Acum m-am prins: oameni disperaţi să fie băgaţi în seamă

Acum m-am prins: oameni disperaţi să fie băgaţi în seamă La 0.08 m-am prins de ce.

Pe zoso.ro au început să apară oameni care caută disperaţi pe cineva să îi bage în seamă. Caută o validare, caută răspunsuri, caută atenţie. Şi folosesc cuvinte mari pentru a se evidenţia. Cuvinte cu înţelesuri uneori ascunse, dar care sunt folosite de de oamenii mari (că tot "e la modă" să citeşti Dilema, în stil Hoke Colburn)(şi da, ar trebui să inventeze cineva altă marcă gen Converse, acum toţi cocalarii poartă "All Star" şi nu mai pot trendinezii să arate că sunt cool) pentru a enunţa idei mari.

Ştiţi forumurile alea (de obicei phpBB, tema default sau ceva pe negru) cu 100 de utilizatori, toţi sictiriţi şi toţi cu impreisa că sunt prea buni şi prea elitişti să stea la un loc cu toată lumea? Care îşi cumpără MacBook-uri pentru că nu au toţi?

Oamenii ăştia sunt singuri. Au prieteni, au persoane speciale în viata lor, dar sunt singuri. Şi unul din hobby-uri e să intre cu iPhoneul sau MacBookul în ghetto, să se pună în cur şi să enunţe chestii idioate, în speranţa că vor fi declaraţi instant regi.

semnat: "libertatea blogurilor", "otvul blogurilor", cum vreţi voi să îmi spuneţi, dacă asta vă face să vă simţiţi elitişti, go ahead!

ps: mactards, nu săriţi, e doar un exemplu la îndemână, nu e despre voi azi…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Aia care isi cumpara Mac au ceva in cap, vezi john chow/shoemoney & altii care fac milioane din industria IT.

    Cine isi ia mac stie si sa il foloseasca, ptr ca nu e mura’n gura ca windowsul facut pentru blonde, unde iti zice agrafa din word ce sa faci :)).

    PS. Io n-am mac :P
    So respect the mac owners :D plz…

    00
  2. zoso : subliniaza AZI ala de la sfarsit :))

    00
  3. hai bre, nimic nu se compara cu un trolling de calitate. uite, daca si nytimes o face…

    usuc, nu de aia e vorba. ci de trendinezii care isi iau mac pentru ca e cool…

  4. Sau poate pretu’ te incanta:

    10.000 RON

    00
  5. Am vazut si eu la facultate o tipa cu Nokia E90, si nu stie sa il foloseasca :)) dar dehh e la moda si arata ca are bani sa isi ia ce-i mai scump. Am inteles.

    Mie sincer nu imi place mac de ce complicat cand se poate simplu, but I respect those who use it.

    00
  6. Zoso, îi eram dator cu o replică lui Ionuţ2k. Partea bună e că acest comentariu-replică e relevant şi pentru acest post:D! So, pls, let it be!

    Ionuţ2k: Eşti un prost! Este această exprimare destul de neaoşă pentru a străpunge sferele percepţiei tale neuronal-limitată? Cred că mă confunzi cu cineva de îţi permiţi să îmi închizi tu mie gura, limbricule!

    Mai întâi, trebuie să te dezamăgesc, dar în semiotica unui act de schimb de idei între emiţător şi receptor, adică într-un act de comunicare, denotatul este mult mai important decât denotantul. Lexemul şi conotaţia acestuia sunt două lucruri complementare, dar nu au aceelaşi grad de impact într-un final. E o adaptare subtilă a clasicului principiu machiavelic, cel cu scopul şi mijloacele.

    În plus, ar cam trebui să ştii şi tu acest lucru, forma unui act de comunicare se pretează circumstanţelor interacţiunii dintre partea care emite şi partea care recepţionează („partea” este folosită aici metonimic, desigur). Stiluri, stilistică, ai auzit de aşa ceva? Sau lingvisitcă? De triunghiul lui nea’ Saussure ai auzit cumva?

    Din cauza unor cretini ca tine ajungem azi să ne complacem în interacţiuni verbale elitiste care pot fi catalogate simplu, de manieră eminesciană: „Insirând cuvinte goale/Ce din coada au sa sune.” Nişte forme fără fund, ca să înţelegi şi tu.

    Acum să revenim la Cora.

    1. „Nu copia DUPA foaia celuilalt?” Adică?

    2. „Apreciez opiniile constructive, exprimate diplomat, argumentate coerent şi dacă sunt pe cât se poate apropiate de obiectivitate cu atât mai bine”. Avem aici o propoziţie subordonată condiţională inserată într-o regentă, deci e nevoie de o virgulă.

    3. „Multe dintre acele poze nu au autor, probabil pentru că nu s-a găsit. ” Poftim?

    4. „Şase poze de pe blogul meu sunt luate de pe site-ul www. allposters. com şi le puteţi găsi la secţia ”Vintage”.” Asta nu sună ca dracu’? Nu era mai simplu ca în loc de acel „şi” să pui acolo un punct?

    5. „Multe dintre acele poze nu au autor, probabil pentru că nu s-a găsit”. Tare, nu?

    6. „Sunt mulţi pasionaţi de articole vintage, printre ei mă număr şi eu aşa că acest site este o comoară pentru vedere.” Aici e şi mai simplu, avem trei propoziţii principale coordonate prin disjuncţia care cere o virgulă înaintea lui „aşa că”.

    7. „comoară pentru vedere”. How sweet and stupid:))!

    8. „În facultatea mea, în funcţie de gravitatea faptei, un student care plagiază fie trebuie să refacă lucrarea, fie este sancţionat sau chiar eliminat în urma deciziei consiliului profesoral”. Scurt, virgule înaintea lui „fie” şi „sau”, iarăşi disjuncţie.

    9. „Naţie” e la mamaia la ţară, oamenii mai luminaţi îi zic demult „naţiune”.

    10. „Revenind la influenţare… uităm de unde provin influenţele şi ne asumăm creaţii, idei ca şi cum ar fi ale noastre”. O virgulă după „idei”.

    Şi e doar un post că deja mă plictisisem. Nu mai vorbesc de textul în sine care e execrabil prin excelenţă.

    Acum, limbric mic şi prost, aştept să nu mai intri un an pe Internet!!!

    P.S. Retardatule, să ştii că în engleză este greşită folosirea unui verb la infinitiv după modalul „must” aşa cum faci tu în acel intro de rahat pe „site-ul” tău penibil.

    00
  7. ce-a fost asta???!! :))
    semnat: o blonda

    00
  8. @ INconstantIN : Doar atat poti? Nu provoci nimic sincer… Poate mila.

    00
  9. dragul meu, mai sa ma pun in genunchi sa te implor sa nu mai mimezi inteligenta ca nu te prinde. ti-a luat ceva vreme sa concepi acest minunat articol, cred si eu la cat de mare e cartea de gramatica pe care o tii in brate. si intr-o presupunere ipotetica, un „long shot” sa zicem asa, ca nu o faci, fa-ti frate un blog cu regulile gramaticale sa ne luminezi pe noi toti, o tu geniule. ma intreb de ce articolele lui zoso nu le corectezi cand si acestea contin greseli mult mai mari. e la moda ipocrizia, stiu.

    scuza-mi plagiatul ce va urma. retardatule. consulta cartea de gramatica a lb engleze si afla mai bine ce e ala infinitiv si dupaia revino sa ma corectezi iepuras mic ce esti. prostule. ma voi cobora la nivelul tau, chiar daca ulterior voi regreta. esti un rahat cu ochi fara pic de viata si curaj. unde ti-s maretele scrieri literare. impartaseste-le cu muritorii de rand, te rugam. cine e acum o forma fara „fund” miez din kurtos ce esti? nu tu cel care critici fara sa ai o baza? sau folosesti expresii fara a le cunoaste intelesul? da..uitasem de mimatul inteligentei.

    ps: 4 din greselile semnalate la cora nu sunt de fapt greseli. revizuieste doom-ul te rog frumos. ah, si era sa uit. unde scrie ca nu ai voie sa modifici cuvinte pentru a realiza o emfaza? asa cum voi face eu acum, dasteptule. esti rege printre prosti dragul meu. cred ca doare viata cand mediocritatea te caracterizeaza si esti invalmuit de frustrati.

    deja simt ca mi-a coborat coeficientul de inteligenta cu vreo 20 de puncte numa incercand sa iti raspund zeitate nula ce esti (presimt o replica cu privire la spusele mele anterioare, ia sa vad cat de previzibil esti).

