Cum faci bani din blog?

Preambul.

Zilele trecute participam cu succes la aglomeraţia de pe Prelungirea Ghencea. La un moment dat statea locului şirul de maşini. În oglindă văd un Mercedes negru CLS, o bijuterie de maşină. Băiatul mergea pe contrasens. Din faţă se apropia un tir. Omul nostru nu are unde să tragă dreapta, că maşinile stateau pe loc şi trage stânga. Acolo, acoperită de ploaie, îl aştepta o groapă destul de adâncă. Din care n-a mai putut ieşi. A coborat şi a început să înjure. Ulciorul nu merge de multe ori la apă.

Blogging about blogging.

Blogosfera creşte, mediatiazarea fenomenului aduce oameni noi în zona asta. Oameni care văd cum alţii reuşesc şi vor şi ei. În America blogurile care scriu despre blogging (cum să faci bani, cum să scrii mai bine, cum să monetizezi) sunt un adevărat fenomen şi proprietarii lor „idoli” pentru noii sosiţi. La noi, fenomenul „blogging about blogging” nu a prins foarte mult, pentru că oamenii care fac sunt puţini şi de obicei şi tac.

Succesul acestui tip de blog are o motivaţie simplă. Oamenii caută reţete rapide. Nu vor să ştie cât este de muncă, nu le pasă că trebuie să ai o aplecare spre scris sau că trebuie să ştii câte ceva despre „internete” şi „globuri”.

Adsense, monetizare, sfaturi

Râd de fiecare dată când vad bloggeri care au adsense pe blog, în condiţiile în care cel mai tare blogger din România făcea 100$ pe lună acum un an, cu 3-4.000 de unici pe zi. La fel de mult mă amuză când bloggeri de care nu am auzit dau sfaturi despre chestii pe care nu numai că nu le cunosc, dar nici măcar nu le aplică ei pe blogul lor.

Azi, discrepanţa dintre bloggerii de top, cei care încep să culeagă avantajele de pe urma muncii lor şi cei care vor să ajungă cât mai repede să primească şi ei un A4 în teste este enormă. Nu în termeni de trafic. Ci în gândire şi în acţiuni.

Azi, unii oameni care au muncit îşi primesc roadele (şi m-a tot mâncat tasta să scriu cât câştig din blog, dar deja mă urăşte lumea, nu vreau să le dau motive în plus), iar alţii stau cu degetul în fund şi se uită. Şi vor şi ei.

Muieţi-s posmagii?

Epilog.

Încet încet m-am obişnuit cu muşcăturile, cu înjurăturile, cu spamul, cu defăimarea, cu mizeriile. Fac parte din viaţa noastra. Nu avem ţigănisme şi nesimţiţi numai pe stradă. Ei există şi în blogosferă.

PS: citiţi şi „Evoluţia bloggerului român tipic„, e de reţinut.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Ohohooooo.. ai avut chef de scris azi. Atipic pt. tine să scrii aşa mult. Dar te „iert”, pt. că lucrurile cam aşa stau. Chiar aşa… Cine o fi fost primul blogger din Romania şi care este primul blog apărut în RO?

    00
  2. nu chiar atipic. foloseste tagul editoriale si ai sa vezi.

    deea (supermagneta) si dragos novac. ei fură primii.

  3. NOU
    #3

    Asta ma omoara cel mai tare, apropos si de blogging si de freelance: dupa ce ca in .RO sunt putini cei dispusi sa impartaseasca din experienta lor, pana si aia sunt luati la misto. „Bine ma ca esti tu tare si castigi bine!” si faze de genul asta.

    Aaa… nu vrei niste know-how gratis, prietene? Atunci stai cu AdSense-ul pan’ la adanci batraneti. Fa site-uri cu 350RON (asta apropos si de articolul din EVZ), iar eu imi vad de treaba mea.

    Daca nu ma insel, Bobby Voicu povestea la un moment dat ca l-a luat pe unu’ la alergat din acelasi motiv, pe cand cu Blogoree Workshops.

    00
  4. or exista, nu zic ca nu , dar asa se mai oftica ca nu-i duce capul cum ii duce pe unii ,. si se limiteaza numa` la sapm-uri si alte alea… si ai de stau cu degetu` in fun, sa si-l indese, poate poate dau de ceva ;)

    00
  5. asta a fost un articol bun te felicit!

    00
  6. Aia cu evolutia blogerului roman, mi-a placut, eu sunt la faza aia de preistorie in care nu scriu pentru bani.

    00
  7. 1.Multumesc pentru link

    2.Cred ca treaba cu ”primul blogger din Romania” l-a framantat si pe Comanescu o perioada iar concluziile au fost cel putin dubioase. Pana la urma cred ca toti am avut candva, prin liceu un site actualizat zilnic. Daca mai si scriam pe el lucruri care nu tineau de continutul specific al site-ului, putem spune ca aveam un ”blog” (fara platforma aferenta din nefericire). Eu am preferat intr-un post mai vechi sa impart bloggeri in ”garzi”, garda veche fiind cea care scrie din 2005 pana acum si de altfel cam prima care a iesit in ”spotlight”. Au mai fost si prin 2003-2004 bloguri destul de cunoscute prin Ro dar tot in perioada amintita mai sus au iesit la suprafata.

    3.Spre bucuria tuturor (sper), doi dintre autorii de retete magice (care activau si pe bligg.ro din cate am inteles) au disparut din blogosfera.

