mituri nemţeşti

la ei nu există cocalari.
Prin cocalari înţeleg idioţi care se comportă ca nişte sălbatici. Există şi la ei, dar sunt mult mai cuminţi. Îi vezi în parc, bând bere şi vorbind tare. Numai că după ce termină, strâng totul si pleacă acasa. Nu se iau de nimeni şi nu fac mizerie.

la ei nu exista piţipoance.
Există. Din alea care îşi fac poze de hi5 şi se îmbracă exact ca ale noastre. Vorbesc tare pe strada şi ascultă muzică la mobil. Majoritatea însă nu sunt nemţoaice.

la ei nu există mizerie.
Există, nu la fel de multă însă. Diferenţa e că la ei se strânge seara/dimineaţa, foarte conştiincios, totul. Străzile devin lună. Nu există praf pe stradă, încurajându-se astfel mersul pe bicicletă sau pe scuter.

la ei nu există idioţi în trafic.
De obicei sunt femei, imigranţi sau începători. Şi sunt la fel ca ai noştri. Dar sunt puţini.

la ei nu exista cerşetori.
Majoritatea sunt suedeji, români sau de alte naţionalităţi. Stau la uşa supermarketului, salută pe toată lumea şi ţin un ziar în mână sau cânta la ceva. Nu sunt agresivi, nu se roagă de tine. Acest lucru e interzis şi ştie că dacă poliţia primeşte o reclamaţie, e zburat la el în ţară.

la ei nu există încurcă-lume.
Căcălau. Plin metroul de din ăstia care nu ştiu pe unde merg, care se uită la stele sau se opresc pe scări să se încheie la şiret. Sunt curios când n-or mai fi turişti dacă o să fie la fel de mulţi.

tinerii sunt mai cuminţi.
Deloc. Îi văd în metrou sau seara în locurile publice. Fac tămbălău, ţipă, urlă, se dau în spectacol. Dar la final fac curat şi pleacă acasă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

1 comentariu

  1. dar cu tot raul pe care zici ca e si la ei.. mai bine daca ar fi si la noi asa, i-ar tine dracu sub control macar :|

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.