Intact nu ştie ce face şi ce spune

La o zi dupa ce am publicat emailul trimis de Bogdan Gavrilă, new media manager al trustului Intact, către siteurile care pun la dispoziţia publicului posesor de internet emisiuni aparţinând acestui trust, trag câteva concluzii pe care ar fi trebuit să le tragă alţii, dacă ar fi avut ce trebuie:

  • E mult mai uşor să acuzi şi să faci ordine în ograda altora decât a ta. Acuzele repetate de încălcare a dreturilor de autor  de către siteurile trustului Intact au rămas fără răspuns, în schimb Bogdan, intr-o întorsătura ironică a situaţiei, ţine cu dinţii de materialele lor. Ceea ce face mysport.ro (furt de la wikipedia, kanal d, protv, tvr), gsp.ro (furt de la agenţiile de presă şi de la televiziuni), antena3.ro (furt de imagini de pe siteuri româneşti şi internaţionale) nu sunt furt. De aici tragem o concluzie simplă: Bogdan e cam în plus pe acolo şi dacă ar fi avut curajul să aducă în discuţie aceste încălcări, a fost trimis rapid la plimbare.

  • E ironic că Intact rage ca un leu în a-şi proteja drepturile de autor asupra meciurilor (şi e normal să facă aşa), pentru că, atenţie mare aici, au dat foarte mulţi bani pe aceste drepturi, dar nu consideră că alţii au materiale care cad sub incidenţa drepturilor de autor sau se zgârcesc să plătească pentru a folosi pe internet înregistrări care nu le aparţin. Observaţi ironia? Noi am plătit 100 de milioane, bă, sunt ale noastre! Dar furăm de la TVR, ProTV şi Kanal D pentru că ei nu au plătit atâţia bani!
  • E ciudat că new media managerul unui trust şi proprietar de blog nu ştie sau nu înţeleaga de ce un email al său a ajuns publicat pe un blog. Dacă mai sunt oameni care n-au înţeles încă de ce s-a întâmplat asta, să îmi dea un mail şi le explic. Bogdan, e frumos să te informezi un pic înainte de a ameninţa sau de a pune terţe părţi să mă ameninţe cu procese şi alte minuni. Nu mai suntem în 2001, când era de ajuns să menţionezi că "te dau în judecată" şi interlocutorul făcea pe el. Până una alta, PCR e în opoziţie, cam greu să existe acelaşi impact ca pe vremea când eraţi lingăii PSDului, nu crezi?
  • E amuzant că sunt atât de ofuscaţi de pubilcarea unui email de ameninţare. Să fie pentru că sperau să îi sperie pe toţi şi nimeni să nu le arate paiele din ochii lor? E nasol când un asemenea "document" vede lumina tiparului şi oamenii îşi mai pot da cu părerea despre oamenii care l-au gândit şi care îl vor înfăptuit. Şi e oarecum de înţeles. Publicarea lui şi cele 60 de articole apărute de atunci, şi toate contra, reprezintă un eşec personal pentru Bogdan Gavrilă, care spera să îşi câştige  respectul colegilor şi şefilor prin această mişcare abilă.
  • Bogdan mi-a reprosat aseara ca fac circ, lucru care nu ajuta deloc internetului romanesc.

În final, apreciez la Bogdan că, spre deosebire de Gusti Roman, poate formula fraze şi se poate exprima coerent si logic. Dar totuşi, n-ar trebui să cenzurezi pe blogul tău mesajele care înjură Intact cu linkuri. Cred că 3 sau 4 oameni mi s-au plâns că au lăsat mesaje pe core-target.ro, dar acestea nu au apărut. Nu sunteţi singuri. Şi la mine din două, unul nu apare, că nu e în ton cu politica.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

8 comentarii

  1. „Baieti…<> „…?!

    00
  2. degeaba au dat 100 de milioane de euro pentru drepturile de televizare a meciurilor daca 70 % din Romania nu prinde GspTV
    deci pana una alta singura sursa pentru vizionarea meciurilor ramane internetul, asa ca …

    00
  3. Parul vs. paiul din ochi… e ca faza aia, ce-i al meu e al meu, ce-i al tau e tot al meu :D :D :D

    00
  4. Si acum, legat de meciuri, pe mine ma arde o intrebare. De ce nu le mai transmit si pe site, asa cum o faceau in returul sezonului trecut?

    In alta ordine de idei, interesant este ca astia de la Intact au folosit secvente si imagini acum vreo 3 saptamani de la meciul Steaua – Roma, pentru care drepturile de televizare erau detinute de Pro.

    00
  5. Thumb up zoso :)

    00
  6. NOU
    #6

    Se fură unii pe alții și se amenință cu procese de încălcare a drepturilor de autor, dar nimeni nu finalizează nimic cu un proces.
    Nici nu ar avea cum, când și ei au furat la rândul lor.

    00
  7. @MarianM – din cate stiu ai voie sa difuzezi imagini din emisiuni transmise de alta statie TV, dar in limita a nu stiu cate secunde. CNA-ul e cu ochii pe ei si nu se risca nimeni din TV la o amenda sau retragerea licentei.
    Mai citisem parca (,) ca Intaactul are doar prima optiune, restul apartine RCS/RDS. RCS are interese mult prea mari pentru a difuza pe net si restul meciurilor. Principalul lor scop este de a atrage clinti de la restul providerilor de cablu/DTH.

    00
  8. @Mishu: exista reguli si aici. poti transmite imagini de la alta statie, cu conditia sa fie productie proprie. adica nu poti de pilda, retransmite 30 secunde dintr-un film, care are alte drepturi de autor.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.