stăpâne, stăpâne, mai cheamă un ziarist

Nu pot să nu mustăcesc când văd că apărătorii cei mai infocaţi ai clipului "Alege-ţi stăpânii cu grijă" sunt în slujba lui Felix.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Pai din moment ce ei au conceput si realizat reclama, nu era logic?

    00
  2. Zoso, eu nu sunt de acord cu tine. Una e să nu-l suporţi pe Felix sau pe Ciutacu şi alta e să ţi se pară că tot ce muncesc oamenii ăia (mulţi valoroşi) din Antena miroase a căcat.

    Cum a remarcat şi Napster, fireşte că echipa care a realizat clipul este şi apărătoarea lui.
    Trebuie să observăm şi nedisimulata bucurie a multor ziarişti (din trusturi concurente dar nu mai puţin aservite) fericiţi că un clip BUN a fost interzis la Antene.

    Oameni buni, eu ştiu ce e ăla comunism, eram în liceu când tinerii au murit în Piaţa Universităţii şi pentru LIBERTATE DE EXPRIMARE. Să ajungi să spui că acel clip face apologia comunismului este o enormă prostie.

    Credeam că cenzura a murit dar văd că fără să ne dăm seama noi o încurajăm. Libertatea de exprimare presupune să permiţi şi ideilor cu care nu eşti de acord să circule.

    Temă de gândire pentru Zoso: Ce te-ai face dacă un tribunal te-ar condamna pentru antisemitism luând în considerare postul tău „în genunchi la poarta sionismului”?! Ce te-ai face dacă un Tribunal din România ar considera că faci apologia unui criminal de război când îi iei apărarea lui Ion Antonescu, şi ar hotărî să ţi se închidă blogul?

    Ai striga atunci că ţi s-a încălcat dreptul la liberă exprimare? Ai striga…

    00
  3. NOU
    #3

    Titlul postarii e de nota 10 si observatia brici.
    Felicitari!

    00
  4. @motanes: problemele e doua

    1. mi se pare de kkt sa te apuci sa faci clipuri in care sa zici de stapani cand lucrezi la felix. e o critica pe care trebuie sa si-o asume.

    2. „problema antonescu” e delicata. nu cred sa condamne pe cineva pentru ca nu il considera pe antonescu criminal, cand juma de tara il considera erou national. din pacate, tributari fiind altor interese, suntem nevoiti sa mentinem acea eticheta de „criminal de razboi”

  5. Zoso, nu te contrazic, dar:

    1. Mi-aş fi dorit, pentru profesioniştii din Antena1 ca Felix să fi vândut postul celor de la RTL. Scăpau, e adevărat, de un mare stigmat. Oamenii nu mai văd ce e valoros din cauza unui securist oportunist. Păcat…

    2. Corect. Dar legea e o armă în mâna celor ce au un interes. Şi tu eşti conştient de tăria şi viteza de reacţie a evreilor în momentul în care se simt lezaţi. Experienţa arată că nu prea câştigi un asemenea „război”. Bine că suntem doar în planul exerciţiilor de imaginaţie.

    Toate bune!

    00
  6. @motanes: din cand in cand, trebuie sa ne mai asumam si unele razboaie, chiar daca le pierdem din start.

  7. @18centimetri: ai belele si un ochi invineţit.

  8. @Someone: ne jucam cu cuvintele. din pacate, eu am castigat inainte de a incepe lupta.

  9. NOU
    #9

    desi imaginea particularitatilor unor natiuni, etnii, grupuri sociale este ceva de domeniul firii umane, a evidentelor, in unele cazuri se exagereaza, si de frica oparirii cu orice se sufla in toate. Nu poti sa zici de unu ca e smecher de parca e jidan, ca gata, esti antisemit; nu poti sa-i spui unuia la televizor ca se tiganeste (desi termenul e intrat in folclor de vreme indelungata, si nu degeaba) ca esti rasist, nu poti sa ii zici unui tigan ca ar trebui sa-si trateze alergia la sapun si sa se mai spele, ca ai belele.

    00
  10. bai copii zoso are dreptate. Ce vrea sa zica prin faptul ca cei care se idigneaza sunt doar de la Falix inseamna :
    – NU ca nu ar fi normal ca cei care au facut chestia aia sa isi sustina
    – ci ca DOAR ei isi sustin clipul!

    Mie personal clipul mi se pare jenant, pe langa faptul ca au plecat de la cele 2 animatii foarte frumoase pe care le aveau si au ajuns sa faca asemenea prostii, mai e problema ca momentan „stapanul” e ultimul din cei 4 si e usor de inteles de ce au facut un astfel de clip ( daca tot se dau unii de ceasul mortii ca doar fiindca sunt ei ziaristi „independenti” ii amendeaza CNA-ul, iata ca poti sa desenezi ceva malitios si inspre ei )

    pe langa toate astea e si urat, un sf trist, care nu merita sa fie dat pe „canalul cu cea mai mare audienta intre 22:00 si 23:00”, nu?

    btw antena 3 tot il mai da, l-am vazut in pauza la Jay Leno azi-noapte. deci sa nu plangem de „munca la baietii” ca daca le-a interzis-o CNA-ul si ei tot o dau pe post e ilegal.

    00
  11. @motanes: se pare ca nu reusesti sa intelegi un aspect important – ‘profesionistii’ din antena1 sunt vazuti prost nu pentru ca lucreaza intr-o firma condusa de Voiculescu ci pentru ca scriu asa cum le cere Voiculescu (sau asa cum cred ei ca i-ar place). Se intimpla in mai toata presa asa dar la Antene este cel mai vizibil si cel mai jenant. O sa scape de stigmat cind o sa capete o coloana vertebrala.

    00
  12. dave

    Eu nu lucrez la Felix. De fapt eu n-am şefi. Ideea e alta. Nu numai cei care lucrează la Antene au sărit în apărarea clipului. Ci aceia cărora le-a plăcut.

    Ţie nu ţi-a plăcut. Foarte bine. Nu-ţi place, nu te uiţi. E dreptul tău. Nu plăteşti abonament la Antena1 ci la TVR. Telecomanda e la tine.

    Antena 3 a difuzat, în continuare clipul, până când primeşte înscrisul oficial care să-i interzică difuzarea. Aşa stau lucrurile în orice stat civilizat.

    00
  13. nu lucrezi la falix dar iti sta bine ca avocatul lor. asa pot sa-ti spun si eu, nu mai citi asta la zoso, daca nu-ti place, e dreptul tau, nu ii platesti lui zoso ceva. vezi ce simplu e sa bagi asta cu nu-ti place, nu te uiti? cam simplu, nu?
    edit: nu vad pe altcineva din media, sa zicem inafara de trustul realitatea catavencu, sa fi sarit in ajutorul celor de la a1 si a3. si inca una. pe spot nu scria pentru cine e facut ca putea fi electoral: alege-ti bine stapanii. Aurelian Pavelescu” sau alege-ti bine stapanii. Cozmin Gusa” sau „Alege-ti bine stapanii. Partidul Conservator”. Intelegi? atunci cand lasi la latitudinea celui care urmareste clipul nu e bine. Daca scria „antena 3” la sfarsit sua macar cu corp mic de litere jos era mai bine. Daca vorbim de state civilizate, in America orice clip dat in timpul campaniei electorale este bine branduit cu numele celui care a dat banii, fie el candidat, partid, ONG, sau televiziune. dar n-atrebui sa vorbim despre asta, ci doar sa schimbam canalul,. nu?

    00
  14. Vali, a măsura libertatea de exprimare după simpatia faţă de cei care şi-o exercită e un pericol mortal.

    00
  15. dave

    eu n-am zis că nu-mi place ce a scris zoso. Mi-am spus opinia. Şi tu la fel. Avem argumente, contraargumente…

    Altfel, e ilar să crezi că cei din trusturile concurente sar în apărarea A1,2,3… Ei se bucură acum că şi-a luat-o peste bot concurenţa.

    Dar nu despre asta e vorba. Ci despre LIBERTATE DE EXPRIMARE.

    Zici tu: „atunci cand lasi la latitudinea celui care urmareste clipul nu e bine”. Tu te auzi ce spui?! Poate nu ştii că pe vremea comunismului aşa se justifica cenzura. „Lasă că oamenii nu înţeleg dacă le lăsăm libertatea să gândească. Le spunem noi ce şi cum…”

    Zău că e periculos cum gândeşti. Nu-i mai da exemplu pe americani. Mai citeşte să vezi cum a fost maniplată opinia publică din SUA cu privire la războiul din Irak.

    Dave, e dreptul tău să gândeşti cum vrei, dar nu e OK să-i împiedici pe alţii să gândească diferit de tine. Numai pe vremea comuniştilor eram uniţi în cuget şi simţiri… Succese!

