Şobolanul şef părăseşte nava "Gândul"

Cristian Tudor Popescu isi da demisia de la cotidianul Gandul, dupa ce a reusit performanta de a nu avea nici o performanta la ziar.

Saracul de el, a ramas singur in barca, oare isi va recunoaste incompetenta?

La sfarsitul anului trecut, si Adrian Ursu, unul din ultimii redactori-sefi plecati de la Adevarul si-a facut bagajele. Probabil ca acesta nu doreste sa aiba soarta lui Bogdan Chirieac, care a fost "spanzurat" de presa pentru afacerile sale nu tocmai in ton cu scriitura din ziar. Daca il vom intreba pe CTP, acesta ne va spune ca nici Ursu nu are afaceri.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. CTP nu a mai facut nimic pe unde s-a dus, era si cazul sa isi dea demisia.
    Poate isi gaseste un loc unde isi va putea exprima opiniile, consider ca are multe de spus.
    Nu stiu de ce cred ca isi va face blog cat de curand.

    00
  2. ctp sa-si faca blog? uraste computerele ! daca ar putea si-ar face cerneala din cenusa si ar scrie cu pana de gasca. in concluzie, e la fel de folositor societatii romanesti precum ion iliescu-antipa!

    00
  3. Cred ca ar fi o miscare de marketing reusita pentru CTP un blog:)). S-ar gasi multi cretini sa ii citeasca eculubratiile, I bet!

    00
  4. Bun. Da a mai ramas cineva din ”vechea garda”?? CTP a plecat, Adrian Ursu, Bogdan Chiriac si Dinescu. Acum ce „vedeta” cauta Sarbu sa aduca??

    00
  5. Si uite asa inca un rus mushca noroiu. Si in aprilie vine summitu NATO, si mai mushca rushii o data din tzarana.

    Gospodin Ilici, matale cand mushti pamantu de sub cruce, bre?

    @ saliery: most probably o sa-l inchida. Trage heblu shi gata

    00
  6. Cu unu ca Sarbu acest ” vizionar”..acest „Dumnezeu pe pamant” .. cred si eu ca poti sa faci „performanta”..dupa ce a bagat in gard in ultima vreme o gramada de publicatii..
    se pregateste si Prostsport

    00
  7. Voi ati vazut calitatea editoriala ale publicatiilor lui Sarbu? A bagat in gard revista Apropo, la fel si ProSport-ul, dupa care si-a dat seama ca ringierul a facut ceva bine cu el si acuma il vrea inpoi, revista Maxim e probabil cea mai proasta revista de barbati de pe piata, in curs de iesire de pe piata. Sarbu A FOST un vizionar, acuma a ramas cam pe dinafara iar oamenii inteligenti isi dau seama de asta si incep sa plece de prin trustul domniei sale.
    PRO TV-ul nu a scazut in ratinguri cum a scazut in 2007 niciodata.

    00
  8. 1 singur fara blog care lasa comment! RESTECP frate! Si a scris si cel mai inteligent si realist comment!

    00
  9. victor, nu stii niciodata ce face disperarea din om…

  10. NOU
    #10

    Nici la başcheti nu

    00
  11. nu are niciunul afaceri cum nu are nicinul amante cu care danseaza prin baruri si cum CTP nu a fost niciodata gasit mort prin taxiuri cu votca la el:)))) da , da si marmota…

    00
  12. si inca ceva, sobolanul e prea distrus sa ii mai pese de ceva- nici chiar de tarfele cu care si-a tras-o din adevarul via gandul, si ma refer aici la nasoasa de DIANA POPESCU- decat de ciroza lui.:)))

    00
  13. pro-ul o sa moara oricum cand moare sarbu

    00
  14. ctp si-a dat demisia din functia de director dar nu si de redactor, o sa scrie in continuare la ziar

    00
  15. ce vizonari, bah? cand totul e gata facut la straini, iar ei doar copiaza idei pffft, envision this _|_ muthafuckaz

    00
  16. :)):)):)) Expresia asta „sobolanul sef” este de-a dreptul poetica! :)):)):)) Nice! :)

    00
  17. E prea dulce cascavalul din presa pentru a ramane chiar un simplu actor marunt CTP-ul. Poate-si face un ziar. Sau poate se intoarce la Adevarul.