    de mentionat ca aceasta este ultima mea replica pe acest blog, nu merita timpul si atentia, nici blogul, si nici anumite persoane de pe el. daca doresti sa continuam discutia cere-i mail-ul lui zoso, sau ia-l tu ca si asa cred ca impartiti acelasi pat. multumesc sincer pentru doza de amuzament oferita in seara asta, si pentru ca m-ai facut sa vad ca de fapt sunt prea putini oameni inteligenti in tara asta incat sa se puna problema de vreo „concurenta”.

    ps: ti-am semnalat 3 greseli in minunatia anterioara, fa tu pe desteptu si corecteaza-le singur inainte sa te fac de cacat, ca nu sunt adeptul ochi pentru ochi…

    00
  10. NOU
    #10

    @ Cora: Bine v-a zis Zoso, gâsculiţe cu blog:))!

    @ Ionut2k: Să ştii că nu eşti chiar aşa de prost cum pari:))! Îmi pare bine că recunoşti şi tu că: „4 din greselile semnalate la cora nu sunt de fapt greseli”. În simplitatea ta existenţială, cred că eşti în stare să faci un simplu calcul: 10-4=6, nu?:)) Altfel spus, o faci tu însuţi proastă pe Cora:))!!!

    @ Vorbăreţu: Tu să deschizi gura când ai să treci de 50 de unici pe zi pe blogul tău de doi bani:))!

    Zoso, tu cum îi suporţi, mane?:D

    00
  11. S-a dus ‘pacea’ pe pamant, s-a dus ‘pacea’ pe bloguri.. :(

    @zoso: te citesc ca-mi plac, in marea lor majoritate, articolele tale. Si nu prea mai ratez niik, si mai comentez, pe ici pe colo, ca nah, imi expun ‘feedbackul’. Dar generalizarea asta ma omoara, pt ca n-are nimic unic, nimic deosebit, nimic special. E trolling, si atat. Or bashing, ca…nah :D

    Daca port Converse, n-o fac pentru ca porti tu, sau pentru ca poarta Becham. Si port, ca-mi plac si ca acum nu ma mai simt atat de prost ca in trecut, cand eram „o maimuta ciudata”. Da’ pare-se ca trebuie sa ma simt din ce in ce mai prost… ajungand „o maimuta din tribul ciudatilor”. Emo, ciudati, haxori, forumisti ‘elitisti’ si mac’isti. Let them be, nu poate avea TENISUL MEU legatura cu un oarecare comentariu pe care l-am facut ieri. Si, oricat de mult ai vrea sa crezi ca ‘poti’, nu stii nimic altceva decat ca port Converse. :)

    LE, pt ‘pleaba’: normal ca se vrea doar o exemplificare… ;)

    00
  12. took u a while :P

    00
  13. NOU
    #13

    Macs are just better and you can’t admit it..

    00
  14. am si uitat ce dracu vroiam sa scriu cand am vazut revarsarile astea de „scrise” de mai sus =))))))

    00
  15. ba draghici, dar de ce e macul „better”? asa, pe scurt…

    00
  16. DB9, exagerez tocmai pentru a sublinia ce vreau sa spun.

  17. Zoso cred ca exagerezi, este o diferenta intre trendsetteri si „trendinezi”.

    La fel cum tu aveai nevoie de trafic ca sa iti castigi banii din reclame (care te-au ales pentru expunerea de care aveau nevoie), la fel si cei care isi cumpara printre primii ceva „la moda”: iphone, vacante in dubai sau jamaica in perioada asta, Q7, veyroane, yacht-uri etc, fac toate astea pentru a castiga „poplaritate”. In randul cunoscutilor, amicilor, celor cu care intra in contact. De ce? Pentru ca asa se face selectia intre grupuri, fiecare isi face un brand cat mai vizibil (prin exclusivitate, raritate la inceput) pentru ca sa-si „vanda” imaginea mai usor. Cand toti te invita.ro la orice eveniment mai apare prin zona o sa intelegi despre ce vorbesc. „Sarac si cinstit” nu mai prinde de multa vreme, nu vad insa de ce esti asa revoltat impotriva celor cu iphoane, parca ai fi un lider de sindicat nemultumit ca nu are si el.

    btw: folosesc safari pentru ca orice pagina arata mai bine (incearca si tu), foloseam conversi „originali” acum 10 ani pentru ca erau din cauciuc natural.

    00
  18. WTF ? Eu credeam ca oamenii „apar” pe aici din acelasi motiv din care cumpara ziarul „Libertatea”

    (PS: Eu cand imi pun website la OpenID mai sus imi apare un form de HTTP login)

    00
  19. @DB9 Safari chiar arata mai bine, are mai multe buci
    https://imageshack.com/

    00
  20. Arhi, iti zic eu de ce man…

    Ca e facut pentru prosti din astia ca mine care nu vor sa aiba de-a face cu drivere, instalari/dezinstalari, reset-uri, placi pci si sisteme sli, ‘le-ar vista de ras sa le fie!
    Ca stau si ma chinui cu desktop-ul asta de 4 zile si nu reusesc sa-l fac sa mearga decent, am ajuns sa-mi fie frica sa dau restart ca nu mai porneste! Si dau restart, nu mai porneste, ia-o pe safe mode, da-i uninstall la ce-ai facut, ia-o de la cap, cauta pe net update la driver, instaleaza-l, da-i restart, acum merge, treci la urmatorul, il instalezi de pe cd, merge, ii dai restart, nu mai merge nimic, ia-o de la cap… si asta cu doi neuroni legati cu lita frate, ca mi-a luat scalpul foc!
    De-aia, zic eu (in prostia mea), ca-i mai bun. Ce zici, te fac un driver?

    00
  21. eu nu merg cu iPhone`ul in ghetou ca sunt drumuri proate si nu vreau sa`mi zgaltzai mercedesul :))

    00
  22. @INcontinetIN: nu am timp de tine si nu stiu daca e cazul sa-mi pierd vremea cu toata inflatia de tampenii de-o arunci pe gura; ramane de vazut daca esti un simplu isteric sau chiar ai ceva de spus; cat priveste blogul meu de „2 bani”, este treaba mea…as putea sa-l fac si de 1ban si de o juma’ de ban…daca m-ar interesa asta…sa-ti spun drept, nici nu stiu cine esti si nu te-am citit niciodata…poate-mi dai si mie un link; recitindu-ti „delirul” constat ca posezi cunostinte destul de solide de sociologie, filosofie, ce mai incolo-incoace, esti un om citit…n-ai vrea totusi sa vizitezi si un psiholog/psihiatru? este singura ta problema si e pacat, esti un baiat cu potential; tara are nevoie si de d-astia! :)

    00
  23. Tot a reusit ceva acest subiect. Sa marcheze doi noobi (u potential mare de retardare) – inconstantin si ionut2k. Il si vezi pe bietul constantin sapand prin cartile din care a citit pentru ultimul examen cazut… si selectand cuvinte care sa sune bine. Iar celalalt intra in joc.
    Constantine, continua sa zambesti tamp, cautand prin cartea aia. :)

    00
  24. haida de! ce , tu in viata ta nu ti-ai luat nimic doar pentru ca e cool?

    00
  25. @cabral, poti sa iti iei un PC de la o firma „serioasa” daca nu te pricepi, o firma care sa iti dea un dvd cu tot ce ai nevoie si care sa se instaleze dintr-o miscare. Ce-i drept eu nu vreau asa ceva dar pentru necunoscatori e tocmai bun. Nu e niciun chichirez in directia asta la Apple. Compaq face asa ceva, spre exemplu.

    00
  26. Cabral.. exista oameni platiti pentru asta :)

    00
  27. @nashu_mare, DB9
    Si cu CD si fara, tot dracul ala este.
    In plus (sau in minus), pentru PC/Win ai nevoie de un „om platit pentru asta”. La Mac/OSX nu ai nevoie.
    Nu ma bag in polemica asta. Eu am ajuns sa lucrez pe Mac inca de la versiunea 8, utilizator de Windows fiind si fara sa stiu macar de existenta unui alt sistem de operare in afara de Linux. Si toti cei din jurul meu, unii Windowzari si anti Mac-eri convinsi au trecut la OESTEN dupa ce l-au butonat o vreme si au avut ocazia sa compare cele doua sisteme.
    Nu vreau sa contrazic pe nimeni care „tine” cu Win sau OSX. Dar le recomand sa butoneze putin si sistemul pe care nu il cunosc inainte de a face comentarii impotriva celuilalt.

    P.S. Vezi Zoso, nici un pic de resentiment. Cu toate ca nu imi placi, desi nu ti-am citit decat cateva posturi iar tu mi-ai sters 2 din 3, ale mele postari. In plus, sunt si cativa oameni faini pe aici, iar asta nu e nici vina dar nici meritul tau.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.