tuborg.ro

Buna ziua,

Agentia interactiva Activision Marketing a lansat www.tuborg.ro, primul website 3D din Romania.

www.tuborg.ro este primul site realizat 3D, cu tehnologiile Papervision si Action Script 3, care reproduc ideea de perceptie tridimensionala si de miscare in spatiu.

Vă vine să credeţi că în 2008, Tuborg angajează agenţii să îi facă siteuri în flash? In-cre-dibil! Am stat 2 minute să se încarce la 50% şi am zis că dacă tot am stat atâta, să nu renunţ la jumătate, că trebuie să fie ceva bun. Nu era. Siteurile în full-flash nu mai sunt la moda de vreo 5 ani, în caz că Activision Marketing n-a primit emailul care anunţa asta. Bine cel puţin că nu a început să cânte muzica, pentru asta au un punct în plus.

Nu marchez emailul ca spam, că e prea amuzant. Iar pentru dra piaristă, e mai uşor să faci un cuvânt link decât să îi schimbi culoarea în una pe care un om obişnuit cu internetul are impresia că e link.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. Exagerezi cand spui ca ai stat 5 minute sa se incarce, la mine s-a incarcat in mai putin de 5 sec.

    00
  2. NOU
    #2

    Stiam de situl asta de cand am fost la Webcamp, dar nu am intrat pe el. Ei, uite ca ai scris tu si m-am repezit si eu acolo.
    Parerea? Dezastru. Este urat. 3D, OK, dar cu ce folos? 3D de dragul 3D-ului, asta e situl ala si Tuborg probabil ca au dat o caruta de bani pe un site care nici macar nu merge bine. Spun asta pentru ca am incercat de doua ori „sa imi spun parerea” si de fiecare data peste formular a aparut o fereastra care imi spunea de avatare sau ceva de genul asta. Prost facut, se misca de parca zici ca sunt jdemii de obiecte cu subdivision sau teselatie mare si texturi de 2048×2048.
    Just my two eurocents.

    00
  3. Mda. Degeaba le scrii ce si cum, le povestesti la conferinte…

    00
  4. Epic usability fail.
    G.

    00
  5. E superb. M-a luat durerea de masele. O fi fost sticla aia de bere 3d prea rece. :|

    00
  6. Şi de ce ceapa măsii tre’ să bag data naşterii ca să văd site-ul? Au şi poze cu piţipoance şi nu le găsesc eu?

    00
  7. Nu iti sustin parerea, zoso, in legatura cu site-urile flash (nu de alta, dar raman somer) insa cei care au scris site-ul puteau sa optimizeze un pic (mai mult) scriptul. Nici designul nu e atat de slick cum ar fi putut fi. Am lucrat cu papervision si e misto dar iti frige procesorul daca pui mai multe shape-uri.

    BE, ALO, programatorii de la ACTIVISION, apucati-va sa cititi Robert Penner. :P

    00
  8. NOU
    #8

    Stiu, vor sa castige un FWA. Tot primul ar fi pentru Romania.

    00
  9. lucian, s-au mai luat fwa-uri in romania. raise-media si infinityart sunt doar doua dintre castigatoare.

    00
  10. site-ul ar fi ok daca n-ar rupe resursele, dar tot nu e de fwa.

    00
  11. @inbalarii: fa screenshoturi daca gasesti!

  12. 14 secunde.
    chiar doream sa tina mai mult. macar bei o bere pana se incarca :)

    00
  13. La mine s-a incarcat imediat. Nu e chiar rau site-ul, e drept ca are un pic nevoie de retusuri dar e primul site 3d din romania, nu? :P

    00
  14. tuborg 3D in curand si la bax 3D

    00
  15. @Razvan Antonescu: poate le-am dat ideea acum :)

  16. si la mine are muzica.
    ps: flash suks, 3d my ass…

    00
  17. Cum sa stai 2 minute sa se incarce – am stat exact 5 secunde. N-o mai fi la moda sau nu site-ul arata chiar ok. Si nici n-am mai vazut site 3d. eeee.

    00
  18. Esti sigur ca aveai boxele pornite? Ca la mine zbiara instant dupa data de nastere

    00
  19. Are muzica in genul aleia de la crack-urile de prin 2000. Iar Flash omoara procesorul si merge cu ceva gen 5 fps.

    00
  20. Câtă prostie pe aici.

    Tre să-ţi introduci data naşterii că aşa se face pe toate site-urile despre alcool. Grow up! Dacă Zoso zice că ceva e de căcat, toţi vin şi ca căţeluşii găsesc tot felul de noduri în papură.