    00
  18. Cred ca demisia asta spune multe. CTP a fost chemat la ordine de Sarbu. Este an electoral si se stie ca Sarbu se orienteaza in functie de interese. Sa ne aducem aminte cum a fost iertat de catre PSD de datoria pentru spatiile de reclama. CTP, cu toate pacatele lui, este un jurnalist cerebral. Nu a vrut sa se compromita. In scurt timp vom auzi si de demisia lui de la Gandul. A inceput campania electorala!!!

    00
  19. zoso, eu nu cunosc detalii despre performanta lui ctp. cu multi ani in urma i-am citit elucubratiile SF si-am cazut pe spate, dar rau de tot. de-atunci, i-am citit sporadic scrierile jurnalistice, si le-am remarcat, dar nu mi s-au parut la nivelul productiilor de scriitor. chiar si asa, daca ctp, care, dac-am inteles bine, a castigat niste premii ca jurnalist, n-a avut performanta la gandul, ma-ndoiesc ca altcineva va avea performanta mai buna.

    00
  20. cicocico, bre, da’ ai mancat de pe jos rau de tot. jurnalist cerebral? cand asta, dupa ce se vanduse PSDului sau lui Vantu?

  21. Cerebral in sensul ca nu are muschi pe el :)

    00
  22. zoso, frate, am impresia ca aruncam cu vorbe in vant (articole sau comentarii pe bloguri) si nu aducem argumente…
    spune-mi si mie (troglodit care traiesc in pestera) cum s-a vandut ctp psd-ului sau lui vantu.
    probabil ca nu am fost eu pe faza si vreau sa imi argumentezi tu…
    am impresia ca scrii niste articole in doi peri si te astepti ca noi sa „rezonam” sau nu (daca nu, ca sa poti tu sa iti arati ironia la fel de insipida), si la fel si unii dintre „comentatorii” tai.
    spuneti, fratilor, lucrurilor pe nume, argumentati, ca nu va doare mana (pe tastatura)
    vrei fie sa iti dau un exemplu despre cum sa scrii un articol sau un comentariu (raspuns la comentariu), fie sa iti arunc si eu niste articole sau comentarii in stilul tau (in doi peri) despre tine sau blogul tau?
    cu bine!

    00
  23. florin, adevarul de cine era finantat? nu de hrebenciuc? la realitatea cine e sef?

  24. cu argumente, ca sa nu te chinui mult la researchul tau:
    – articolele din adevarul, de pe sfanta vreme a lui ilici si a venirii minerilor in tzara, de atzatzare la beregata opozitiei anti-comuniste si a monarhiei
    – articolele de proslavire a rusilor si de atac la adresa valorilor occidentului decadent si lipsit de spiritualitate, spre deosebire de vajnicii tarkovskieni sovietici
    – dezbaterile de la televiziune, de la alegerile prezidentiale din 2004, cand atat de vadit ii lua partea lui aditza incat cetepe mai avea un pic si-l scuipa in fatza pe basescu, sau ii dadea una in cap.

    aud? mai zici ceva? sau ai plecat sa-ti faci researchu sa dovedeshti ce galahad pe cal alb este cetepe-ul? un’te duci tu, pesedist mic shi obiectiv… nuuuu pleeeeca! te vrem in mijlocu nostru…. stai sa mai dam o data, ca nu ni s-au rupt bocancii de tot.

    mama voastra de pesedishti in adormire :(

    00
  25. eu s-ar putea sa ii iau apararea lui ctp acum pentru ca imi place mie de el, dar vreau sa fim siguri ca tu nu il acuzi pe el de incompetenţă, de imparţialitate sau de ipocrizie „pentru ca nu ti-ar plăcea de el”.
    haideţi sa-l intoarcem pe doua feţe, zic eu, şi anume pe cea de jurnalist şi pe cea de editor al celor două cotidiane la care a lucrat până acum (Adevărul şi Gândul).
    te rog pe tine şi pe cititorii tăi, dacă au timp şi chef, să îmi arate un articol (editorial) părtinitor, semnat de ctp, în care le recunoaşte merite închipuite sau îi laudă în mod gratuit pe hrebenciuc şi colegii lui din psd.
    şi, ca şi editor de ziar, o treabă mai laborioasă, probabil, ne-ar trebui dacă nu o statistică cu articolele publicate în cele două ziare, măcar o sumă convingătoare (20-30) de articole (informative) din cele două ziare unde se prezintă o imagine pozitivă în mod gratuit psd-ului. (când zic „gratuit”, sper că se înţelege „nemeritat”)
    să mă informez cine e şef la realitatea şi revin. (asta dacă nu te refereai la vântu)
    puteţi fi ironici în continuare, cu toţii suntem uneori, dar eu ţin să şi discutăm despre ctp cu argumente, nu doar cu ironii.
    mai vreau, de asemenea, să ştiu în ce măsurăm incompetenţa, respectiv performanţa la cele două ziare amintite. (număr de cititori, de abonamente, cifră de afaceri, profit etc) şi cum le comparăm cu ale celorlalte ziare. (de pildă, putem să comparăm gândul cu libertatea? sau cu ce ziar îl comparăm şi care sunt criteriile)
    mersi pentru răspuns, zoso

    00
  26. daca te pasioneaza subiectul, poti face tu acest research. pe mine nu atat de tare incat sa imi rapesc 10 minute ca sa caut articolele simpatice ale lui.

    da, la vantu ma refeream.

  27. mersi de raspuns, zoso si turambar.
    turambar, m-ai ginit, si eu mi-am dat seama acum cativa ani ca sunt „de stanga”, dar n-am votat decat o data pentru un primar PSD, cel din targul meu de provincie; in afara de un vot la parlamentarele din 2000 pentru PNL-Campeanu si un pentru camera deputatilor in favoarea URR (2004), in rest am votat pentru PNL, in care am fost inscris cand aveam 17 ani, dar dupa cateva luni m-am lasat de orice „activitate” politica.
    o sa incerc sa ma informez week-end-ul asta – sa vad ce articole a scris ctp in perioada de care amintesti („a sfantului ilici)
    proslavirea rusilor de care zici tu se intampla in perioada cu conflictul din kosovo? sau e o tema recurenta in articolele lui ctp?
    in legatura cu alegerile precedente, nu am urmarit sistematic dezbaterile tv; dar, pentru mine nastase sau basescu e totuna, eu l-am votat (superficial) pe basescu, dar inclin sa regret.
    sa vedem, poate gasesc texte de-ale lui ctp si le analizam oleaca.
    in legatura cu hrebenciuc, stim bine cine l-a facut „guzgan rozaliu” si cat de „bine” se intelege el cu ctp.
    si ziceam, puteti fi ironici, exagerand un pic unele lucruri, dar, turambar, sa nu imi faci mie procese de intentie sau sa imi dai mie porecle (pesedist mic etc) pentru ca nu ma cunosti si eu ti le inapoiez fara ranchiuna.

    00
  28. NOU
    #28

    Dl. C.T.P.

    Daca p[leaca unde se duce?Dela o vreme incrancenarea lui s-a cam domolit si nu e bine pentru o presa care se vrea acida la adresa moravurilor sociale.Incrancenarea lui nu intotdeauna a insemnat rautate asa cum au crezut multi novici ci din contra a insemnat vigilenta ziaristului care se vrea un aparator al drepturilor omului.Sunt curios sa vad in continuare cum vor evolua lucrurile in presa Romaneasca.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Alte articole

Alte linkuri (mostly NSFW)