    00
  16. nu mai editez inca o data: iar asta cu cenzura este o placa pe care o canti de la v ciutacu. ma scuzi ca iti spun, dar in timpul PSD-ului o emisiune, o televiziune, ce sa mai vorbim de un trust intreg impotriva Puterii nu ar fi putut exista in mod oficial. Cine sunt cei de la antena 3 sa ne arate noua pana unde merge limita libertatii de exprimare daca ei nu au prins nici macar limita bunului simt? A se scuti. Nu cred ca au murit oameni la revolutie pentru ca Valentin Stan sa puna cantece cu aluzii si sa injure pe un post national. Atunci cand pentru ei tot ce nu e contra lui Basescu pute a conspiratie, de ce sa nu fie si ei tratati cu aceeasi moneda? De ce nu are realitatea, sa zicem, audienta? pentru ca aia de la realitatea ii aduc pe toti de la toate partidele parlamentare, mai tot timpu. La Antena 3 e un grup care prin rotatie apare si injura, mai direct sau nu. Din cand in cand mai apare cate un personaj care l-ar injura pe basescu pe ici pe colo ” prin partile esentiale „. Cam care sunt audientele marelui post de stiri vineri seara cand se bat cu dansezi pentru tine? Ca publicul lor e acelasi. Si aici ajungem la o concluzie: Daca telespectatorii lor sunt asa cum sunt, mai bine le lasa naibii CNA-ul prostia de spot ca la asemenea public nu poti sa ajungi decat prin jeg ( si nu .ro )

    00
  17. @dave, reiese ca esti un june impurpurat si cu idei usor idei usor nauce. no offence. ce vreau sa spun este clar ca nu cunosti pirghiile folosite nici de cei care au ca scop maniplarea in domeniul politic (de unde deduc ca esti nascut primavara, dupa revolutie), nici cea folosita in speta de publicitari (de unde deduc ca, desi consumi publicitate, nu stii sa o si metabolizezi, chestia aia cu descompusul in elemente).

    nu e nimic nedemn (fie ca esti aservit, fie ca nu) sa faci un spot in care sa nu spui si pe cine propui tu la alegeri. Mie mi se pare chiar un semn ca esti inteligent. Daca spotul se termina asa cum propuneai tu, alege-l pe Vasilica, nu faceau decit sa te indrepte impotriva sau catre Vasilica. Or nu asta era ideea. Ideea e „casca ochii, gigele, pe cine alegi. tu decizi. si, dat fiindca tu decizi, e cazul sa iti iei in serios treaba de cetatean”. Which is… common sense…

    Nu stiu in baza caror statistici imparti tu publicul unor televiziuni in destepti, mai putin destepti, si cel mai putin destepti.

    CNA-ul?, aparatorul bunului simt? Hai ca m-ai facut sa rid…

    in rest, e bine ca sint si ca tine, ca sa fie loc si de cei ca mine, motanes si inca niste copii din bloc(g).

    00
  18. motanes, nu numai ca citesc despre razboiul din irak, ceea ce imi ocupa timpul zi de zi are de a face cu american foreign policy, deci sunt la curent.
    si daca contra-argumentul tau la argumentul meu era „schimba canalul” atunci eu cum sa-ti raspund altfel?
    Ce vroiam sa spun, si cred ca nu ai inteles, era: daca tu faci un spot publicitar si zici ah ce ma doare capul de la cum am dormit aseara, dar acum am gasit remediul. si inchei aici, lasi la latitudinea spectatorului ce sa inteleaga, e o reclama la un pat, e o reclama la o aspirina, etc. Eu nu vorbeam din pdv-ul social ci din cel al unui promo. Nu avea „insignele” nimanui era a oricui si cred ca am explicat asta mai sus. Ilar e cum crezi tu ca era cenzura. Cei de la cenzura nu incercau sa le spuna celorlalti cum sa gandeasca ci filtrau informatia printr-un singur filtru si lasau orice idee stirbita, incompleta doar ca sa fie dupa linia trasata de la partid. Ce ziceam eu este sa nu lasi totul in obscuritate pentru ca atunci nu e bine. Nu zic sa nu gandim cu creierul nostru, ci sa primim toata informatia. Si daca tot iti plac paralele ceea ce facea clipul asta se asemana cu scopul cenzurii, sa nu dea toata informatia si sa induca in eroare. Un spot electoral care apare pe A1 si A3 fara nume te duce cu gandul IMEDIAT la partidul conservator, nu la trustul intact, aici e grav ca prin mijloace semi-legale faceau reclama mascata partidului (vezi, poate nu faceau, dar au lasat la latitudinea publicului, si cum CNA are puterea ei au perceput-o asa. ).
    Imi place ca pari un activist PC ( political correctness, nu partid conservator ) care incearca sa arate lumii curcubeul de la capatul ploii si cum putem trai cu toti bucurosi si fericiti. Si pari asta pentru ideile naive pe care le ai, despre concurenta acerba dar in acelasi timp despre bunatatea si neprihanirea oamenilor de media, in special celor de la intact, despre cenzura comunista, despre razboiul american din Irak, si in special cum amesteci comunismul romanesc cu capitalismul free market al americanilor incercand sa ma scoti un mic comunist ratacit. Pe langa ca ai bagat asta cu Irakul la deruta. Eu vorbeam de campania electorala tu o bagi cu maniplarea prin media. Eu ziceam ca la ei, daca pe un post apare un spot publicitar se specifica macar al cui e, daca nu si cine a platit pentru el.
    (sa nu vorbim de idei, ca daca am discuta de idei discutia ar fi alta. daca chiar vrei sa stii eu simpatizez cu ideologia libertariana, dar in lipsa de asa ceva sustin ideile de dreapta non-interventionista. )