    Şi nu, site-urile full flash n-au nicio legătură cu moda. Ci cu ce vrea să se transmită. Leo Burnett şi-a făcut site full flash nu demult, şi nu aş spune că nu se pricep. Dacă nu te interesează SEO-ul, site-urile full flash îţi dau posibilităţi creative infinite.

    Nu zic că tuborg.ro e mare brânză, ba e chiar urât, dar mă irită generalizările astea făcute pe fondul neinformării şi mă plictisesc lin… căţeluşii care latră să-i audă şefu.

    00
  21. sunt atatea agentii tari de afara care lanseaza site–uri de prezentare full flash foarte appealing dpdv al designului si utilizabile de altfel. asta cum ca flash nu mai e la moda de 5 ani e o tampenie. vb ca sa te afli in treaba in cazul asta.
    si da, tuborg.ro e naspa, dar nu fiindca e flash.

    00
  22. @Darius,artistique: Flash e de cacat nu pentru SEO, ci pentru ca nu e un standard deschis, precum HTML. Sa nu uitam ca primul iPhone avea probleme cu aceste minunate site-uri in Flash. Plus ca daca vrei sa dai un link cuiva catre o anumita sectiune cum faci? Ii trimiti http://www.tuborg.ro si-i zici sa dea click in stanga si-n dreapta? :-)

    Pentru site-ul unui artist mai merge folosit Flash, dar pentru o berica nu prea. Chiar nu vad nevoia de atat briz-briz, plus ca in acest caz e total nereusit. Iar gogomania cu 3D e absolut penala. Ma intreb cate beri or fi baut ca sa scoata asa ceva din putul gandirii. Vorba lui zoso, mail-ul ala nu e spam, e amuzament 100%. Pacat doar ca-i haz de necaz (incompetenta unora).

    00
  23. Muzica porneste automat situl se misca aiurea de tot de incarcat se incarca bine dar sucks anyway deja m-a luat de cap culoarea aia iar daca ma gandesc nu prea e primul site in 3d sasa full flash sucks

    00
  24. din pacate, la mine a pornit muzica. tare, nu oricum. a fost o adevarata incantare, la 6 dimineata, sa imi amintesc cat de tare am lasat boxele. not.

    00
  25. Banuiesc ca nu e vorba de Activision, distribuitorul de jocuri. :)

    00
  26. oh da :) …. nimic mai mult =))

    00
  27. @cristian: te rog eu mult…inainte sa deschizi gura pe viitor, documenteaza-te, pls. fa si tu un research ce-nseamna site-uri de bere afara, in general site-uri de produs, si dup-aia sa vorbesti. eu stiu ca toti va pricepeti, dar, totusi…

    un site de bere trebuie sa arate bine. la fel cum reclamele de bere trebuie sa arate bine. mult vizual. din pacate tuborg.ro nu e un exemplu. si discutia poate continua.

    si ca fapt divers, nu lucrez la activision, sa nu se interpreteze.

    00
  28. Cateva lucruri deranjante la tuborg.ro :
    Dupa datele de nastere muzica porneste la maxim.
    Daca setezi volumul la aproape minim si dai click pe Fun (de ex.) se deschide o noua pagina si se da volumul singur la maxim. In rest am dat la full graphics si se taraia pe un P4/3GHz
    Parca avea si cola zero un sait in flash; ala chiar mi-a placut, cu joculete amuzante, la tuborg n-am mai apucat sa vad ce-i la fun. Poate o sa mai intru sa vad ce contine saitul in afara de meniul ala 3d si muzica la maxim…

    00
  29. technically nu e 3D :) fata de demo-urile papervision pe care le-am mai vazut asta suge major

    00
  30. E un site dragut.
    Fata de alte porcarii ale celorlalti producatori de bere sau suc asta e chiar ok.
    Voi de ce va ofticati de fapt? Ca a reusit unu sa fac ceva mai smecher decat voi?

    Ca la romani, cum scoate unu capul din rahat…ceilalti il trag in jos la loc…

    Zoso…pe bune, te credeam baiat destept.

    00
  31. @una: totul se reduce la „a reusit unu sa faca ceva mai tare ca voi si va ofticati”. asa sunt romanii, nu poti sa ii spui ca a facut un cacat, ca gata, zice ca ai ceva cu el.

  32. @zoso: Daca tot spui ca au facut astia un cacat, zi si de ce anume.
    VEzi ca afirmatia aia cu „nu se mai folosesc flashuri de 5 ani” te baga pe tine rau in … Cum adica? Fa o simpla statistica si vezi tocmai in ultimii 5 ani cat de mult s-au folosit, dar nu vorbi de site-uri de online publishing, ca e altceva. Zoso… Zoso…

    00
  33. de ce nu ati combatut voi cand am scris de asta si ati lasat doua zile sa treaca? in speranta ca nu va veti face de rahat.

    da, siteurile in flash nu mai sunt la moda. le folosesc aia care nu vor nimic. si tuborg vrea. vrea interactiune, vrea sa fie modern. asta nu se obtine cu o tehnologie de rahat (oricat v-ati caca voi pe voi ca stiti ce e aia actionscript, flashul e de rahat, stiu asta pentru ca si eu il foloseam pentru a face siteuri full-flash) (din nou, ma refer la full-flash, nu la folosirea elementelor flash in cadrul unui site).

    Daca erai atat de destepti pe cat va dati aici, il faceati web2.0, cu javascrip si ajax. incetati sa fiti lameri, multumiti ca v-ati luat banii si bagati capul la cutie.

  34. ah, si urmatoarele mesaje ale unor anonimi de bine vor fi sterse. daca toti va cacati pe voi ca sunteti atat de buni si ati facut un lucru nemaipomenit, macar aveti bunul simt sa va si semnati.

  35. Site de toata jena. Se misca execrabil si nu inteleg nimic din einspe de-ul lor. Insa se pare ca unii nu pot accepta critica

    00
  36. Felicitari zoso! Tocmai ai reusit sa faci un test de uzabilitate la site’ul Tuborg. Acum daca aia sunt destepti sa ia sfaturile si sa le aplice ar fi ceva.

    Cat despre Flash gresesti total. Site’urile facute cum trebuie in Flash pot avea si o uzabilitate buna, pentru ca de fapt asta e problema; decat ca unii nu stiu cum se numeste problema, ei vor sa dea link’uri mai departe :))

    Problema nu este tehnologia in sine ci cum e folosita, dar stii cum inventatorul nu stie cum va fi folosita inventia. Ia ca exemplu, I don’t know… internetul?

    00
  37. Aaah, stai asa ca acum am vazut asta, si vreau sincer sa discut pe tema asta. Atentie, nu sa ma cert:


    da, siteurile in flash nu mai sunt la moda. le folosesc aia care nu vor nimic. si tuborg vrea. vrea interactiune, vrea sa fie modern. asta nu se obtine cu o tehnologie de rahat (oricat v-ati caca voi pe voi ca stiti ce e aia actionscript, flashul e de rahat, stiu asta pentru ca si eu il foloseam pentru a face siteuri full-flash) (din nou, ma refer la full-flash, nu la folosirea elementelor flash in cadrul unui site).

    Daca erai atat de destepti pe cat va dati aici, il faceati web2.0, cu javascrip si ajax. incetati sa fiti lameri, multumiti ca v-ati luat banii si bagati capul la cutie.

    Nu combat ideea ca site’urile in Flash sunt o idee proasta, ci ideea ca „Flash’ul este de rahat”. Flash’ul nu este de ratat, hai sa iti arat ce am facut eu ca sa imi permit sa spun asta. Nu vreau sa ma laud, ci doar sa informez:

    Daca nu intelegi despre ce e vorba, e OK, iti explic, eu am inteles ce am construit dupa ce am facut teste de uzabilitate pe surdo-muti (apropo de uzabilitate).

    00
  38. se icnarca cam in 20-30 de secunde, apoi se misca cursiv

    sunetul este destul de idiot, … ciudat e ca mi-l genereaza doar pe front , pe spate nu am deloc sunete

    @ uite aici site la care iti faci nervi, tot flash – contine chestii interesante:

    http://www.mojaveexperiment.com/

    ori n-am eu peering, ori aia vor sa scoata din sarite cu timpi de incarcare la clipuri

    00
  39. nimic nu e perfect…da macar incerci sa ajugi acolo…sa faci ceva ok

    00
  40. poate ca dincolo de partile proaste exista si parti bune…dar evident suntem oameni si cel mai mult ne place sa criticam…desi nu facem altceva decat sa comentam, ceea ce nu ne place…un blog nu inseamna o unelta cu ajutorul careia vrei doar sa „infigi cutitul in cineva” spune ce crezi…si de bine si de rau …..daca altii nu fac bine…tu ce faci bine sau bun

    00
  41. Mai, ideea e ca nu e nimic asa de 3d, e doar Flash, si nu asta e gresit. Dar e uraaaaaaatttt, urat de tot mai fratilor, la pretentiile firmei se putea mult mai bine. Serios acum….

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube