nici nu au nevoie de medie si toate astea, din partea statului Roman, pe cand studentii romani stau cu frica in san sa prinda un loc in camin….

    00
  23. Alexandra…”promulge-ma’ pe mine!

    00
  24. Mi se pare totusi prea exagerat

    00
  25. Oricum ar fi, strandul in cauza nu a fost deschis din 2008 pana in prezent. E vorba sa-l deschida vara asta… Desi vara a cam venit deja.

    00
  26. si intr-un final au reusit sa il deschida : https://inpascani.ro/tag/strand-pascani/

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube