morala sau banii?

Sa presupunem ca exista un nene care scrie lucruri mai putin magulitoare despre voi. Jenante, jignitoare si nesimtite. Peste cateva luni, aceste nene va abordeaza cu o propunere de business lejer (bani de care va puteti lipsi). Ii spuneti sa faca pasi. Peste cateva luni revine. II spuneti sa faca pasi la modul injurios. Se transforma in victima si apeleaza la clasicul "ai o problema". Orlando spunea ca nu exista lucruri personale in afaceri. Decat atunci cand afacerea e personala.

Hai sa facem un sondaj cu ce trebuia facut:

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. Daca ii zici sa faca pasi procedezi bine.Dar daca isi cere scuze pentru ce t-ia zis poti intra in afacere.

    00
  2. il poti calca in picioare si facand afaceri cu el. sigur ca il faci intai sa se umileasca subtil, iei bani mai multi si faci treaba mai buna (ipotetic), partea cu ignoratu are si ea o limita…

    00
  3. NOU
    #3

    ai procedat bine, ca un barbat adevarat. (cu mentiunea ca pana la un punct iulys blog are dreptate, dar inteleg ca tipul nu si-a cerut scuze).
    Daca acceptai nu erai decat un al soi de boarfa si respectivul ar fi trait cu impresia ca esti atat de mort dupa bani ca poate oricand sa iti dea mumu si apoi daca iti arunca un os il iei gudurandu-te.

    Exista suedeji, mai ales jagardelele alea din clanurile care fac nenorociri care traiesc cu impresia ca absolut tot e de vanzare.
    Ca ei pot sa te bata, sa iti scoata dintii si sa iti violeze nevasta si mama si sa te cumpere apoi.
    Bai nene, sunt luncruri care nu se vand. Daca esti barbat.

    00
  4. NOU
    #4

    Cat timp iti merge bine nu are rost sa treci peste orgoliul personal. Daca te misti bine o miscare de acest gen poate fi si benefica in afaceri. Dar trebuie sa fii foarte sigur ca nu vei avea de-aface cu el niciodata; altfel, asteapta-te la o riposta cu prima ocazie posibila. Orlando spunea el ce spunea, dar sunt convins ca si el stie ca in afaceri nu trebuie sa te desparti prin cearta si jigniri. Lumea este prea mica pentru asta.

    00
  5. Votul meu: morala. Pe termen lung e o investitie profitabila.

    00
  6. [sarcasm]
    zoso, te-a cautat ciutacul sa-i faci mai mare treaba aia ce o are mica ?
    [/sarcasm]

    00
  7. Nu e vorba numai de morala, poti sa zici ca nu dai doi bani pe morala cand e vorba de afaceri, dar ce incredere poti sa ai intr-unul care isi schimba radical pozitia coloanei vertebrale in catvea luni? Eu ma feresc ca de dracu’ de oamenii astia. Dar adevaru’ e ca nici afaceri nu fac :) poate ar trebui sa isi dea cu parerea unii mai cu experienta. Chiar sunt curioasa.

    00
  8. @gupi: subtilule :P

  9. NOU
    #9

    As fi dezamagit daca ai accepta.

    00
  10. Totuşi este adevărat şi perceptul că „fiecare om îşi are preţul lui”. Cine zice că nu-i aşa este ori ipocritt sau nu aprimit preţul pe care el îl considera că îl merită. Dar, ca în orice regulă, mai există şi excepţii. Şi totă lumea se consideră o excepţie.

    00
  11. pai daca te-a injurat o data o sa te injure si dupa aia, mai ales daca nu iesea in ordinte posibila colaborare.

    00
  12. Depinde ce-ti aduce tie o satisfactie/bucurie mai mare. Ar fi mai multe variante:
    1. banii ->simplu si frumos, inchei afacerea, banii iti intra in portofel.
    2. razbunare -> in mod elegant te faci ca esti interesat si-i tragi o teapa. Il amani, il incurci sau iei banii si faci o treaba de rahat.
    3. onoare -> aici e mai complicat. E frumos ca oamenii vor avea o parere buna despre tine, dar in adancul lor te vor socoti un fraier.
    Important e sa te simti bine in pielea ta, asa ca e clar ce trebuie sa alegi, in opinia mea. But then again, eu nu sunt un mare businessman. :)

    00
  13. NOU
    #13

    I-as fi luat mai multi bani .. pentru ca din start el a trecut peste orgoliu venind la tine dupa ce te-a injurat. Ramane ca un prost si cu banii luati!

    00
  14. De acord. Trebuia sa ii ceri mai multi bani. Mult mai multi. Nu stiu detalii, deci nu ma pot pronunta exact cat inseamna asta, tu trebuie sa stii. Trebuia sa-i dai un quote atata de nerusinat incat sa aiba doar doua variante:

    1. Renunta, caz in care castigi, pentru ca ai scapat de el, cel mai probabil definitiv.

    2. Accepta, caz in care iarasi castigi, din motivul evident ca tocmai ai facut o carutza de bani.

    Oricum, mingea era la tine

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube