A murit cel mai bogat om din Romania

Iosif Constantin Dragan a decedat astazi la Palma de Mallorca, la varsta de 91 de ani.

Va fi inmormantat in orasul sau natal, Lugoj.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. Si teoretic nu mai e cel mai bogat ca la depasit Patriciu dupa ce a vandut actiunile Rompetrol.

    Oricum la el parca se banuia de mult ca e mort sau disparut nu ? Ceva de genu.

    00
  2. @alex: nu cred ca disparuse, dar prin faptul ca n-avea 3 lamborghiniuri si nu aparea cu pizde prin ziare…lumea scria orice de el.

  3. Frumoasă vârstă :) Şi uite aşa se duce unul câte unu… Unul din românii cu care te mândreşti; profesor, scriitor, om de afaceri.

    00
  4. Cel putin pina sa faca nenea Patriciu acea treaba murdara, cu siguranta Dragan era cel mai tare. De departe. Si asta s-a datorat si faptului ca afacerea lui a mers foarte bine (ceva cu statii de gaz) si datorita faptului ca nenea facea parte si din masonerie. Parca era un sef al lor. Asa imi amintesc eu de acum ceva ani cind au facut nus ce pe la un teatru prin Bucuresti (inca mai traia „intilnirea de la miezul noptii” care era secretar).

    00
  5. Cel mai bogat om cu averea declarată pentru că sunt suficienţi băieţi care îşi ţin banii departe de ochiul presei.

    00
  6. da, ca orice miliardar estic, averea a facut-o din energie (buthan gas)

    00
  7. RIP, ar fi bine sa fie toti milionari nostri ca si el, sa nu fie implicat politici, si sa isi vada de onoare, de Dragan se pare ca nu au avut de scris nimic rau.

    00
  8. Am citit despre el dupa ce am fost impresionat de ce a facut la Mraconia, langa Orsova. Omul a avut o viata plina se pare. Odihneasca-se in pace.

    00
  9. Un om care si-a cistigat admiratia mea: timp de 60 de ani a cladit o afacere (Butan Gas) si a ajuns la o avere estimata de 1.3 miliarde. Daca te uiti in Top 300 o sa vezi o crestere anuala foarte modesta, in schimb daca te uiti la alti ‘afaceristi’ mioritici o sa vezi cresteri de 300-500% pe an. Lasa in urma mai multe fundatii care promoveaza valorile Romaniei si prima universitate privata din Romania.

    00
  10. sa vedem acum daca mosteneste cineva din familia lui vreun ban….. el a fost un pion al securitatii!!!
    p.s. niciun afacerist din Romania , care are peste 50 de ani, nu a facut miliarde fara a avea contact cu securitatea si cu sistemul…ce draq….inclusiv marele TIRIAC!!!

    00
  11. sa vedem acum bataia pe avere. de asta n-am citit pe nicaieri inca.

    00
  12. A fost (si fizic si financiar) cel mai bogat om din Romania, pana acum cativa ani, pana l-a depasit mai intai Tiriac si apoi Patriciu…

    00
  13. @Tim – Conform topului din Capital, in 2006 averea s-a dublat (de la 800 la 1,6 miliarde coco). Asta inseamna 200% :) In afara de business, lasa in urma cam putine lucruri .. o statuie pe care si-a scris numele .. jalnic. Mie nu mi se pare ca a facut ceva pt Romania (nu ca altii ar face).

    00
  14. @dt: ce ai vrea sa faca un om de afaceri pentru Romania?

    Tot ce ar putea sa faca este sa isi plateasca toate taxele catre stat.

    00
  15. Nu stiu daca va fi bataie pe avere pentru ca omul are 3 copii minori care-i vor mosteni cel mai probabil aceasta avere numai ca ar putea interveni fel de fel de sarlatani care nu vor fi usor de deosebit de succesorii reali.
    A aparut acum cativa ani un tanar ce sustinea ca e fiul lui I.C.Dragan dar pe care acesta nu l-a recunoscut niciodata.Sa vedem daca el va primi ceva.

    00
  16. Astia cu averi colosale, cu siguranta nu le-au facut cinstit. Si-au insusit niste bunuri ale tarii la preturi de nimic, cu spagi si alte chestii din astea. Dupa care e usor sa faci avere, avand ceva ce costa mult, cuparat pe bani putini.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.