nimic de dovedit

Ati observat ca oamenii in masini scumpe sunt mai rabdatori si mai amabili pe sosea decat cei in masini ieftine (Dacii in special)? Atitudinea unui sofer intr-un Audi de 30.000 de euro este:

"Uita-te la mine, am vreun motiv sa plec primul de la semafor, cu scrasnet de roti sau cu viteza? Ce sa dovedesc si cui?"

Daca va uitati, majoritatea sunt relaxati, siguri pe ei foarte amabili. Genul de om care iti da prioritate, desi n-au un motiv sa faca asta.

Comparati-i apoi cu soferii de masini normale (evit sa spun ieftine). Crispati, stresati, grabiti. Toti vor sa ia fata cuiva, sa ajunga mai repede, sa faca ei ceva. Majoritatea sunt suparati si se uita cu dispret cand langa ei ajung unii cu o masina mai puternica, mai mare, mai scumpa. Si dispretul e manifestat ciudat.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. da, oamenii in masini scumpe sunt mai relaxati si mai politicosi..
    ce pacat ca sunt putini oameni in masini scumpe… restul sunt smenari, borfasi, suedeji, cu maneaua la maxim si blonda accesoriu pe scaunul din dreapta

    00
  2. mai sunt si pustii cu Audi’ul cadou de la taticu’

    00
  3. ce mentalitate. sa zgarii 15 masini ca un nebun.
    bai, da la banii pe care ii dau oamenii aia pe reparatii te-ai gandit.
    si intrebarea asta trebuie pusa tuturor care fac asta in romania, ca sunt o multime in fiecare oras.

    00
  4. @Darius: vorbeam de oameni, nu de cocalari.

  5. Intr-un fel e si logic, un om cu ceva „stare” si realizari personale e mult mai relaxat decat unul care cauta sau doar viseaza cai verzi pe pereti. Oricum exista un anumit gen de masini pe care le iau manelistii si borfasii precum si anumite masini la fel de scumpe pe care ei nu le-ar lua fiindca nu sunt cool (he he).

    00
  6. dar mai sunt si aia cu jeepane sau… o parte din posesorii de passat sau audi (mai colorati de fel), care nu se inscriu in categoria celor rabdatori in trafic si nici a celor care au vreo treaba cu vreun regulament rutier.

    00
  7. good point, silverwolf.

    00
  8. pe de alta parte ziceai acum cateva zile, and I quote: „eu sunt puţin vitezoman, din ăla care pleacă primul de la semafor”. Ce incerci sa dovedesti?

    00
  9. Pai e si normal sa fie mai calmi si mai rabdatori.Gandeste-te ca unul cu o Dacie amarata, sta in soare cu geamul deschis, mirosul inecacios al masinii variaza cu cel al trotuarului incins, muzica de la casetofon se aude cum se aude.Nu poti fi om in aceste conditii.
    Oricum, eu ca pieton iti spun ca, la treceri, mai des opresc cei cu masini ieftine decat cei cu limuzine.Mentalitatea de „las’ pe prostii aia sa astepte cat timp traverseaza sarantocul ala” e inevitabila :)

    00
  10. What?
    Nu stiu cum e prin alte parti, dar la noi usile de Mercedes, BMW si Audi vibreaza de la basi, ascund cocalari care asculta manele la maximum si zboara cu viteze de 120km/h pe stradute stramte de oras provincial. Nu stiu cati sunt atat de politicosi… mai ales cand Mertanu’, Beemveu’ si Audiu’ sunt semn al prosperitatii pentru toti bastanii neintrebati de legea rumaneasca.

    Dar poate ca sunt eu pesimist si de fapt oamenii bogati din Ro sunt educati, inteligenti, politicosi si buni.

    00
  11. Aşa e, persoanele astea sunt şi lacome, nişte împieliţaţi.

    00
  12. BTW, cel care a zgariat 15 masini „de lux” e un imbecil :))

    00
  13. Să zgârii mașini se cheama vandalism – nu dispreț, și ce e tragic e că a devenit un obicei pentru pre mulți: ai parcat ”pe locul lui” – îți zgârie mașina, nu-i place că tu ai BMW și el o coajă – iți zgârie mașina, etc. Și a devenit un obicei pentru că nici un autor de asemenea infracțiuni nu a fost pedepsit pentru așa ceva, și mi-e greu să cred că va fi vreunul prins și pedepsit prea curând.

    Legat de atitudinea în trafic – cu mici exceptii ai dreptate – un șofer într-o mașină scumpă este de obicei mai atent și mai tolerant decât unul dintr-o dacie veche sau mai rau, unul care merge cu un Clio Symbol, Octavia sau Logan.

    00
  14. Nici oamenii, nici cocalarii care pleaca primii de la semafor, care iti taie calea, care depasesc si te fac sa tragi pe acostament, ca altfel te arunca de pe strada, care opresc masina si pun avariile in mijlocul strazii, pentru ca acolo au treaba si le e lene sa mearga 10 m in plus, pe jos, care se baga in locul liber fix in fata ta, desi tu semnalizezi si e clar ca vrei sa intri, nici unii si nici altii nu au nimic de dovedit. Atata doar ca primii au inteles asta, in timp ce aceia din urma nu au inteles inca nimic din ce inseamna politetea si bunul simt.

    00
  15. Probabil vorbesti de cei care si-au cumparat singuri masinuta. Cei care primesc de la taticu’ nu se pot abtine sa nu se dea si mari…

    Pe de alta parte, pana am invatat sa plec din panta cu opelul meu, ii cam scartaiam rotile pe Vacaresti…

    00
  16. In general, cei mai agresivi soferi nu sunt nici cei din masini ieftine, nici cei din masini scumpe, ci o specie cunoscuta la noi sub numele de : TAXIMETRISTI. Ei sunt cei care iti taie calea si apoi te mai si injura, intorc masina in cele mai aglomerate intersectii si nu respecta nici o lege de circulatie.

    00
  17. @Zoso, exista oameni si in Dacii sau „masini ieftine” :D

    00
  18. taximetristii sunt nepoliticosi pentru ca circula mult in oras si considera ca ei sunt stapanii soselei.
    in rest ca pieton nu am avut experiente neplacute dar ma feresc de masini „tunate”, una din aia facea curse prin oras si era sa ma calce pe trecerea de pietoni ca la 50 de metri a accelerat in loc sa franeze si n`am avut timp sa trec, am facut 2 pagi in fuga sa nu ma intinda pe toata soseaua.

    00
  19. Vorbeam despre asta cu nevasta-mea nu de mult, in drum de la Timisoara spre Deva: soferii pe tir-uri ‘noi’ si confortabile, indiferent din ce tara, erau mult mai politicosi in trafic decat aia pe Rabe si Gaz-uri.

    00
  20. gupi, gandeste-te cat ii ia unei rabe sa accelereze la loc, daca a franat :D

    00
  21. true

    00
  22. si morala care e, luati-va masini scumpe ca sa fiti mai relaxati si sa dati prioritate cand nu e nevoie? :D Anyway, nu mi se pare relevanta observatia, mie cei de care vb tu mi se par mai degraba exceptii.

    00
  23. Oamenii cu masini in valoare de peste 30.000 Euro au un alt nivel al civilizatiei, pentru ca in principal sunt oameni din elita societatii…

    00
  24. se intelege cand ai masina scumpa si te etalezi cu ea, dar din punctul asta pana la a exagera demarand puternic ca sa demonstrezi nu stiu ce sau la a nu fi amabil…e ceva..Si acest ceva arata ca banii sunt singurul motiv de lauda, nu si capacitatea intelectuala.

    Iar despre dispretul saracilor fata de bogati, e direct proportional cu invidia si frustrarea.

    00
  25. Nu prea tine asta de masina. Tine de educatie. Si nu de cea rutiera. Ci de cea primita acasa. In cei, teoretic, 7 ani de acasa. Si noi romanii in general stam foarte prost la capitolul asta.

    00
  26. Ai dreptate insa e o exceptie: cei de la volanului unui Q7 alb :)

    00
  27. Aveam si eu dacie la un moment dat si crede-ma ca tot primul plecam de la semafor. Nu iti imaginezi cat de frig este iarna in masina si cat de cald e vara :)

    Oricum, de atunci am ajus si eu la o https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d0/Opel.vectra.b-front.JPG

    si intradevar, este mult mai comod si mai relaxant sa conduci, asa ca nu mai vad rostul alergarii dupa culoarea verde and so on …

    00
  28. NOU
    #28

    exista o parte de adevar in ce spune Vali.
    Exceptand interlopii, vanzatoarele de flori cu BMW-uri si alte jagardele de tipul asta, oamenii realizati au un grad mai mic de frustrare si deci mai putine de demonstrat si de razolvat in trafic.

    Si normal ca e si Vali putin atins de filoxera cu plecatul primul de la semafor, cum sunt si eu, cum sunt multi.
    Daca ar fi trait in SUA si ar fi avut acolo succesul de aici, ar fi invartit zeci de milioane de dolari. Piata mare ruleaza capital imens si multiplica totul de nu stiu cate ori. Acolo daca ai succes cu un CD, esti bogat, daca ai scos un best-seller esti bogat si celebru, la noi o suptulesti multa vreme.

    Asa ca de ce nu ar fi si Vali putin frustrat ca majoritatea dintre noi?

    sa arunce primul cu piatra cubica din drumurile de rahat pe care le avem cel care…..

    00
  29. aia cu dacii din ’78 sunt cei mai periculosi =))

    00
  30. @Andu: nu cred ca trebuie sa fii un om din „elita societatii” ca sa ai bunul simt.

    00
  31. Incearca sa mergi pe ceva cu 2 roti, de preferat motor, nu drujba chinezeasca si vezi ce masini si ce soferi iti taie calea, vezi cine nu a auzit de oglinzi si semnalizare, vezi cine intoarce pe linie simpla sau dubla continua sau cine se hotaraste instantaneu ca ar avea si el loc cu tine la 60km/h pe aceeasi banda, in curba. O sa-ti schimbi parerea. Trecand dincolo de „baietasi”, se aplica la foarte multi oameni, cum ii numesti tu.

    Iar ca un top al nesimtirii, cei mai imbecili sunt soferii de A4, Q7, Passat si seriile 5 si 7.
    Cei mai de bun simt dintre posesorii de masini de top sunt cei pe MB si Volvo.

    00
  32. Eu am vazut si oameni in masini scumpe foarte nesimtiti. In special cu pietonii. O fi ei linistiti si plini de ifose si aere, dar nesimtirea isi spune cuvantul in unele cazuri.

    00
  33. NOU
    #33

    Eu nu am observat impartirea asta in masini vechi vs. masini noi, in schimb am propria mea impartire, in: taximetristi, papucari (inclusiv cele noi sau straine), capsunari (de groaza) si matizisti (+motoare, dar asta e alta poveste). Seara apar si juniorii pe masini „tari” si asta indiferent de vechimea lor.

    00
  34. NOU
    #34

    chestia asta se vede si la zona: compara sambata dimineata rahova si dorobanti..

    si o sa vezi: pe de-o parte oameni disperati ..pe de cealalta oameni care merg la plaja..

    00
  35. NOU
    #35

    + Matizoaicele si Ticoaicele

    00
  36. Am scris un post care cred ca s-a pierdut la o cadere wordpress. Se numea ”Frustrarea de daciot”. Poate o sa-l reiau dintr-un back-up.

    Pe mine ma sperie soferii de Dacie…mai ales de Dacii vechi. Accelereaza, injura,nu dau prioritate..ca sa ce ? Sa demonstreze ca acea combinatie dintr-un Renault antic si un tractor poate ?

    P.S : E vorba de soferii de masini straine care si le-au castigat, nu de smecherasii tepari presupun.

    00
  37. Din experienta mea de pana acum, 7 ani de zile de condus pot sa spun ca cei mai nesimtiti in trafic sunt cei cu WAG-uri SH (WV, Audi, Skoda), „italienii” cand vin in .ro cu „super masinile” lor si neganditorii in general, cei cu pana in 12 clase, taximetristi, soferi de meserie (cu mici exceptii), manelisti samd.
    Manelistii sunt categorie aparte, fie ca sunt in Dacie sau Q7, il vezi/auzi de la o posta.

    00
  38. e pacat ca in romania inca se mai masoara valoarea cuiva prin banii pe care ii plateste pentru un maldar de fiare

    00
  39. @lady deea: dar despre dispretul bogatilor fata de saraci ce parere ai?

    00
  40. Mda, iarasi speculatie slaba, probabil bazata pe 2-3 observatii aleatorii, cu pretentii de teza axiomatica.
    Sa redevenim sobri. Pe baza altor observatii sporadice, pot zice si eu EXACT invers: ati observat cum bulangii si cocalari din Audi-uri de 30.000 coco trec cu min. 80 la ora prin balti de stropesc pana pe cladiri, trecand prin pietoni? Iar cate un amarastean cu Dacia o lasa incet cand trece prin balta pe langa pedestri?
    Pai ce faci aici, mr. Z? Te dai usor „elitist”, stii tu, cam ca aia pe care-i urasti, in rest?

    00
  41. @serban: Dispretul dintre cele 2 parti e reciproc, cei instariti se cred net superiori fata de restul, au impresia ca li se permite orice, iar cei mai putin dotati material au frustrarile si refularea lor (si toate acestea accentuate in trafic!) Long live exceptiile…Vorba ta: pacat ca diferenta dintre paturi sociale e starea materiala, si nu educatia

    00
  42. Sa stii ca ai ceva dreptate pe aici .. sau cel putin si eu vad asta cam la fel. Desi sunt destui „cocalari” in masini „tari” pe multi nu ii intereseaza sa isi rada masina de alta, pentru ca stiu clar cat costa. Vopseaua la o masina noua de calitate costa cat o dacie model din ala foarte vechi.

    Am vazut si eu atitudinea asta de kamikaze pe unii si, desi uneori simt nevoia sa ii „rad” pe unii si eu, cand se baga chiar ca vitele peste mine, imediat ma gandesc ca masina e noua, costa o caruta de bani, e superba si odata lovita este o masina lovita. Si nu merita sa trec eu si masinuta prin minuni de service si probleme numai pentru ca unul are chef sa se sparga in cine se nimereste. In momentul in care ai masina destul de bunuta, ti-e pur si simplu mila de ea.

    Pe faza cu relaxarea .. o fi si asta. Azi am stat la ‘nspe semafoare in TM si chiar nu m-am stresat. Aveam intalnire cu niste clienti, dar eram „in time” oricum, asa ca am ascultat relaxata muzica la un nivel sonor de bun simt si m-am racorit la aerul cel mancatoriu de benzina suplimentara. Si am stat vreo 10 minute la un semafor si nici nu am stiut cand a trecut timpul. Mai si cantam prin masina, de se uitau unii si credeau ca am innebunit …

    00
  43. Mai era un dobitoc la Dristor filmat cum dupa ce si-a parcat masina a inceput sa zgarie in mijlocul zilei mai multe masini de pe strada dupa care s-a dus linistit in bloc. Noroc ca nu aveam pe acolo masina, ala merita parnaie!

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.