    00
  8. Zoso, da-mi si mie 3 bloggeri din Ro care sunt mai buni ca tine

    00
  9. Asa „nene”, ca d’aia te citesc zilnic, nu ca sa vad ce spam ai capturat si cine te-a mai injurat :)

    Una peste alta, ai cam descris evolutia fiecarei chestii in care se ‘face pionerat’. Mai mult, „EI” vor mereu mereu. Indiferent de domeniu, ‘invidia’ fiind o calitate atat de speciala si de iubita de concetatenii nostri; ba mai mult, in log sa traga spre admiratie, sentimentu’ ajunge sa se confunde atat de usor cu ‘ura’.

    Dar da, marfa, mai vreau editoriale :D

    00
  10. „Azi, unii oameni care au muncit îşi primesc roadele ”
    Ce inseamna exact muncit? Scris cateva posturi pe zi? Stau si ma gandesc ca nu e numai asta, sunt multi care scriu cateva posturi pe zi.
    G.

    00
  11. bobby, cabral, sutu, curtezana, deea, novac, manac, woland, vlad petreanu,

  12. imi place postul asta .. am inteles multe .. abia am aflat de adsense.. si observ ca nu prea o sa am ceva de castigat pe urma lui … ma gandeam sa-l tin pana cand voi reusi sa strang o suma si sa-mi iau domeniu .ro .. asa din ambitie :) oricum eu sunt la inceput .. desi am scris inainte pe yahoo.com… sunt la inceput cu blogul pe domeniu meu (chiar daca e gratis)

    00
  13. Hai Zoso, zi-ne cati bani scoti din blog / bloguri. Daca tot se oftica lumea ca tu castigi mult macar sa se oftice si mai tare, plus ca multi dintre noi n-o sa mai moara curiosi.

    Pariu ca nu zice ? :-p

    00
  14. Eu am ajuns pe la 250 de dolari pe luna. Si macar sunt stabili, nu ca agentiile lui peste, o luna 1000, trei luni 150 de ron.

    00
  15. dan, cu blogul sau cu pcforum?

    tenie, fă paşi!

  16. :( te-ai suparat ?

    00
  17. Dupa ochi, as zice ca zoso castiga putin peste 1000 de euro, sub 1500 sigur.
    Tine cineva pariul?

    00
  18. numai sa nu ajungem la faze de genul „care e salariul lui esca zoso…”

    00
  19. geo, e asa usor sa scrii 2 paragrafe?

  20. 2851 unici azi (pana la aceasta ora), 5737 afisari, pe pagina mea. Suna bine nu?
    $ 1,78 pe adsense… asta cum mai suna?
    La 10.000 unici zilnic poate ajung la $5 pe zi… mai pun $5 de la mine si m-am scos cu un meniu la Kfc.

    Cine drea.. plateste bine si cum ajungi la ei?

    00
  21. @ siX mosulica treaba cu google-ul parerea mea ca e cam „tsepoasa” 5$ pe zi pentru ceva mai multa munca pentru ca stim (cei care avem un site o pagina) ca nu e chiar usor de intretinut vrei oameni trebuie sa le dai ceva si lor gratis cum o fi ideea e sa se intoarca.Si acum te intreb pe tine ce faci cu 5$ pe zi ? hai sa spunem ca iti dublezi eforturile de a tine site-ul tau si mai updatat si ca nush prin ce miracol castici 10$/zi.Pai asta inseamna cca 300$ pe luna la o munca asidua si un efort sustinut pentru 6mil ? si aici mai e un downside te trezesti cu un idiot care iti da click-uri pe reclama incontinuu si te trezesti si cu contul la google suspendat cam cum am patit eu.Si atunci iti dai seama ca tot acest efort al tau de a tine site-ul curat si bun din toate … de vedere sa naruit si ai ramas cu dejetul in nas.Adsense poti sa pui pe un site cam cand esti de seama cui sa spun eu a http://www.k.ro sau ma rog ai inteles ideea a unui site unde nu vorbim de cateva mii de unici pentru cei 5$ zilnici ci de sume mai acatarii.Bottom line si opinia mea ar fi ca nu se merita sa iti pierzi timpul incercand sa faci bani cu adsense de la google ci mai degraba sa il intrebam pe Zozo cum castiga el „miile alea de euro” :)
    un site dedicat protejarii surferului roman facut de roman pt roman.

    00
  22. O intrebare ma macina de ceva vreme am gasit unele raspunsuri dar sunt prea …. fara tinta. intrebarea : „cati unici iti trebuiesc pe zi sa cresti la rank1 si care ar fi pragurile pentu celalalte rankuri ?” ex: rank 1 – 100unici/zi samd. Daca imi raspunde si mie cineva la intrebarea asta as fi tare fericit.Cat despre posibilitatea lui Zoso de a face putin peste 1000eur sau chiar mai mult este un lucru extraordinar care implica si munca pentru ca nu e chiar usor sa ai idei si sa mai dai si in butoane sa arate bine.Pariu ca toti de pe blogul asta nu ar fi deranjati de 1000 euro pe luna venit suplimentar.
    un site dedicat protejarii surferului roman facut de roman pt roman.

    00
  23. totusi,m-ai facut curioasa.Cam cat castiga un blogger pe luna?:)

    00
  24. Buna, am si eu o intrebare, am pus adsense pe http://www.aroganta.ro dar din 10$/zi nu sare. Poate nu e pus cum trebuie sau nu e destul de „sense”?! Daca va pricepeti astept un semn. Merci mult!

    00
  25. deci titlul si continutul sunt total rupte..de ce?
    Scuze dar e tipic miticesc sa arunci cu noroi in altii fara sa dai solutii sau macar sa spui „Cum faci bani din blog?”.
    Asta e valoarea unui blog cati bani scoate bloggerul din el? Atunci e clar in ce directie merge si bloggingul la noi.
    0 barat – bloggerul nu face asta pentru bani!
    AMIN!
    SI faza cu doar 100$ pe luna e povesti cu pesti..dar la credulii din bucureci poate tine.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube