raiul produselor scumpe

Azi dimineaţă. Metrou. Doi băieţi tinerei îmbrăcaţi trendi. Par studenţi. Ascultă muzică, fiecare la căştile lui. Unul din ei scoate un Nokia N95, negru. Cablul de căşti nu e băgat în el. Butonează ceva la el. Colegul, admirativ, îşi scoate căştile şi îi zice că e telefon misto. Răspunsul posesorului telefonului de 2.000RON a fost suprinzător:

– Da, e mişto, dar mie nu îmi trebuie decât pentru sms şi mai fac câte o poză!

Seara. Metrou. Un tip care, după îmbrăcăminte, pare a fi zidar sau tâmplar, scoate din pantalonii cam murdari un Nokia E90, un telefon de 2.300RON. Se uită la ceas şi îl bagă la loc în buzunar.

Acesta este contextul. Sau acesta este rezultatul. Concluzia e ca din ce în ce mai mulţi români fac credite pentru a plăti întreţinerea. Şi încă nu a venit iarna.

Altex si Flanco au făcut ceea ce trebuie. I-au acoeprit pe români cu tot ce nu avut în cei 50 de ani de comunism.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

  1. Asta-i veche. Acu’ e la modă să-ţi iei un laptop cât mai şmecher (dacă e Vaio sau Macbook eşti deja tatăl lor), în rate pe doi-trei ani, să stai cu el într-o dugheană cu WiFi, să vorbeşti pe messenger şi să pari cât mai preocupat. Evident că, de rulezi un sniffer, te caci pe tine de râs când vezi ce gramatică utilizează specimele în cauză şi mai ales ce discuţii cocalaristice poartă. :D

    00
  2. trist, cu atat mai trist cu cat era vorba de „doi baieti tinerei”. un ditamai smartphone si nu-l foloseste decat pentru sms-uri si poze? exista oameni de peste 50 de ani care sunt in stare sa scoata mai mult din telefoanele lor… care nu se compara cu Nokia N95
    PS Hacky, intamplator am si eu un VAIO, dar e in principal „de facultate”, nici macar nu nu am messenger pe el si nu e luat in rate si nici din banii parintilor

    00
  3. N95 a ajuns pe la 1400

    00
  4. mie mila de telefoane, vad si eu multi cu telefoane cu os symbian, uneori chiar si windows mobile si nu ruleaza nici o aplicatie pe ele, se lauda ca au 3g si wifi dar ei nici macar nu au intrat vreodata pa net, cu toate ca acum e foarte la moda pe la cocalari sa fii ‘I’m mobile’ pe mess, dar asta e tarisoara noastra cu rromanii ei :D

    00
  5. acesta e tristul adevar din tara noastra, toti alearga dupa cel mai scump lucru nu dupa cel mai util. Toti se uita sa aiba tot ce le-a lipsit inainte de 90 dar totusi trebuie mentinuta o limita. Asta daca esti inteligent destul sa realizezi ca o plasma de 2 metri diagonala pusa pe perete langa carpeta cu rapirea din serai nu-ti plateste ratele la banca si nici nu-ti aduce mancare in casa.

    PS : vezi ca site-ul se misca si se incarca foarte greu, plus ca mai da rateuri. probabil de la server.

    00
  6. NOU
    #6

    @Zoso:ce desptet esti matale. Cum vroaiai sa avem mobile sau laptopuri in cei 50 de ani de comunism, cand ele nici nu se inventasera in anii 60-70-80? Era maximul tehnologiei in fabrici (totul era computerizat si asta o stiu de la unchii mei care au fost directorii unor mari fabrici si care mai au si acum materilalele si contractele acelor tehnologizari). Acolo era nevoie de tehnologie ca tara noastra sa produca si sa ajunga sa-si plateasca datoria externa la sfarsitul anilor 80, ca tu si parintii tai sa aveti ce sa puneti pe masa. Dar, de unde sa stii tu toate astea, ca doar …

    00
  7. SIncer romanul e snob si acum suge din „noutati” pentru a recupera ceea ce nu a avut pe vremea raposatului. Pacat ca multi nu au bani sa cumpere o paine dar au telefoane de zeci de milioane.

    00
  8. amuzant e cand mai vezi cate un Nokia 8800 Sirocco in mana la cate unu, care zice ca nu mai are credit sa dea beep (ca are cartela) – am vazut multi

    00
  9. Apropo de laptoap. O proasta, si-a luat un laptop de 15 mil, motivand investitia: la calculator (desktop) trebuie sa bagi bani in el pt upgrade.

    00
  10. Eu am asteptat aproape 2 ani ca sa-mi pot lua un N80 si un K800i.Luate separat, telefoanele astea costau la magazinele oficiale acum 2 ani N80 – 1400 RON, k800i – 1300 RON, adica vreo 2700 RON (cu abonament nu am vrut sa-mi iau, ca aveam deja).Plm, nu puteam sa dau atat.Asa ca mi-am luat un k800i cu vreo 500 RON (nou), si N80-ul cu 400RON de pe okazii, + inca 150 RON pentru carcasa de schimb originala.Bilant? 1050 RON, si mi-au mai ramas vreo 1650 RON, ca sa-mi iau un Mini-laptop MSI WIND U100 pentru facultate (are ecran de 10.2″, 1kg si e mai bine fata de un ConceptBook 15.4″ vechi de 5 ani, de vreo 2.9kg)

    00
  11. @ E-Bogdan mare dreptate mestere ! Suntem avizi de obiecte scumpe si de efecte sau artificii pentru a face femeile sa se uite la noi sau altii sa fie invidiosi pe ce avem noi.Acel N95 Black intradevar e ceva ce te lasa fara cuvinte eu detin 2 I600 Samsung cu windows mobile pe ele sunt multumit de cum merg faptul ca au fiecare 2 acumulatoare total 4 pe care le rulez.O mica paranteza spunea cineva mai sus ca pe WINDOWS MOBILE se pot instala o gramada de aplicatii este adevarat ca se pot pune „unele” aplicatii dar … nu se compara cu un PDA ASUS sau cu orice PDA avand WM pe el.WinMob de pe telefoane cel putin depe aceste I600 e PRAF la toate capitolele si daca nu esti atent impusti windowsul instant pe ele.PS: pacat mare pacat ca incercam sa parem ceva ce nu suntem si nu ne straduim sa fim ceea ce parem a fi.
    ttp://www.x1.ro un site dedicat protejarii surferului roman facut de roman pt roman

    00
  12. ehm, eu am vazut o tiganca la vreo 50 de ani fix la o taraba intinsa pe trotuarul unde vindea zgarciuri de prins paru-n coada , fix langa shaormeria de la pacii, cu un telefonas, se juca cu stylusu pe el. serios.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.