quickies

  • patimile dezvirginării
  • localitatile din Romania in format electronic aici
  • despre pimpin’ la românce
  • nwradu scrie impotriva chitantelor de la bancomat
  • Noro scrie despre sperante, asteptari si multa munca
  • Balonul ne spune ca e usor/relaxant sa plecam din Bucuresti. Stiu. 3 camere la 2h de Bucuresti costa 40.000€.
  • Despre servicii, capre si mult romanism, de la Cristi Banu

 

beautiful girl

romania,mizerii,turism,bani,educatie,sex

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. ma intreb cati o sa dea click pe linkurile alea cu stirile si cati pe poza cu tipa

    00
  2. Care linkuri?

    00
  3. nwradu cu chitantele de la bancomat vorbeste tampenii cat el de mari. sint foarte utile. si mai vrea sa faca si „campanie” impotriva lor… auzi „campanie” :) tre sa isi umple si el blogul cu ceva.

    00
  4. un macro bine folosit :) la fotografie ma refer

    00
  5. Cereti ma factura de la bancomat … daca nu ies toti banii … au fost cazuri, am vazut si la tv unul

    00
  6. si inca ceva: la majoritatea atm-urilor te intreaba la sfarsitul tranzactiei daca vrei sa iti tipareasca (soldul) pe chitanta SAU pe ecran. asa ca cei care vor sa protejeze mediul sa se abtina, inclusiv de la campanii… ;)

    00
  7. 3 camere la 2h de Bucuresti costa 40.000€.

    UNDE??? UNDE????

    00
  8. giurgiu sau ruse.

  9. Exceptandu-l pe nwradu, very useful (cel putin atunci cand te faci ca e ‘liniste’ la job:D )reading. Thumbs up! :)

    00
  10. Vidu, la ce sunt tata utile chitantele? Ce faci cu ele? Soldul il poti vedea pe ecran, pe online banking, etc.

    Crezi ca te salveaza chitanta daca tu ceri sa zicem 5 milioane si bancomatul iti da doar 2? Crezi ca banca pe baza acelei chitante te va crede ca n-au iesit suficiente bancnote din bancomat? Se bazeaza tot pe senzorii din aparat si pe log-uri si pe ce au. Am vazut bancomate demontate, am lucrat cu casete de bani, cu softurile lor, stiu ce se scrie in log-ul de evenimente, stiu ce senzori au si pe unde si ce inregistreaza acestia, si stiu si cum lucreaza bancile cu sesizarile privind eventuale probleme la bancomate. Chitantele alea sunt chiar inutile.

    S-o luam altfel: e cineva care le pastreaza? Au fost vreodata utile la ceva, exceptand cazurile de contabilitate si din astea?

    00
  11. nwradu, ideea de baza e ca te intreaba din meniu daca vrei chitanta sau nu. cine apasa ‘da’ inseamna ca ori are nevoie de ea, ori e prea prost si o va arunca pe jos. deci clientul decide daca vrea sau nu.

    nu am zis niciodata ca e utila in cazuri de erori/defectiuni. de asemenea nici nu stiu ce valoare contabila are.

    pt mine e f utila din alte motive. intotdeauna pastrez ultima chitanta. doar ultima. si asa stiu exact (cu zecimale ;) ) cati bani mai am in cont. e f util cand ai mai multe carduri.

    ma rog, important e ca ea exista pt cine o vrea, si poate sa nu existe pt cine o ‘uraste’… ;)

    00
  12. nwradu, daca zici ca stii „ce senzori au si pe unde si ce inregistreaza acestia” as avea o intrebare: cele cu camere incorporate (nu externe agatate de perete) cand inregistreaza/filmeaza, doar cand se introduce cardul in atm?

    00
  13. Vidu, eu la cei care apasa „da” fara sa aiba de fapt nevoie de chitanta apelam sa nu o mai faca, pentru ca nu le este utila. Daca ai nevoie mereu de sold, ok, scoti chitanta. Daca iti trebuie pt contabilitate, decont, etc, scoti chitanta. Dar multi apasa Da doar crezand ca daca in acel moment se va defecta bancomatul si nu va da cati bani trebuie sau inghite cardul sau ceva asa, chitanta le va servi ca dovada ca reclamatie la banca. Acestor oameni le spun ca este inutila, „ancheta” se face dupa alte criterii si inregistrari.

    Camerele integrate in bancomate nu vin cu acestea (nu toate, am vazut recent un Diebold cu camera integrata), asa ca setarea lor este la discretia bancii si specificatiilor date atunci. De ex am lucrat la un sistem in care inregistrarea se facea doar la detectie de miscare. Altele inregistreaza la un numar mic de cadre pe secunda in mod normal, cu optiunea de a inregistra la 25 fps atunci cand e cineva la bancomat. Uneori depinde de pozitia bancomatului. Uneori se inregistreaza continuu tot, daca au spatiu mult de stocare, si sunt si obligati sa tina 30 de zile inregistrarile. E dupa cum a vrut banca si ce sistem are instalat in acea locatie.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.