Urban & Asociaţii se repliază

După ce în presă a apărut un articol care povestea de prima amenda luată pentru spam, multe lucruri s-au precipitat. Personajul dornic de atenţie (costum alb, cămaşă verde, attn whore) a ameninţat că dă în judecată pe toată lumea. Pe cine a scris de el că e spammer, pe siteurile care găzduiesc ştirea că el e spammer, pe mama lui Ştefan cel Mare. Că e defăimat. Că pierde clienţi. Omul muşcă în stânga şi în dreapta pentru că nu are ce pierde. Deja e recunoscut ca fiind primul din România amendat pentru spam. Caz de studiu. O să fie în manuale.

Totul e de fapt o conspiraţie împotriva lui. Manolea, Mezei, Rădescu, Kapra, Mănac, DracuStieCine, toţi au ceva cu el. Conspiraţie, auziţi? Ia uite, 12 inregistrari in RBL@SNS (1307, 1418, 1575, 2033) pe un an! Incredibil cât de departe merge această conspiraţie naţională, dacă nu mondială!

Bun. Am evitat să tratez subiectul, pentru că ştiu că tipul se enerva mai tare. Numai că azi apare bomba. Urban şi Asociaţii vrea să cumpere reclamă tocmai acolo unde a scuipat şi dat în judecată, pe bloguri.

From: Departamentul PR <pr@urbansiasociatii.ro>
Date: Thu, 8 May 2008 18:08:12 +0300
Subject: Urban si Asociatii : vrem sa cumparam reclama pe toate blogurile din Romania

Odata cu lansarea campaniei la produsul URBICID, despre care am povestit aici, agentia de colectare debite Urban si Asociatii lanseaza o cerere de interes in cumpararea de reclama pe toate blogurile importante din internetul romanesc.

Blogurile ocupa un rol important in formarea opiniei publice din  tara noastra, si incep sa fie din ce in ce mai citite de utilizatorii de internet din tara noastra, astfel incat traficul in crestere pe care il afiseaza, le-au facut o tinta de marketing pentru Urban si Asociatii. Sigur  sunt inca probleme intrucat majoritatea bloggerilor cu care s-au purtat  negocieri, au probleme legate de emiterea facturilor pentru serviciile de  publicitate, intrucat nu detin firme sau nu au nici macar statut de Persoana  Fizica Autorizata, pentru ca majoritatea lor pur si simplu nu au avut timp sa se  gandeasca si la componenta legala si contractuala a atragerii de publicitate pe  site-urile lor. Cu toate acestea la acest moment , pentru promovare este mult  mai atractiv sa iei reclama pe un blog extrem de citit, decat pe un site al unui ziar, intrucat statisticile noastre arata faptul ca, atentia cititorului este  mult mai mare atunci cand citeste o informatie de pe un blog, decat in cazul  site-urilor ziarelor unde de obicei se citesc cu atentie doar titlurile, iar  vizita cititorului este mult mai scurta in cazul site-ului unui ziar, decat pe  un blog, unde majoritatea posteaza si comentarii.

Cine se înghesuie să le vândă reclamă? Şi ar fi bine să nu uităm să le facturăm şi reclama anterioară, de pe urma căreia unii dintre noi încă mai zâmbim.

<p>Oh, how the mighty have fallen!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. eu le fac publicitate, dar la tarif de electorale….

    00
  2. @Arhi: 400€ bucata?

  3. Zoso, ai vazut, a expirat domeniul celor de la hi5 si nu l-au reinnoit inca :))

    00
  4. @zoso: advertorialul, da. In rest, vand bannere 125/125 cu 300€. Zic ca e ieftin…hai ca are de unde, doar nu da de la el:))

    00
  5. @radu: Record expires on 26-Jun-2014.
    Record created on 15-Jan-2004.
    Database last updated on 8-May-2008 03:13:43 EDT.

  6. – Text-link (max 25 caractere): 400 €/luna
    – buton 80×15: 600 €/luna (in footer-ul paginii)
    – buton 88×31: 900 €/luna (in footer-ul paginii)

    Ne pare rau, pentru produsul dumneavoastra nu avem alte oferte.

    00
  7. eu sunt gata sa le ofer spatiul, 1000 E / patratelul :D

    00
  8. urban, spam, abuz,spameri, amenda

    might just as well google bomb them :D

    00
  9. @Cosu: or sa ne reclame la parlament pentru asta.

  10. sau si mai grav or sa faca o colectie de boi de la bicicleta. Mi se pare ireal ce fac indivizii. parca au coborat ieri din copac si au dat subit peste teh internets.

    00
  11. nu e gras, e un tip frumos si zexcy

    00
  12. Tot scandalul asta urban vs. bloggeri mi se parte atat de amuzant… e ca si cum un elefant ar incerca sa striveasca un roi de furnici.

    00
  13. ce tarani.
    le-as da reclama, dar ca add, 400e/pixelul.

    @radu: acum au 403 forbidden. Funkystii mor. as turba de ras daca l-ar sterge.

    00
  14. nu vad analogia :P urban e gras?

    00
  15. Hmmm, dupa atatea exemple, astia nu au invatat ca daca te pui cu Internetul, pierzi?

    Eventual sa opresca tot Internetul, ca altfel, cu cat se bat mai mult, cu atat mai multi eroi o sa intre in batalie impotriva lor…

    00
  16. Eu le-as da reclama pe blog-ul meu, pe care scriu zilnic si care e perfect optimizat pentru motoarele de cautare. Zoso, le dai tu e-mail-ul meu, da?

    P.S.: dom`le, da` avocatura asta nu e pe baza de istorie si limba romana? cine naiba o fi scris comunicatul ala de „PR”? mie tot nu-mi vine sa cred cat de penibile pot fi unele companii mari, care investesc in PR si branding dar care au, in comunicarile oficale, erori gramaticale uriase. angajati fratilor o profesoara de romana iesita la pensie care sa va corecteze textele alea! mai mult de 100-150 € pe luna nu face si merita, credeti-ma!

    00
  17. Asta e de-a dreptul incredibil

    „vrem sa cumparam reclama pe toate blogurile din Romania

    00
  18. Zoso, vezi ca baietii au sediu „procesual”, sunt puși pe judecăți și procese lungi, cum le place lor (avocaților).

    00
  19. Zoso, urbansiasociatii imi aduce aminte de o scrisoare ce am primito acasa cum ca iei recupereaza datoriile pentru electrica, pe firma platim la electrica taxa teapa radio tv, si acesta firma cica are contract cu electrica. pentru recuperarea iei. Acu ce sant firma recuperare creante sau spameriiii

    00
  20. NOU
    #20

    Se pare ca intr-adevar sunt o firma de recuperare de creante. Ceea ce nu e legal, legal dar ei o fac. Cu alte cuvinte, daca eu am contract cu firma X si nu mai platesc facturile la ei din varii motive, firma X va vinde creanta mea la Urban & Asociatii care platesc firmei X o parte din creanta mea (25% e maximul platit de ei). Firma X e multumita pentru ca decit sa nu recupereze nimic, au recuperat o mica parte. Urban & Asociatii vor veni apoi la mine sa recupereze creanta in integralitate (plus penalitati ‘contractuale’). Hicul e ca eu nu am avut contract cu ei deci e ilegal ca ei sa incerce sa ‘stoarca’ bani de la mine in temeiul unui contract pe care l-am avut cu firma X. Aceste practici mafiote sunt interzise cam in toate statele UE (cel putin in Franta sunt). Romania noastra draga e un caz special. Inca.

    https://ziuadecj.realitatea.net/economie/recuperari-de-67-milioane–35386.html

    00
  21. Urban, stiu eu doua bloguri pe care ai putea sa iti faci reclama gratuita: cocalari.com si pitzipoanca.org. Eu nu ma pot hotari unde te incadrezi mai bine, asa ca ramane la alegerea ta

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.