    00
  19. dave

    Nu vreau să mă cert cu tine drept pt. care îţi răspund pt. ultima oară în acest post. Nu-l urmăresc pe v ciutacu pt. că nu-mi place. Refuz să mai dialoghez pe această temă şi pt. că văd că de la libertatea de exprimare s-a ajuns la Basescu. Politica nu mă interesează, amice. Te las cu bine.

    Poate va (re)veni şi vremea aia când toţi vor gândi ca tine. O să fii mulţumit. Ce contează că vei trăi în mijlocul unei ruine sociale?!

    În plus, vei avea dreptate pt. că ai ultimul cuvânt. Să nu uiţi să stingi lumina!

    00
  20. si asa la argumentele mele tu raspunzi din nou printr-un contra-argument greu de balansat. iti iei jucariile si pleci. ce frumos. credeam ca dupa „daca nu-ti place, schimba” trecusei la un dialog, dar vad ca nu. Eu am adus discutia in zona basescu pentru ca e clar ceea ce cei le antena 1 si 3 sugereaza si chiar spun. Prin sintagma „CNA slugile lui Basescu” ce crezi ca vor sa zica?
    Cat despre tine, libertatea de exprimare pe care o tot trambitezi este ideea pe care o tot baga V. Ciutacu. Si desi nu iti place de el vad ca ganditi la fel, ceea ce spune ceva si despre felul in care gandesti tu, daca tot te iei de cum gandesc eu.
    Si da, voi avea ultimul cuvant pentru ca tu crezi ca intr-o discutie de idei e mult mai simplu sa o tulesti cavalereste decat sa raspunzi cu contra-argumente. se pare ca nu ai contra-argumente ( despre care vorbeai ) sau poate gandirea ta nu rezista decat la o runda si dupa aia tre sa te duci sa te relaxezi. dar hei, tu esti cel mai inteleligent pentru ca ai cedat, nu?

    00
  21. ati vazut filmul V for Vendetta? asa se va ajunge si la noi in curand! unde e libertatea de exprimare? Clipul face apologia comunismului? hai las-o dracului de treaba. Bai astia de la CNA, voi sunteti PROSTI ???? Cred ca mai degraba sclavi sunteti voi si stapanii sunt oamenii lui Basescu. mi-e scarba de tara asta…

    00
  22. Eu n-am niciun fel de simpatie fata de Antene, da’ interzicerea unui clip de catre CNA imi trezeste amintiri cu UTC.

    Cu atat mai mult cu cat din punctul meu de vedere clipul ala nu a incalcat nici o lege. Daca as lucra la antene, as da in judecata CNA-ul pe tema asta.

    Motivatia interzicerii lui nu doar ca e puerila, este scoasa direct din manualele de socialism stiintific.

    E irelevant daca clipul place sau nu place. Masura democratiei sta in tolerarea punctelor de vedere care nu iti plac, chiar minoritare, atat timp cat nu incalca legea.

    Eu unul nu vad ce lege a incalcat acest clip.

    Ca sa nu mai spun de arbitrariul acestei instante de judecata. Chiar, cand se va gasi un avocat sa conteste constitutionalitatea acestei institutii, la fel cum au facut cu CNSAS-ul? Ca si aici se dau verdicte cu valoare de lege, sanctionabile chiar, fara ca sa existe intreaga procedura urmata de obicei in instantele judecatoresti (apel, recurs, etc).

    Si sunt iarasi curios ce s-ar intampla daca CNA-ul sau un organism asemanator ar intra pe internet, si ar incepe sa interzica bloguri incoace si incolo, pentru simplul fapt ca pe ele scrie suedeji in loc de romi sau pentru ca ele difuzeaza un clip video care tocmai a fost interzis la televizor.

    Treaba e mult mai complexa, si tine de esenta democratiei in Romania. Care, s-avem pardon, era pe cand nu s-a vazut, azi o vedem si nu e.

    00
  23. Clip mai propagandist ca asta nu am vazut.
    Cel mai aiurea mi se pare faptul ca realizatorii pleaca de la premiza ca noi alegem stapani. Buni, rai.. nu conteaza… noi asta alegem?! stapani?!

    00
  24. elina, ti se pare inteligent sa bagi soparle deci. super. eu ziceam sa scrie pe ea „un anunt de bun simt de la antena 3” daca tu zici ca e de bun simt.
    nu stiu cum imparti tu, daca zici ca stii ce metode folosesc publicitarii. de ce oare nu are Divizia Class a Mobexpert reclama OTV sau la telenovele. Pentru ca publicu este IMPARTIT prin diverse criterii. Varsta, sex, localizare, care mai apoi se desparte in venit, educatie, etc. Cei care se uita la dansez pentru tine in numar record sunt si cei care se uita in numar record la OTV, si cei care se uita la SInteza Zilei, nu la fel de multi. In acelasi timp nu toti care se uita la un anumit program, se uita neaparat din simpatie.
    Daca totusi stii asa de mult despre maniplare, probabil din cartea de doctorat a lui Bogdan Teodorescu, explica totusi fraierilor de aici cum e cu maniplarea si de ce nu e maniplare atunci cand faci un spot si nu spui al cui e.
    Aveti dreptate cu totii, hai sa desfiintam CNA-ul, sa dam p1zda si Pul@ in prime-time, sa bagam sange duminca dimineata si sa ii lasam in campanie pe toti sa se injure si sa zica ce vor fiecare despre fiecare. Acuma ca i-au cenzurat pe „sarmanii” independenti de la Antena3 toti baietii care nu stiu ce-i aia constitutie dar tipa ca Basescu o incalca, sar acum ca CNA-ul e ilegal, nesimtit si aservit, ca se ataca la esenta democratiei. Hai zau! Pai fraiericilor LEGEA e esenta democratiei. Cat de stramba e ea, pana nu o schimba cineva e LEGE. Deci nu e ilegal. Orice e impotriva lui Basescu e bun pentru democratiei si orice se intampla celor care sunt impotriva lui basescu este un atac la democratia pura si superba.
    cat despre consideratiile tale despre mine, sunt magulit. m-ai ghicit, am 15 ani si sunt un pui de comunist nesimtit. ( mai stiti cand basescu l-a facut pe jeg ala pui de comunist?, na cat de usor e, la nervi, sa zici despre cineva ca e comunist. Totul e explicabil, atunci cand nu folosesti dubla masura). Pana sa iti mai slefuiesti consideratiile de detectiv sustine-ti ideile mai bine. ;)

    00
  25. Sunt „apărător dintre cei mai infocaţi” ai clipului „Alege-ţi stăpânii cu grijă” dar nu-s în slujba lui Felix. Observatia dvs., cu pretentii de sentinta, este superficiala. Hai sa vedem daca e normal sau nu sa se interzica difuzarea clipului, si apoi putem vorbi de Felix si alti motani.

    00
  26. NOU
    #26

    Videoclipul e fain realizat si te pune pe ganduri. E insa haios, asa cum a sesizat si Zoso, ca e facut si aparat de cei de la Antene. Zau asa chiar nu sesizati ironia? Pana la urma e un avertisment si depinde in ce nota il citesti: „sunt la fel ca restul” sau „sunt diferit de restul”. Bineinteles ca noi stim ca e la fel ca restul, dar na, poate laptopul cu om nu stie (si altii ca el…). Eu in locul Fiicei l-as lua la bani marunti pe autor (lol).

    00
  27. Dave, poate că te-ar ajuta să citeşti şi tu, fie şi în diagonală, comentariile de pe YouTube la spotul respectiv. S-ar zice că mai sunt şi alţi susţinători ai spotului decât angajaţii lui Felix.

    Părerea mea: discuţiile despre calitatea artistică a spotului sunt binevenite, dar pentru a suspenda difuzarea unui spot în programele generale ale unei televiziuni e nevoie, slavă Cerului, de argumente legale. Sau nu mai e cazul în această ţară?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.